Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
vacsiu kravinu som davno necital
Ja. Prešiel som dokonca aj z ich ekosystému (mal som aj Mac). Tieto vojny iOS vs všetko ostatné, hlavne Android sú tu od nepamäti. Mám pocit, že si zjavne potreboval vybudiť riadny flame, čo sa ti podarilo.
K tvojej téme ti poviem len toľko. NEPÝTAJ SA A VYSKÚŠAJ TO SÁM! Iné riešenie neexistuje. Každý máme iné nároky a očakávania na techniku.
K tvojej téme ti poviem len toľko. NEPÝTAJ SA A VYSKÚŠAJ TO SÁM! Iné riešenie neexistuje. Každý máme iné nároky a očakávania na techniku.
asi tak, kúp si ten samsung cez eshop, nech ho možeš prípadne vrátiť do 14 dní
Ja som prechadzal z ios na android davnejsie a k ios by som sa uz nevratil. Poviem ti k tomu len tolko, ze ak nebudes cielavedome hladat chyby pri scrollovani a o 0.01sec neskorsej odozve, tak sa uz k ios nevratis. Ponukne ti toho omnoho viac ako ios. A hlavne sa ti v mraze nevypne (se, 6s, 7) 
to ale robila aj Nokia 3310, takze to nema s operacnym system nic spolocnemulatt napísal:A hlavne sa ti v mraze nevypne
-
guess.whoo
Redeemer
podme porovnavat nokiu 3310 s telefonom za niekolko stoviek. ked kupujes telefon nekupujes len software, nie?
skutocnost, ze bateria sa podstatne rychlejsie vybija v mraze, nema nic spolocne s vyrobcom telefonu.
to ze sa v mrazoch niekedy vypne je tym, ze pouzivaju Li-pol baterie miesto Li-Ion, nema to absolutne nic so softverom
on sa radsej vypne ako by sa mal poškodiť alebo také niečo
to preco nemaju Li-Ion netusim, mohol by to tu niekto napisat kto to vie..
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2018, 8:38)
on sa radsej vypne ako by sa mal poškodiť alebo také niečo
to preco nemaju Li-Ion netusim, mohol by to tu niekto napisat kto to vie..
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2018, 8:38)
Hodně našich čtenářů se ptá na to, jestli je normální, že se iPhone ve větší zimě vypne. Odpovídáme, že ano, ale proč se to tak vlastně děje? A co pak s tím?
U velmi nízkých nebo velmi vysokých teplot je třeba uvažovat jednu zásadní proměnnou a tou je baterie. Pokud se vnitřek iPhone vychladí na nízkou teplotu, což může být třeba dlouhodobé vystavení mrazu o síle minus 5 stupňů, dochází k zásadní změně fungování baterie. Chemické reakce v článku se zpomalí natolik, že z akumulátoru není možné odebírat dostatečný proud při potřebném napětí, a to je pochopitelně riziko pro baterii i elektroniku.
Vysoké teploty zase mohou baterii zahřát natolik, že by se mohla stát nestabilní a explodovala by. V obou případech zasáhne teplotní čidlo, které telefon nouzově odstaví. Není se tedy čeho obávat, když po lyžovačce najdete iPhone vypnutý
-
guess.whoo
Redeemer
a preco ich teda Apple pouziva, ked sa ti telefon bude takmer polovicu roka (v europskych podmienkach) vonku vypinat? ci ani to nema nic spolocne s Applom? nedisponuju ani ziadnou extra vydrzou, ci usporou miesta v tele telefonu
mne sa nevypina ani ked sa snowboardujem
vypol sa mi iba raz ked sme sa boli sankovat z hrebienka dole do smokovca a naschval sme sa v kazdej zakrute vyvratili do snehu
cize nie guess, nemam 6 mesiacov v roku vypnuty telefon
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2018, 9:05)
tato tema je po 4. ci 5. prispevku tak OT ze nema zmysel ani v nej pokracovat
vypol sa mi iba raz ked sme sa boli sankovat z hrebienka dole do smokovca a naschval sme sa v kazdej zakrute vyvratili do snehu
cize nie guess, nemam 6 mesiacov v roku vypnuty telefon
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2018, 9:05)
tak dajme 1700mah bateriu do androidu ci vydrzi cely den ako v 6Sguess.whoo napísal:nedisponuju ani ziadnou extra vydrzou
tato tema je po 4. ci 5. prispevku tak OT ze nema zmysel ani v nej pokracovat
-
guess.whoo
Redeemer
tych 6 mesiacov som samozrejme zvelicil..tiez si myslim ze tema nema zmysel a mala by sa zamknut
CheZteR: 2870mAh baterka mi vydrží 2 dni, takže 1700mAh by mi určite vydržala celý deň
(mám xperiu, samsungy budú na tom asi horšie)
1821 vs 3300mAh
iPhone 8 vs OnePlus 5
iPhone mi vydržal dlhšie.
Ako všetci píšu je to o zvyku.
Ja som prešiel z Androidu po 4 rokoch na iOS (ktorý som nemal rád) a teraz už som celý v ekosystéme. A som nadšený ..
iPhone 8 vs OnePlus 5
iPhone mi vydržal dlhšie.
Ako všetci píšu je to o zvyku.
Ja som prešiel z Androidu po 4 rokoch na iOS (ktorý som nemal rád) a teraz už som celý v ekosystéme. A som nadšený ..
Mám telefón s iOS a tiež uvažujem nad prechodom. Veľa vecíma vyslovene štve a to napríklad spravovanie fotiek (nemozem si ich lubovolne potriedit do zloziek) a hudby, problém s kopírovaním iných dokumentov. Nemozem si akykolvek subor stiahnut do telefonu. Zasa android viac zbiera data a telefon mi asi nevydrzi 4 roky ako iOS. No toto su veci co mi na iOS vyslovene vadia.
Potom je to napr iCloud kde je problem s ukladamim suborov .doc (office), co su data co chcem zalohovat asi najviac.
Potom je to napr iCloud kde je problem s ukladamim suborov .doc (office), co su data co chcem zalohovat asi najviac.
-
jorg22
Medium Professional
Peter00: Android je presne pre takych ludi ako si ty. Co si vsetko spravuju sami takze v tom ti bude urcite vyhovovat.
iOS je pre pohodlnych ako som ja. Nechce sa mi riesit suborovy system, nechcu sa mi triedit fotky(chcem aby to robil OS za mna), nechce sa mi to nastavovat, chcem mat hned nastavenu tu najlepsiu moznost.
A co sa tyka Office suborov tak na to iCloud nieje urceny. Na to je Office 365 s ktorym mas vsetko v cloude automaticky, samozrejme moznu editaciu a live kolaboraciu s kolegami. Proste do pracovneho prostredia topka.
Dalej spominas hudbu. Na to tu mame Spotify aby pre nas pohodlnych hudbu treidil a ponukal to co sa nam paci.
Ak rad cakas kym si zadarmo nelegalne stiahnes mp3 z pochybnych serverov a potom riesil, ze mas plne miesto alebo kam mp3 zaradit tak znova Android je ideal.
iOS je pre pohodlnych ako som ja. Nechce sa mi riesit suborovy system, nechcu sa mi triedit fotky(chcem aby to robil OS za mna), nechce sa mi to nastavovat, chcem mat hned nastavenu tu najlepsiu moznost.
A co sa tyka Office suborov tak na to iCloud nieje urceny. Na to je Office 365 s ktorym mas vsetko v cloude automaticky, samozrejme moznu editaciu a live kolaboraciu s kolegami. Proste do pracovneho prostredia topka.
Dalej spominas hudbu. Na to tu mame Spotify aby pre nas pohodlnych hudbu treidil a ponukal to co sa nam paci.
Ak rad cakas kym si zadarmo nelegalne stiahnes mp3 z pochybnych serverov a potom riesil, ze mas plne miesto alebo kam mp3 zaradit tak znova Android je ideal.
čo sa týka .doc suborov, stiahneš z appstore OneDrive a ukladaš to tam, zároveň sa ti OneDrive synchronizuje na pc s Win, takže máš subory vždy k dispozícii
staci si stiahnut ms word, vsetky stiahnute doc subory potom otvarate priamo v appke a daju sa tam najst, to iste plati pre xls - appka excel, pre pdf appka od adobe, pre videa appka vlc atd atd
Vidis ďalšia vec Apple Music - neodporúča ani hudbu aka sa mi paci. To ze si neviem potriedit hudbu bolo pisane ako doplnok. Primárne uz teraz pouzivam Apple Music (ziadne nelegálne sťahovanie). iOS fotky netriedi prakticky vibec (snímky obrazovky a portréty nerátam). Dokonca co som si do iOS preniesol fotky z ineho telefonu, tak tie mi ani len vymazať nejdu a mam ich tam aj duplicitnejorg22 napísal:Peter00: Android je presne pre takych ludi ako si ty. Co si vsetko spravuju sami takze v tom ti bude urcite vyhovovat.
Keby aspon daco triedil, no triedi to max podla dátumu a to mi je figu platne. Idem na vylet niekam a nemozem mat zložku z toho výletu, musim to mat v kope a pamätať si kedy som tam bol. Alebo staviam dom a tak si fotim ako stavba pokračuje a nemozem to dat do jednej zložky. Musim to mat rozťahané po celom “albume” z priebehu 2 rokov.
mLuks: Sorry ale aby som si platil iCloud a potom musel pouzivat este inu cloudovu sluzbu (hoc bezplatne) a sledovať kde mam co zálohované? To je choré. Chcem aby sa to zalohovalo automaticky a na jedno miesto prístupné od vsadial. O tom predsa cloud je. Davat do do apple súborov je pekne, ale to vela ludi neotvorí. Budem to mat na cloude a budem vonku mimo svoj PC s tym, ze si potrebujem nieco vytlačiť. Kde to spravim, ked vo FaxCopy ten súbor ani neozvorim. Ďalšia vec budem chciet niekomu nieco poslat (do prace nejaky súbor) tiez to ta osoba neotvorí.
Nehovorím o tom, ze onedrive nie je ani šifrovaný ako úložisko, Cize pre mna tiez bez zaujmu
Prechod z iOS na Android - je tu niekto?
Apple Music je vseobecne povazovana za nedorobok. Mas Spotify so vsetkym, co ti na AM chyba.
Mne iPhone triedi fotky podla miesta kde boli urobene, kedze pocas fotenia mam zapnute GPS. Tuto cast metadat si vie precitat aj taky Facebook a pekne pridat nielen presne casy ale aj geotagy.
Samorejme ale pouzivaj co chces a co sa ti paci.
Mne iPhone triedi fotky podla miesta kde boli urobene, kedze pocas fotenia mam zapnute GPS. Tuto cast metadat si vie precitat aj taky Facebook a pekne pridat nielen presne casy ale aj geotagy.
Samorejme ale pouzivaj co chces a co sa ti paci.
Neviem ako vy ale ja viem v pohode či na iPhone alebo MacBooku otvoriť MS Office súbory.