prosim potreboval by som poradit zostavu pre kolegynu, ktora so mnou striha - coloruje v 4K (Adobe Premiere).
Aktualne ma notebook, a vsetko trva 10-15x dlhsie
V 2015 v lete ste mi pomohli vyskladat moju zostavu cca 2000-2400€ a fungujem s nou doteraz bezproblemov, verim ze to este rok dva vydrzi, takze myslim ze to co sa bude dat vyskladat teraz za tu istu cenu, bude este lepsie.
Len pre upresenenie, ta moja zostava bola:
Asus X99-S, i7-5820K 3.30GHz, Crucial 32GB DDR4 2400MHz, GeForce GTX 970, SSD Samsung 500gb 850EVO, Fractal Define S, EVGA Super nova 750, NOCTUA NH-D15 a niekolko fanov Noctua NF-A14 k tomu.
+ casom som dokupil dalsie 32gb ramky, dalsi ssd disk, a asi 12TB hdd vo vnutri.
- Ak by tato nova zostava vychadzala (co predpokladam ze asi aj bude) lepsie ako ta moja co ju mam teraz, tak by som si ju nechal ja a moju dal jej, pretoze ja viac vyuzivam ten potencial.
- Dosku ideal aby bolo mozne rozsirenie RAM na 128gb (keby mala v sebe kvalitnejsiu zvukovku tak to tiez potesi)
- Skrinka s oddelenymi diskami a kabelazou moze byt, urcite by som zachoval tento typ.
- Monitor ma 27" DELL UH2713, ma 5 rokov, uz ho castejsie kalibrujeme, ale mal by este vydrzat nejaky rocik.
Nevyznam sa uz uplne v tych najnovsich komponentoch, necham si poradit, nieco som skusil vyklikat:
CPU - i7 - 9700K
MB - Vobec nemam šajnu, kludne ale podme do kvalitnejsej.
GPU - MSI GeForce GTX 1070 Ti
RAM - 2x HyperX 32GB KIT DDR4 3000MHz CL15
SSD - Samsung 970 PRO 512 GB
HDD - neriesme, tych mam dost
Skrinka - ideal nejaka pekna cista, odhlucnena - ticha, oddene disky ako ma define s
Zdroj - 750?
Chladenie CPU - NOCTUA NH-D15S + fany noctua?
Dakujem velmi pekne