Audiosystem do domu
Audiosystem do domu
Ahojte. Chcem sa spytat ci ste niekto riesili audio do domu. V prilohe nakres obyvacky. Obyvacka je spojena s jedalnou a kuchynou, celkovy rozmer je na dlzku 10m, z toho obyvacia cast ma cca 4 x 4,5m. Cervenym je oznacena priblizna poloha sedacky (pravdepodobne v tvare L), zelene su repro a modrym je TV. Jedne zo zadnych repro teda budu za sedackou (teda do nejakej vysky). Chcel by som sa opytat na:
1) ak ste riesili, akym sposobom ste riesili pripravu (kabelaz) na audio k zadnym repro. Bocne nevadia, nakolko budu za skrinkou/listou, avsak k zadnym by to bolo komplikovanejsie. Je dobre do steny riesit nejake zasuvky, alebo len kabel zo steny. A aky kabel tam natiahnut.
2) poradte audio system (receiver + repro), skor na filmy (bluray ripy, resp. skylink), cokolvek bude lepsie ako prastary genius 5.1 set zapojeny na stereo zdroj. Cenovo povedzme niekde okolo 1500 (+- za receiver + repro, pripadne ak by trebalo priplatit, a vyslovene by sa to oplatilo kvoli nejakemu dovodu, rad si ho vypocujem).
Vdaka.
1) ak ste riesili, akym sposobom ste riesili pripravu (kabelaz) na audio k zadnym repro. Bocne nevadia, nakolko budu za skrinkou/listou, avsak k zadnym by to bolo komplikovanejsie. Je dobre do steny riesit nejake zasuvky, alebo len kabel zo steny. A aky kabel tam natiahnut.
2) poradte audio system (receiver + repro), skor na filmy (bluray ripy, resp. skylink), cokolvek bude lepsie ako prastary genius 5.1 set zapojeny na stereo zdroj. Cenovo povedzme niekde okolo 1500 (+- za receiver + repro, pripadne ak by trebalo priplatit, a vyslovene by sa to oplatilo kvoli nejakemu dovodu, rad si ho vypocujem).
Vdaka.
Re: Audiosystem do domu
Urcite lepsie klasicke reproduktorove zasuvky. Kabel tiez postaci klasicky reproduktorovy, kludne aj daco slabsie lebo zadne nemaju vysoky vykon.
Musim sa ale pozastavit nad vzdialenostov kauca od TV. Aku velku mas TV?
Musim sa ale pozastavit nad vzdialenostov kauca od TV. Aku velku mas TV?
Tak jednak ten gauc nebude uplne nalepeny vzadu na stenu, a jednak planujem nieco vacsie... Momentalne mam na byte este 48" spred 6 rokov.
Co sa tych repro zasuviek, vies poslat link co mas na mysli?
Co sa tych repro zasuviek, vies poslat link co mas na mysli?
Ok, nasiel som nieco taketo:
https://www.cbelektro.sk/eshop/action/p ... ider.xhtml
Cize stacilo by natiahnut 2x dvojlinkovy kabel na zadne repro?
https://www.cbelektro.sk/eshop/action/p ... ider.xhtml
Cize stacilo by natiahnut 2x dvojlinkovy kabel na zadne repro?
Dik.
A nahodou nejaka rada pri vybere audio systemu?
Vdaka.
A nahodou nejaka rada pri vybere audio systemu?
Vdaka.
Hifi system ti na hojku asi nikto neporadi. S receiverom od yamahy alebo onkia nespravis zle v danom rozpocte. Horsie to je s repro lebo tam sa odporuca vypocut si konkretne modely. To sa ale tazsie realizuje. A vyber je velky.
-
Ryan Giggs
VIP
V tejto cenovej relacii nema zmysel vymyslat nejaku skladacku, takze je lepsie zamerat sa na nejaky 5.1 set.
Zaroven plati, ze kvalitu zvuku vzdy najviac ovplyvnuje koncovy stupen, teda repro. Takze nema zmysel vyberat napr. repro za 700€ a AVR za 700, v tvojom pripade staci nejaky lacnejsi AVR, kludne do 300€. A zvysok penazi do repro.
Naposledy som z tejto kategorie pocul JBL Studio 280 a to vobec nehralo zle. Tak by som sa to nebal odporucit. Akurat to spolu s AVR vyjde nejake 2-3 stovky nad rozpocet.
Zaroven plati, ze kvalitu zvuku vzdy najviac ovplyvnuje koncovy stupen, teda repro. Takze nema zmysel vyberat napr. repro za 700€ a AVR za 700, v tvojom pripade staci nejaky lacnejsi AVR, kludne do 300€. A zvysok penazi do repro.
Naposledy som z tejto kategorie pocul JBL Studio 280 a to vobec nehralo zle. Tak by som sa to nebal odporucit. Akurat to spolu s AVR vyjde nejake 2-3 stovky nad rozpocet.
Vdaka Ryan, pozeram ze set vyjde u nas cca 1400 u nas. Kazdopadne sa chcem este opytat na tie zadne repro - zvyknu sa umiestnovat rovno na stenu, alebo na nejaku policu ci pripadne stojan? Vdaka.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja len prispejem do temy uz asi 4roky mam system zlozeny z recieveru pioneer vsx-923 a repro setu Jamo s626 5.0 teda bez subwooferu a na filmy a hudbu za mna v pohode. A odkedy byvam na dome som sa nedokopal k nahodeniu zadnych repro tak som zatial predne napojil na reciever na bi-amping ale kedze som hluchy ako pes neviem ci tam je rozdiel 
Dik Arkaz. Robil si aj nejaku pripravu na zadne repro? kabelaz, zasuvka... Totiz audiosystem tam nebude od prveho dna, a mozno tiez zacnem len prednymi repro. Len riesim dilemu, ci umiestnit zasuvku dozadu cca v strede (akoby za gauc), alebo ich umiestnit zhruba pri rohoch gauca? A zas ak tie zadne repro budu raz vo vyske usi, tak ten kabel budem tahat hore, ci uz na policku alebo stojan... A zas urcite ich nechcem umiestnit vo vyske usi, ak tam nahodou ziadne repro nikdy nebudu. Preto hladam nieco "future proof". Dik za radu.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No ja som sa rozhodol tak ze kable potom potiahnem po povale a vyvediem ich zo stropu tam kde budem chciet repro. Repro u cytym na stojanceky o strop na take klbove a narocim si ich na sedacku. Neviem ci mas bugalov ako ja kedy mozes po povale potahat kedykolvek kable no ja som si dal hlavne za tv z jednej zasuvkovej krabicky huai krk az na povalu takze tahat kable do buducna neni problem.
Poschodovy, takze zo stropu je to asi tak komplikovane ako od podlahy - chcelo by to presne vediet co, kde, a ako.
Nevadi, nieco vymyslim. Vdaka za rady a inspiracie.
Nevadi, nieco vymyslim. Vdaka za rady a inspiracie.