"Zaťažovanie" PC
"Zaťažovanie" PC
je normálne, keď mi pc aj pri starších hrách hučí? teraz napr. opäť hrám crysis 2 a mám pocit, akoby som mal zapnutý vysávač. aj som si kvôli zámeru nižšej záťaže kompu kúpil novú grafiku, ale veľmi to nepomohlo, pritom mám hru na nižších detailoch a vo fullhd
Re: "Zaťažovanie" PC
keby ja vedel čo 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Hoď sem špecifikáciu tvojho PC.
i7-4770k
gtx 1070 ti 8gb
16gb ram
620W zdroj
gtx 1070 ti 8gb
16gb ram
620W zdroj
Huci chladic procesora alebo grafickej karty. Je to normalna vec, ze pri zatazi stupa teplota a teda sa zvysuju otacky chladica.
ak ti to pred tym tak nehucalo aj pri zatazi, tak to mozes mat zanesene prachom, pripadne moze byt problem s pastou medzi chladicom a procesorom...
ale ak mas menej kvalitny chladic, tak to moze byt kludne normalne..
obdobne so zdrojom (tam ale vela neprepastujes, ale aspon mozes skusit prefukat od prachu)
pre priklad, mne tiez playko hucalo ako vysavac, a to doslova, ze mi ten chladic prebijal zvuky z telky
.. po ocisteni a prepastovani som sa az zlakol, ze som to zle poskladal, lebo nebolo nic z neho pocut 
ale ak mas menej kvalitny chladic, tak to moze byt kludne normalne..
obdobne so zdrojom (tam ale vela neprepastujes, ale aspon mozes skusit prefukat od prachu)
pre priklad, mne tiez playko hucalo ako vysavac, a to doslova, ze mi ten chladic prebijal zvuky z telky
chápem, len som si myslel, že problém by mohla vyriešiť výmena grafiky za lepšiu, lebo hučalo mi to pri záťaži aj predtým pri starej karte, no ale výmena očividne nepomohla. alebo žeby to bolo napr. v spomínanom chladiči procesora? mám GELID Solutions Tranquillo, na väčší nemám priestor v skrini, veď aj tento mi tam pasuje akurát. fakt neviem, no budem sa s tým musieť asi zmieriť. len už teraz sa aj bojím hrať nejaké graficky náročné hry, aby som pri tej záťaži niečo neodpálil. chcel by som si totiž hry užívať na čo možno najvyšších detailoch a nie len na low, medium, či hard. veď napr. crysis 2 hrám na hard detailoch a komp počuť v celej miestnosti aj pri zapnutej telke
chladic si mozes nechat, vecsinou staci precistit/vymenit len vetrak. este to moze byt zdroj, alebo nejake vetraky na skrini, inac tam nema co hucat pokial je vsetko dobre pripevnene. stiahni si hwmonitor a skontroluj teploty pri hrani.
tak skúsil som ten hwmonitor na crysis 2, a ak som to dobre pozeral, tak teploty CPU aj GPU sú na ultra detailoch pri plnej záťaži okolo 60°C, a ten hluk je tam stále, tak neviem
nevies si nastavit ventilatory na silent mode? v biose alebo v utilite od vyrobcu dosky
60 stupnov je az dost dobre, vacsinou by to malo byt okolo 70-75, takze mas asi niekde manualne nastavene vysoke otacky niektoreho z ventilatorov, pripadne mas zapnute 100 percent RPM uz pri nizsiich teplotach... spixy na to ide dobre, najskor by som hladal pricinu tamSnajper2 napísal:tak skúsil som ten hwmonitor na crysis 2, a ak som to dobre pozeral, tak teploty CPU aj GPU sú na ultra detailoch pri plnej záťaži okolo 60°C, a ten hluk je tam stále, tak neviem
ospravedlňujem sa, moja chyba, ale až teraz, keď som si to znovu pozrel, som si všimol, že som ten prvý príspevok napísal asi zle. ide o to, že keď mám pc len v takom "kľudnom" stave, proste len bežné používanie, tak je to v pohode, ale keď spustím nejakú graficky náročnejšiu hru, tak mi po pár-niekoľkých minútach začne postupne komp čoraz viac hučať. asi takto by som to upresnil
daj oznacenie dosky...
asus z87-a
je to len na win8 a 10, a ja mám 7ku
a preco nepustis nejaku hru a nestric do skrine hlavu aby si realne zistil co ti huci? ci je to procesor alebo zdroj?
hombre, podobna utilita bude aj biose, staci pouzit google... a potom si to spravne nastavit tak, aby ti to nehucalo, taketo veci su celkom basic, a navyse mas vsetko na nete, pokial mas teploty dobre co mas, tak bude stacit nastavit chladiacu krivku tak, aby ti to nehucaloSnajper2 napísal:je to len na win8 a 10, a ja mám 7ku
comp treba pravidelne povedzme raz za 3mesiace otvorit a precistit od prachu, usadzuje sa nielen na chladicoch ale aj kondikoch, vsade.