Kapitalizmus

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Kapitalizmus

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:
- aky ma zmysel tato otazka? Co od odpovede na nu ocakavas? Lebo som ju asi celkom nepochopil..
No má zmysel, lebo z viacerých tvojich príspevkov sa zdá, že svet je gombička. A príspevok, ktorý poukazuje na reálny výsledok neoliberalizmu, odbiješ floskulami ako z nejakej lacnej motivačnej knihy.

Preto ma zaujímalo, či tieto návody na život, ktoré sú celkom pravidelne postuješ, aj praktizuješ v realite. Ak áno, tak musíš byť dávno za vodou a musíš patriť k majetkovej elite, minimálne Slovenska.
TK1991
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa TK1991 »

Hughito: skus radsej odovodnit preco by to nemalo fungovat. Ludia takto zarabaju uplne bezne.
Problem vacsiny ludi bude skor ten ze pristupuju zle k financiam. Su nevzdelany a pod.
hughito
Redeemer
Redeemer

Máme tu ďalšieho Kocha. :D

Títo wannabe kapitalisti sú zábava k nezaplateniu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito napísal: No má zmysel, lebo z viacerých tvojich príspevkov sa zdá, že svet je gombička. A príspevok, ktorý poukazuje na reálny výsledok neoliberalizmu, odbiješ floskulami ako z nejakej lacnej motivačnej knihy.

Preto ma zaujímalo, či tieto návody na život, ktoré sú celkom pravidelne postuješ, aj praktizuješ v realite. Ak áno, tak musíš byť dávno za vodou a musíš patriť k majetkovej elite, minimálne Slovenska.
-nechapem co ma spolocne "svet je kombička" a kupa s prenajmom garaze. Kto sa chce do buducna zabezpecit, moze ziskat majetok napr spominanim kupovanim nehnutelnosti a ich naslednym predajom ci prenajmom- nie je to nic zlozite, ani narocne a robi to vela ludi. Kupa garaze je vyhodna v tom, ze nevyzaduje take velke fin prostriedky ako kupa bytu/domu a zaroven si vyzaduje iba minimum servisu.
Co je na tom zlozite ci nerealne? Sam som nad takouto investicou rozmyslal, ale potom som prisiel na to, ze je pre mna prilis konzervativna a nudna.. Pre niekoho ineho ale to moze byt zaujimava investicna strategia. Hughito ty vo svojich prispevkoch ludi castokrat velmi podcenujes, nechces aby na sebe pracovali, aby rozmyslali a konali tak aby sa mohli mat lepsie. Pre teba je idealom masa robotnikov ktori osem hodin nieco srobuju na pase a potom idu domov pit pivo, pozerat futbal a nic viac ich nezaujima, nic ine nechcu dosiahnut a poznat. Ale kazdy ma v sebe velky potencial, len ho treba povzbudit a trochu nasmerovat- smerom k informaciam ktore mu mozu otvoriz novy svet.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To sa "študovanému" sbsKárovi vysvetľuje dosť ťažko. On chápe len svoj vymyslený triedny boj.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
Kapitalizmus naozaj ponuka aj neuveritelne vyhodne investicne moznosti pre kohokolvek. Lenze vela ludi zije zivotom, ze sa hlbsie o financie nezaujimaju. Treba byt najprv pozitivne naladeny, aby clovek mal chut sa ucit nieco nove. A studovat, zaujimat sa, citat si, porovnavat, pytat sa sam seba preco je toto takto a toto hentak,stretavat sa s podobne orientovanymi ludi a vymienat si nazory,informacie. Uvery su skvela vec, ak clovek ich investuje do aktiv, potom mu dokazu do buducna velmi pomoct. Ano, zdaleka nie vzdy clovek oslavuje uspech, castokrat je to neuspech, ale to je normalne, neexistuje nikto na svete kto by mal iba uspechy. Len staci, aby tie uspechy niesli viac ako stoja neuspechy a to v prvom rade znamena sa nikdy nevzdavat. A vobec to nie je o dosiahnutom formalnom vzdelani, ale o vlastnej motivacii a snahe.
hughito
Redeemer
Redeemer

A odpovieš na otázku/y alebo budeš naďalej produkovať tento balast? Najmä po tom, ako si napísal:

Sam som nad takouto investicou rozmyslal, ale potom som prisiel na to, ze je pre mna prilis konzervativna a nudna..

A potom, ako mi na to odpovieš, sa rovno zamysli nad tým, ako by vyzeral svet, keby sa všetci začali riadiť týmito návodmi na život: garáže, aktíva, hento a tamto... ako by to asi tak fungovalo? Uvedomuješ si, že kapitalizmus je systém, v ktorom je popri pár víťazoch zákonite rad porazených? Kapitál sa neakumuluje kolektívne, ale jednotlivo, preto je paradigma súkromného vlastníctva alfou a omegou celého kapitalizmu. Ľudstvo ako celok nemôže profitovať na špekuláciách s garážami.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Funguje to iba po určitú hranicu. Nemôžu byť všetcia úspešní.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:A potom, ako mi na to odpovieš, sa rovno zamysli nad tým, ako by vyzeral svet, keby sa všetci začali riadiť týmito návodmi na život: garáže, aktíva, hento a tamto... ako by to asi tak fungovalo?
kapitalizmus je o neustalom raste, preto by mohla vacsina rast
gogo956
Redeemer
Redeemer

Presne ako pise Beardie: ekonomika je dynamicky fenomen, nie staticky. Preco? Pretoze existuje neustala inflacia penazi, pocet ludi stupa a rovnako ich zivotna uroven. Zaroven je tu stale sa zrychlujuci technologicky pokrok. Z tychto dovodov je trieda financnych aktiv nevycerpatelna. Ja preferujem napr investicie do mensich firiem vyvijajucich nove lieky. Svet by do nich mohol naliat stovky miliard a aj tak by neprislo k vycerpaniu ich rastoveho potencialu, pretoze by to umoznilo dalsi vyskum a nove objavy. A ci som bohaty? Nie, nie som, ale to nebol nikdy ani ciel.

Andi
Iste ze nie kazdy moze byt bohati, ale skoro kazdy si dokaze vlastnym usilim svoju soc. poziciu vyrazne zlepsit- ak naozaj chce a sa toho aj drzi.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

hughito napísal:Uvedomuješ si, že kapitalizmus je systém, v ktorom je popri pár víťazoch zákonite rad porazených?
A ty si uvedomuješ že socializmus prinesie porážku a chudobu všetkým (okrem pár papalášov)?

A tento hnusný kapitalista sa asi potrebuje vykúpiť zo svojho hriechu:
https://www.ta3.com/clanok/1141572/mili ... iardy.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal:Funguje to iba po určitú hranicu. Nemôžu byť všetcia úspešní.
To je ešte veľmi eufemisticky napísané. ;)

gogo: Čiže neodpovieš (ani náznakovo), či aj aplikuješ tieto návody na život a ľahké zbohatnutie, ktorých si sem už dal x. Či to nebude tak, že si len klikač v korporáte a svoju frustráciu si vybíjaš cez tieto "kapitalistické sny," o ktorých si si prečítal v nejakej motivačnej literatúre alebo na webe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hughito, neviem ci mas problem s chapanim pisaneho texu, ale v predchadzajucom prispevku som presne napisal do coho investujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

A tie garáže? Jáj, to je pod tvoju úroveň. Asi ako aj tie ostatné zaručené tipy a triky ako sa stať milionárom, ktorými legitimizuješ z podstaty nespravodlivý systém.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
nikto ta nenuti citat prispevky ktore ta vyvadzaju z dusevnej rovnovahy. Kto chce pochopit -pochopi a kto nechce, ten sa moze venovat tomu co ho zaujima viacej. A na to ucelove prekrucovanie z tvojej strany uz ani nebudem reagovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

nahodou, garaze su velmi dobry biznis, clen rodiny ich ma 4, prenajom 50 euro mesacne, hodnota stupa o 10 % rocne a udrzba zanedbatena
v miestach, kde je malo garazi, pripadne sa poslanci nechcu dohodnut na vystavbe novych, je to super kseft
hughito
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal:hughito
nikto ta nenuti citat prispevky ktore ta vyvadzaju z dusevnej rovnovahy. Kto chce pochopit -pochopi a kto nechce, ten sa moze venovat tomu co ho zaujima viacej. A na to ucelove prekrucovanie z tvojej strany uz ani nebudem reagovat.
Naopak, čítam ich rád, je to zdroj nekonečnej zábavy.

Corbyn k podnikateľom:

https://www.facebook.com/Channel4News/p ... __tn__=C-R
gogo956
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:nahodou, garaze su velmi dobry biznis, clen rodiny ich ma 4, prenajom 50 euro mesacne, hodnota stupa o 10 % rocne a udrzba zanedbatena
v miestach, kde je malo garazi, pripadne sa poslanci nechcu dohodnut na vystavbe novych, je to super kseft
- v Ba v dobrej lokalite aj 100-150. Je to jednoduchy biznis ale frci, garaz potrebuju nielen majitelia aut ale hlavne motorkari, kapely na skusanie, hocikto kto potrebuje maly skladovaci priestor a pod.

---
Jeremy Corbin? Nie je to ten hadimrska co za sociku spolupracoval s Stb a tvrdi ze nevedel o koho ide ☺ ten je doveryhodny ako..
hughito
Redeemer
Redeemer

Vidím, že slovenskí pravičiari idú po (tej správnej) propagande ako pes po údenom. ;)

A k tým garážam... no ono treba na ne v prvom rade treba aj mať. A to popri hypotékach, splátkach (prípadne exekúciách ako darčeku kapitalizmu z 90. rokov) a iných výdavkoch, s ktorými sa bežný človek potýka.

Tuto pán svet gombička si to predstavuje tak, akoby si človek išiel kúpiť rožok do Lidlu a za pár rokov ho predal a stal sa Kochom s biliónmi na účte. Fascinujúce, ako neoliberálna ideológia šľape.
beardie
Redeemer
Redeemer

Hughito otočil tu obľúbenú premisu: síce je to pravda, ale nemusela by byť

Betar jeden :)

Garáž stojí 5k, to nie je naozaj také ťažké ušetriť
Napísať odpoveď