Padanie windowsu

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Padanie windowsu

Príspevok od používateľa owerly »

Windows mi vzdy padne po cca 10-15min ked zatazim cpu, som zufaly, jedna sa o stolovy pc ktory predtym fungoval v poriadku
1. vymenil som asi 4HDD, od 80gb po 750gb, z notebooku aj pc, vzdy to padne, na kazdom je nainstolavy novy windows, ci uz 7 alebo 10, vsade bola aj ina verzia.
2. Vymenil som zdroje max 600w som daval, predtym tam bol 400w a isiel v pohode
3. Vymenil som ramky
4. odpojil som graficku kartu a isiel len na tej co je na zakladnej doske

Neviem co robit, robil som test hdd aj ram vsetky su ok a vzdy mi vyhodi chybu co je v prilohe, robil som uz aj par oprav ktore mi vyhodil google na tu chybovku ale neviem si rady.
Dakujem za kazdy tip.
Prílohy
thumbnail_IMG_20181227_201609.jpg
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Padanie windowsu

Príspevok od používateľa brm »

Vymenil si už takmer všetko možné okrem základnej dosky a cpu. Ak memtest na ramky prebehol bez chýb, s najväčšou pravdepodobnosťou bude chyba v základnej doske. Chcelo by to od niekoho požičať dosku pre tvoje cpu a vyskúšať.

Ešte je otázny nejaký chybný ovládač, ale ak si nič špeciálne neinštaloval (skener, tlačiareň, volant, gamepad, atď), tu by chyba nemala byť.
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Instalacia windowsu prebieha ok, nechal som aj 2GB ram iba instaluje to polhodinu cca a je to ok, cisty windows iba nic tam nie je este ziadne ovladace, iba dam napr. presuvat subory o velkosti 2GB a v polovicke to padne. Alebo takisto v polovicke ked dam vyhodotit system windows
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ to robí pri rôznych verziách Windowsu, potom takmer s istotou sa dá tvrdiť, že sa jedná o hw chybu. Čiže ako som písal vyššie, ak si nechal bežať kompletný memtest na ramku a všetko je ok, potom bude chybná doska alebo cpu. Ale skôr asi tá doska.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hore na screene je chyba DRIVER_IRQL, cize najskor chyba ovladaca, ktory sposobuje pad. Chyba by mala byt zapisana v MiniDump vypise, adresar sa nachadza v adresari Windows, otvorit a vylustit to ide cez tento program: https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html Najskor si myslim, ze tam bude nevhodny driver, ci je to USB, grafika alebo co. Treba skusit odpojit vsetky USB zariadenia, kludne odpojit mechaniku, ostatne disky, nechat len 1 systemovy disk a nic ine. Pomohol by screen z Ovladacieho panelu - System, ze ci su vsetky ovladace spravne nainstalovane. Je mozne, ze doslo k aktualizacii ovladaca a ten sposobuje problemy.
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Idem skusit nahodit ubuntu, ci to bude padat, ved hadam tam nieco musi ist.

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2018, 20:33)
Takze nakoniec som mal chybu asi fakt v ovladacoch, stiahol som windows 7 sp2 s aktualizaciami v instalacke a nakoniec sa to podarilo, na prvu supu to zacalo ist, skusal a testoval som to vyse 12hodin a ziaden pad.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Win7 nema SP2, iba SP1.
owerly
Medium Expert
Medium Expert

Asi mas pravdu, aj v info o pc je sp1 len ked som videl nazov suboru tak tam bol SP2, cize popravde mi je to jedno, hlavne ze to ide.
Napísať odpoveď