Prehrievanie pri náročnej aktivite

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
male pivo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Prehrievanie pri náročnej aktivite

Príspevok od používateľa male pivo »

Cavte potreboval by som poradit, snad vam obrazky posluzia. Pri narocnejsiej aktivite /hrani/ sa mi prehrieva pc, citim to uz na dotyk ked sa dotykam bocneho panelu na pocitaci. Menil som aj novy ventilator, kupil som aj kvalitnu termalnu pastu, ale stale po par minutach hrania zase je vsetko horuce, hlavne ked otvorim bocny panel tak je tam skoro horuci vzduch. Pri normalnej aktivite sa teplota drzi na cca60-65 stupnov :!: :arrow: :idea: :x
Prílohy
intel1.JPG
03.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Prehrievanie pri náročnej aktivite

Príspevok od používateľa heker »

Este ze vieme zo screenov vycitat aku mas skrinku, chladic procesora, pripadne dalsie chladice.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Daj sem fotku vnutra skrinky a naznac tam akym smerom fukaju ventilatory. Tak ti budeme vediet poradit co treba zmenit.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Mas urcite dobre nasadeny chladic na procesore tak, ze poriadne dolieha na celu plochu procesora a je pevne upevneny okolo socketu procesora? A mas chladiacu pastu na procesore nanesenu iba v tenuckej vrstve na celej ploche procesora ktorou prilieha na zakladnu chladica? Zazil som podobny pripad, kedy chladic zle doliehal na procesor a teploty boli podobne vysoke.

Lebo pri idle mat teplotu na procaku 60-65C a pri hrani skoro 100C nie je normalne, ani keby si mal obycajny stock chladic dodavany spolu s procesorom, tak ten za normalnych okolnosti uchladi procesor vcelku slusne. Tieto teploty su privysoke.

A napis tiez ako ti uz pisali predo mnou typ skrinky, typ chladica procesora a ci mas dalsie ventilatory na odvetravanie bedne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ci nie je v case vela prachu, ci kable nezavadzaju pri prudeni vzduchu, aka velka je case, ci fany stihaju vymienat vzduch..Najlepsie je dat vodnika ktory je nielen ucinejsi ale aj tichsi.
Napísať odpoveď