zasa raz prehrávam boj s technikou, tak si idem pre radu.
Po asi 7 rokoch som bol nútený zaobstarať si nový monitor, tak som si vybral tento. Zapojil som ho, a obraz sa mi zdal taký zvláštny, žiadne z defaultných nastavení nevyzeralo dobre (buď moc kontrastu, alebo moc bright, alebo zasa moc tmavé, alebo zlé farby) tak som skúsil manuálne upraviť nastavenia, ale bola to bieda, proste to nevyzeralo vôbec dobre ...
Tak som si povedal že kašľať na IPSka a pod. a vzal som si tento lebo že má obyč. TN panel a tak... Ale opakuje sa ten istý problém. Default módy proste nevyzerajú dobre, a manualne nastavenie pomáha len trochu (skúšal som to aj podľa odporúčaných hodnôt). Stiahol som aj nové driver-e pre grafickú kartu, ale žiadna zmena.
Napadlo mi, že je to len o zvyku, že proste každý panel je trošku iný, no ak si porovnám obraz na svojom monitore oproti obrazu na starom i novom ntb, na viacerých mobiloch, na tablete.. tak monitor má oproti všetkým týmto zariadeniam úplne iné farby a všetko, a vyzerá proste najčudnejšie..
Neviem teraz čo s tým, či hľadať niekde na bazoši taký 7 ročný BenQ aký som mal doteraz alebo čo.
Vďaka za prípadné rady, postrehy kde by mohol byť problém.