Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Dakujem za vycepravajucu odpoved. Opatovne vsak pisem otazku na ktoru si neodpovedal: Kolko objednavok si spravil cez zdomu.sk, ako dlho ti trvalo dodanie tovaru, kolkokrat si musel tovar reklamovat a ako prebiehala reklamacia?
Nemáš začo. Aký má zmysel tvoja otázka? Je to podmienka toho, aby si mohol niečo tvrdiť? Ak chceš zakladať na takejto myšlienke, tak sa môžeš vyjadriť naozaj tak akurát k jednému alebo dvom obchodom a kým by si takto mal skúsenosť s každým, tak tí, ktorím by si pri kúpe mohol pomôcť sú už 3 metre pod zemou.
Ja som položil jednoduché otázky, 28 obchodov z 53 ráčilo odpovedať (jeden alebo dva boli také, ktoré sa ozvali až po remindery, že sa ozvú, tie som taktiež bral, keď mi doručili reakciu v rozumnom čase po dedlajne), zdomu bol jeden z tých, ktoré nie a ako čerešnička na torte bol fakt, že reminder prišiel do plného mailboxu, takže nepotrebujem vybrať, nakúpiť, reklamovať (a samozrejme nielen raz, je to skôr vec dodávateľa ako obchodu, ktorá podškrtne charakter skúsenosti pri reklamácii), ja potrebujem komplexný prehľad všetkých možností a vylíčiť tie najmenej nedôveryhodné s jasnými odpoveďami na základné otázky zameriavajúce sa práve na reklamácie. Je predpoklad, že prvá časť (nákup) má byť v rozmedzí rozumných lehôt. To platí aj pre komunikáciu a tam ak to nie je Alza, tak to, či mne prišla odpoveď je jedným z indikátorov, na akej úrovni je ich komunikácia celkovo.
To mi stačí a dokonca som sa touto cestou dozvedel viac ako by som mal len plieskať o skúsenostiach spred dňa alebo aj 5 rokov.
Ja som položil jednoduché otázky, 28 obchodov z 53 ráčilo odpovedať (jeden alebo dva boli také, ktoré sa ozvali až po remindery, že sa ozvú, tie som taktiež bral, keď mi doručili reakciu v rozumnom čase po dedlajne), zdomu bol jeden z tých, ktoré nie a ako čerešnička na torte bol fakt, že reminder prišiel do plného mailboxu, takže nepotrebujem vybrať, nakúpiť, reklamovať (a samozrejme nielen raz, je to skôr vec dodávateľa ako obchodu, ktorá podškrtne charakter skúsenosti pri reklamácii), ja potrebujem komplexný prehľad všetkých možností a vylíčiť tie najmenej nedôveryhodné s jasnými odpoveďami na základné otázky zameriavajúce sa práve na reklamácie. Je predpoklad, že prvá časť (nákup) má byť v rozmedzí rozumných lehôt. To platí aj pre komunikáciu a tam ak to nie je Alza, tak to, či mne prišla odpoveď je jedným z indikátorov, na akej úrovni je ich komunikácia celkovo.
To mi stačí a dokonca som sa touto cestou dozvedel viac ako by som mal len plieskať o skúsenostiach spred dňa alebo aj 5 rokov.
Mas vyjadrovanie ako Fico a Kalinak dokopy, cize na jednoduchu otazku napisat 7 riadkov textu, ktore vlastne nie su ani odpovedou na tu jednoduchu otazku. Takze skusim to opat: Kolko objednavok si spravil cez zdomu.sk, ako dlho ti trvalo dodanie tovaru, kolkokrat si musel tovar reklamovat a ako prebiehala reklamacia?
Akurat som sa docital, ze si nieco objednal, napisal im mail, maly plny mail box. Tretikrat ti davam tu istu otazku ohladom tvojej skusenosti s objednavkou a reklamaciou tovaru, takze uz by sa patrilo mozno napisat aj odpoved.
Akurat som sa docital, ze si nieco objednal, napisal im mail, maly plny mail box. Tretikrat ti davam tu istu otazku ohladom tvojej skusenosti s objednavkou a reklamaciou tovaru, takze uz by sa patrilo mozno napisat aj odpoved.
A ja som ti povedal, že tvoja otázka je...prepáč, hlúpa a zbytočná. Za tým máš potom vysvetlenie, že prečo je tomu tak.
Môj postoj ostáva nezmenený, potrebujeme mať aspoň základný dokument a základné voľby pri nákupe zhodnotené podľa jasných otázok v najkritickejšej oblasti - reklamácie a oplietačky okolo toho.
Ak ti stále nie je niečo jasné, tak už sa k tomu nemienim vyjadrovať. Zdomu je pre mňa tabu, ignorácia a plný mailbox obchodu je lajdáčina. A kedže to nie je najlacnejší obchod, kedže na webe nie sú jasné podmienky záruky (myslím na dĺžku záruky, no z toho, čo tam je je mi jasné, že to je klasika 24-only), tak nie je jeden jediný dôvod, prečo by som mal svoj postoj k danému obchodu (ale to by platilo pre všetky v červenom v danom šíte) zmenil. Vďaka 2 týždňom času, 53 e-mailom a hodinám prehrabávania sa reakciami ja mám dostatočne jasno v tom, kde ja odporučím nakúpiť a kde nie. A tých dobrých volieb je dostatočné množstvo, že môžem ostatné pokojne odignorovať, dodnes mali čas mi dať vedieť a aj dodatočne by som bol ochotný doplniť (aj keď s výkričníkom) odpovede, no oni majú asi lepšie veci na prácu. Ja detto.
A to, či moje reakcie sú na štýl politikov si nechaj pre seba, tieto porovnávačky sú mi totálne ukradnuté a je mi jedno kto čo ako komplikuje jednoduchú odpoveď.
Môj postoj ostáva nezmenený, potrebujeme mať aspoň základný dokument a základné voľby pri nákupe zhodnotené podľa jasných otázok v najkritickejšej oblasti - reklamácie a oplietačky okolo toho.
Ak ti stále nie je niečo jasné, tak už sa k tomu nemienim vyjadrovať. Zdomu je pre mňa tabu, ignorácia a plný mailbox obchodu je lajdáčina. A kedže to nie je najlacnejší obchod, kedže na webe nie sú jasné podmienky záruky (myslím na dĺžku záruky, no z toho, čo tam je je mi jasné, že to je klasika 24-only), tak nie je jeden jediný dôvod, prečo by som mal svoj postoj k danému obchodu (ale to by platilo pre všetky v červenom v danom šíte) zmenil. Vďaka 2 týždňom času, 53 e-mailom a hodinám prehrabávania sa reakciami ja mám dostatočne jasno v tom, kde ja odporučím nakúpiť a kde nie. A tých dobrých volieb je dostatočné množstvo, že môžem ostatné pokojne odignorovať, dodnes mali čas mi dať vedieť a aj dodatočne by som bol ochotný doplniť (aj keď s výkričníkom) odpovede, no oni majú asi lepšie veci na prácu. Ja detto.
A to, či moje reakcie sú na štýl politikov si nechaj pre seba, tieto porovnávačky sú mi totálne ukradnuté a je mi jedno kto čo ako komplikuje jednoduchú odpoveď.
Pises omacky. Opat jednoducha otazka: Kolko objednavok si spravil cez zdomu.sk, ako dlho ti trvalo dodanie tovaru, kolkokrat si musel tovar reklamovat a ako prebiehala reklamacia?
DropDead:
V case ked si mi pisal ze je to zly shop, tak uz som mal zaplatenu bednu cize tak ci tak nebolo cesty spat a prave nastal " problem " na ktory sa pytas a vyriesil sa.
Problem bol z mojej strany, lebo som objednal a zaplatil za zlu bednu
(3:35 som to objednaval
) . Takze samozrejme som ho mailoval, ze som spravil chybu a ze drahsiu bednu za ktoru som zaplatil chcem vymenit za lacnejsiu + ci by bolo mozne vratit peniaze na ucet. Hned 2.1. o 15:30 mi pan volal, ze mi teda zmeni fakturu na druhu bednu a zvysny " preplatok " mi poslal na ucet (dnes doslo) a este mi vyhovel ked som ho poprosil ci by mi vedel dat FA za 2018
.
Dalsi den 3.1. (dnes) mi volal kurier s bednou
.
Bral som S2 s 5% zlavou za 148€ s dph.
Takze ja som len spokojny
Ohladne PC, uz mam vsetko poskladane okrem chladica na CPU a GPU. Trochu som stravil casu nad tym, ze kam ide EVO 970 nvm.e ssd, ci do M2M, M2A alebo M2P portu nakolko kazdy zdiela dalsie porty s niecim inym. Dal som ho teda nakoniec do toho horneho - strana 20 - http://download.gigabyte.us/FileList/Ma ... 1001_e.pdf nakolko ked tam uz nalepim CPUchladic tak nebudem mat uplne dobry pristup k tomu portu keby som chcel nieco pridavat. Kazdopadne ma najmenej ostatnych zdielanych sata portov takze verim ze to bude ok
.
A este som dlho riesil, ze zdroj RM750x nema kabel pre 4 pin konektor. Potom som jednu osmicku rozpojil na dve stvorky a bolo vyriesne. Zapojenie v MOBO je teda 24pin, hore pri cpu 6+2pin a tym ze by som chcel teda aj taktovat (a docital som sa ze je lepsie napajanie ked je aj ten 4pin) tak som zapojil 4pin rozpojenim tej osmicky.
- v tychto temach som potom nasiel odpoved:
https://www.reddit.com/r/gigabytegaming ... cpu_power/
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=125731
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... ector.html
tu je zdroj od zadu - https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=FotoAd ... 04&i=1.jpg
Vies co, nie. Cital som tu prispevky v teme ale pockal som kym sa aj mne situacia vyriesi a napisem k tomu.Táákže, objednával si a všetko v poriadku, takže tvoj kontakt s daným obchodom je len kúpa? To tvorí 30% potenciálnej nočnej mory, ktorú s obchodom môžeš zažiť. Každopádne dúfam, že ak bude problém, tak sa vyrieši k tvojej spokojnosti, len som dával to ako poznámku, že zdomu je ešte drahší obchod a moja skúsenosť je taká, že ten obchod už nemám dôvod riešiť.
V case ked si mi pisal ze je to zly shop, tak uz som mal zaplatenu bednu cize tak ci tak nebolo cesty spat a prave nastal " problem " na ktory sa pytas a vyriesil sa.
Problem bol z mojej strany, lebo som objednal a zaplatil za zlu bednu
Dalsi den 3.1. (dnes) mi volal kurier s bednou
Bral som S2 s 5% zlavou za 148€ s dph.
Takze ja som len spokojny
Ohladne PC, uz mam vsetko poskladane okrem chladica na CPU a GPU. Trochu som stravil casu nad tym, ze kam ide EVO 970 nvm.e ssd, ci do M2M, M2A alebo M2P portu nakolko kazdy zdiela dalsie porty s niecim inym. Dal som ho teda nakoniec do toho horneho - strana 20 - http://download.gigabyte.us/FileList/Ma ... 1001_e.pdf nakolko ked tam uz nalepim CPUchladic tak nebudem mat uplne dobry pristup k tomu portu keby som chcel nieco pridavat. Kazdopadne ma najmenej ostatnych zdielanych sata portov takze verim ze to bude ok
A este som dlho riesil, ze zdroj RM750x nema kabel pre 4 pin konektor. Potom som jednu osmicku rozpojil na dve stvorky a bolo vyriesne. Zapojenie v MOBO je teda 24pin, hore pri cpu 6+2pin a tym ze by som chcel teda aj taktovat (a docital som sa ze je lepsie napajanie ked je aj ten 4pin) tak som zapojil 4pin rozpojenim tej osmicky.
- v tychto temach som potom nasiel odpoved:
https://www.reddit.com/r/gigabytegaming ... cpu_power/
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=125731
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... ector.html
tu je zdroj od zadu - https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=FotoAd ... 04&i=1.jpg
Kto by to bol povedal, ze tento "fusersky" obchod bude tak ochotny, cooo?!
Predpokladam, ze z debaty je kazdemu jasne, ze DropDead nema ziadnu osobnu skusenost s objednanim, dodanim tovaru a pripadnou reklamaciou tohto tovaru, pretoze sa krvopotne vyhyba jednoduchej otazke z mojej strany. Miesto toho mi napise zvastny do sukromnej spravy. Obchod zdomu.sk mi je uplne ukradnuty, nemam s nimi ziadny vztah a ani ziadnu skusenost. Islo mi cisto len o princip a ubohe ociernovanie zo strany experta DropDeada, o nic ine mi neslo. Ja, ty, teda vedla teba aj ten za tebou, vsetci mame vlastnu hlavu a preto mame vsetci slobodnu volbu rozhodnut sa co kupime a hlavne kde kupime.
Pripomenulo mi to slova kamarata: Boze tie dievca je strasne, taka jednoducha, primitivne otazky, ja sa nemam s nou o com rozpravat, ja ju nemozem pocuvat ked tam pridem, este aj tie jej umele mihalnice su desne. Ubehol mesiac ci dva, zacali spolu chodit, ubehol rok a nastahovala sa k nemu, teraz presiel druhy rok niekedy na jesen a stale su spolu. Ked sme ho konfrontovali s tym, ze preco je s nou, co na nej vidi, ze nadaval na nu aka je hlupa, ze co ho otravuje, tak jeho reakcia bola: Cooo? Jaaa? Nikdy, ja som nikdy nic take nepovedal, nikdy skm na nu nenadaval..... Tesim sa ako sa zasmejem, ked tu DropDead bude linkovat zdomu.sk alebo tam sam potajomky nakupi tovar.
Clenovia, ktori dlhsie posobia na fore si urcite pamataju prispevky DropDeada o tom, aky je gigastore.sk a jeho majitelka Helenka otrasny obchod, napriklad v tejto debate: gigastore-reklamacia-t197906.html alebo post2163983.html?hilit=Gigastore#p2163983 alebo post2297308.html?hilit=Gigastore#p2297308 Potom obdobne oznacenia typu splaskovy obchod, hnoj obchod, nikdy v zivote a neviem co dalsie aj v pripade Comp4U: post2262949.html?hilit=Comp4u#p2262949 alebo post2260754.html?hilit=Comp4u#p2260754 alebo post2237658.html?hilit=Comp4u#p2237658
No a potom sem pridu ludia po rady a co vidia? Linky DropDeada na Gigastore, v poslednej dobe na Comp4U a ine tzv. splackove & hnoj obchody, napriklad: post2323511.html?hilit=Comp4u#p2323511 (par prispevkov dozadu v debate so mnou uz obhajuje Comp4U) alebo post2323236.html?hilit=Comp4u#p2323236 alebo post2322959.html?hilit=Comp4u#p2322959 alebo post2316805.html?hilit=Comp4u#p2316805 alebo post2314945.html?hilit=Comp4u#p2314945 Toto ku Gigastore: post2316037.html?hilit=Gigastore#p2316037 alebo post2322959.html?hilit=Gigastore#p2322959
Takze tolko z mojej strany k samozvanemu expertovi na hodnotenie eshopov. U nas na dedine tomu vravia: Ten baca si dobre nasral do ust alebo mu tam nasrala krava na pasi.
Predpokladam, ze z debaty je kazdemu jasne, ze DropDead nema ziadnu osobnu skusenost s objednanim, dodanim tovaru a pripadnou reklamaciou tohto tovaru, pretoze sa krvopotne vyhyba jednoduchej otazke z mojej strany. Miesto toho mi napise zvastny do sukromnej spravy. Obchod zdomu.sk mi je uplne ukradnuty, nemam s nimi ziadny vztah a ani ziadnu skusenost. Islo mi cisto len o princip a ubohe ociernovanie zo strany experta DropDeada, o nic ine mi neslo. Ja, ty, teda vedla teba aj ten za tebou, vsetci mame vlastnu hlavu a preto mame vsetci slobodnu volbu rozhodnut sa co kupime a hlavne kde kupime.
Pripomenulo mi to slova kamarata: Boze tie dievca je strasne, taka jednoducha, primitivne otazky, ja sa nemam s nou o com rozpravat, ja ju nemozem pocuvat ked tam pridem, este aj tie jej umele mihalnice su desne. Ubehol mesiac ci dva, zacali spolu chodit, ubehol rok a nastahovala sa k nemu, teraz presiel druhy rok niekedy na jesen a stale su spolu. Ked sme ho konfrontovali s tym, ze preco je s nou, co na nej vidi, ze nadaval na nu aka je hlupa, ze co ho otravuje, tak jeho reakcia bola: Cooo? Jaaa? Nikdy, ja som nikdy nic take nepovedal, nikdy skm na nu nenadaval..... Tesim sa ako sa zasmejem, ked tu DropDead bude linkovat zdomu.sk alebo tam sam potajomky nakupi tovar.
Clenovia, ktori dlhsie posobia na fore si urcite pamataju prispevky DropDeada o tom, aky je gigastore.sk a jeho majitelka Helenka otrasny obchod, napriklad v tejto debate: gigastore-reklamacia-t197906.html alebo post2163983.html?hilit=Gigastore#p2163983 alebo post2297308.html?hilit=Gigastore#p2297308 Potom obdobne oznacenia typu splaskovy obchod, hnoj obchod, nikdy v zivote a neviem co dalsie aj v pripade Comp4U: post2262949.html?hilit=Comp4u#p2262949 alebo post2260754.html?hilit=Comp4u#p2260754 alebo post2237658.html?hilit=Comp4u#p2237658
No a potom sem pridu ludia po rady a co vidia? Linky DropDeada na Gigastore, v poslednej dobe na Comp4U a ine tzv. splackove & hnoj obchody, napriklad: post2323511.html?hilit=Comp4u#p2323511 (par prispevkov dozadu v debate so mnou uz obhajuje Comp4U) alebo post2323236.html?hilit=Comp4u#p2323236 alebo post2322959.html?hilit=Comp4u#p2322959 alebo post2316805.html?hilit=Comp4u#p2316805 alebo post2314945.html?hilit=Comp4u#p2314945 Toto ku Gigastore: post2316037.html?hilit=Gigastore#p2316037 alebo post2322959.html?hilit=Gigastore#p2322959
Takze tolko z mojej strany k samozvanemu expertovi na hodnotenie eshopov. U nas na dedine tomu vravia: Ten baca si dobre nasral do ust alebo mu tam nasrala krava na pasi.
Rozumiem a beriem na vedomie tvoje argumenty, ja som potreboval stanoviť hranicu, nejaký usporiadaný celok a niečo, čo uľahčí výber pri nákupe vecí, kde máš pokojne aj cez 50 obchodov, ktoré produkt poskytujú. Svoje vyjadrenia z minulosti nemusím ospravedlňovať, vzhľadom na štýl, akým som sa snažil oddeliť zlé od dobrého som spravil dobre a vyseparoval som po checku finstatu dobré od zlého. Nebol to dokonalý a 100% spôsob ale poslúžil výborne, vytýčil hlavné mantinely. To ako som ich podával (daň za to, že som nadšenec, niekedy sa do toho zapletie až priveľa vášní a neviem spraviť krok späť a pozrieť na veci s odstupom, ale darí sa mi to už oveľa lepšie ako kedysi) je už iná vec a hlavne vec minulosti a nemienim sa s tým zapodievať, mám dôležitejšie veci na prácu. To je ako keby sme začali riešiť, že kedysi by v mojom odporúčaní takmer nebol AMD procák a teraz takmer nikdy nie je Intel procák. Je jednoduché generalizovať, no dôležitý je kontext a dôvody pre jedno, aj pre druhé.
Teraz s viacerými vedomosťami (hlavne rozhovory "behind the scenes", ktoré mi ozrejmili realitu obchod<>dodávateľ) som sa na to pozrel inak, veľký prieskum v rámci možností (cez 50 dotázaných), s takýmito výsledkami
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... vfz1pxmEk/
z tohoto som zúžil to, čo tu je na pár kategórií:
- zelení (ak jeden z obchodov má jednu z najnižších cien, tak to je ešte lepšie),
- siví (meh?) - meh z hľadiska reklamačného poriadku na úrovni (rozumej pokrývanie záruky po 2 rokoch a garantované vybavenie do 30 dní), prípadne takí, ktorí nie ale majú "niečo extra" - tu platí, že skôr len ak je tam killer deal,
- červení - je tam nejaký problém a až na veľmi veľmi špecifickú výnimku by som nákup tam neodporučil.
Tieto výsledky boli vďaka komunikácii na oboch stranách. Mal som nedávno skúsenosť s Datacompom (tá to práve odštartovala, kuk tu), kde som zistil, že toto isté som mohol zistiť aj vopred (za predpokladu, že druhá strana neklame, to zaručiť nemôžem) a tak to začalo. Inak, Datacomp dokonca nikdy na dané otázky neodpovedal, ale bol som s nimi už aj predtým v kontakte a v podstate by skončil niekde na úrovni Focusu (bohužiaľ v červenom, nemám s tým problém, mal som pár neutrálno-negatívnych a trošku čudných skúseností s personálom), no kedže som nemal od nich odpovede na otázky (to už bolo po tom ako sme skončili komunikáciu, ktorá tomu predchádzala), tak som ich nedoplnil do šítu, lebo by boli v niektorých oblastiach na 0%.
Spomeniem ešte narýchlo šedú zónu. Toto nie je 100% skalopevný návod ako sa nechať alebo nenechať orantať, to nezaručí ani svätená voda a v konečnom dôsledku platí, že kúp si čo chceš a kde chceš ale je to výborná referencia, ak chceš mať aspoň nejaký prehľad o tom, kto je tá druhá strana (pre mňa je tento šít a prípadny check cez finstat výborným pomocníkom, i keď úprimne aj po iných zisteniach viac beriem do úvahy šít ako finstat (do istej miery)). To ale neznamená, že niekto (alebo aj ja, sám som kúpil NZXT H500i z GS, inde nebola (teda bola ešte v Henry.sk ale o 40€ drahšia), takže nebolo o čom) odtiaľ teraz nesmie nakúpiť, sú dôvody, prečo sa to môže oplatiť, no som skôr za to, aby splňovali tieto podmienky:
- killer deal,
- je to niečo s nie dlhšou ako 24m zárukou (a ak áno, tak je možné normálne reklamovať v: a) autorizovanom servise, b) u výrobcu),
- človek ide do toho s vedomím "na vlastné riziko", že sa môže stretnúť s jednaním ako napríklad v bode 2.2-2.4 (čiastočne inšpirované GSkom).
Proste dvakrát meraj, raz rež a radšej stokrát čekni heuréku (nielen hlavnú kartu produktu ale aj jednotlivé výsledky vyhľadávania (nie každý obchod (z nejakého dôvodu) sa dostane do zoznamu obchodov v "hlavnej karte" produktu na heuréke), potom kupuj.
Tento príspevok bol najprv trošku iný, ale to bolo len ďalšie palivo do vzájomného flame-u, takto sa mi to páči viac. A mňa tieto konflikty nebavia.
Teraz s viacerými vedomosťami (hlavne rozhovory "behind the scenes", ktoré mi ozrejmili realitu obchod<>dodávateľ) som sa na to pozrel inak, veľký prieskum v rámci možností (cez 50 dotázaných), s takýmito výsledkami
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... vfz1pxmEk/
z tohoto som zúžil to, čo tu je na pár kategórií:
- zelení (ak jeden z obchodov má jednu z najnižších cien, tak to je ešte lepšie),
- siví (meh?) - meh z hľadiska reklamačného poriadku na úrovni (rozumej pokrývanie záruky po 2 rokoch a garantované vybavenie do 30 dní), prípadne takí, ktorí nie ale majú "niečo extra" - tu platí, že skôr len ak je tam killer deal,
- červení - je tam nejaký problém a až na veľmi veľmi špecifickú výnimku by som nákup tam neodporučil.
Tieto výsledky boli vďaka komunikácii na oboch stranách. Mal som nedávno skúsenosť s Datacompom (tá to práve odštartovala, kuk tu), kde som zistil, že toto isté som mohol zistiť aj vopred (za predpokladu, že druhá strana neklame, to zaručiť nemôžem) a tak to začalo. Inak, Datacomp dokonca nikdy na dané otázky neodpovedal, ale bol som s nimi už aj predtým v kontakte a v podstate by skončil niekde na úrovni Focusu (bohužiaľ v červenom, nemám s tým problém, mal som pár neutrálno-negatívnych a trošku čudných skúseností s personálom), no kedže som nemal od nich odpovede na otázky (to už bolo po tom ako sme skončili komunikáciu, ktorá tomu predchádzala), tak som ich nedoplnil do šítu, lebo by boli v niektorých oblastiach na 0%.
Spomeniem ešte narýchlo šedú zónu. Toto nie je 100% skalopevný návod ako sa nechať alebo nenechať orantať, to nezaručí ani svätená voda a v konečnom dôsledku platí, že kúp si čo chceš a kde chceš ale je to výborná referencia, ak chceš mať aspoň nejaký prehľad o tom, kto je tá druhá strana (pre mňa je tento šít a prípadny check cez finstat výborným pomocníkom, i keď úprimne aj po iných zisteniach viac beriem do úvahy šít ako finstat (do istej miery)). To ale neznamená, že niekto (alebo aj ja, sám som kúpil NZXT H500i z GS, inde nebola (teda bola ešte v Henry.sk ale o 40€ drahšia), takže nebolo o čom) odtiaľ teraz nesmie nakúpiť, sú dôvody, prečo sa to môže oplatiť, no som skôr za to, aby splňovali tieto podmienky:
- killer deal,
- je to niečo s nie dlhšou ako 24m zárukou (a ak áno, tak je možné normálne reklamovať v: a) autorizovanom servise, b) u výrobcu),
- človek ide do toho s vedomím "na vlastné riziko", že sa môže stretnúť s jednaním ako napríklad v bode 2.2-2.4 (čiastočne inšpirované GSkom).
Proste dvakrát meraj, raz rež a radšej stokrát čekni heuréku (nielen hlavnú kartu produktu ale aj jednotlivé výsledky vyhľadávania (nie každý obchod (z nejakého dôvodu) sa dostane do zoznamu obchodov v "hlavnej karte" produktu na heuréke), potom kupuj.
Tento príspevok bol najprv trošku iný, ale to bolo len ďalšie palivo do vzájomného flame-u, takto sa mi to páči viac. A mňa tieto konflikty nebavia.
Jedneho dna vyrasties a pochopis, ze doveryhodnost obchodu sa nehodnoti na zaklade Finstatu a to z dovodu, ze firma moze mat viac majitelov a jeden z nich bom v minulosti problemovy, moze byt posledny rok v strate z dovodu kupovania automobilov alebo nehnutelnosti, nedoplatok na odvodoch moze byt sposobeny kvoli 10 euram a uz tam svieti cervenym nedoplatok a tak dalej. Povedzme si uprimne, nikdy si sa nestretol a ani nepoznas zenu, ktoru si tu familiarne volal Helenka a niekto ti to aj v diskusii splechol do oci (tusim diskusia o Gigastore). A takto to bolo aj v pripade dalsich obchodov, ked si ako hrdina co nasiel nieco na Finstate prezentoval tym svojim sedlackym prejavom.
A ozaj: Kolko objednavok si spravil cez zdomu.sk, ako dlho ti trvalo dodanie tovaru, kolkokrat si musel tovar reklamovat a ako prebiehala reklamacia?
A ozaj: Kolko objednavok si spravil cez zdomu.sk, ako dlho ti trvalo dodanie tovaru, kolkokrat si musel tovar reklamovat a ako prebiehala reklamacia?
vies o tom ze v tom spreadsheete su v cervenom obchody, ktore bezproblemov funguju uz asi tak 20 rokov? podla teba je asi najlepsie kupovat z predrazenej alzy, kde na vydaj tovaru na pobocke musim cakat hodinu lebo tam pracuje len jeden clovek (asi alza potrebuje setrit na mzdach). Osobne som nikdy v zivote ziadnu elektroniku nereklamoval ked nieco nefungovalo dobre alebo tak ako som cakal tak som to proste iba vratil do 14 dni, ale standardnu zaruku som nikdy nepotreboval uplatnovat. To mam platit tie predrazene ceny alze len preto, aby som mal mozno trochu vecsiu sancu uspesnej reklamacie, ktoru budem potrebovat raz za uhorsky rok? Nehovoriac o tom ze ak sa jedna o vec ktora sa da lahko reklamovat priamo v servise tak je to uz uplne jedno.
Ropman, ukaz mi podla moznosti jeden prispevok v ktorom som spomenul alebo obhajoval Alzu. Budem velmi rad, ked mi to ukazes. Pretoze jediny prispevok v ktorom som Alzu spominal, tak to boli hodnotiace kriteria a moznost rozsirenia zaruky za poplatok. Niktoho som nenabadal na Alzu, ani Datacomp alebo inych hracov na trhu. Islo mi cisto o princip ponizovania zdomu.sk a toho, ze reapne ziadny tovar od nich doma nemal a realne nic u nich nereklamoval, ale bude tvrdit aky je to o nicom obchod. To je jedine o co mi islo. Pokial ide o Alzu, sam tam nenakupujem a dovodom su najma mnohe predrazene ceny. V poslednej dobe ignorujem uz aj Datacomp. A zabudas na jednu vec - Slovensko nie je len Bratislava a nemaju vsetci moznost ist priamo vyzdvihnut si veci do Alzy. Co mam skusenost v Alze s nasou malickou pobockou v meste - takmer vzdy su tam 2 predavaci. Moje posledne tri objednavky v Alze za posledny rok boli - usb kluc, v lete usb wifi a pred letom vone do auta.
Napadá mi hlavne Axdata, písal som to len v pôvodnom príspevku, ktorý som potom zmazal, v podstate otázky, ktoré som im poslal (tie otázky tam sú to, čo som poslal im), ignorovali, odpoveď bola odkaz na obchodné podmienky (väčšinu vecí z otázok v podmienkach nenájdeš) a keď som ich vyzval a upozornil na ten fakt, tak boldom (okrem iného) mi napísali ako sú na trhu už 28 rokov. A za tým len balast. A obchody, ktoré tu sú trebárs tých 20 rokov môžu byť ľudovou voľbou len preto, lebo tam niekto kupoval už vtedy, keď "nebol internet". Potom tu sú také, ktoré tu toľko rokov sú a okrem toho, že majú buzzword "tradícia" aj reálny dôvod, prečo sú zaužívaní, príkladom je TichéPC, Gabo je fantastický človek, odborník, nadšenec, dodávateľ nejedného ťažko dostupného produktu/značky a dokonca si pri tom nájde čas na snahu vylepšiť biznis stránku, snaží sa vyberať len dodávateľov na úrovni a všetko kryje službami na úrovni. Lenže tento prístup si žiada aj obete, povedomie skôr len u nadšencov, menšia cenová konkurencie schopnosť a niekedy horšia dostupnosť. No minimálne ak ide o kúpu vecí okolo chladenia, tak lepší dodávateľ na takéto veci nie je. Ale nemyslím, že sa môže sťažovať, okrem toho pracuje stále na custom PC zostavách, takže má o zábavu postarané. A to, že okrem toho zmenežoval servis tak, že som nevedel strhnúť ani jeden bod je už len čerešnička na torte. Takže tak, mám rád obchody s tradíciou, ktoré ale tú tradíciu aj nejako odzrkadlia, lebo 20+ rokov tradície môže taktiež znamenať 20+ rokov prežívania.ropman napísal:vies o tom ze v tom spreadsheete su v cervenom obchody, ktore bezproblemov funguju uz asi tak 20 rokov? podla teba je asi najlepsie kupovat z predrazenej alzy, kde na vydaj tovaru na pobocke musim cakat hodinu lebo tam pracuje len jeden clovek (asi alza potrebuje setrit na mzdach). Osobne som nikdy v zivote ziadnu elektroniku nereklamoval ked nieco nefungovalo dobre alebo tak ako som cakal tak som to proste iba vratil do 14 dni, ale standardnu zaruku som nikdy nepotreboval uplatnovat. To mam platit tie predrazene ceny alze len preto, aby som mal mozno trochu vecsiu sancu uspesnej reklamacie, ktoru budem potrebovat raz za uhorsky rok? Nehovoriac o tom ze ak sa jedna o vec ktora sa da lahko reklamovat priamo v servise tak je to uz uplne jedno.
A všetko je o tom, čo čakáš, ak budeš mať komponent (a v podstate akýkoľvek produkt) so zárukou od výrobcu (ktorú obchod môže a nemusí ctiť) dlhšiu ako 2 roky a po dvoch rokoch ti trebárs táto 500€ vec odíde, tak tie obchody, ktoré majú 0 ťa po tých dvoch rokoch odmietnu. A predstav si, že je to tvoje PC, kde ti odíde (vtedy) high-end GPU a takto ju nemôžeš do obchodu, kde chodíš už 50 rokov a sú 100m od tvojho domu, len tak odniesť. A ešte ak to je výrobca, ktorý nemá u nás stredisko a nedajbože taký, ktorý nemá ani v EU alebo áno ale reklamácie ti zoberú napríklad len tak, že to pošleš napríklad do HQ v Číne. Toto sa môže stať. Toto sa môže stať, samozrejme, pri 80% prípadov máš ešte možnosť riešiť vec s autorizovaným servisom, servisným strediskom výrobcu a tak, kde je ale stále veľká šanca, že to posielaš v rámci EU a to už pri všetkom, než malých rozmeroch a váhe balíka môže byť dosť drahé. A nefunkčnú vec proste nestrelíš na bazoši (a ak je to niečo, čo môžeš, tak za pár drobných).
Ak ťa zaujíma len cena a nezaujíma ťa prípadná realita ak sa niečo pokašle, môžeš kúpiť odkiaľ len chceš. V najlacnejšom, v lokálnom alebo celkovo obľúbenom obchode, no je stále dobré vedieť, ak vieš, že obchod, kde to kúpiš ti prijme reklamačku (a hlavne prijme a vybaví v rámci 30 dní a nie, že "ta toľko, koľko bude treba") aj po 2 rokoch.
Inak, spomínaš Alzu, Alza je aká je, otravný marketing, rádoby akcie, ktoré v 90% prípadov nie sú akcie...ALE, ak kúpiš niečo od ruky (a nebolo to na firmu), tak bez problémov to zreklamuješ a v prípade dobropisu dostaneš peniaze k sebe (sú obchody, kde to automaticky pošlú prípadne na pôvodný účet - i keď to je volovina, čo keď ten účet už neexistuje a tak; alebo len tomu, kto je na faktúre ako kupujúci), máš ich pdf faktúry, vďaka ktorým môžeš tie nezgrabné pol metrové bločky rovno vyhodiť. Taktiež keď už hovoríme o tých rádoby zľavách, niekedy majú naozaj kúl zľavu a v podstate fungujú 7 dni v týždni, takže nie je vzácnosťou, že ak potrebuješ niečo a spomenieš si na to v piatok o piatej poobede, tak že to v sobotu ráno alebo počas dňa, prípadne v nedeľu na pobočke (nemajú už náhodou aj rozvoz cez víkend? niečo také sa mi marí). Potom majú tie ich rôzne rozšírené "služby", napríklad záruka, tam majú 100% fér podmienky (o nič iné ako pri "normálnej" záruke).
Niekedy sa vyskytnú produkty, ktoré nie sú vôbec drahšie ako inde. Nakoniec pre firmy je veľmi výhodná, sám poznám pár ľudí, ktorí kupujú len tam, lebo tam nakúpia rovno bez DPH a majú s tým o jeden a pol starosti menej. Tiež majú zaužívané produkty, ktoré riešia v prípade reklamácie okamžite (osobne som mal takú skúsenosť s RAMkami) a rovno dostaneš peniaze, prípadne nový kus a podobne.
No je pravda, že ak by som kupoval zostavu, tak len veľmi ťažko by som bol ochotný brať všetko z Alzy, reálne by tam mohlo byť pár produktov, ktoré nie sú o toľko drahšie ako v lacných shopoch a možno jeden, ktorý je aj za výbornú cenu ale ostatok by boli tie klasicky značne predražené produkty.
A celkovo, tých obchodov, kde boli nasľubované hory-doly je dosť, ja osobne nemám problém nájsť čokoľvek, čo hľadám za TOP 3 najnižšie ceny v jednom z nich a často aj tie najlacnejšie nájdem práve v týchto. Pre mňa boli akurát prioritou potvrdiť si niektoré, o ktorých som už mal nejakú mienku aj z časov minulých (ver mi, že nikto nemal pokrčené obočie tak ako ja, keď som "známkoval" Comp4U), kde sa mi to v drvivej väčšine potvrdilo (a iní sklamali).
Každopádne, ak je pre teba prioritou osobná skúsenosť a len to, ako u kolegu testa, tak potom môj šít ignoruj ale zároveň si daj asi 50 rokov na to, aby si nakúpil, odžil a odreklamoval svoje z každého obchodu, aby si mohol poväčšine dôjsť k rovnakým záverom (oproti mojim by si ale mal nielen "nasľubované" ale priamo overené).
A dalo by sa to riešiť aj tak, že by sme spravili doslova hub a dostali podnety od ľudí z fór ale aj keby sme im verili, tak ako zaručíme transparentnosť každého prípadu? Kontaktovali by sme obchody, pýtali vyjadrenia? Minimálne vidím problém v ochrane osobných údajov...dobre nič, už špekulujem a niekedy mám na také grandiózne akcie naozaj chuť ale keď si spomeniem na prechádzanie aj toho, čo som dostal vo forme odpovedí pri tomto, tak sa mi vôbec nechce.
Kaslite na to, kazdy nech si kupuje kde chce ako chce a co chce
.
Ja som napriklad rozbil prednu sklenenu stenu, hned ako som ju dal dole tak mi spadla asi z 1-2cm vysky na stol a cela popukala, este ze som to mal cele zalepene. Ach
. Takze teraz ked mi toto predajca doda, tak dostane druhy plusovy bod
DropDead tej tabulke by este mohlo pomoct, keby sa zalozila nejaka tema a ludia by do nej prispievali nazaklade nejakych ich skusenosti
Okrem ineho, PC som po zapojeni vsetkych komponentov zapol az na nejaky tretikrat, pretoze 3x som zle zapojil piny od casu na start/stop
. (a teraz po upratovani krabic som nasiel nejaky " G Connector " presne na tuto vec
, ach )
Pozrel som zatial do biosu, vsetko vidim, fany su krasne tiche, tesim sa
.
Ked nainstalujem win, spravim nejake testy a poslem sem vysledky
.
Chcem sa opytat, co je to System Fan Pump (slot so 4 pin na fan)
Dakujem pekne
Ja som napriklad rozbil prednu sklenenu stenu, hned ako som ju dal dole tak mi spadla asi z 1-2cm vysky na stol a cela popukala, este ze som to mal cele zalepene. Ach
DropDead tej tabulke by este mohlo pomoct, keby sa zalozila nejaka tema a ludia by do nej prispievali nazaklade nejakych ich skusenosti
Okrem ineho, PC som po zapojeni vsetkych komponentov zapol az na nejaky tretikrat, pretoze 3x som zle zapojil piny od casu na start/stop
Pozrel som zatial do biosu, vsetko vidim, fany su krasne tiche, tesim sa
Ked nainstalujem win, spravim nejake testy a poslem sem vysledky
Dakujem pekne
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
System Fan Pump - Pre vodne chladenie.
Awattar: DropDead moze mat dokument, ale strasne vela hodnoteni dokazes najst na Heureka a spravit si nazor.
Awattar: DropDead moze mat dokument, ale strasne vela hodnoteni dokazes najst na Heureka a spravit si nazor.
Header, manuál, strana 17.Awattar napísal:Kaslite na to, kazdy nech si kupuje kde chce ako chce a co chce.
Ja som napriklad rozbil prednu sklenenu stenu, hned ako som ju dal dole tak mi spadla asi z 1-2cm vysky na stol a cela popukala, este ze som to mal cele zalepene. Ach. Takze teraz ked mi toto predajca doda, tak dostane druhy plusovy bod
![]()
Okrem ineho, PC som po zapojeni vsetkych komponentov zapol az na nejaky tretikrat, pretoze 3x som zle zapojil piny od casu na start/stop. (a teraz po upratovani krabic som nasiel nejaky " G Connector " presne na tuto vec
, ach )
Pozrel som zatial do biosu, vsetko vidim, fany su krasne tiche, tesim sa.
Ked nainstalujem win, spravim nejake testy a poslem sem vysledky.
Dakujem pekne
Bočnica, to myslíš bočnicu k S2, že si praskol? Auč!! Niečo ti poviem, ak zdomu.sk ti dodajú náhradnú TG bočnicu, tak v tom momente im dám 100%, toto je to zlaté "mechanické poškodenie".
Ak je jeho dodávateľ AT Computers alebo iný autorizovaný 1st party distribútor, tak mu dajú link a on ti to za tú sumu predá (možno aj nižšia ako priamo z obchodu, viď. https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 447905.htm R6 a S2 sú rozmerovo identické, mala by sedieť aj bočnica) ale ak by to dokázal dodať zdarma, tak potom z mojej strany tri klobúky dolu, ospravedlňujúci e-mail a automatická stovka v mojom šíte.
Hub, emhm,
DropDead napísal:A dalo by sa to riešiť aj tak, že by sme spravili doslova hub a dostali podnety od ľudí z fór ale aj keby sme im verili, tak ako zaručíme transparentnosť každého prípadu? Kontaktovali by sme obchody, pýtali vyjadrenia? Minimálne vidím problém v ochrane osobných údajov...dobre nič, už špekulujem a niekedy mám na také grandiózne akcie naozaj chuť ale keď si spomeniem na prechádzanie aj toho, čo som dostal vo forme odpovedí pri tomto, tak sa mi vôbec nechce.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nedávno ste mi tu skladali zostavu pre kamoša, teraz mi písal, že MB ktorá tam bola, už nie je v predaji, on to neobjednal predtým, lebo váhal a potom prestali ponúkať montáž komponentov, tak teraz nato čakal kým to dajú do ponuky a medzičasom vypadla tá doska, konkrétne táto:
https://www.alza.sk/msi-b350m-pro-vd-plus-d5266248.htm
Zvyšok zostavy:
https://www.alza.sk/enermax-naxn-enp500 ... 344585.htm
https://www.alza.sk/silentiumpc-armis-a ... 340964.htm
https://www.alza.sk/wd-blue-1tb-d332694.htm
https://www.alza.sk/samsung-860-evo-250gb-d5258007.htm
https://www.alza.sk/adata-16gb-ddr4-240 ... 118744.htm
https://www.alza.sk/amd-ryzen-3-2200g-d5253939.htm
https://www.alza.sk/lg-gh24ns-cierna-d2261531.htm
Viete mi prosím hodiť neajkú adekvátnu náhradu ktorá bude kompatibilná? Díky
Zvyšok zostavy:
Tak toto ti tu na 100% nikto neposkladal, nie s Enermax NAXN, čo je ešte horšie ako podobne nacenené FSP zdroje.DanielDevil napísal:Nedávno ste mi tu skladali zostavu pre kamoša, teraz mi písal, že MB ktorá tam bola, už nie je v predaji, on to neobjednal predtým, lebo váhal a potom prestali ponúkať montáž komponentov, tak teraz nato čakal kým to dajú do ponuky a medzičasom vypadla tá doska, konkrétne táto:
Zvyšok zostavy:
A dosku pokojne už B450tku
https://www.alza.sk/gigabyte-b450m-ds3h-d5437652.htm
lol Hojko,... to chces aby dotycny uhorel ? kde je aspon certifikacia 80+ gold, japonske kondiky, zaruka na 10 rokov, full modular, hydro loziska, hlucnost max 20dB a podobne ??? ako sa opovazujes do zostavy za 400eur dat zrdoj iba za 40 euro ???? a este ktomu taky hnoj ??? kde sme ????
DanielDevil je to v pohode... osobne by som supol asi fotron Hexa, ale v tejto cenovej skupine je to uplne jedno... miestneho sasa menom dropdead si nevsimaj...
DanielDevil je to v pohode... osobne by som supol asi fotron Hexa, ale v tejto cenovej skupine je to uplne jedno... miestneho sasa menom dropdead si nevsimaj...