3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-20
Lajčák tu niečo melie o tolerancii a on je tolerantný len a jedine k cudzincom a je úplne netolerantný k vlastnému obyvateľstvu. Keď chce realizovať opak toho, čo chcú obyvatelia tak má pravdu, musí odísť čím skôr tým lepšie, nemá čo hľadať vo vláde.
Nech si spraví vlastnú stranu a nech si dá program s podporou migrácie a sa uchádza o podporu ľudí a potom to môže robiť a presadzovať v takej miere, akú podporu dostane.
A vo svoj vlastný osobný prospech, aby sa dostal na nejaký post v OSN alebo inde je ochotný obetovať hocičo.
A ten Danko, typický člen vládnej koalície, čo pozná len korupciu, podvody, rodinkárstvo, je perfektný politický partner pre Fica a Bugára, našli sa, je jasné, že sa navzájom podržia, kvôli rozkrádačkám spravia hocičo aby to pokračovalo. Aj keby bol usvedčený vraj aj tak by ho podržali, im je všetko jedno, pokým sa sypú milióny, tomu je podriadené všetko.
Nech si spraví vlastnú stranu a nech si dá program s podporou migrácie a sa uchádza o podporu ľudí a potom to môže robiť a presadzovať v takej miere, akú podporu dostane.
A vo svoj vlastný osobný prospech, aby sa dostal na nejaký post v OSN alebo inde je ochotný obetovať hocičo.
A ten Danko, typický člen vládnej koalície, čo pozná len korupciu, podvody, rodinkárstvo, je perfektný politický partner pre Fica a Bugára, našli sa, je jasné, že sa navzájom podržia, kvôli rozkrádačkám spravia hocičo aby to pokračovalo. Aj keby bol usvedčený vraj aj tak by ho podržali, im je všetko jedno, pokým sa sypú milióny, tomu je podriadené všetko.
https://profesia.pravda.sk/ludske-zdroj ... rofesiach/Cesar napísal:je úplne netolerantný k vlastnému obyvateľstvu. Keď chce realizovať opak toho, čo chcú obyvatelia tak má pravdu, musí odísť čím skôr tým lepšie, nemá čo hľadať vo vláde
v medzi tym SMER podava navrh na ulahcenie prijmania ekonomickych imigrantov.
Je ale rozdiel medzi tým, že si sem pustíme takých, čo nám vyhovujú po prísnom výbere a z krajiny ktorú si vyberieme (keď sú ochotní vôbec prísť) a medzi tým, že otvoríme vonkajšie hranice EU a nech si príde kto chce odkiaľ chce a z akéhokoľvek dôvodu a hlavne preto, lebo doma nie sú spokojní so svojou životnou úrovňou a radšej by brali sociálne dávky v Nemecku a Švédsku.
Keď od nás napríklad zubári odídu do Nemecka, lebo tam zarobia x-krát viac a je slobodný pohyb, takže nikto nechce ani nemôže tomu zabrániť tak buď tu zubári vôbec nebudú alebo sem pustíme z Ruska, Ukrajiny a iných krajín, kde ľudia žijú civilizovane a podobne ako my.
Ale tu sa ešte kritizujú tí, čo právom chránia a kontrolujú vonkajšiu hranicu EU, že sem nechcú púšťať hordy zvierat z druhého konca sveta bez kontroly, bez papierov sa tu presúvajú hore-dole hľadajúc kde sa dajú získať vyššie sociálne dávky potom tie cielové krajiny nám ich chcú nanútiť, lebo s nimi nevedia rady.
Keď od nás napríklad zubári odídu do Nemecka, lebo tam zarobia x-krát viac a je slobodný pohyb, takže nikto nechce ani nemôže tomu zabrániť tak buď tu zubári vôbec nebudú alebo sem pustíme z Ruska, Ukrajiny a iných krajín, kde ľudia žijú civilizovane a podobne ako my.
Ale tu sa ešte kritizujú tí, čo právom chránia a kontrolujú vonkajšiu hranicu EU, že sem nechcú púšťať hordy zvierat z druhého konca sveta bez kontroly, bez papierov sa tu presúvajú hore-dole hľadajúc kde sa dajú získať vyššie sociálne dávky potom tie cielové krajiny nám ich chcú nanútiť, lebo s nimi nevedia rady.
pozri si fotky z okrajovych casti Moskvy ku teme "rovnakeho civilizovaneho zivota".
nikto ti nic nanutit nechce. kludne chod na Vychod strazit vonkajsiu hranicu.
rusenie vonkajsich hranic a moslimske osady pod Polanou dane Marakesskym paktom su halucinacie Fica, kotlieb a citatelov budwebov. Vcera ci predvcerom o tom hovoril sam Lajcak pre aktualne.
plus: ak zo Slovenska niekto odchadza kvoli zlej zivotnej urovni inde, tak je rovnaky ekonomicky migrant ako niekto zo subsaharskej Afriky. okrem toho, vacsina Africkej migracie sa aj tak deje v ramci ich kontinentu, takze ziadne hordy ani zvierata sa netlacia nikomu na Slovensku na zahumienok. zo Slovenska odchadzaju desiatky tisic ludi kazdy rok. to je jeho jediny problem s migraciou.
nikto ti nic nanutit nechce. kludne chod na Vychod strazit vonkajsiu hranicu.
rusenie vonkajsich hranic a moslimske osady pod Polanou dane Marakesskym paktom su halucinacie Fica, kotlieb a citatelov budwebov. Vcera ci predvcerom o tom hovoril sam Lajcak pre aktualne.
plus: ak zo Slovenska niekto odchadza kvoli zlej zivotnej urovni inde, tak je rovnaky ekonomicky migrant ako niekto zo subsaharskej Afriky. okrem toho, vacsina Africkej migracie sa aj tak deje v ramci ich kontinentu, takze ziadne hordy ani zvierata sa netlacia nikomu na Slovensku na zahumienok. zo Slovenska odchadzaju desiatky tisic ludi kazdy rok. to je jeho jediny problem s migraciou.
Nie je a dobre vieš prečojackb napísal:ak zo Slovenska niekto odchadza kvoli zlej zivotnej urovni inde, tak je rovnaky ekonomicky migrant ako niekto zo subsaharskej Afriky
beardie, obaja sme ekonomicki migranti. teda, ty seba nazyvas expat, lebo to nie je v druhej polke tejto dekady tak strasne urazlive a mozno mas naozaj odhodlanie sa raz na Slovensko vratit.
no tym, ze sme odisli, aby sme ekonomicky prilepsili, tak sme ekonomicki migranti.
to uz je potom len hladani vyhovoriek, ako napriklad, ze "sme europskej kultury", "kvalifikovana pracovna sila", alebo o citaciach kocura Mikesa len, aby sa nasiel ospravedlnitelny rozdiel.
no tym, ze sme odisli, aby sme ekonomicky prilepsili, tak sme ekonomicki migranti.
to uz je potom len hladani vyhovoriek, ako napriklad, ze "sme europskej kultury", "kvalifikovana pracovna sila", alebo o citaciach kocura Mikesa len, aby sa nasiel ospravedlnitelny rozdiel.
Alebo ten hlavný rozdiel a to legalita, že?
podla Marakesskeho paktu si kazda krajina ponechava pravo definovat, kto je a kto nie je povazovany za ilegalneho imigranta.
a ked je problem legalnost, preco ani po tri a polroku nie je ani jeden Slovak, ktory by ju na mieste prveho kontaktu kontroloval?
a ked je problem legalnost, preco ani po tri a polroku nie je ani jeden Slovak, ktory by ju na mieste prveho kontaktu kontroloval?
Mne celá táto diskusia o imigrantoch z pohľadu Slovenska príde absurdná. Však v tomto skorumpovanom mafiánskom štáte nechcú žiť ani stovkytisíc Slovákov a kto môže, ide robiť a žiť do EU krajín na západ od nás. Nie to, aby sem ešte chceli prísť nejakí imigranti. Však aj tých zopár, ktorých sme zachránili priamo z vojnovej zóny, sa tam po pár mesiacoch radšej vrátili, len aby nemuseli byť na Slovensku. Riziko, že ich deti šlapnú na mínu cestou do školy alebo že sa priamo v škole vyhodí do vzduchu nejaký atentátnik, je pre nich prijateľejšie, ako život tu na Slovensku.

Asi je zbytočné rozoberať aký je rodiel medzi tým, že Slovák ide robiť do Nemecka alebo že Afgánec, čo prichádza bez papierov cez zelenú hranicu alebo aj prechod tak, že si zahodil papiere a sa vydáva za Sýrčana, každý to vie, len niektorí sa tu robia že nevedia.
Alebo tým, že Slovensko dá povolenie vyučeným cudzincom...
Debata nemá zmysel s niekým, čo sa tvári ako keby si to povedal hluchému.
Alebo tým, že Slovensko dá povolenie vyučeným cudzincom...
Debata nemá zmysel s niekým, čo sa tvári ako keby si to povedal hluchému.
mame Dublin, ktorý je dostatočne robustnýjackb napísal:podla Marakesskeho paktu si kazda krajina ponechava pravo definovat, kto je a kto nie je povazovany za ilegalneho imigranta.
Slovensko má len jednu vonkajšiu hranicu so svetom mimo Schengenu - s Ukrajinou, o tu sa stará dostatočnea ked je problem legalnost, preco ani po tri a polroku nie je ani jeden Slovak, ktory by ju na mieste prveho kontaktu kontroloval?
Okrem toho posiela nemalé prostriedky do rozpočtu EÚ a mam pocit, že aj priamo na južnú hranicu
Dublin je platny pre EU, Marakes ma byt pre cely svet.
kedze viem, ze jedina vonkajsia hranica na Slovensku je z Ukrajinou, tak nerozumiem co tu Cesar spomina o zelenych hraniciach a nekontrolovani.
kedze viem, ze jedina vonkajsia hranica na Slovensku je z Ukrajinou, tak nerozumiem co tu Cesar spomina o zelenych hraniciach a nekontrolovani.
Chápeš už teda rozdiely medzi legálnou a nelegálnou migraciou?
isto sa nenahnevas za odpoved otazkou: myslis, ze som tomu rozdielu niekedy nerozumel?
plus, v suvislosti s tou legalnostou vieme, ze ziadna krajina V4 nekontroluje, kde je potrebne, ale o to viac kricia o tom, ze vsetci su ilegalni, uchylni, kriminalni a fanaticki. ked slovenski uradnici mozu presne urcit, ze buduci sofer MHD nie je byvaly podrezavac susedov, preco to nemozmu robit v prospech celeho europskeho spolocenstva na miestach prveho kontaktu?
plus, v suvislosti s tou legalnostou vieme, ze ziadna krajina V4 nekontroluje, kde je potrebne, ale o to viac kricia o tom, ze vsetci su ilegalni, uchylni, kriminalni a fanaticki. ked slovenski uradnici mozu presne urcit, ze buduci sofer MHD nie je byvaly podrezavac susedov, preco to nemozmu robit v prospech celeho europskeho spolocenstva na miestach prveho kontaktu?
Úprimne, občas som na pochybách, hlavne keď zadres niečo taketo
P.S.: považujem sa za ekonomického migranta, nie expata
alebojackb napísal:podla Marakesskeho paktu si kazda krajina ponechava pravo definovat, kto je a kto nie je povazovany za ilegalneho imigranta.
I keď sme s viacerými inými štátmi v EÚ, štáty majú stále svoju suverenitu nad svojím územím, nahnat niekam na Lampedusu slovenských úradníkov mi preto nepríde ako vhodné riešeniejackb napísal:ak zo Slovenska niekto odchadza kvoli zlej zivotnej urovni inde, tak je rovnaky ekonomicky migrant ako niekto zo subsaharskej Afriky
P.S.: považujem sa za ekonomického migranta, nie expata
prepac, zdalo sa mi, ze niekde o sebe pisal, ze si skor expat.beardie napísal:P.S.: považujem sa za ekonomického migranta, nie expata
neviem co je zadieranie na tom, ked niekto z Mauretanie dostane pracovne viza a bude sekat v pristave v Spanielsku rybie hlavy. bude ekonomocky imigrant a bude legalny a stale s povodom v subsaharskej Afrike.
ad suverenita: ved prave projekt bezpecnych zon na kontrolu v Severnej Afrike je o tom istom: poslat na suverenne uzemie uradnikov cudzich krajin.
Nemá expat a ekonomický migrant ten istý význam?
Problém s tým Mauretancom je ten, že sa do Európy legálne nedostane, preto volí lode a priekupníkov
Problém s tým Mauretancom je ten, že sa do Európy legálne nedostane, preto volí lode a priekupníkov
mozem sa mylit, ale expat je ekonomicky migrant, ktory vnima svoj pobyt ako docasny a nasetrene financie si chce zobrat do vlasti a mat sa dobre tam.
preto sa ja definujem ako ekonomicky emigrant zo Slovenska, ktory ale nema zaujem sa tam nastalo vratit.
preto sa ja definujem ako ekonomicky emigrant zo Slovenska, ktory ale nema zaujem sa tam nastalo vratit.
V tom prípade ešte neviem ci som expat alebo ekonomický migrant, ale skôr sa prikláňam k tomu expatovi
V mojom prípade je taktiež dôležité, či mi moja aktuálna krajina pobytu predĺži víza, neviem si totiž predstaviť, že by som tu zostal nelegálne a pracoval v šedej ekonomike, makal kdesi na stavbách v zime miesto pohodlného klikania v teplom kancli za (zatiaľ) 3-nasobny plat atd
Stále ide ale o tu (ne)legalitu
Nemôže si nejaký plavacik nárokovať pobyt, stravu, prácu a sociálne istoty len preto, že zaplatil pár stoviek až tisícov dolárov a prežil cestu
V mojom prípade je taktiež dôležité, či mi moja aktuálna krajina pobytu predĺži víza, neviem si totiž predstaviť, že by som tu zostal nelegálne a pracoval v šedej ekonomike, makal kdesi na stavbách v zime miesto pohodlného klikania v teplom kancli za (zatiaľ) 3-nasobny plat atd
Stále ide ale o tu (ne)legalitu
Nemôže si nejaký plavacik nárokovať pobyt, stravu, prácu a sociálne istoty len preto, že zaplatil pár stoviek až tisícov dolárov a prežil cestu
myslim, ze som netvrdil opak. preto ma byt kazdy skontrolovany a ked sa pride na to, ze nema co ponuknut, nie je ochotny ci schopny sa prisposobit, je uchylak alebo fanatik, tak ma byt poslany domov.beardie napísal: Nemôže si nejaký plavacik nárokovať pobyt, stravu, prácu a sociálne istoty len preto, že zaplatil pár stoviek až tisícov dolárov a prežil cestu