Ahojte, potreboval by som kúpiť kompressor na čistenie PC skriniek od prachu, momentálne používam stlačený vzduch. Tak som hľadal na nete a našiel som Kompresor od značky Gude presnejšie :
http://www.abcnaradie.sk/index.php?rout ... uct_id=437
máte s tým skúsenosti ? alebo čím zvyknete čistiť prach z PC ? Ďakujem za každú rádu a odpoveď.
kompressor na čístenie
-
Daniel9911
Professional
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: kompressor na čístenie
Ty ho chces vyfukat. Ja robim opak - povysavam ho.
Fukanie je ucinnejsie ako vysavanie, ale treba byt opatrnejsi, pretoze prud vzduchu moze byt velmi silny.
Tento konkretny kompresor by mal byt OK, ale na jeho vystup by si mal zapojit este odkalovaci filter na zachytavanie vlhkosti. Stoji to 10-15 € a budes mat istotu, ze nic neposkodis vlhkostou. Vyhodou stlaceneho vzduchu v plechovke je, ze sa tam pouziva suchy vzduch a nehrozi, ze si pri cisteni do PC "natlacis" vodu.
Na druhej strane, ako casto cistis PC? Mas dobre prachove filtre? Dost pomaha, ked mas viac vstupnych ventilatorov ako vystupnych, vtedy sa vzduch dostava do vnutra len cez ventilatory a nie cez ostatne otvory v bedni (pozitivny tlak) co vyznamne pomoze v obmedzeni mnozstva prachu v PC.
Tento konkretny kompresor by mal byt OK, ale na jeho vystup by si mal zapojit este odkalovaci filter na zachytavanie vlhkosti. Stoji to 10-15 € a budes mat istotu, ze nic neposkodis vlhkostou. Vyhodou stlaceneho vzduchu v plechovke je, ze sa tam pouziva suchy vzduch a nehrozi, ze si pri cisteni do PC "natlacis" vodu.
Na druhej strane, ako casto cistis PC? Mas dobre prachove filtre? Dost pomaha, ked mas viac vstupnych ventilatorov ako vystupnych, vtedy sa vzduch dostava do vnutra len cez ventilatory a nie cez ostatne otvory v bedni (pozitivny tlak) co vyznamne pomoze v obmedzeni mnozstva prachu v PC.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pouzivam https://www.amazon.de/IT-Dusters-CompuC ... 01G1Z0RF0/ a funguje dobre. Ma 2 rychlosti, rozdielne nasadky, je maly... akurat je celkom hlucny, co je ale ocakavane, kedze sa nejedna o klasicky kompresor.
Inak, ani pozitivny tlak v skrinke s filtrami neznamena ze tam nebudes mat prach. Ja som si uzival s mojim Obsidian 800D (mimochodom na predaj ak by niekto chcel
) a teraz mam Define R6, no prach si cestu stale najde 
Inak, ani pozitivny tlak v skrinke s filtrami neznamena ze tam nebudes mat prach. Ja som si uzival s mojim Obsidian 800D (mimochodom na predaj ak by niekto chcel
inac bacha pri vysavani/kompresorovani IT hardware na staticku elektrinu