ryzen 2700x teploty
ryzen 2700x teploty
zdar chcem sa opytat je normalne ze ryzen 2700x s box chladicom ma bez zataze 50 stupnov a pri zatazi az 80-90 ? nehovorim ze vetrak potom uz aj dost pocut...
skusal som ho prepastovat mx-4kou ale ubralo len par stupnov...
skusal som ho prepastovat mx-4kou ale ubralo len par stupnov...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: ryzen 2700x teploty
Myslim si, ze ani nie. Idle by mal mat skor okolo 40 stupnov, pri hrani mozno niekde 60, max 70 stupnov. Nieco malicko viac pri renderovani videa ci miningu. Tych 90 sa mi zda uz kritickych. Skus pogooglit, ze ku akym teplotam sa dopracujes u inych ludi.
Tak zatial co som nasiel je to problem asi celkovo a predsa k CPU bude treba dokupit NINJU...
Kedze bez zataze sa vetrak zapne aj na 3000 otacok a potom vypne.
CPU teplota 50-55 stupnov.
Kedze bez zataze sa vetrak zapne aj na 3000 otacok a potom vypne.
CPU teplota 50-55 stupnov.
-
hojko
Site Admin
V prvom rade si nahod novy bios, kedze tam mas staru verziu.
Dneska som to len zložil
ale idem nato...
-
hojko
Site Admin
To nie je akceptovatelna vyhovorka.
uz je to tam 0409
ale nijak to nepomohlo 
-
hojko
Site Admin
Ja som netvrdil, ze ti to zmeni teploty.
a co by si prosim ta odporucil ? zmena na ninju ? mal by som teraz zlavu 10e ked tak
-
hojko
Site Admin
Bednu mas aku, ake tam mas vetranie, mas spravne nastavene vyfukovanie z bedne smerom von??? Ninja moze byt, aj ked je dost draha. Nebudem odporucat nic, to necham na tych co maju vacsi prehlad v chladeni.
bedna je Fractal r5 cize tam by problem byt nemal kedze na starom cpu to islo vpohode.
ina moznost asi ani nieje ked ten chladic tak pocut...
// btw teraz akurat pzoeram ze na chladici je este moznost L-H + pripojenie dalsieho kablu zeby bol problem tam ?aj ked to bude asi len regulacia osvetlenia...
ina moznost asi ani nieje ked ten chladic tak pocut...
// btw teraz akurat pzoeram ze na chladici je este moznost L-H + pripojenie dalsieho kablu zeby bol problem tam ?aj ked to bude asi len regulacia osvetlenia...
jeden moj maly postreh... ked som menil za predchadzajuci bios, niekedy z jula tohto roku alebo tak nejak, vsimol som si podivneho spravania sa vcore, aj v idle, ked cpu nemal ziadnu zataz, CPU-Z a identicky aj v biose som videl vcore spiky az na 1,5v + co je fakt na taky procak hodne vela, v biose predtym sa mi to nedialo a vcore sa drzalo viacmenej stabilne. Poriesil som to tak, ze som vcore nastavil manualne na pevnu hodnotu...
Ked som to trochu googlil tak vraj je to normalne podla amd (ale podla mna je to bullshit, kedze to predtym nerobilo a nema to ziadny pre mna logicky zaklad). Pravdou ale fakt bolo ze pri tych spikoch napetia mi vyskakovala teplota hore, no nie tak ako tebe... je som to s overclockom na 3,8ghz na vsetky jadra udrzal na 75tich stupnoch vo full zatazi (be Quiet. PureRock)
inac tu bednu nepoznam, ale mas ju vetranu ? napr. u mna, (evolveo T4 - dost ticha, ale 0 airflow ak nebezia vsetky vetraky), ked vypnem vsetky vetraky, tak zachvilu mam v bedni cez 45 stupnov, do toho zataz CPU a GPU - ktore fakt zatopia, a problem... tak si este len tak zo srandy skontroluj, ci ti bezia v bedni vetraky a ci bezia spravne (predne nasavanie do bedne, zadne vyfukovanie z bedne)
Ked som to trochu googlil tak vraj je to normalne podla amd (ale podla mna je to bullshit, kedze to predtym nerobilo a nema to ziadny pre mna logicky zaklad). Pravdou ale fakt bolo ze pri tych spikoch napetia mi vyskakovala teplota hore, no nie tak ako tebe... je som to s overclockom na 3,8ghz na vsetky jadra udrzal na 75tich stupnoch vo full zatazi (be Quiet. PureRock)
inac tu bednu nepoznam, ale mas ju vetranu ? napr. u mna, (evolveo T4 - dost ticha, ale 0 airflow ak nebezia vsetky vetraky), ked vypnem vsetky vetraky, tak zachvilu mam v bedni cez 45 stupnov, do toho zataz CPU a GPU - ktore fakt zatopia, a problem... tak si este len tak zo srandy skontroluj, ci ti bezia v bedni vetraky a ci bezia spravne (predne nasavanie do bedne, zadne vyfukovanie z bedne)
tak chladic som konecne vymenil za ninju... jednak teplota mensia o nejakych 10 stupnov a za dalsie vobec ho nepocut kedze ide cca na 700 otacok zatial co AMD chladic isiel normal cez 2000
cize spokojnost... akurat drop mi poradil ryzen master a zistil som ze tam su teploty tiez o 10mensie ako ukazuju ine programy...
v zatazi miesto 85 stupnov len 61 cize parada
cize spokojnost... akurat drop mi poradil ryzen master a zistil som ze tam su teploty tiez o 10mensie ako ukazuju ine programy...
v zatazi miesto 85 stupnov len 61 cize parada
Pozri ja som mal tiež tieto teploty na 2700x... Ako v programe a stress testoch mi to vyhadzovalo po minute dvoch 80-90c so stock chladicom.... Ale proste to nerieism, v biose som nastavil aby sa ten ventilator nekrutil ako o zivot pri zatazi , pretoze bol dost hlucny a vsetko je fajn.. realne pri hrach alebo pri tazkej praci pochybujem ze stupne nad 80c... Ten stock chladic tam proste ma svoju ulohu a ryzeny zvladaju vysoke teploty v pohode. Ako na začiatku som bol tiež skepticky, kedze som cital ze tne stock chladic je celkom fajn, ale pravda je taka, ze okrem toho ze dobre vyzera je celkom naprd
ale mne staci, zatial to neriesim
este rychly edit. Kludne to moze byt aj tou prednastvenou pastou od AMD, ktora je nic moc
skor planujem tu vymenit ako menit chladic a utracat dalsie peniaze za jeden komponent, to by som sa citil ako intelak posraty 
este rychly edit. Kludne to moze byt aj tou prednastvenou pastou od AMD, ktora je nic moc
podľa mňa je problém v nastavenej voltáži cpu, u mňa na x470 strix so zákl. biosom je to v poriadku so stock chladičom, cpu dostáva 1.36v .. chladič ide potichu, teplota cca 48st vo windowse, ani pri záťazi nezvyšuje otáčky, novšie biosy, chladič fúkal ako tornádo, cpu zrejme dostávalo viac šťavy ( 1.4v+ ), pričom takty sú tie isté, teda cpu je podľa dosky pretočený ohľadom voltáže a tým pádom smaží jedna radosť