GTX vs RTX

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
HitmanM
Light Star
Light Star

GTX vs RTX

Príspevok od používateľa HitmanM »

Hojte, chcel by som sa opytat, mam rozpocet 600e na GK, isli by ste radsej do GTX 1080 alebo do nevsej RTX 2070 ?
Konkretne sa rozhodujem medzi:
https://www.alza.sk/asus-turbo-gtx1080-8g-d4329407.htm

alebo RTX do 600e
https://www.alza.sk/lacne-graficke-kart ... od=&sc=306

ak som dobre cital tak vykonovo su podobne je to pravda ? Ale ide asi aj o to co bude o 2-3 roky tak laicky to poviem ze mozno RTX ma lepsiu buducnost pre novsie hry, snad sa chapeme :D proste vas nazor ma zaujima, vopred dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: GTX vs RTX

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja by som zobral jednoznacne RTX 2070. O buducnosti RTX je este tazke sa vyjadrit, ale nvidia do toho tlaci vela penazi. Posledny patch v Battlefield V nakoniec ukazal, ze ray tracing sa velmi lahko optimalizuje a podobne by to malo byt aj u dalsich hier.
No bez ohladu na ray tracing plati presne to uz vies - vykon maju obe karty podobny, cena je tiez podobna, ale RTX ma navyse podporu ray-tracingu. Takze by som povedal, ze nemas co stratit ked zvolis RTX 2070, navyse teraz k nej dostanes aj Battlefield.
Ja by som zobral verziu od Gigabyte, ale je to cisto kvoli dobrym osobnym skusenostiam so znackou:
https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-rt ... 481143.htm
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Ak sa rozhodnes pre GTX tak davam do pozornosti p-graficke-karty-notebook-t201425.html ;)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ray-tracing je uplna zbytocnost zatial, RTX 2070 bude mat problem potiahnut hru na 60fps pri zapnutom raytracingu. Ja by som jednoznacne bral bazarovu 1080Ti.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nadeo:
1. 60 fps to po novom dava s DXR na ultra vo full HD, s DXR na low da RTX 2070 60 fps aj pri 1440p. Ale aj keby vypol DXR, tak normalnta RTX 2070 je lepsia ako blower GTX 1080. Ostatne sa tvaria ako vypredane.
2. Ak do toho zahrnieme bazar, tak 1080 Ti so zarukou je jasna volba, s tym suhlasim.
HitmanM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HitmanM »

OK vdaka, len si ma utvrdil v tom co som si myslel ze radsej RTX, teraz sa uz budem pohravat s myslienkou ci nepriplatim 200e za 2080 :D Aj gigabyte si trafil, mam GK iba od nich a musim poklopat ale velmi vela vydrzia som s nimi spokojny.
Co sa tyka pouzitych, velmi do bazaroviek nechcem ist, clovek nikdy nevie co kupuje.

Pnr: predavas 1080ti za 600e vsetky 3 ? Alebo predavas aj po jednom kuse ?
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Predavam aj jednotlivo. 600 je za kus.
Napísať odpoveď