Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa jackb »

a kvoli navsteve 3 osad zastavas stranu, ktora od teba jedneho dna bude chciet, aby si vypustil benzin z kosacky alebo babety a siel tie stavby vypalit?
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Nie. chcem aby naďalej 40% romov žilo v rómskych osadách ako doteraz, aby slováci žili do 30 rokov u svojich rodičov a následne si zobrali na 30 rokov hypotéku. Aby sme potraviny druhej triedy dovážali zo zahraničia. Aby nám tu vládla sloboda a solidarita a v 70. rokoch ísť na dôchodok.
jackb
Redeemer
Redeemer

30 rokov na hypo je v porovnani so zahranicim cisty luxus :)
pred rokom 1990 sa potraviny druhej az tretej triedy domaceho povodu predavali a pamatnici hovoria ako dobre bolo. je kapitalizmus: ked ludia prestanu ten humus kupovat, retazce ich nebudu dovazat. jednoduche.
kedze sa zvysuje dlzka dozitia, tak je pre stat prospesnejsie, aby sa podla toho dynamicky posuval aj odchod do dochodku.
no a kotleby zatial navrhli zakazat povinne ockovania, lebo o tom pisal kreativec reklamnej agentury Prorok Elias Sprostas. takze podpora fasistickej strany nema ziadne opodstatnenie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

M4jk1:-) napísal:Nie. chcem aby naďalej 40% romov žilo v rómskych osadách ako doteraz, aby slováci žili do 30 rokov u svojich rodičov a následne si zobrali na 30 rokov hypotéku. Aby sme potraviny druhej triedy dovážali zo zahraničia. Aby nám tu vládla sloboda a solidarita a v 70. rokoch ísť na dôchodok.
Niekto ta nuti zozbranouv ruke si zobrat hypoteku? Nie, takisto si ju mozes zobrat za ine obdobie.
Hypoteka je praveze velmi vyhodna oroti inym pozickam.

Kotlebovci nemali v programe nic s inkuziou romov. Takisto nemali v programe nic co by zmenilo ceny bytov.
Nemaju ani jedneho odbonika co by sa vaznal v ekonomike, zdravotnictve, silovych zlozkach. Maju len par ludi co sa nevedia vyjadrit, alebo nevedia pouzivat pocitac, ci hadzu dlzaobe kocky po ludoch, nosia zbran do padlamentu, boli tretani alebo si milia resturacie. Tak ako dokazucokolvek zmenit k lepsiemu? Zakazom interupcii, velebenim Tisa, ci podporou antivax?
Za tie roky co su v padlamente, nespravili ani jeden skutocny navrh a ani sa nepokusili splnit nic zo svojho volebneho programu (ten som si pre tu srandu precital).
Professional
Professional

Hypotéka je fajn pre mladý pár ktorých baví práca, chcú v nej ostať do budúcnosti ( majú aj istotu o svoje miesto) plus zárobkovo fajn, no ale neviem aké percento tvorí táto populácia. Takže ak toto je pre teba luxus zo zahraničím, tak fajn. Rodičia kupovali byt za 20 tisíc korún, teraz potrebuješ len 20 tisíc eur na začatie hypotéky. Byty postavené za socializmu, od vtedy x krát splatené ale zarábať na nich stále treba.
- Nechcem obhajovať socializmus ale sú veci ktoré by mali implementované aj do tejto doby.

potraviny: mám babku od starej Ľubovni a každá plodina je vždy chuťovo a výživne lepšia ako z reťazca a to dokáže vypestovať paradajky aj papriky. Ako chceš dosiahnuť aby ľudia z mesta prestali kupovať ovocie a zeleninu z reťazcov? Štát musí dotovať a podporovať miestnu produkciu aj keď to môže byť stratové.

Ja nie som zarytý LSNS fan. Nemiešaj interupcie, očkavanie a všetko s LSNS so mnou. Osobne by som chcel diktatora ktorý by mal autoritu, odbornosť a správnu víziu. lebo táto parlamentná demokracia (150 poslancov na 4 roky) a diktát bruselu, ničí našu krajinu.

Kaddáfí
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

M4jk1:-) napísal:potraviny: mám babku od starej Ľubovni a každá plodina je vždy chuťovo a výživne lepšia ako z reťazca a to dokáže vypestovať paradajky aj papriky. Ako chceš dosiahnuť aby ľudia z mesta prestali kupovať ovocie a zeleninu z reťazcov? Štát musí dotovať a podporovať miestnu produkciu aj keď to môže byť stratové.
"Štát musí dotovať"...a ty si sa s koňom zrazil? Ty si ten štát predstavuješ tak, že niekde na ministerstve nažhavia tlačiarne a vytlačia peniaze, keď treba? Veď štát sme my všetci pracujúci. To všetko ide z našich daní. Nech sa ti páči, môžeš platiť štátu 90% svojej výplaty, nechaj bandu politikov a úradníkov rozhodnúť, kam dajú tvoje peniaze a potom si žer dotované potraviny. My, ktorí ten občiansky nemáme len na parádu (ale je známkou svojprávnosti), budeme platiť nízke dane a slobodne na základe vlastného uváženia sa rozhodneme, či si kúpime drahé potraviny od lokálneho bio farmára alebo budeme jesť lacné potraviny zo španielskeho sklenníka.

Vy pohrobkovia komunistov by ste mohli konečne zaliezť do diery, odkiaľ ste vyšli. Dotované sme tu mali všetko 40 rokov a ľudia si nemali ani do čoho utrieť rite, lebo sa čakali rady aj na toaleťák. A ak neveríš, tak nech sa páči, sprav si výlet do Venezuely. Tam majú teraz štátom dotovaný plán zdravého stravovania - madurovu diétu.
jackb
Redeemer
Redeemer

M4jk1:-) napísal:Takže ak toto je pre teba luxus zo zahraničím, tak fajn
nie, ja som napisal, ze splacanie 30 rokov je luxus. pred 11 rokmi som byval u Ira, ktory mal 25 a hovoril, ze tu polovicu domu bude splacat do asi 70tky. v tom je 30 rokov luxus. plus je stala chyba porovnavat ceny pred 89 s cenami dnes.
M4jk1:-) napísal:Ako chceš dosiahnuť aby ľudia z mesta prestali kupovať ovocie a zeleninu z reťazcov?
ja nechcem, aby prestali kupovat ovocie ci zeleninu v retazcoch. ja odporucam prestat kupovat cokolvek zlej kvality, co donuti predajcov dovazat kvalitu.
\\tu plati komparativna vyhoda. moja babka na strednom Slovensku na zahrade vypestovala zemiaky na svoju spotrebu. boli ale malicke, rychlo podliehali hnilobe... takze efektivnejsie bolo kupit zemiaky od velkoproducenta pre nas aj pre nu. takze blahozelam tvojej babke, ze na severovychodde vypestuje kvalitnu zeleninu, ktora inak rastie na opacnej strane republiky.

pozeral som posledne "navrhy novelizacii zakonov" z dielne LSNS. vsade su okrem ich predsedu dopisani dalsi ludia. a to aj v pripade, ze chcu zmenit jedinu ciselnu hodnotu. takze beru obrovske platy, no nic okem vykrikovania tam nerobia. podla mna su oni paraziti.
Professional
Professional

ephramko: Páči sa mi ako dokážeš z jednej vety vydedukovať sloh, ktorý je 5 krát prekrútený. Chceš zrušiť aj políciu, zdravotníctvo, školstvo, rezort obrany? to tiež musí dotovať štát aby
fungoval a kvalita potravín by mala byť takisto. Imunita, alergie, kožné problémy súvisia s potravinami a neviem na akom levely je u teba zdravie. Chceš naznačiť že pred komunizmom sa mali ľudia lepšie? Veď vývoj a technológie idú vpred prečo neaplikovať dobré veci z minulosti do súčasnosti a zachovať voľný obchod s okolitými štátmi.
harrison: http://www.naseslovensko.net/nase-nazor ... OGT1eudKRc
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ved ale aj dnes mozes kupovat zeleninu ci ovocie od miestnych pestovatelov a nie z retazcov. Ved kazde mesto mava vlastne trhy, aj niekolko. A byty za socializmu? Treba si uvedomit jednu podstatnu vec ktoru poniektori prehliadaju- tie byty neboli v sukromnom vlastnictve ale v druzstevnom ci podnikovom a to je z pravneho hladiska uplne rozdielna situacia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

M4jk1:-) napísal:Hypotéka je fajn pre mladý pár ktorých baví práca, chcú v nej ostať do budúcnosti ( majú aj istotu o svoje miesto) plus zárobkovo fajn, no ale neviem aké percento tvorí táto populácia. Takže ak toto je pre teba luxus zo zahraničím, tak fajn. Rodičia kupovali byt za 20 tisíc korún, teraz potrebuješ len 20 tisíc eur na začatie hypotéky. Byty postavené za socializmu, od vtedy x krát splatené ale zarábať na nich stále treba.
- Nechcem obhajovať socializmus ale sú veci ktoré by mali implementované aj do tejto doby.

potraviny: mám babku od starej Ľubovni a každá plodina je vždy chuťovo a výživne lepšia ako z reťazca a to dokáže vypestovať paradajky aj papriky. Ako chceš dosiahnuť aby ľudia z mesta prestali kupovať ovocie a zeleninu z reťazcov? Štát musí dotovať a podporovať miestnu produkciu aj keď to môže byť stratové.

Ja nie som zarytý LSNS fan. Nemiešaj interupcie, očkavanie a všetko s LSNS so mnou. Osobne by som chcel diktatora ktorý by mal autoritu, odbornosť a správnu víziu. lebo táto parlamentná demokracia (150 poslancov na 4 roky) a diktát bruselu, ničí našu krajinu.

Kaddáfí
Hypoteka je aj pre tych, co tam nechcu ostat, kludne mozes dany byt predat a tak predcasne splatit hypoteku, alebo ked ti nevyhovuje hypoteka, tak podnajom.
Proste dne uz hypoteka nie su okovy, ktore by ta k niecomu drzali.

potraviny: chut nerovna sa zdravost, alebo nezavadnost, dnes je nezvadnost velmi prisne kontrolovana, zatial co zelenina od susedinej babky moze byt pestovana na pode z kadmiom (vdaka komunisti), hlavne mame tu trhovu ekonomiku, nik ta ju nenuti kupovat
jackb
Redeemer
Redeemer

M4jk1:-) napísal: Chceš naznačiť že pred komunizmom sa mali ľudia lepšie? Veď vývoj a technológie idú vpred prečo neaplikovať dobré veci z minulosti do súčasnosti a zachovať voľný obchod s okolitými štátmi.
ano, mali. nemali zivotne prostredie a zdravie posrate na niekolko generacii dopredu. nemali znicene charakery a nemali dovod spravat sa ako Romovia: nech stat da, nech stat prispeje. nie. ty si zarob, najdi legalny sposob ako zarobit.

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2018, 10:23)
Prílohy
Zdroj: omediach.com
Zdroj: omediach.com
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

M4jk1:-) napísal:potraviny: mám babku od starej Ľubovni a každá plodina je vždy chuťovo a výživne lepšia ako z reťazca a to dokáže vypestovať paradajky aj papriky. Ako chceš dosiahnuť aby ľudia z mesta prestali kupovať ovocie a zeleninu z reťazcov? Štát musí dotovať a podporovať miestnu produkciu aj keď to môže byť stratové.
ty absolutne nechapes trhovej ekonomike.

za prve, dnes ti absolutne nic nebrani kupovat iba lokalne produkty, v kazdom meste su trhy, retazce predavaju aj lokalne produkty (my sme uz 2 roky nejedli ine ako slovenske paradajky a tie kupujeme v retazcoch) a rovnako existuje viacero sluzieb ktore ti dovezu lokalne potraviny az do domu.
lenze si treba uvedomit ze paradajka ktoru vypestoval lokalny farmar na svojej farmicke, nemoze byt nikdy taka lacna ako paradajka zo spanielska z nejakeho obrovskeho agrokomplexu... a to sa ludom nepaci, lebo oni by chceli top kvalitu a idealne zadarmo. lenze za vsetko sa plati.
preto je iba logicke ze retazec bude dovazat tie spanielske paradajky lebo priemerny slovak radsej da euro za spanielske paradajky bez chute ako by dal 3 eura za tie chutne slovenske. samozrejme je to o financiach, nie kazda rodina ma peniaze na vyhadzovanie a ked sa setri tak sa setri.
ale dotovat lokalne potraviny statom je uplny nezmysel, radsej nech tie peniaze vyuzije na rozvoj. ty si neuvedomujes ze tu dotaciu musi stale niekto zaplatit a nezaplati to nikto iny ako obcan. dotaciami sa akurat vytvori hromada prilezitosti na korupciu a podvody.

dotacie pre lokalnych vyrobcov je rovnaky populizmus ako vlaky pre studentov zadarmo. dobre sa to pocuva, ale to je tak vsetko.
jackb
Redeemer
Redeemer

M4jk1:-) sa citil dotknuty tym, ze admini Zomri nezverenuju svoje tvare a totoznost.
odporucam pozriet si Reporterov RTVS z 27.11. o alternativnych mediach.

suma sumarum: Nikto z troch veducich troch najvacsich bludwebov nesiel na kameru so svojou tvarou, vsetci zatajovali svoju redakciu. ako hovori husky kradnuci ohrievace vody: takze tak.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

aacid: kebyze nie je polnohospodarstvo dotovane, tak ti z rozpoctu odkroji ovela vacsie peniaze :wink: dotovanie polnohospodarstva a potravinova sebestacnost krajiny je tazka otazka, ktora sa neda lahko zodpovedat, ale fakt je, ze to robia prakticky vsetke vyspele krajiny. takze rozhodne by som to neodbijal jednoduchymi kalkulaciami a neviditelnou rukou trhu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Vyspele krajiny to robia, lebo polnohospodari tam maju dlhu tradiciu lobbingu. U nas tato tradicia tiez bola pred druhou svetovou (agrarna strana), zakazanim tejto strany ale tato tradicia dost ustala, kedze zasa za socializmu bolo cele polnohospodarstvo znarodnene a teda stratilo svojich majitelov, agrarnikov, ktori by zan lobbovali. Taktiez sme za socializmu v efektivite a kvalite produkcie zaostali za zapadom a teda sme v otvorenom trhu nedokazali konkurovat.

Nevidim ziadny dovod, preco by sme mali polnohospodarov dotovat zo statneho. Preco prave ich a nie elektrikarov, murarov alebo nedajboze ucitelov? Potravinovo sebestacni sme, ked sa na tuto metriku pozrieme ako na otazku, ci by sme v pripade vojny dokazali z polnohospodarskej produkcie Slovenska uzivit populaciu. To, ze sem dovazame ovocie a cukriky z nas nerobi z tohto pohladu potravinovo nesebestacnu krajinu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

na tuto temu sa mi moc nechce diskutovat, lebo som sa o to nikdy zivo nezaujimal a tym padom nemam moc informacii. ale myslis, ze sme naozaj sebestacny? ze mame potrebne kapacity na obilniny, mliecne vyrobky, zeleninu a maso aby sme nimi uzivili cely stat?
co sa tyka dotacii, v idealnom svete nie su potrebne a tiez by som bol proti. lenze svet nie je idealny. zahranicni polnohospodari su tazko dotovani a my na tom koli tomu tratime. ze tie potraviny by boli lacnejsie len teoreticky je pravda, ale ked vidim kolko penazi ide na absolutne nezmyselne projekty, tak mi investovanie do vyssej kvality stravovania slovakov nepride ako vobec zly napad.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Z toho co si vymenoval sme plne sebestacni v obilninach aj mliecnych vyrobkoch, ktorych viac vyvazame ako privazame. Napr. obilniny pokryvaju domaci dopyt na vyse 150%. Zeleninu a maso naopak dovazame, to je pravda, ale najma pri zelenine by sme sa v pripade nudze dokazali rychlo preorientovat a naplnit nase potreby. Ludia sa stazuju, ze rastie mnozstvo jedla, ktore dovazame, ale musime si uvedomit, ze rastie aj mnozstvo jedla, ktore naopak vyvazame. V EU proste presun materialu cez hranice nie je problem a preto nemoze byt prekvapenim, ze to jedlo medzi vyrobcom, predajcom, spracovatelom a koncovym zakaznikom prejde hranicu aj niekolko krat. V takomto hospodarskom priestore je meranie potravinovej sebestacnosti uplne zbytocnym cvicenim.

Ked chcu v zahranici mrhat prachy na nejakych farmarov, nech. U nas je ten problem, ze akonahle sa niekde zjavia dotacie, tak je na nich prisata nejaka firma napojena na politicku stranu, aktualne najma Smer a SNS, a cela dotacna schema je pre spolocnost akurat tak stratova. Vid. tazba dreva na spalovanie, kde sa Smeraci typu Ziga kralovsky nabaluju na statnych dotaciach a ako protihodnotu my Slovaci dostavame vyplundrovane lesy, a ako zakusok povodne, ktore vdaka odlesnenym kopcom vznikaju. To iste sa tu bude diat ak zvysit dotacie na polnohospodarstvo. Vacsina z nich skonci v "spravnych" rukach a akurat tak zdevastuju podu prepouzivanim rozlicnych chemickych sraciek, aby toho vyprodukovali co najviac, kym dotacie plynu.

Nie dakujem, radsej dotovat skoly a vedu, aby nam tu vznikal priemysel s vysokou pridanou hodnotou - informacne a komunikacne technologie, strojarstvo a pod. Tam sa dokaze vytvorit pre spolocnost omnoho viac bohatstva ako pri pestovani paradajok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

snaha aby sme dokazali byt sebestacny vo vyrobe vecsiny potravin je nezmyslom v dnesnom globalizovanom svete.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A najmä sa o sebestačnosť snažiť skrz dotácie. Nemáme nafukovaciu krajinu. Naše poľnohospodárstvo je už veľmi štedro dotované...preto všetci pestujú repku a berú dotácie na ekopalivá. Nemá zmysel vymýšlať ďalšie dotácie, keď nás vyjde oveľa lacnejšie proste nakúpiť zeleninu a ovocie zo zahraničia a za ušetrené peniaze postaviť napríklad novú nemocnicu.

Potravinovú sebestačnosť má zmysel riešiť, keď sa niečo vo svete zomelie a my sa zase vlastným pričinením ocitneme na tej nesprávnej strane.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

eMpiko:
Nie dakujem, radsej dotovat skoly a vedu, aby nam tu vznikal priemysel s vysokou pridanou hodnotou - informacne a komunikacne technologie, strojarstvo a pod. Tam sa dokaze vytvorit pre spolocnost omnoho viac bohatstva ako pri pestovani paradajok.
Tu ide o to, že SMER skrátka nemá záujem "dotovať" tieto vrstvy obyvateľstva, ktoré sú skôr pravicovo orientované. Je to smutné, ale je to tak. Situácia, resp. podpora vedy na Slovensku je katastrofálna. Prípadne sa SMERu zbaví tohto rezortu a prenechá ho "odborníkom" z SNS.
Napísať odpoveď