Lucidne sny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Lucidne sny

Príspevok od používateľa gogo956 »

PsychoS

psychiatrie su plné ludi ktorí si vytvorili vlastny vnutorny svet a ten odmietaju opustit /alebo skor uz ani nedokazu/. Clovek by si mal uvedomovat ze rozvijanie fantazijnych snov a pod. ma aj svoje rizika, nehovoriac o pripadoch ked niekoho napadne si k tomu vypomahat psychoaktivnymi latkami- uplne to naruši prirodzenu chemiu mozgu aj na cely zivot. Pisem to len preto aby ste si prilis neidealizovali "snovy svet", ak ma totiz niekto na to zdravotne predpoklady /vobec o tom nemusi vediet/ tak si vdaka takym experimentom moze spustit serioznu dusevnu poruchu.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

ja mám pár aj takýchto :smt059 neviem či sú to lucidne sny, ale skúsim to opísať:
ležím na posteli to som ešte hore, zaspím ale stále som na tej istej posteli v tej istej miestnosti a nie som "mimo telo", ale neviem o tom že už spím a sníva sa mi to a v tomto stave si tak nejak uvedomujem že za chvíľu zaspím a bude sa mi niečo snívať, tak prásk v sne sa mi začne snívať ako vstávam z postele kde spím idem von je to tam presne ako v realite, akurát už si neuvedomujem že sa mi to sníva, beriem to ako skutočnosť ale môžem to akosi ovládať, napr idem kde sa mi zachce a dokážem lietať a podobne veci a furt to konči tak blbo že sa nedostanem kde chcem a zostanem stáť, zrazu dostanem obrovský strach pritom nič hrozného nevidím a začnem sa prebúdzať, ale trvá to strašne dlho, nakoniec v posteli som celý spotený, akoby sa mi snívali nejaké strašné nočné mory...
fakt sa mi pár takýchto vecí snívalo, nič som si nevymyslel.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pokusim sa ozivit tuto temu, este si chcem precitat predchadzajuce prispevky a nasledne pridam svoje skusenosti, ak si na to spomeniem. Zatial aspon odkaz na wiki, snad tu este nebol:

Vedomé snívanie

Vedomé snívanie (lucidné, bdelé, jasné snívanie) je uvedomovanie si stavu snívania, ktorého výsledkom je oveľa jasnejší snový zážitok, a ktorý niekedy umožňuje ovládanie obsahu sna. Zážitok tohto druhu sa nazýva vedomý sen. Stephen LaBerge, populárny autor a experimentátor v tejto oblasti, opísal vedomé snívanie ako "snívanie, počas ktorého viete, že snívate."

Ľudia zažívajúci vedomé sny ich popisujú ako úžasné, farebné a fantastické. Mnohí ich prirovnávajú k duchovnému zážitku a tvrdia, že tieto skúsenosti zmenili ich život a vnímanie sveta. Niektorí dokonca popísali vedomé sny ako hyperrealitu, ktorá sa javí "viac skutočná ako skutočnosť", v ktorej sa všetky prvky skutočnosti javili jasnejšie a výraznejšie ako v obvyklom bdelom stave. Vedomé sny sú viac zapamätateľné ako ostatné druhy snov vrátane nočných mor, čo môže byť dôvodom na to, prečo je vedomé snívanie často odporúčané ako prostriedok na zbavenie sa desivých snov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

U mna sa Lucidne sny objavuju nahodne, musi to byt specifika konstalcia toho ako som vyspaty a stresu.

Nevnimam to ako ine sny, skor su to moje klasicke divne sny, len ich mozem mierne ovladat, je to ako riadit buldozer, ide to tazko, lebo ked sa o to snazim viac, tak sa prebudim uplne.
Viem zmenit to co v sne urobim, ale aj farby stien, no samotny dej uplne nie.
Taketo stavy zazivam uz vyse desat rokov.

Parkrat som zazil aj spankovu paralizu, to bolo o dost adrenlinovejsie.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To čo popisuješ harrison mám celkom pravidelne, to je ale iba taký lucidný sen na 25%.
Paralýza je ku*va, nechutný pocit - našťastie sa mi počas nej nič nezjavilo. Ale zažívam tak 2-3x do roka.

No a tie naozajstné lucidné sny, mal som len niekoľko krát, ale to bola úplne iná liga. Vnímaš všetko, chôdzu, pohyb, ovládaš všetko, meníš prostredie, dej - prakticky môžeš úplne všetko. Ja osobne, čím sa vtedy viac snažiť nejakú aktivitu (beh, skok, alebo dokonca lietanie), tak sa buď vrátim z lucidného sna do normálneho, alebo skôr sa zobudím. Už sa mi ale podarilo, že som sa išiel akoby zobudiť, vnímal som normálne okolité zvuky "z reality", ale keď som si vo sne sadol a ukludnil sa, tak som normálne pokračoval. Všeobecne ale najdhlší takýto sen bol možno 2-3 minúty...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Skoda ze tu nie je vseobecna tema o snoch, presiel som si celu tuto temu a je tu viacero zaujimavych veci ktore su ale OT.

Strucne vseobecne o snoch: v detstve som mal casto sny o lietani, bolo to tak realne ze som veril, ze vzlietnut dokazem, ci uz levitovat nad postelou alebo lietanie po ulici, potom nocne mory, kratke obdobie, mal som strach aj po prebudeni, bol som v nejakej hlbokej diere, alebo mi vypadavali zuby, caste boli aj sny v snoch - zobudil som sa, skontroloval som si zuby a tie opat vypadavali, takto som sa prebudil aj 3x, potom som si nepamatal sny dost dlho, snivalo sa mi aj o buducnosti, ktora sa stala, neskor, ale tomu prilis neverim, nasledne sa mi opakovane snivali sny o minulosti ktore boli velmi realne, vedel som ze je to nemozne, ale akoby sa spojili, pamatal som si minule sny, ako alternativna realita, mal som pocit ze to asi nie je realne, ale bolo to tak zive, ze som to vyhodnotil ako "realnejsiu realitu", prijal som ju, potom som bol sklamany po prebudeni, okrem toho prisla aj spankova paralyza, nemohol som sa hybat, ale sucasne som citil obrovsky tlak a (subjektivne) aj bolest srdca, neslo to zastavit, mal som strach, ked som si o tom precital a zistil ze je to bezna vec, tak to preslo a uplne ustupilo.

Potom som si precital o lucidnych snoch a zrazu sa mi zacali snivat, bez pripravy a namahy, uvedomoval som si ze je to sen, povedal som nieco a stalo sa to, vedel som uplne alebo ciastocne ovladat co sa stane, v sne som povedal ze je to sen - raz som si to uvedomil a citil som naval krvi do mozgu, ale ustal som to, myslim ze to je klucove, ustat ten moment, len skoda ze som toho dost vela zabudol, nezapisoval som si to.

Uz viac ako rok som lucidny sen nemal, neviem preco ustali, tie navody v teme vyskusam, ale ja mam problem po prebudeni zaspat ked sa prilis prebudim, ze budem pozerat 15 min. telku a potom zaspim si neviem predstavit.
Curuj napísal:kto mavate LD, moze sa v sne stretnut s dalsimi sniacimi ludmi. viac sa docitate na:

Kód: Vybrať všetko

http://www.lucidcrossroads.co.uk/
hlavne si v sne spomenut na to miesto a nejako sa tam dostat - je viac sposobov. GL :)
Myslite si ze toto je realne? Prakticky tomu neverim, ak by sa to dokazalo, tak by to znamenalo ze vedomie alebo "dusa" moze existovat mimo tela, riesi sa to v teme Vedomie / slobodna vola, ja mam pocit ze si nejake miesto clovek zapamata a moze tam vidiel ine osoby, ale ze by sa mohlo stretnut viac osob ktore snivaju, to uz je extrem. Riesi sa to v nejakej inej teme?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Dreamer napísal:Skoda ze tu nie je vseobecna tema o snoch, presiel som si celu tuto temu a je tu viacero zaujimavych veci ktore su ale OT.
myslis takato? :D co-sa-vam-snivalo-t48667.html?hilit=co% ... %20snivalo
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ta tema je podla mna skor pre zdielanie konkretnych snov, nie pre vseobecnu diskusiu o snoch, roznych druhoch, vyznamoch a pod., ale mozno sa mylim.

Inak dnes som mal nieco ako lucidny sen, zvlastny, vsetko bolo rozmazane, povedal som si ze je to ako VHS kvalita, potom som si uvedomil ze je to sen a mozem to ovladat a chcel aby sa to opravilo a zrazu bol "obraz" ostry, chcel som dalej ovladat sen, ale zacitil som svoj dych a hluk a ten ma zobudil, vlastne je mozne ze ten hluk mohol vyvolat aj lucidny sen, mozno by sa to dalo vyuzit, nastavit si budik, bud strednu hlasitost alebo simulovat nejake buchanie, ale nie prilis dlho aby to nezobudilo, len pomohlo vyvolat lucidny sen.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aky je podla teba rozdiel medzi obycajnym snom a lucidnym snom?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

OK, to posledne lucidny sen nebol, mozno naznak, ja viem co je lucidny sen, dal som sem aj definiciu, lucidne sny som uz mal v minulosti...
Napísať odpoveď