Reproduktory do obyvacky / soundbar ?
Ahojte. Chcem si kupit nejake reproduktory do obyvacky, ktore je mozne pripojit aj k telke / pripadne nejaky soundbar.
Primarne by som ale chcel aby som si vedel pustat hudbu z mobilu a nech ten zvuk je dobry. Nie som nejaky audiofil, takze netreba mi top kvalitu, ale proste nieco co hra dobre. Obyvacka je taka klasicka bytova, nie velka.
Rozpocet zatial nemam, kedze neviem ani co kupit, ci nejaky soundbar alebo co.
Dik za rady.
Primarne by som ale chcel aby som si vedel pustat hudbu z mobilu a nech ten zvuk je dobry. Nie som nejaky audiofil, takze netreba mi top kvalitu, ale proste nieco co hra dobre. Obyvacka je taka klasicka bytova, nie velka.
Rozpocet zatial nemam, kedze neviem ani co kupit, ci nejaky soundbar alebo co.
Dik za rady.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Reproduktory do obyvacky / soundbar ?
Bez rozpočtu to je take strieľanie od boku. Navyše nepišeš nič konkretne čo od toho požaduješ. Či to ma byť 5.1, alebo stači stereo... Či to môže byť niečo s receiverom, či môže byť stlpove... A nepišeš ani aky maš televizor, či ma vôbec analogovy vystup, alebo či to chceš pripajať digitalne, alebo či zvladneš aj nejaky dac a repro...
https://www.techbyte.sk/2018/04/xiaomi- ... v-speaker/
(Pro připojení můžete využít 3,5mm linkový vstup, stereo cinch, digitální cinch, digitální optický SPDIF a Bluetooth 4.2.)
(Pro připojení můžete využít 3,5mm linkový vstup, stereo cinch, digitální cinch, digitální optický SPDIF a Bluetooth 4.2.)
TV mam tento SAMSUNG UE40K5502
Myslim, ze by mi stacilo aj stereo. Moze byt aj s receiverom, ak nebude nejaky obrovsky, aby som ho vedel umiestnit do policiek pod telkou.
Toho xiaomi soundbaru sa kus obavam, ze ako bude na tom s kvalitou zvuku, predsa len je to dost lacne.
Myslim, ze by mi stacilo aj stereo. Moze byt aj s receiverom, ak nebude nejaky obrovsky, aby som ho vedel umiestnit do policiek pod telkou.
Toho xiaomi soundbaru sa kus obavam, ze ako bude na tom s kvalitou zvuku, predsa len je to dost lacne.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak to chces aj na hudbu tak najlepsie budu nejake aktivne regalovky s BT. Nieco ako napr. Klipsch r-15pm, EDIFIER S1000DB... ma to digitalne vstupy, BT. Ale nepises ale rozpocet, tak neviem ci to je malo, vela....
No tak zena nechce taketo bedne do obyvacky, lebo ze ako to tam bude vyzerat ... takze asi by bola lepsie volba nejaky ten soundbar, ktory by som polozil pred telku.
Cenovo je ale 300-400 eur vela.
Existuje aj nieco vyrazne lacnejsie do coho sa oplati ist, alebo potom je lepsie sa nato radsej vykaslat nez kupit nieco okolo 150 eur ?
napr nieco taketo: https://soundbary.heureka.sk/samsung-hw-k335/
Cenovo je ale 300-400 eur vela.
Existuje aj nieco vyrazne lacnejsie do coho sa oplati ist, alebo potom je lepsie sa nato radsej vykaslat nez kupit nieco okolo 150 eur ?
napr nieco taketo: https://soundbary.heureka.sk/samsung-hw-k335/
-
Ryan Giggs
VIP
A ten subwoofer od soundbaru das kam? Ten je vacsi ako regalovy reproduktor.
Tak oplati, neoplati. Na ozvucenie TV v pohode, polezie z toho lepsi zvuk ako z televizora. O nejakej kvalite pri hudbe sa ale neda hovorit. To proste nie je urcene na toto pouzitie.
Tak oplati, neoplati. Na ozvucenie TV v pohode, polezie z toho lepsi zvuk ako z televizora. O nejakej kvalite pri hudbe sa ale neda hovorit. To proste nie je urcene na toto pouzitie.
podla tejto recenzie je ten xiaomi soundbar uplne v pohode, ja tiez uvazujem nad jeho kupou.
https://avmania.e15.cz/xiaomi-soundbar- ... vukem-test
https://avmania.e15.cz/xiaomi-soundbar- ... vukem-test
No ten som pozeral aj ja len ma odradza to ze sa nebude dat ovladat hlasitost jednotne na tv len 
no ja som to pochopil z tej recenzie ze to neni problem soundbaru ale konkretnej televizie, nie? pisu ze sice si nevedel soundbar hlasitost ovladat z telky, ale vedel z android tv krabicky.
kazdopadne som si to predstavoval tak ze aj ked to nepojde, tak proste soundbar nastavim na nejaku hlasitost a ked bude treba zvysit znizit, tak budem len zvuk na telke menit.
kazdopadne som si to predstavoval tak ze aj ked to nepojde, tak proste soundbar nastavim na nejaku hlasitost a ked bude treba zvysit znizit, tak budem len zvuk na telke menit.
Stačí prepojiť slúchadlový výstup na tv a vstup reproduktoru
.
Tak to ale nefunguje...aacid napísal:
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak tak. Ta hlasitost ide menit spolu s TV no len ak to je cez cinch. Cez optiku to nejde. To plati pre xiaomi sounbar.
A co hovorite na toto : Sonos Beam
Je to dobra volba za tu cenu okolo 400€ ?
Je to dobra volba za tu cenu okolo 400€ ?
-
mirak2
Hardcore addict
xiaomi soundbar sa da zatial stale objendat len z azie, napr gearbestu? nebolo este oznamene, ci a kedy bude predavany aj v europe?
-
Arkaz
Addict
Dnes som bol v Ba v bory mall v tom xiaomi obchode a teraz ako ho zvacsili maju tam dost veci ale soundbar som si nevsimol.
Pripadne na tom xiaomi soundbare cez spdif sa bude dat ovladat hlas s ovladacom od Tv (sony) ??
-
Arkaz
Addict
Cez spdif neviem ale cez cinche (biely,cerveny) to ide.
A ako je na tom potom kvalitativne ten zvuk ked ide cez cinch alebo spdif
-
Ryan Giggs
VIP
To zaleži na kvalite dacu v tom soundbare v porovnani s konkretnym TV.
Tak dnes som kupil xiaomi soundbar a uz ho mam aj doma
za 75€ no nekup to
Problem je ten ze moja telka nema spdif cize budem riesit optiku uvidim ako to pojde musim ist kupit kabel pretoze doma ziadnu optiku nemam
Problem je ten ze moja telka nema spdif cize budem riesit optiku uvidim ako to pojde musim ist kupit kabel pretoze doma ziadnu optiku nemam