Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa mystique »

Zostavy co tu vidite su zamerane na herny vykon - dnes patri medzi najnarocnejsie hry Crysis. Preto aj tieto zostavy su poskladane tak, ze pri pouziti konkretnych komponentov zvladaju tuto hru v rozliseni 1280x1024 - high/medium detailoch. V zostavach od 20 000 hore si tuto hru vychtnate naplno



DO 12 000 SK
CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ (AM2) Windsor BOX (65W) 1676,-
2GB DDR2-800MHz Kingston CL5 kit 2x1GB 904,-
GIGABYTE M57SLI-S4 Gb LAN NF570 SLI 1921,-
HDD 250GB WD2500AAKS 16MB SATAII/ 300 7200rpm, 3RZ 1368,-
DVDRW Sony NEC AD-5200A 690,-
ATI Sapphire HD3850 512MB DDR3 2568,-
Fortron 400W/ LN/ 12fan/ PFC/ P4/ 20+4PIN, ATX-400PNF 1129,-
Skrinka ATX 771,-

11027,- s dph


DO 15 000 SK
CPU AMD Athlon 64 X2 6000+ (AM2) BOX 2502,-
2x1GB DDR2-800MHz Kingston HyperX Low Lat. CL 4-4-4 2x660
GIGABYTE M57SLI-S4 Gb LAN NF570 SLI 1921,-
HDD 320GB WD3200AAKS 16MB SATAII/ 300 7200rpm 3RZ 1453,-
DVDRW/ RAM Sony NEC AD-7201S LS 12x12x20x20x SATA 752,-
Leadtek Winfast PX9600GT 512MB 3808,-
Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN 1840,-
Skrinka ATX 1000,-

14596,- s dph




DO 25 000 SK
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 BOX 4501,-
2x1GB DDR2-800MHz Kingston HyperX Low Lat. CL 4-4-4 2x660
GIGABYTE EP45-DS5 5588,-
HDD 320GB WD3200AAKS 16MB SATAII/ 300 7200rpm 3RZ 1453,-
DVDRW/ RAM Sony NEC AD-7201S LS 12x12x20x20x SATA 752,-
ATI Sapphire HD4870 512MB DDR5 2xDVI HDMI 7391,-
Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN 1840,-
SKrinka ATX 1500,-

24345,- s dph






DO 35 000 SK
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 BOX (3GHz) 4501,-
2x2GB DDR2-800MHz Kingston CL5 2x922
GIGABYTE EP45-DS5 5588,-
HDD 150GB WD1500HLFS VelociRaptor SATAII, 10k, 5RZ 4987,-
HDD 250GB WD2500AAJS SATAII/ 300 7200rpm, 3RZ 1312,-
DVDRW/ RAM Sony NEC AD-7201S LS 12x12x20x20x SATA 752,-
ATI Sapphire HD4870 X2 2GB DDR5 2xDVI HDMI 13 479,-
Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN 1883,-
Skrinka ATX 1500,-

35796,- s dph


Aktualizacia k 4.10.2008 ceny su s dph...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

si asi prvy clovek na svete ktory navrhol zostavu s 3ks RAM :D Navyse TU kazdy mesiac vychadza clanok o cenovo vyhodnych pocitacov, ktory pisu daleko vacsi odbornici ako si ty ;-)

aktualna cast: Průvodce koupí cenově výhodného počítače pro měsíc listopad

neviem preco zase zmizla FAQ tema - uz druhykrat :roll:
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

1 Gb je bohuzial malo
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3038
Registrovaný: 07 nov 2005, 9:59
Bydlisko: :-)
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

t0m4s3 napísal:si asi prvy clovek na svete ktory navrhol zostavu s 3ks RAM :D Navyse TU kazdy mesiac vychadza clanok o cenovo vyhodnych pocitacov, ktory pisu daleko vacsi odbornici ako si ty ;-)

aktualna cast: Průvodce koupí cenově výhodného počítače pro měsíc listopad

neviem preco zase zmizla FAQ tema - uz druhykrat :roll:
mozno bude odpisovat odtial tie zostavy :D

mystique napísal:1 Gb je bohuzial malo
1 GB ramky je malo,treba sa aj pozriet naco ten dotycny ten komp chce
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

mozno bude odpisovat odtial tie zostavy
taky chudak niesom
1 GB ramky je malo,treba sa aj pozriet naco ten dotycny ten komp chce
A precitaj si prvy prispevok temy, v prvom odstavci posledna veta :wink:
command
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 125
Registrovaný: 14 aug 2006, 15:52

Príspevok od používateľa command »

Ja mam len jeden dotaz ze s kadial beries ceny??? Kazdy nema pristup do najlacnejsich PCSkladov maly by si sa nad tym zamysliet nemyslis? Z aten prvy komp by v obchode pytaly aj 32000 sk
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

command napísal:Ja mam len jeden dotaz ze s kadial beries ceny??? Kazdy nema pristup do najlacnejsich PCSkladov maly by si sa nad tym zamysliet nemyslis? Z aten prvy komp by v obchode pytaly aj 32000 sk
:lol: a to mas skade - mozes mi povedat z coho vychadzas? Ja vychadzam s agemu.sk a karmanu.sk, niekedy pozrem ceny od kolegov z ciech a nasobim ich najaktualnejsim kurzom NBS - v pripade agemu davam do ceny este 19 percentne DPH a karman ma ceny uz aj s dph :wink: akurat pozeram ze aj ten seagate vyjde o dve kila lacnejsie :)
Aaa uz si na teba spominam, ty si ten s tou temou na win xp, vies co, zbehni si do najblizsieho pc obchodu po cennik a potom mi tu prid pisat o cenach, dobre ?
skura3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 598
Registrovaný: 22 feb 2005, 21:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

nie je 420W zdroj troska slaby na 8800GTS ? :D
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4138
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

skura3 napísal:nie je 420W zdroj troska slaby na 8800GTS ? :D
nieje pretoze spomynany zdroj je znackovy a aj tak nvidia doporucuje pre verziu gts 400w zdroj takze bohate staci nieje gtx pozor :!:
skura3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 598
Registrovaný: 22 feb 2005, 21:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

INDIGOcorp. napísal:nieje pretoze spomynany zdroj je znackovy a aj tak nvidia doporucuje pre verziu gts 400w zdroj takze bohate staci nieje gtx pozor :!:
no ale su tam aj dva hdd...a tiez neni dobre ked je zdroj zatazeny na 100%
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

skura3 napísal:no ale su tam aj dva hdd...a tiez neni dobre ked je zdroj zatazeny na 100%
iba jedna taka poznamka, kensfield (4jadro), s 2b ram a 8800GTX cucal v zatazi 270watt :wink:
jeden disk mas maximalne tak 13watt
skura3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 598
Registrovaný: 22 feb 2005, 21:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

mystique napísal:iba jedna taka poznamka, kensfield (4jadro), s 2b ram a 8800GTX cucal v zatazi 270watt :wink:
jeden disk mas maximalne tak 13watt
okej uz som v obraze ale aj tak tomu dajak neverim :D
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1430
Registrovaný: 26 sep 2005, 18:36
Bydlisko: BA [28]

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

skura3 napísal:okej uz som v obraze ale aj tak tomu dajak neverim :D
omg samozrejme ze zdroj staci...

@all clovek chce spravit pre druhych nieco dobre, a nevracia sa mu ziadna vdaka za namahu ktoru si s tym dal...osobne by ma to nasralo...
hlavne ked kazdy desiaty thread je....pomozte mi so zostavou do25k, 35k...

@mystique dobra praca... :wink:
rastignac
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 148
Registrovaný: 25 okt 2006, 20:09

Príspevok od používateľa rastignac »

este tu chyba jedna verzia nieco ako ultra high end...proste take co ma nejaku 8800gts alebo vyssi conroe potom to bude uplnee :)
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

rastignac napísal:este tu chyba jedna verzia nieco ako ultra high end...proste take co ma nejaku 8800gts alebo vyssi conroe potom to bude uplnee :)
take nieco je zbytocnost a vyhodene peniaze :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mystique napísal:take nieco je zbytocnost a vyhodene peniaze :wink:
mozno pre teba ;-)
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

t0m4s3 napísal:mozno pre teba ;-)
otazka pre t0m4s3ho, stoji mi 5000 za to aby som mal v oblivione v rozliseni 1920x1200 pri max. deatiloch o 20fps viac od uplne plynulych 56 ????
http://bgb.blog.cz/0612/geforce-8800gtx-vs-8800gts (ak mi najdes aplikaciu ktoru 8800gts nezvladne plynule pri 1280x1024 namaxovanu tak sa s tebou nebudem o tom hadat a verejne sa ti v tejto teme ospravedlnim za sirenie bludov, plati to samozrejme s adekvatnym zvyskom zostavy...) :wink:
Stoji mi za to kupit C2D E6700 za 17300sk ked mozem mat E6300 za 6200sk a prevysit vykon dokonca 6800??? http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=64521&start=75
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Príspevky: 2424
Registrovaný: 25 júl 2006, 22:58
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

dakujem za aktualizaciu,,len by som chcel vediet ze aj teraz po tejto aktualizaci si pozeral ceny z agemu a karmanu...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3167
Registrovaný: 07 mar 2005, 14:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

reno23 napísal:dakujem za aktualizaciu,,len by som chcel vediet ze aj teraz po tejto aktualizaci si pozeral ceny z agemu a karmanu...
80 percent cien je z karmanu, zvysok agem
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 18096
Registrovaný: 14 jún 2004, 18:35
Bydlisko: Martin SR, Brno CZ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mystique napísal:otazka pre t0m4s3ho, stoji mi 5000 za to aby som mal v oblivione v rozliseni 1920x1200 pri max. deatiloch o 20fps viac od uplne plynulych 56 ????
http://bgb.blog.cz/0612/geforce-8800gtx-vs-8800gts (ak mi najdes aplikaciu ktoru 8800gts nezvladne plynule pri 1280x1024 namaxovanu tak sa s tebou nebudem o tom hadat a verejne sa ti v tejto teme ospravedlnim za sirenie bludov, plati to samozrejme s adekvatnym zvyskom zostavy...) :wink:
Stoji mi za to kupit C2D E6700 za 17300sk ked mozem mat E6300 za 6200sk a prevysit vykon dokonca 6800??? http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=64521&start=75
Nie kazdy hra oblivion ;-) To je pomerne nenarocna hra ;-) A 1280x1024 zacina byt v dnesnej dobe smiesne rozlisenie. Vies nie kazdy doma cuci do starej 15tky CRT a existuju aj 20+'' monitory kde chces hrat 1600x1200 navyse AA,AF, HDR apod.

Ano, niekomu stoji si priplatit za 4MB cache u E6600, takisto mu stoji za to si priplatit za vyssiu taktovatelnost a takisto si niekto priplati za 8800GTX, pretoze je vela hier ktore 8800GTS nezvladne plynulo. (priemer fps 40 neznamena, ze hra ide plynulo, nehovori totiz nic o min. fps, ktore su dolezite)

edit: http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=219

priemerne 24fps? Nehratelne.
Napísať odpoveď