pomoc s webom

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
antics
Medium Expert
Medium Expert

pomoc s webom

Príspevok od používateľa antics »

potrebujem poradit s webom >

1
Plugin alebo jak nastavim strany pre stare prispevky <
1000 prispevkov na strane je blbost ....stare prispevky potrebujem ...

2
Existuje nejaka ochrana proti haknutiu webu ,pripadne nejaky antivirus pre web <

sorry za pravopis .. este nemam nastaveni jazyk klavesnice....
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pomoc s webom

Príspevok od používateľa Mek »

1. "Nejde mi nastartovat auto, poradte, kde je problem" - asi tak znie tvoja otazka. Aky mas CMS, ake technologie?
2. Obycajny antivirus detekuje aj PHP virusy a backdoory. Ako je to na linuxovych systemoch, neviem. Mozno niekto iny bude vediet.
antics
Medium Expert
Medium Expert

wordpress používam + pluginy z wordpresu

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2018, 9:57)
nevie nikto :-(
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Akú tému?
antics
Medium Expert
Medium Expert

colormag

aha tak zobrazuje sa to na strany ale nie na uvodnej stranke kde mám nastavené max 30 príspevkov
Hensym
VIP
VIP

Tá téma v ich vstavanom widgete nemá rozdelenie na strany, iba v archívoch. Riešenie pre teba, ak si nevieš nakódiť vlastné šablóny je nainštalovať nejaký plugin (widget), ktorý pagináciu má - narýchlo som našiel napríklad toto: https://wordpress.org/plugins/latest-post-shortcode/

Vyskúšaj a pridaj si to na úvodnú stránku.
antics
Medium Expert
Medium Expert

ok diky

//autoeditácia príspevku (02 Jan 2019, 15:29)
ako nastavím aby sa mi zobrazovalo v jednom riadku iba jeden príspevok ? s tým pluginom sa mi zobrazujú až 4 príspevky v riadku , obrazky z príspevku sú pak malé a neviditelné .....

+

mám nový problém, ked kliknem na vzhled / prispôsobiť (kde sa upravuje menu a zobrazenie stranky ) ta stranka sa mi prestala zobrazovať iba čista biela strana .... neviete co s tým ?

prípadne jaké súbory by som musel zalohovať aby mi zostali príspevky, registrovaný uživatelia, rubriky ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Prispevky, uzivatelia a rubriky su ulozene v MySQL databaze, teda nie v subore. Prazdna stranka ti ostava kvoli chybe v zdrojovom kode alebo skor v template, ktory si upravoval.
antics
Medium Expert
Medium Expert

jak to mám teda opraviť ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neviem co si pokazil, takze ti nedokazem odpovedat a nedokaze ti odpovedat nikto dalsi. V zasade plati pravidlo, ze ked robis zmeny, tak si treba veci zalohovat.
antics
Medium Expert
Medium Expert

jo ja mám zalohy webu ale ked dam obnovu tak sa nezobrazia obrazky v prispevkoch ktoré sú klučové.... to jak keby sis predstavil YT bez videi ak to bolo pred mesiacom to je cez 1000 príspevkov ...
neexistuje nejaký spôsob aby mi tie obrazky ostali v príspevkoch ?

existuje plugin alebo niečo jak by som si nastavil aby sa mi zobrazovalo ked idem písať príspevok text, aby som ho nemusel vždy pridávať stejný text ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepisal si nic o obrazkoch. Pisal si o uzivateloch, rubrikach a prispevkoch. To je v databaze. Obrazky su ulozene niekde v adresari, pozri si to kde to uklada, vsak to nemoze byt problem na ftp najst, ze kde sa to uklada, popripade treba pozriet na webe Wordpressu aka je prednastavena cesta.
antics
Medium Expert
Medium Expert

jo ja sem to už pochopil ... iba dam obnovu a znova nahrajem obrazky .... :D že ma to hned nenapadlo

diky

na predvyplnení nový príspevok nejaký plugin neni ? ať nemusím tabulky atd znova kopírovať do každého príspevku ....
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Pochopil si to spravne. Co sa tyka otazky, tak ti vobec nerozumiem.
antics
Medium Expert
Medium Expert

či nevieš o wordpress plugine s ktorym by sa dalo nastaviť aby sa automaticky zobrazoval určity text, tabulky prípadne niečo iné aby som nemusel vždy do každého nového príspevku pridávať stejný text, tabulky + nový text .... ale aby to robil ten plugin

napr potrebujem vložiť tabulku do každého prispevku ... aby som to nemusel vždy kopírovať tu tabulku

neviem pod akým nazvom by som ho hľadal ....
Hensym
VIP
VIP

Cielom bude dane text/tabulky/cokolvek vlozit cez FTP priamo do .php sablon.

Neviem ci si v tomto aspon trochu doma. Napriklad vychodzia sablona pre clanok byva vacsinou single.php, a pre stranku zase page.php, alebo cokolvek podobne, zavisi od temy. V danej sablone mozes pouzit HTML, PHP a JS a upravit si ju. Aby si pochopil princip, cast PHP kodu (par riadkov) s volanim funkcie the_content(), zobrazuje obsah,ktory vytvaras priamo vo WP pri pisanu stranky/prispevku, tzn. ak chces pridat natvrdo nejaky text pred to, alebo za to, uprav si to podla toho.

Odporucam nastudovat si viac o sablonach.

Inak, WordPress ma SPICKOVU dokumentaciu a este lepsiu podporu (FB, stack exchange,...). 99% veci dohladas na Google, a zvyse 1% najdes ovela rychlejsie inde, nie na Hojku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Netusim, s WP som sa hral asi len mesiac. Treba hladat nieco co bude ako sablona pre text/prispevok. Aj tak neviem co presne potrebujes a co to ma robit.
007miroslav007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

Ahojte, nechcem zakladať novú tému tak to píšem sem: viem že je to pre skúsených jednoduché, ale ja si s tým neviem dať rady. Ako by som dosiahol to, aby boli rozmery ilustračných obrázkov rovnakej veľkosti? Mám na úvodnej stránke nadpis článku + ilustračný obrázok a krátky popis, ale pri každom článku je rozmer ilustračného obrázku iný. Ako ich nastaviť tak, aby boli rovnaké? Vďaka za radu!
Hensym
VIP
VIP

Veľmi všeobecná otázka... Záleží od toho, aké máš možnosti vstupu do kódu (markup + CSS) a aké sú tvoje zručnosti.

V princípe potrebuješ vložiť ten image do nejakého "wrappera", ktorému nastavíš na presno rozmery, a následne rozmery obrázka prispôsobíš tomuto wrap elementu. Takto zachováš fixnú veľkosť a postaráš sa o to, aby obrázok bol len orezaný, a nie deformovaný. Pozíciu obrázka si potom vieš nastaviť, v rámci toho orezu. Tento link ti odpovie:

https://stackoverflow.com/questions/153 ... -stretched
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Alebo obrazky zmensit na rovnaku velkost, napriklad programom IrfanView. Nuz ako pise Hensym, je to velmi vseobecna otazka a bez dakeho blizsieho popisu.
Napísať odpoveď