Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
Ahojte, som tak trochu zaryty Apple user (MacBook Pro, iPhone X, watch 3). Uz par dni premyslam nad prechodom na Android, konkretne na Samsung Galaxy S9+.
Na iPhone ficim uz asi 5 rokov. Mal som na skusku Samsung Galaxy S7 Edge, ktorycisiel po 3 dnoch z domu. Niekedy bol android celkom zabugovany, mrzol, sekal. Ako je to teraz?
Je tu niekto co presiel z iOS? Ake su vase nazory / pocity?
Ti co presli, nelutujete? Mrziet ma bude asi len ta synchronizacia a akasi kontinuita medzi Apple zariadeniami.
Vdaka za odpovede.
Na iPhone ficim uz asi 5 rokov. Mal som na skusku Samsung Galaxy S7 Edge, ktorycisiel po 3 dnoch z domu. Niekedy bol android celkom zabugovany, mrzol, sekal. Ako je to teraz?
Je tu niekto co presiel z iOS? Ake su vase nazory / pocity?
Ti co presli, nelutujete? Mrziet ma bude asi len ta synchronizacia a akasi kontinuita medzi Apple zariadeniami.
Vdaka za odpovede.
-
yoggy
Re: Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
Otazkou je ze co vlastne tym prechodom ziskas? Pokial mas vsetky apple devices, tak by som nad prechodom ani neuvazoval. Ale ako sa hovori: susedov travnik je stale zelensi 
Ja som pred mesiacom vymenil iPhone6 za S9. Prvý týždeň som bol zhrozený. Teraz ma to už len trochu mrzí
Môj ďalší mobil bude určite iPhone.
(Ku kúpe Androidu ma dohnala cena a Google pay)
(Ku kúpe Androidu ma dohnala cena a Google pay)
ja som teraz menil 6S lebo uz je predsa len zastaraly, baterka v pi*i, fotak uz priemer, skusal som - naozaj som mal na par dni doma p20, pocophone, galaxy s9...takze mam teraz Xko z black friday v dobrej cene, nic mi nesadlo ani nevyhovovalo, ono moze to mat na papieri hocaky hardware, v bechi neviem kolko bodov, ten telefon ide, ale appky sekaju, to je proste systemom... vojdem do kontaktov a zasek
zial bohu, teraz som spoko, akurat ma sere ze v baleni su kablove sluchatka a trapny adapter, este ze 12W stoji iba 15€...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nejdem sa vyjadrovat k iPhonom, ale len k tomu co napisat CheZteR ohladom sekania. Mam Galaxy S9, mam tam 1045 kontaktov a ani raz som si nevsimol, ze by sekali kontakty, pripadne spravy alebo aplikacie. Pochopim, ak by bol problem v dakej aplikacii alebo co, no ale s kontaktami??? 
je mi uplne jasne ze sa teraz najde 150 ludi a kazdy zacne obhajovat svoju znacku a svoj model ktory ma vo vrecku, je to uplne pochopitelne a prirodzene, ale o tomto tato tema nie je a nie je ani o tom ze by som urazal vase telefony, riesil som rovnaky problem ako riesi teraz rené a napisal som iba svoje poznatky, tie telefony som si vzal z eshopu takze s kazdym som sa doma hral par dni a nakoniec ich vratil, nie je to tak ze by som sa s nimi hral na predajni zopar minut... aby si bol v klude tak tu vetu upresnim, roloval som si kontakty na pocophone a tie kontakty sekali, mali urcite zaseky, ktore nevidno ked rolujes pomaly, ale ked to rolujes rychlo tak si to vsimnes a niekomu ako mne, to proste vadi
urcite sa teraz ozve majitel pocophonu a napise mi ze mam pomalu simku
ale proste je to tak, tie telefony maju na papieri spickovy hw a v benchi brutalne skore, ale niektore brzdi system, zial, je to proste tak
sice nestastny nazov videa, ale 2:30 - 3:55
o tychto zasekoch rozpravam, proste ich nechcem a nie su sposobene hw, ale systemom, riesenie? ked ich nechces nekup si android
urcite sa teraz ozve majitel pocophonu a napise mi ze mam pomalu simku
sice nestastny nazov videa, ale 2:30 - 3:55
o tychto zasekoch rozpravam, proste ich nechcem a nie su sposobene hw, ale systemom, riesenie? ked ich nechces nekup si android
-
Bad.boy
Medium Professional
Riesenie je zaobstarat si telefon s cistym androidom 
ja mam android, uz treti telefon po sebe, predtym som mal iphone. iphone by som uz nechcel (neni to zly telefon, ale za tu cenu sa neoplati).
suhlasim s tebou CheZteR, tie zaseky tam su, presne tak ako to vidis na tom videu. ale co to znamena? ozaj je to taky problem ked na to aby si ich zaregistroval musis rozostrit (kameru alebo oci) a este mat vedla seba iphone a android?
a z tohto vznikaju presne tie hadky ked jeden clovek povie ze vyskusal a seka to a druhy ze ma telefon 2 roky a ziadne sekanie neregistruje. je to preto lebo taketo zaseky si vsimnes jedine ak a) mas polozene oba telefony vedla seba alebo b) si zvyknuty na iphone a prejdes na android. ale garantujem ti ze po 2 tyzdnoch pouzivania androidu si to absolutne nebudes vsimat.
a nie je to hardwarom alebo zlou optimalizaciou (aj ked samozrejme je pravda ze android je horsie optimalizovany, je to logicke ked mas jeden system ktory je vytvoreny specialne na konkretny hardware a druhy system ktory je univerzalny a bezi skoro na vsetkom).
je to proste inym pristupom, iphone ma vysoky smoothing, teoreticky je to scrollovanie pomalsie ale zase plynulejsie (pisem teoreticky, lebo so silnym hardwarom to mozno ani nepocitis), naopak android ten smoothing nema, teoreticky my mal scrollovat rychlejsie (lebo nemusi tak casto prekreslovat obrazovku) ale vypada to sekavo.
ale v konecnom dosledku to vobec nic neznamena, neznamena to ze jeden je lepsi ako druhy, proste len funguju inak. pri androide budes navzdy platit dan za tu univerzalnost (aj ked android one telefony sa to snazia napravit) a iphone bude mat navzdy tu vyhodu ze su jedna firma. treba chapat ze pri android telefonoch jedna firma dodava hardware, druha software a to ma nejake nasledky. iphone ma software ktory je specialne optimalizovany na ten konkretny hardware a z to ma tiez nejake nasledky (maly vyber telefonov, male moznosti customizacie).
suhlasim s tebou CheZteR, tie zaseky tam su, presne tak ako to vidis na tom videu. ale co to znamena? ozaj je to taky problem ked na to aby si ich zaregistroval musis rozostrit (kameru alebo oci) a este mat vedla seba iphone a android?
a z tohto vznikaju presne tie hadky ked jeden clovek povie ze vyskusal a seka to a druhy ze ma telefon 2 roky a ziadne sekanie neregistruje. je to preto lebo taketo zaseky si vsimnes jedine ak a) mas polozene oba telefony vedla seba alebo b) si zvyknuty na iphone a prejdes na android. ale garantujem ti ze po 2 tyzdnoch pouzivania androidu si to absolutne nebudes vsimat.
a nie je to hardwarom alebo zlou optimalizaciou (aj ked samozrejme je pravda ze android je horsie optimalizovany, je to logicke ked mas jeden system ktory je vytvoreny specialne na konkretny hardware a druhy system ktory je univerzalny a bezi skoro na vsetkom).
je to proste inym pristupom, iphone ma vysoky smoothing, teoreticky je to scrollovanie pomalsie ale zase plynulejsie (pisem teoreticky, lebo so silnym hardwarom to mozno ani nepocitis), naopak android ten smoothing nema, teoreticky my mal scrollovat rychlejsie (lebo nemusi tak casto prekreslovat obrazovku) ale vypada to sekavo.
ale v konecnom dosledku to vobec nic neznamena, neznamena to ze jeden je lepsi ako druhy, proste len funguju inak. pri androide budes navzdy platit dan za tu univerzalnost (aj ked android one telefony sa to snazia napravit) a iphone bude mat navzdy tu vyhodu ze su jedna firma. treba chapat ze pri android telefonoch jedna firma dodava hardware, druha software a to ma nejake nasledky. iphone ma software ktory je specialne optimalizovany na ten konkretny hardware a z to ma tiez nejake nasledky (maly vyber telefonov, male moznosti customizacie).
Tak ako pise bad boy.. Do samsungu, huawei a podobnych nezmyslov nema zmysel chodit.. Nech si uzivatelia samsungu tvrdia co chcu.. Ak chces mat normalny android, zaobstaraj si pixel, alebo aspon one+.. Lebo zase tu budete mudrovat, aky je android na hovno, ako nema aktualizacie, atd..
Ja mam 7cku, cakam kym umrie a potom sa vratim na android.. A co sa tyka toho ekosystemu, tak ak nemas applewatch a airpods, tak mozes smelo prejst na android.. Mac a iphone nema prakticky ziadnu vyhodu..
Ja mam 7cku, cakam kym umrie a potom sa vratim na android.. A co sa tyka toho ekosystemu, tak ak nemas applewatch a airpods, tak mozes smelo prejst na android.. Mac a iphone nema prakticky ziadnu vyhodu..
samozrejme to nie je problém, niekto to možno ani nepostrehne a niekto kto prechádza androidmi celý život tak to berie proste ako fakt, ale keď prechádzaš z iphonu, ktorý si mal 4 roky, každý mesiac ti pravidelne prišla aktualizácia a všetko ide hladko a rýchlo do dnešného dňa a ty meníš telefón vlastne iba z rozmaru a že chceš lepší foťák, tak si tieto prkotiny všimneš, a mrzia ťa ... a potom sa spýtaš samého seba, mám dať 600e za toto? nedám už rovno 800e za ten drahý ajfon?aacid napísal:suhlasim s tebou CheZteR, tie zaseky tam su, presne tak ako to vidis na tom videu. ale co to znamena? ozaj je to taky problem ked na to aby si ich zaregistroval musis rozostrit (kameru alebo oci) a este mat vedla seba iphone a android?
no.. a nájdu sa ľudia, ktorý dajú
inak tie ceny k akym telefonom patria? ja porovnavam najnovsi iphone s najnovsim samsungom a tam urcite nie je rozdiel 200 eur. skor 500.
a znova opakujem tie zaseky po 2 tyzdnoch nebudes vnimat, takze realna otazka je ci ti 200-500 eur stoji za 2 tyzdnovu fazu zvykania si.
a znova opakujem tie zaseky po 2 tyzdnoch nebudes vnimat, takze realna otazka je ci ti 200-500 eur stoji za 2 tyzdnovu fazu zvykania si.
no ja som bral Xko za 800 cez black friday, hej no, je to dost penazi ale vravim, predchadzajuci som mal 4 roky a fungovat takto zasekane 4 roky s vedomim ze to stalo 500-600 eur, tiez nie je kto vie aky pocit
kazdy z nas je iny a ma ine priority, co moze vadit mne, tebe nemusi a co moze tebe, nemusi mne, takze nechajme uz zabomysie spory lebo android vs. ios je vecna tema a dlho este bude
kazdy z nas je iny a ma ine priority, co moze vadit mne, tebe nemusi a co moze tebe, nemusi mne, takze nechajme uz zabomysie spory lebo android vs. ios je vecna tema a dlho este bude
takze porovnavas stary model na akcii s najnovsim samsungom?
ale vidim ze si stale dookola ides to iste. opakujem to treti a posledny krat, to sekanie po 2 tyzdnoch nebudes absolutne registrovat.
a zase pisem ze to nie je nieco co je horsie/lepsie, proste len iny pristup ku scrollovaniu. hlavne to nepocitis nikde inde okrem toho scrollovania. takze ano, pokial ti v telefone nezalezi na nicom inom ako na smoothe pri scrollovani, urcite sa ti oplati priplatit 500 eur za iphone.
pokial ale si schopny tento extremny problem prekusnut, mozes si kupit o polovicu lacnejsi telefon, ktory zvladne vsetko co iphone a potencionalne ovela viac (nebodaj ti nebude vyhovovat klavesnica a ty ju budes chciet zmenit, iphone ta posle do ...)
ale vidim ze si stale dookola ides to iste. opakujem to treti a posledny krat, to sekanie po 2 tyzdnoch nebudes absolutne registrovat.
a zase pisem ze to nie je nieco co je horsie/lepsie, proste len iny pristup ku scrollovaniu. hlavne to nepocitis nikde inde okrem toho scrollovania. takze ano, pokial ti v telefone nezalezi na nicom inom ako na smoothe pri scrollovani, urcite sa ti oplati priplatit 500 eur za iphone.
pokial ale si schopny tento extremny problem prekusnut, mozes si kupit o polovicu lacnejsi telefon, ktory zvladne vsetko co iphone a potencionalne ovela viac (nebodaj ti nebude vyhovovat klavesnica a ty ju budes chciet zmenit, iphone ta posle do ...)
mna tu chytas za cisla a ty si vycucas z prsta ze som doplacal 500 eur
nechajme to tak lebo fakt ma nemusis presviedcat ze vlajkove lode od androidu maju mat zaseky
nechajme to tak lebo fakt ma nemusis presviedcat ze vlajkove lode od androidu maju mat zaseky
aacid napísal:(nebodaj ti nebude vyhovovat klavesnica a ty ju budes chciet zmenit, iphone ta posle do ...)
Článok z roku 2015 https://refresher.sk/24797-Pat-alternat ... voj-iPhone
ja uz rok pouzivam google keyboard na iPhone...aacid napísal: (nebodaj ti nebude vyhovovat klavesnica a ty ju budes chciet zmenit, iphone ta posle do ...)
Chezter: to video by sa malo volať Proč nemám rád Samsung
jediné čo tam može mať súvis s androidom je to cukanie na FB, ale na mojej Xperii za 500€ mi to scrolluje krásne plynule, takže neviem čím to bude
a to že sekajú kontakty na Pocophone je problém MIUI (alebo jej aplikácie kontaktov) a nie androidu
jediné čo tam može mať súvis s androidom je to cukanie na FB, ale na mojej Xperii za 500€ mi to scrolluje krásne plynule, takže neviem čím to bude
a to že sekajú kontakty na Pocophone je problém MIUI (alebo jej aplikácie kontaktov) a nie androidu
ok, s klavesnicou som sa sekol, bol to len priklad, hadam nikto nepopiera to ze android ti da viac moznosti na upravy ako iphone. klavesnica je iba jeden priklad. co tak samotne home rozhranie? alebo nebodaj default web browser?
aacid si už úplne off topic. Neriešme tu ios vs. android.
-
jorg22
Medium Professional
Myslim ze najdolezitejsia otazka je preco chces prejst na Android? Jedine co ma napada je cena.
Ak ta cena nestve tak potom co riesis? Pri Apple produktoch si platis za kvalitu, bezpecnost a pohodlie.
Preco by si mal prejst na druhotriedny OS ked to najlepsie uz mas.
Osobne mam rad Androidy ale ostavam u nich len koli tomu ze nerad vyhadzujem peniaze za kvalitu a pohodlie.
To je nieco ako keby si porovnaval Mercedes a Skodu. Nie kazdy je ochotny priplatit si za pohodlie ale ked ti tych penazi nieje luto tak naco sa zatazovat druhotriednymi vecami?
Ak ta cena nestve tak potom co riesis? Pri Apple produktoch si platis za kvalitu, bezpecnost a pohodlie.
Preco by si mal prejst na druhotriedny OS ked to najlepsie uz mas.
Osobne mam rad Androidy ale ostavam u nich len koli tomu ze nerad vyhadzujem peniaze za kvalitu a pohodlie.
To je nieco ako keby si porovnaval Mercedes a Skodu. Nie kazdy je ochotny priplatit si za pohodlie ale ked ti tych penazi nieje luto tak naco sa zatazovat druhotriednymi vecami?