oneskorené preposielanie e-mailu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mobiloman
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

oneskorené preposielanie e-mailu

Príspevok od používateľa mobiloman »

Zdravim Vas,

potreboval by som poradit s nejakym riesenim ako docielit nasledovnu funkcionalitu, idealne ready made riesenie (konfiguracia vo verejne dostupnej sluzbe gmail, outlook, hosting - websupport, exohosting...)

CO POTREBUJEM:
z emailu CN@CN ide mail %SUBJECT XXX% primarnemu cloveku OC@OC pokial clovek OC@OC neurobi nejaku akciu do 45minut tak sa mail %SUBJECT XXX% posle cloveku BU@BU

o čo ide: OC@OC a BU@BU dostávajú obaja emaily od CN@CN, má na ne reagovať len OC@OC a v prípade že by na ne nereagoval (nedostal mail, vybila sa baterka....) tak má na ne reagovať BU@BU, problém je že teraz zbytočne otravujú tieto emaily BU@BU aj v prípade že OC@OC reaguje (99% prípadov) takže chcem aby mail bol pre BU@BU posielaný len ak OC@OC nenapíše že to rieši do 45minút

moj doterajší "dizajn" viď príloha (nie je to UML ale snad pochopi kazdy :-D )

DR@DR je mailová služba (gmail....) v ktorej sa bude dať nastaviť pravidlo že ak neobdrží rovnaký email od OC@OC ako obdržal od CN@CN do 45 minút tak tento email prepošle BU@BU

ďakujem za tipy
Prílohy
emailforward.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Re: oneskorené preposielanie e-mailu

Príspevok od používateľa heker »

No a od nas chces co vlastne? Gmail ponuka taku podmienku alebo mas na to naprogramovany daky mailovy system?
mobiloman
Light Star
Light Star

Neviem ci to ma gmail, to je prave ta otazka, gmail, hosting, ... boli len priklady dostupnych sluzieb ci niekto nevie ci by sa dali takto nastavit a vyuzit. Ten obrazok je len moj prvotny nastrel, nemusi to tak byt ak to splna popisovanu funkcionalitu.

Navrh ako by to fungovalo realne by som potreboval. BTW BU@BU a OC@OC su ms exchange konta
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prepac, ale ja som otazku v prvom, ani v tomto tvojom dalsom prispevku nevidel. Pochybujem, ze Gmail nieco take podporuje. Skor na to bude treba daky mailovy program (script), ktory by to managoval. Nic take nepoznam, skor by mohol vediet niekto kto pracuje na dakom hotline alebo nieco take.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

realne sa to da naprogramovat, da sa totiz zistit, ze ci si niekto otvoril email.. ale musel by clovek mat povolene zobrazovanie obrazkov... cez img tag sa da zavolat hociaky skript.. a ty mozes kazdych 5 minut spustat CRON na kontrolu, ze ci bol email precitany a nasledne vykonat to co potrebujes..
potrebne je ale teda posielat ten prvy email z nejakeho ineho rozhrania ako emailovy klient.. (napr. nejaka webaplikacia, ktora by za teba vlozila ten img tag s potrebnymi parametrami)
mobiloman
Light Star
Light Star

Heker: myslel som ze som dostatocne vysvetlil co a ako potrebujem, ak tam chyba otaznik, lubovolne dopln podla uvazenia :-D
sharky-no: toto znie fajn, akurat zohnat niekoho kto to bude vediet spravit

na co to potrebujem este inymi slovami: pokial pride nieco co treba riesit, ma to riesit vzdy primarne osoba1, pokial by osoba1 z nejakeho dovodu nereagovala ide duplicitne notifikacia (osoba1 ma cas xy minut na reakciu aby dala o sebe vediet ze reaguje) aj osobe2 (ako backup), doterajsim sposobom je vzdy zbytocne pri kazdom emaile obtazovana aj osoba2 aj ked pri 99% pripadoch vzdy reaguje osoba1 a osobu2 nie je treba aby sa tym zbytocne zaoberala, to jest tuto notifikaciu pre osobu2 potrebujem aby ju osoba2 dostavala iba v pripade ze osoba1 skutocne nezareaguje

ak by nahodou niekto nasiel nieco pouzitelne co sa uz len upravi, pripadne existujucu sluzbu ktora sa da podla navodu/ common sense nastavit prosim dajte vediet, dakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pouzivate nejaky informacny system (ServiceNow, Remedy, HPSM)? lebo v tych lepsich by slo nastavit, aby ked nie je ticket priradeny do X minut, tak posle notifikaciu

nemam s tym osobnu skusenost, ale viem, ze taka funkcionalita existuje, aj ked mozno nie v zaklade
Napísať odpoveď