Lyzovacka v zahranici

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Lyzovacka v zahranici

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte. Kedze zima je uz tu rad by som si splnil jeden detsky sen a siel sa lyzovat do zahranicia s priatelkou, popripade par kamaratmi. Kedze som lyziar priemerny a navstevoval som doteraz len lokalne zjazdovky, potreboval by som pomoct s vyberom nejakeho lyziarskeho strediska v Rakusku alebo Taliansku. Osobne nepoznam ani jedno a z recenzii na internete je to vsetko len prepojene s cestovkami. Rad by som zvolil cestu vlastnym autom s ubytovanim nie prilis drahym. Slo by sa z Kosic, takze cim blizsie tym lepsie, samozrejme ale nie na ukor lyzovacky. Datum v obdobi januar, februar. Nasiel by sa niekto, kto by mi poradil kam sa vybrat, na co sa pripravit a co to priblizne stoji na par noci na osobu? Ratam tak tyzden lyzovania. Idealne vlastne skusenosti. Dakujem!
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Lyzovacka v zahranici

Príspevok od používateľa CheZteR »

ratas so sumou cez 1000€?
ak nie tak nema zmysel nad tym uvazovat
z kosic je to vsetko daleko, minimalne 10 hodin jazdy autom

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2018, 9:41)
inak dobry kompromis je ubytko v ždiari a lyžovat na striedačku bachledovu dolinu a jurgow ski hneď za hranicami
phatres1994
Star
Star

1000 eur na osobu na par dni? To sa mi zda privela :) Ratal som na osobu tak 500 eur. 10 hodin autom mi problem nerobi.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Keď som videl tie hory a more zjazdoviek v rumunských horách, tak by som prdel na nejaké Rakúsko. Už i len pri tom uvážení, že z Košíc.
Rumunsko je krajina so západnou kvalitou služieb, ale ceny zostali východné.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

CheZteR napísal:ratas so sumou cez 1000€?
ak nie tak nema zmysel nad tym uvazovat
Blbost.

Z kosic do talianska je to 10 hodin. Bol som uz viackrat, isto mozem odporucit Bormio (jeden skipas a v cene 3 lyziarske strediska), alebo minule sme boli v Ponte di Legno a to bola tiez paradicka. Zaujimava je aj Sella Ronda. Urcite odporucam, v podstate vsade kde sme boli bolo vyborne :) My zvykneme chodit cez https://www.nev-dama.cz/ ale boli sme aj na vlastnu past cez booking a tiez fajn. Cez cestovku ale lepsie kupovat velmi skoro - september/oktober...
phatres1994
Star
Star

co ta to zvycajne vyslo, pre predstavu. Ako sa hybu ceny skipasov cca? Prave pozeram Rasùn di Sotto (Plan de Corones/Kronplatz) kedze jeden kamarat by mi tam vedel vybavit lacnejsie ubytko v jednom hotely.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bormio ako take nie je lacne a neponuka nic extra (listky sice patria k tym lacnejsim, ale uz nie ubytovanie a restauracie). V Rakusku su daleko lepsie strediska. Pocitaj, ze velke strediska su drahe. Tu mas prehlad stredisk, aj s cenami, mapkou, zjazdovkami a vsetkym ostatnym: https://sk.bergfex.com/italien/ A tu je Rakusko: https://sk.bergfex.com/oesterreich/ Pred tyzdnom som cital tento clanok, skus si precitat, mozno sa tam docitas nieco zaujimave co ti pomoze: https://www.forbes.sk/50-eur-za-den-min ... -zdrazuje/

Ak chces ist nieco velke a zname, tak vlavo mas na Bergfexe top 10, tam si mozes pozriet pocet kilometrov zjazdoviek, mapu, ceny. Pocitaj, ze listok ta bude stat 200-250 eur na 6 dni. Otazne je ubytovanie, kedze teraz uz moze byt dost neskoro na rezervaciu ubytovania. Ak idete ako partia, pozri si apartmany, mohlo byt to byt dostupnejsie ako hotel a hlavne je tam kopa apartmanov kade-tade.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

piton tyzden lyzovacky teda penzion, skipasy, jedlo, pitie, cesta, 1000€ pojde ani nevieš ako
ak pojdete partia ludi a rozlozite si naklady na auto a penzion tak to bude podstatne menej, navacsia polozka su stale skipasy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zvladne to aj za menej. Ak by isli 4 ludia na jednom aute, tak nech da 240 eur za cestu, tak to mas 60 eur na osobu. Ak by mali apartmany za 140 eur/noc, tak pri pocte 7 noci je to 980 eur, cize 245 eur + poplatky za ubytovanie a trebars uteraky, cize niekde okolo 260 eur na osobu. Skipass dajme tomu 200 eur. Dokopy zatial 520 eur. No a ostava jedlo. V apartmanoch si vie clovek spravit ranajky, tam problem nebude. Obed na svahu. No a vecer je taka, ze ci sa vobec niekomu po lyzovacke bude chciet varit, ci to neskonci skor o dakej restike, pizzerke a podobne. Cele by sa to dalo spravit tak 700-750 eur aj s jedlom, ak sa clovek nebude rozhadzovat a nebude musiat pit jager s pivom. Ak si chce uzit nadstandard a vziat to fakt ako dovolenku s tym co k tomu patri, tak suhlasim, ze 1000 eur treba pocitat. Otazne tiez je, ze ci teraz dokaze najst ubytovanie, ktore by nebolo daleko od svahu a bolo cenovo dostupne. Mozno by som pozeral mensie strediska, ktore maju par zjazdoviek, tam sa cenovo za skipass dostava aj o stovku nizsie, tiez by nemuselo byt predrazene ubytovanie.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Hojkove vypoctu su celkom dobre, nas to stalo aj menej, minulu sezonu cez nevdamu 7 noci+6skipasov stalo 411 EUR na osobu, ale predchadzajuce roky boli lacnejsie, aj pod 350... Cesta samozrejme zalezi kolki idete, jedlo tiez individualne :)
Napísať odpoveď