emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

zaciatok diskusie bol o emigracii z kulturne nekompatibilnych krajin a nasledne sa pouzil Marocan ako priklad
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja sa snazim napisat, ze Madari napriek svojej obrovskej rozdielnosti su akceptovani ako "kompatibilna" krajina, no ich jazyk a tradicie hovoria, ze si za cele milenium vela prace nedali. napriek tomu je pripustne, aby boli Madari clenmi nacionalistickej strany na Slovensku a povazuje sa neziaduce upozornovat na ich nepopieratlne cudzi povod.
naopak, ak je v zahranici spachany zlocin osobou, ktora ma sice doklady zapadnej krajny, no jej meno hovori o cudzom povode, teba to zdoraznovat a povazuje sa nemiestne napisat, ze de jure je to obcan krajiny, v ktorej zlocin vykonal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Maďari sú do stredoeurópskeho priestoru plne integrovani, prijali náboženstvo, ich DNA je +- totožné ako okolité národy, kultúra a zvyky sú tiež veľmi podobné vzhľadom na náboženstvo

O akých iných zvykoch hovoríš?

Zachovali si jedinú vec a to jazyk

Teraz tieto aspekty porovnaj s Maroko, čakám
jackb
Redeemer
Redeemer

podobne su mozno so slovenskymi, ale nie s polskymi. nabozenstvo je tiez diskutabilne, lebo katolikov je v Madarsku sotva 40%. okrem toho, najznamejsi Poliak sefoval katolikom, bol ako prvy v tej funkcii v mesite a pobozkal tam Knizku 3.0.

tradicny tanec, ludove hudobne nastroje, kuchyna,... to je ine ako v Polsku.

a rovnako ine, aj jazykovo aj nabozensky a aj tradiciami je odlisne Maroko.

opakujem, ze nemeriam velkost rozdielu. len pisem, ze rozdiely su. a ked chceme, su aj medzi susednymi dedinami a aj na takej urovni ich jedinci povazuju za dolezite a si schopni sa kvoli tomu otlkat na diskotekach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Česi sú najateistickejsi národ Európy a tvrdím, že medzi bežným Čechom a Poliakom/Madarom/Slovákom sú výrazne menšie rozdiely v čomkoľvek ako medzi Čechom a Marocanom

A nie, ze by nebola velkost rozdielu v našej diskusii veľmi podstatna, prave o nu v nej ide, odvtedy, co sme na tuto temu zacali diskutovat

dufam, ze tomu uz rozumies
jackb
Redeemer
Redeemer

ty si porovnavanie Stredoeuropanov s Marocanom zacal pouzivat, ked som upozornil na dvojite meranie: clovek, ktory nema korene v krajine A, no ma jej doklady, musi byt zdorazneny ako Neobyvatel A, ak spacha zlocin. na Slovensku sa ale toleruje "podpora hnuti a skupin" Neslovakmi. dokonca je fajn ich clenstvo vo fasistickej strane.

ako ale budes merat velkost toho rozdielu bez emocii a subjektivity?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:ty si porovnavanie Stredoeuropanov s Marocanom zacal pouzivat, ked som upozornil na dvojite meranie: clovek, ktory nema korene v krajine A, no ma jej doklady, musi byt zdorazneny ako Neobyvatel A, ak spacha zlocin.
áno, aby spoločnosť pochopila, že import ľudí z kultúrne nekompatibilnych krajín je fiasko a ohrozením pôvodného obyvateľstva
na Slovensku sa ale toleruje "podpora hnuti a skupin" Neslovakmi. dokonca je fajn ich clenstvo vo fasistickej strane.
nackovia ma nezaujímaju, tých na mňa netahaj
ako ale budes merat velkost toho rozdielu bez emocii a subjektivity?
štatisticky na základe historických vysledkov
Bingo!

Ak nejaká skupina ľudí tvorí 10 % obyvateľstva a pácha 50 % zločinov, tak by bolo logické neimportovat ďalších, že áno
jackb
Redeemer
Redeemer

ty si ale vstupil do polemiky o tom, preco su Neslovaci dobre kotleby, alebo Romov nemozno povazovat za Nemcov, aj ked nimi de jure su.

preco na mna stale kazdy protiimigrant taha import? ja som za prisne kontroly, pokojne aj vo vnutri Schengenu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Prečo ignoruješ kultúrne rozdiely?
jackb
Redeemer
Redeemer

ja? ved je to bolenie hlav z toho, ze som napisal, ze Madari su rozdielni od Poliakov.

bud uplatnujeme rozdiely na kazdeho, alebo vobec. jednoduche :)

pri zakaze vstupu vsetkych Arabov, lebo v Nemecku ludia s rovnakym povodom pachaju kriminalitu, dojde ku problemu, lebo su Arabi, ktori sa chcu prisposobit a boli pre Europu prinosom. mozno ich je 0.5%, neviem, ale preco im nedat sancu? hlavne v kontexte toho, ze si berieme do krajiny uplne legalne ludi, z krajin, kde si ludia navzajom rezali hlavy a znasilnovali zeny pred este 25 rokmi a bolo to par hodin cesty autom od slovenskych hranic. ti ale chodia na gymnastiku do podobne oznaceneho domu, jazyk je podobny, tak preco nie, vsak?

z pesnicky jedneho nacka "na vsetkych jeden meter berte a nie ako do teraz dva".
beardie
Redeemer
Redeemer

dobre, inak - preco ignorujes velkost kulturnych rozdielov?

ak by len 0,5 % bolo prisposobivych, tak tam by to bolo celkom jasne => zakazat vsetkych :)
to samozrejme pravda nie je, ale staci 10 % neprisposobivych a vidime vysledky vo Svedsku/Nemecku/Francuzsku

ja osobne som za kratkodobe pracovne povolenia a pravidelne kontroly integrovatelnosti tychto ludi
to by platilo pre Arabov, Marocanov ale pokojne aj Srbov

inak nechapem tej tvojej obsesii Balkanom, x-krat ti vsetci povedali, ze nevidia rozdiel medzi cudzincami odkialkolvek a ty aj tak raz za cas drbnes uplne od veci "argument" o rezani hlav v krajinach byvalej Juhoslavie, nie je to prvykrat, obvykle mimo temu, aby si podporil svoju tezu o cudzincoch
jackb
Redeemer
Redeemer

:|
lebo prave Juhoslovania maju byt "ti kulturne podobni". rovnaki, ako si pred 25 rokmi rezali hlavy, pisu odlisnym pismom a kvoli nabozenstvu oslavuju Vianoce ci Velku noc v uplne ine dni ako Slovaci.
a to je prave ono: su rozdielni, celkom dost, ale stale sa najde nieco, aby boli velmi podobny. u Arabov a Africanov sa hlada akakolvek malickost, aby bola nafuknuta na dovod preco su tak odlisni, ze co i len predstava o ich prisobeni sa by mala byt trestana.

preto je nas problem v subjektivnom vnimani rozdielov.

vidis, na tych konktrolach sa zhodneme bez problemu.
beardie
Redeemer
Redeemer

no Chorvat kulturne blizsi bude, Srb menej, Bosniak este menej a Alban.. ehm Kosovcan najmenej
zase sme pri velkosti rozdielu a zase sa musime pozriet podobne na konkretneho jedinca
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, a preto je potrebne kontrolovat prichadzajucich. na com sme sa zhodli.

vo vseobecnom diskurze sa bud ma davat doraz na cudzi povod u vsetkych (v tom pripade sme pri mojom vecnom probleme "podla akeho kluca?) alebo u nikoho a ked je raz odsudeny uchyl a ma nemecke doklady, tak je Nemec a nie je nutne specifikovat, ze je to Rom narodeny na hranici s Luxemburgskom.

\\moja obsesia Balkanom spociva v memente toho, co moze extramny nacionalizmus sposobit. v teme o imigracii zase v tom, ze na vseobecne vrenie sa predklada dogmaticky obraz odrezavaca hlav a uchylaka muz s bradou, v nocnej koseli, z puste, ktoreho IQ je dvojciferne. realita je taka, ze osoby, vratene zien, spravajuce sa daleko mimo nasich noriem su z "kulturne podobnej" Juhoslavie, co sa uspesne ignoruje.
beardie
Redeemer
Redeemer

preco bud-alebo? preco nemoze byt obcianstvo len jednym z indikatorov a nasledne prislusnost k etnickej skupine dalsim?
Nemec s nemeckymi korenmi - check check, minimalna dalsia kontrola
Nemec s nenemeckymi korenmi - check fail, podrobnejsia kontrola
cudzine s cudzimi korenmi, fail fail, dosledna kontrola, pracovne vizum na rok, moznost predlzenia po kontrole probacnym uradnikom zaujimajucim sa o miesto bydliska, okolie, kamaratov, susedov, kolegov, volnocasove aktivity

tu trochu prehanam, ale minimalne ciastocne by mohlo byt realizovatelne
som si isty, ze by sa vyrazne znizili mnozstva ludi typu "policia ho sledovala ale nic nezistili"

k tomu tvojmu priklady, znova sa mozeme porozpravat o potkanovi narodenom v stajni
jackb
Redeemer
Redeemer

take kontroly, ale mozno naozaj menej prehnane, nie su nieco s cim by som mal nesuhlasit.
problem pre mna su len tie korene.

vidis, ze potkan v stajni nikam nevedie.
lebo mas nemeckych Romov, ktori su strasnym pohorsenim a "nemali by sa nezyvat Nemcami" (to tusim respektuje aj kocura Mikesa). na druhej strane mas "slovenskych" nackov, ktori su neslovenskeho povodu.
beardie
Redeemer
Redeemer

preco do nasej diskusie zase tahas nackov?
jackb
Redeemer
Redeemer

lebo ty si Poliakom, Madarom a Marocanom reagoval na nackov neslovenskeho povodu.

ale dobre.
potkan zo stajne: osoba A, matka Francuzska, otec Slovak, tak ako urcis narodnost? a co ked ta matka - Francuzska mala pradeda Spaniela, a ten otec - Slovak bol poloviciny Rusin?
este mozme ist rovno na to, o com pisal ruzombersky dochodca, ked sa preslavila ziacka bilingualneho gymnazia.
na strane lavej je Natalia v slovenskom kroji, znama z reklamy na alkoholicky napoj. na strane pravej je Ariana Palme, kandidatka fasistov. ktora z nich je Slovenka, teda kon?
beardie
Redeemer
Redeemer

urcil by som to podla toho, ako sa prevazne sprava a ciastocne aj ako sa citi

ak sa sprava ako Slovenka, tak je Slovenka, aj Natalia je Slovenka, aj Palma je Slovenka
jackb
Redeemer
Redeemer

ak sa Stephen sprava ako Anglican, aj ked obaja jeho rodicia su z Ghany, moze byt povazovany z Anglicana?
Napísať odpoveď