Vysoka teplota Phenom X4 965BE

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vysoka teplota Phenom X4 965BE

Príspevok od používateľa hojko »

Mam tu na stole starsi PC, pri aktualizacii zacal pipat. Pozeram, ze pri vyuziti CPU nad 90 percent zacal vrieskat. Predpokladal som, ze je to upozornenie na vysoku teplotu. Stiahol som program na monitor teploty a ozve sa ked vystupi nad 70 stupnov. Tak je to nastavene v biose. Je tam osadeny chladic AC Extreme (ale tusim v prva revizia): https://www.czc.cz/arctic-cooling-freez ... 04/produkt Chladic ako taky je sam o sebe teply, ale 70 stupnov urcite mat nebude, pretoze by bol horuci. Rebriny chladica su ciste, prebehol som ich este vysavacom. Chladic sa toci na nizkych otackach, ked zahlasi vysoku teplotu, tak otacky sa zvysia. Podla internetu je kriticka teplota pre tento procesor 62 stupnov. Cize tym, ze bezala aktualizacia Win, do toho som pustil SuperPi a este aj dal pakovat veci na disku, tak sa teplota hybala podla programu na 68-73 stupnov, ale v pohode to bezalo 10-15 minut bez problemov. Predpokladam, ze chybne bude cidlo, ktore odava teplotu, je tak??? Nejake riesenie??? Zatial som zvysil upozornenie na 80 stupnov, nech to nepipa ked netreba. Prakticky sa pocitat vyuziva len na Office a internet, takze to vytazenie je minimalne, ale obcas zrejme pri aktualizacii Win to zacalo pipat.
Napísať odpoveď