Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa eMPiko »

Napr. v prvych piatich odsekoch sa nedocitame ani jeden argument proti jeho nazorom, ktore nie su ani nijako zvlast priblizene, zato sa docitame, ze:
"sa siria medzi medzi čitateľmi Postoja, alebo rijádskymi klerikmi"
"[Youtube na ktorom ma uspech je pre] naivných študentov a študentky, hľadajúcich veľké a jednoduché pravdy, ľahko dostupné námestie plné charizmatických intelektuálnych kaukliarov"
"[Peterson] odhaľuje limity našich snáh intelektuálne obrniť študentov a študentky pred nezmyslami"
"Jordan Peterson je len ďalším oportunistickým intelektuálnym šarlatánom, ktorý vie umne miešať starosvetské moralizovanie, biologické truizmy a pseudovedecké koncepty tváriace sa ako psychológia do impotentného kokteilu self-help literatúry"

Potom je tam velmi sugestivny odsek, ktory apeluje na nasu schopnost kriticky mysliet a naznacuje, ze kazdy, kto suhlasi s Petersonom nie je schopny kriticky mysliet. Toto je ukazkovy priklad sugescie. Presne rovnaku argumentacnu techniku pouzivaju napriklad rozlicne konspiracne weby. Tam spravidla namotavaju citatela, ze len nerozhladeny hlupy clovek si moze mysliet toto (ze zem je gulata, ze vakciny funguju, ze Soros nas vsetkych neovlada), ale pokial ste rozhladeni a nie ste zmanipulovani, je jasne ze tuto loz viete prekuknut. Ten isty princip argumentacie.

Napokon prva akoze polemika pride az po nadpise "Ako si odcudziť akadémiu a znepriateliť trans ľudí". Cize patina clanku za nami, a zatial nic moc. Potom tam rozoberaju ten pripad s Bill C-16. Priznam sa, ze Petersona nijako zvlast nesledujem a vela jeho nazorov nepoznam. Prave cez tu polemiku okolo Bill C-16 som ho ale spoznal a tam som si vtedy pozrel aj jednu jeho prednasku na tuto temu. Minimalne tu teda viem interpretovat, ake su jeho nazory. Pokial viem, tak problem, ktory on mal s tymto zakonom bol, ze sa snazili uzakonit povinne pouzivanie osobnych zamen. To je podla neho (a aj podla mna) dost blbost a naozaj mal pravdu v tom, ze ide o neprimerany zasah do slobody slova a celkovo nezmyselnu vec, ktora sa napokon tusim ani neschvalila. V clanku o jeho nazoroch, ktore sa najviac teda tykaju ochrany slobody slova docitame:

"Čo je na jeho vyjadreniach problematické? Nástojiť na tom, že by sa mal transrodový človek láskavo prispôsobiť väčšine a že je ich transrodovosť len akýmsi ideologickým konštruktom, je kruté a dehumanizujúce. Trvať na tom, že niekoho identita nie je platná, že ich život nie je hodný ohľaduplnosti, rešpektu a uznania spoločnosťou, predstavuje prejav rodovo podmienenej nenávisti (resp. „hate speech“)."

Hned z fleku oblubene slovicko problematic :) A potom uplna dizinterpretacia jeho postoja a klucovych argumentov. A rovno to otocime a povieme, ze on si mysli ze zivot trans osob nie je hodny ohladuplnosti a respektu a bla bla bla. Toto je typicky argumentacny fail americkej politiky, kde asociujeme ludi s extremnymi nazormi, ktore vobec nemaju. Je to podobny argument, ako ked ludi co su za potraty oznacime za vrahov deti, alebo ked ludi co su za dekriminalizaciu marihuany oznacime za fetakov. Tu sme uz presli sedem odsekov, a o Petersonovych nazoroch sme sa v podstate nedozvedeli nic, okrem kratkeho citatu (dve vety), ktory je potom podla mna zaradeny bez doleziteho kontextu.

Mohol by som pokracovat aj dalej, ale ako som spominal, tie dalsie pripady az tak dobre nepoznam a chyba mi preto ten background. Z toho stylu akym je to pisane ale ocakavam, ze aj tie su argumentacne taketo slabe. Ide tu podla mojho nazoru o typicky hit-piece, teda clanok, ktory sa snazi ociernit osobu s pouzitim nie nutne pravdivych informacii.

Pod ideologickym liberalizmom proste myslim vseobecne ne-konzervativne myslenie, ktore v NA univerzitach teraz je dominantne. Napr. pri debate o pomere zien v istych povolaniach. Peterson vravi, ze nepomer je sposobeny biologickymi rozdielmi a je teda prirodzeny. Typicke gender myslenie (neviem ako mam tento prud nazvat) tento argument apriori odmietaju, lebo oni ideologicky veria, ze takto to proste nie je, resp. ze ak to aj tak je, ze to neznamena ze musime biologickemu predurceniu podlahnut. Ale to ci sa mame alebo nemame biologickemu predurceniu riadit nie je vedecka otazka, to je otazka politickeho nazoru. Preto nema zmysel argumentovat vedecky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:To je veľmi dobre rozobrané v článkoch, ktoré som poslal.
beardie napísal:Zaujímavé, tentokrát s tebou poskytnutymi článkami súhlasíš bez pochybností, ale keď ti z nich vypisem tie blbosti, tak začneš hapkat
hughito napísal:Nie som autor, čiže nejdem teraz obhajovať každé slovo v článku, ale zaujíma ma to.
Beriem to ako tvoju akceptáciu svojich chýb, gratulujem ;-)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

gogo956 napísal:"Jordan to vysvetluje v jednom z tých videí, že ženy sa obecné viac zaujímajú o ľudí a vzťahy, zatiaľ čo chlapci sa zaujímajú o veci. "
-to je v psychologii znama vec, tento rozdiel medzi pohlaviami sa da pozorovat uz u malych deti. Muzi aj zeny maju trochu ine fungovanie mozgu a suvisi to samozrejme s hormonami.
No ved vseobecne ti "konzervativci" kritizuju novodoby trend napr. kvot na zeny v tzv. muzskych povolaniach, napr ked zeny sa hrnu do armady - prechadzaju tazkym vycvikom - zena jednoducho nie je tak fyzicky vybavena - nie je tak rychla, v pripade, ze su dvaja, ako by co ja viem odniesla zraneneho muzskeho partaka - tam uz ide o ohrozenie zivota, tak ako nemozu byt kvoty na muzov rodiacich deti, alebo v povolani pestunky - to je ako ovplyvnovanie slobodneho trhu - socialne inzinierstvo, kde sa nejakymi kvotami maju dosahovat ideologicke ciele a "genderova rovnost" napriek nelogickosti
eMPiko napísal:Napokon ani ten liberalny prud v humanitnych smeroch nie je nijako extra vedecky, a len sa opiera o ideologicke presvedcenie, ze liberalizmus je apriori spravne riesenie
To uz sa ani neda nazvat liberalizmom, lebo to si kazdy moze robit co chce, ale niecim divnym, o com hovori, ze povodne z "utlacanych" sa stavaju utlacatelia. Peterson zacinal ako vytoceny pedagog z Toronta, ale diktat politickej korektnosti na akademickej pode kritizuje dlhsie uz aj to najliberalnejsie prostredie - napr. homosexualny modny navrhar Marc Jacobs, ked sme boli u tych dredov :P
Návrhář Marc Jacobs (54) si postěžoval na dnešní dobu. Během debaty se studenty na Oxfordu prohlásil, že současná politická korektnost je nebezpečná a mimo jiné škodí kreativitě.
„Myslím, že je velmi nebezpečné říct: ‚Nemůžete použít tohle, nemůžete se na to dívat, nemůžete si z toho nic vypůjčit, nemůžete se inspirovat‘. Takové to: ‚držte se své linie.‘ Nechápu takovou mentalitu a myslím, že je to velmi nebezpečný způsob myšlení,“ prohlásil Jacobs.
Návrhář čelil velké kritice za svou loňskou módní přehlídku v New Yorku, na níž převážně bílé modelky měly dredy. Hned se mu ozvali zástupci nejrůznějších spolků a organizací, kterým vadilo, že nepoužil černé modelky, přestože manekýny měly účes typický pro černošskou kulturu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/n ... idicky_zar
Podle rasově a politicky citlivých lidí naprosto nevhodný doplněk, který při minimální přítomnosti ostatních ras znamenal, že je návrhář rasistou.
Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/modelky/marc ... lidicky_lf[
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

eMPiko: Dík za obsiahlu odpoveď. Ku konkrétnej veci sme sa však dopracovali len ohľadom Bill-C16. Musím na to poriadne mrknúť.

tehla: Ono tieto prípady, napr. čo si spomenul, sú samozrejme vyšinutosti. To ako sú rôzne postavičky na tej či onej ideologickej scéne, tak sú také postavičky aj na "liberálnej" scéne. To je evidentné. Ide o to, či naozaj existuje nejaká politická korektnosť, alebo je to o tom, že konzervám vadí, že sa ich politika dostáva do úzadia. Boli doby, keď konzervy ťažko znášali, že nejaký neger má mať práva. Alebo, že človek ako ty má mať právo voliť. Doba sa vyvíja a riešia sa nové veci. Niektoré prípady sú blbosti a absurdnosti, ale to neznamená, že treba ignorovať aj reálne problémy napr. homosexuálov a pod.

Tá kritika Petersona spočíva najmä v tom, že za pomoci šarlatánstvo a demagógie v podstate obhajuje myšlienky, resp. predstavu o svete, kde jedny vládnu druhým - a je to úplne v poriadku.

Ak s takýmto niečo súhlasíš tak fajn, môžeš sa stať fanboyom, ale mnohí s tým nesúhlasia. Napr. ja. Podľa mňa sú si ľudia rovní.

edit: Narýchlo som si pozrel to ohľadom zákona a je plno článkov, ktoré presne rozoberajú, ako a v čom Peterson zavádza aké nepravdy tvrdil.

Are Jordan Peterson’s Claims About Bill C-16 Correct?

https://torontoist.com/2016/12/are-jord ... 6-correct/

7 Myths And Distortions Perpetuated By Jordan Peterson On Bill C 16 (The Trans Rights "Gender Pronoun Law")

http://rebelcanuck.blogspot.com/2016/11 ... ed-by.html

No, pronouns won’t send you to jail: The misunderstood scope of Bill C-16

https://medium.com/@florence.ashley/no- ... c268cffd55
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Podľa mňa sú si ľudia rovní.
keby si čerpal z iných zdrojov, tak by si zistil, že vaše názory sa v tomto nelíšia
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

kolko ludi uz bolo stihanych v ramci c-16 ??

v akademii je peterson na smiech, lebo to co predvadza je 4. cenova pseudofilozofia, len fanboys nemaju dovod ani kapacitu na to pochopit, radsej sa zvezu na lacnej demagogi
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ale ono to môže mať aj skryté výhodičky. Jeden Kanadaň si nechal zmeniť gender aby dostal lacnejšiu poistku na auto :)
https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/ ... -1.4754416

Ja by som v tom videl ešte hlbší potenciál, napr. možnosť zdrhnúť vojenskej službe. :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Hugovi vadi aj to, ako Jordan hovori o kapitalizme. V tom ma uplnu pravdu a iracionalny zastanca komunizmu musi byt proti.

Spat ku teme:
V case hadzania skal na rodiny s detmi, nackami uctievani “spasitel Europanov a snehobielych” otvoril jednu z najvacsich mesit v Europe, no na to sa zabudlo
https://www.nytimes.com/2015/09/24/worl ... osque.html

Spomenie si niekto na fakt, ze egyptsky prezident otvoril najvacsi kostol na Blizskom Vychode?
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-46775842
hughito
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal:Ale ono to môže mať aj skryté výhodičky. Jeden Kanadaň si nechal zmeniť gender aby dostal lacnejšiu poistku na auto :)
https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/ ... -1.4754416

Ja by som v tom videl ešte hlbší potenciál, napr. možnosť zdrhnúť vojenskej službe. :D
No to o tom, že všetko sa dá aj zneužiť. :) Ľudská kreativita je veľká. Potom ide len o to, snažiť sa predísť takýmto veciam, resp. ich vedieť odkontrolovať.

A pokiaľ ide o tú vojenskú službu, ak tu bude ešte nejaký čas riadiť Danko, tak si dám pohlavie zmeniť aj ja a ich povinnú vojenskú službu im môžem okašlať.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ved ale o tom to je. ak su tie kriteria pre zmenu pohlavia nastavene nizko, tak to potom takto vyzera. ako to odkontrolujes? maju ti ludia dokladovat sedenia u psychologa a predkladat uzivanie hormonov? a co keby aj a prestanu, tak im zasa zmenia pohlavie spat? preto je podla mna nas zakon celkom fer, kym nepride k neodvratnemu zakroku zmeny pohlavia, tak na zmenu pohlavia nemaju narok.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:...že kedysi tu jeho video poslal napr. aj javatar. Verím, že to bolo len nedorozumenie a nevedel, o koho presne ide.
Javatar vedel o koho ide ;)
A kedze uz tu pisem aj ked nemam cas na debatu tak si tradicne "kopnem".

1. Clanok ohladom kritiky na Petersona je balast - dobre na to reagoval eMPiko.
2. Opat sa ukazalo tvoje kriticke myslenie hugo (a velmi trefne ukazane aj s tvojim suhlasom tu) - a sice som kriticky ku vsetkemu ale nie voci svojim radom - confirmation bias must be strong with you
3. Najsmutnejsie na tom je, ze Petersona mozno validne a konstruktivne kritizovat od rana do vecera (uz aj to kopnutie a screenshot z tweetu co tu poslal DEVZYO1G ma na mile blizsie ku konstruktivnej kritike ako clanok co si poslal (a to napriek formulacii)) - ale to od teba a celkovo od "hlasnej lavice" cakat asi uz ani nemozem, skor jednostranne debaty a vyuzitie confirmation bias (aj minule si poslal video kde Petersona rozoberali 3 laviciari a tak krasne sa podporovali (ked rozoberali jeho kiks u Joe Rogan) - tolko potencialu to skritizovat a to poriadne validne ale nie - rozhodli sa to iba vysmiat)

Ako obvykle, zjednodusene videnie sveta, cherry picking, vytrhavanie z kontextu a postovanie clankov ktore miera na skupiny ktore s autorom suhlasia uz predtym. Mas naviac, pred par rokmi si bol zaujmavy partner na diskusie, teraz uz len preposielas dokumenty ktore nie si schopny ani z daleka obhajit.

Reagovat nie je nutne (aj ked ti nemozem ani nechcem zabranit), kedze nemam cas na ani na dalsiu debatu s tebou, ani na dokoncenie predoslej a ani na to co som si rozbehol s Tehlom este 2 tyzdne dozadu (sorry tehla - real life happened). Mea culpa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: No tým, že si vedel o koho ide a seriózne si posielal jeho "odborné" stanoviská k marxizmu a ďalším veciam, veľa vypovedá o tebe. Veril, som to bol len omyl/neznalosť... žiaľ.

eMPiko napísal dlhý príspevok, ale ako som už spomenul - dostali sme len k jednej konkrétnosti. Tam si zastal Petersona na základe nejakého videa, že vraj on to tak nemyslel, resp. tvrdil niečo iné. Stačila minúta googlenia a človek sa dostal k x článkom, ktoré detailne rozoberajú jeho zavádzanie a klamstvá, a to len ohľadom tohto predmetného zákona.

tehla

hughito napísal:Ono tieto prípady, napr. čo si spomenul, sú samozrejme vyšinutosti.
V USA bezne, ale aspon priznavas, ze su to vysinutosti
hughito napísal:Ak s takýmto niečo súhlasíš tak fajn, môžeš sa stať fanboyom, ale mnohí s tým nesúhlasia
nemam potrebu sa vymedzovat takymto detskym sposobom - fanboy alebo hater ...

kks pozrel som tie clanky od teba, seriozne, som ani netusil, ze uz im tak zadrbava, citam, ze maju gender privlastky na 30 sposobov zakonom chranenych a to musi byt "ludska indentita"

Cross Dresser - prezleciem sa za zenu a vsetci ma musia oslovovat "ona" podla zakona, mozem chodit na zenske wc a sprchy lesovat a nikto mi nic nemoze? USA skoncili .... tam uz to pojde len dole vodou. (ktovie kto sa dostane k tym jadrovym zbraniam o par desatroci)

Fakt, na ludi ako Peterson treba zakony, ze este ostavaju normalny ...

javatar - v pohode - ty si sa pytal, ja som odpovedal, vec vybavena :)

jackb - o Putinovi je zname, ze sa chce s moslimami dohodnut, kedze je ich v Rusku vela a v Egypte je teraz demokracia (ziadny radikali vo vlade)
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš nejako zdôvodniť to "bežné"?
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:eMPiko: Dík za obsiahlu odpoveď. Ku konkrétnej veci sme sa však dopracovali len ohľadom Bill-C16. Musím na to poriadne mrknúť.

Tá kritika Petersona spočíva najmä v tom, že za pomoci šarlatánstvo a demagógie v podstate obhajuje myšlienky, resp. predstavu o svete, kde jedny vládnu druhým - a je to úplne v poriadku.

Ak s takýmto niečo súhlasíš tak fajn, môžeš sa stať fanboyom, ale mnohí s tým nesúhlasia. Napr. ja. Podľa mňa sú si ľudia rovní.

edit: Narýchlo som si pozrel to ohľadom zákona a je plno článkov, ktoré presne rozoberajú, ako a v čom Peterson zavádza aké nepravdy tvrdil.

Are Jordan Peterson’s Claims About Bill C-16 Correct?

https://torontoist.com/2016/12/are-jord ... 6-correct/

7 Myths And Distortions Perpetuated By Jordan Peterson On Bill C 16 (The Trans Rights "Gender Pronoun Law")

http://rebelcanuck.blogspot.com/2016/11 ... ed-by.html

No, pronouns won’t send you to jail: The misunderstood scope of Bill C-16

https://medium.com/@florence.ashley/no- ... c268cffd55
Nechcem rozoberat konkretnosti, lebo Petersona nejako zvlast nesledujem a ked ho niekedy nahodou zachytim, tak sa mi zda, ako sa vravi too edgy. Reagoval som len na to, ze ten clanok bol uplne odveci. Tieto dalsie veci ku Bill C-16 co si nalinkoval povazujem za omnoho kvalitnejsiu kritiku jeho nazorov. Opat ale, nechcem sa tu teraz hadat ci ma pravdu Peterson alebo tieto clanky, lebo o tejto teme dokopy nic neviem.

Ano, to ze on presadzuje myslienky biologickej predeterminacie spolocnosti vela ludom nevonia, ale ako som spominal, toto je politicka otazka. Z hladiska vedeckeho poznania je jedno, ake mame politicke citenie, ak nezodpoveda realite. A to je teda aj problem liberal arts studii, kedy sa realita prisposobuje politike. Spravne by to mali byt naopak a politiku by sme mali prispobovat realite, resp. teda vede. Len tak mimochodom, nemyslim si, ze tento jeho nazor je nejako v rozpore s myslienkami univerzalnej rovnosti ludi.

Niekto tu este mal poznamku, ze Peterson je v akademii vysmievany a ze to je len nejaky sarlatan. Pozrel som si na Scholary jeho h-index a je to uctyhodnych 52. Taketo cisla dosahuju len vynimocni akademici a teda aj po odbornej stranke je zda sa vybaveny velmi dobre. Preto mozno ma zmysel pocuvat jeho nazory, ktore sa formovali prave aj vedeckym badanim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Však ale to je to, on svoj h-index nezískal v otázke zoológie a krabov či marxizmu, ale istých špecifických oblastí psychológie. Vyjadruje sa však k úplne iným veciam, kde veľakrát tvrdí nezmysly alebo ide minimálne o zavádzanie.

Biologická predeterminancia spoločnosti sa môže riešiť, ale on to rob úplne úsmevným, selektívnym a ideologickým spôsobom. Mám dojem, že presne tento príklad rozoberali aj v tom článku, ktorí ste tak veľmi kritizovali - ale ak nie, je toho plný internet.

A pokiaľ ide o tú rovnosť: neviem čo má čo do činenia s rovnosťou človek, ktorý nenávidí alebo má problém so ženami, LGBT, ľavičiarmi a neviem kým všetkým ešte. To mi moc nepasuje.
eMPiko
Addict
Addict

Zda sa mi normalne, ze akademik v rozlicnych formatoch diskusie pouziva rozlicne nastroje. Napr. v rozhovore v radiu pre siroke masy si moze dovolit nejaky princip ilustrovat anekdotou. Tiez sa moze vyjadrovat k inym otazkam, ako ku tym, v ktorych ma najvacsiu akademicke podkutie, takisto ako to robia novinari, politici a ine verejne cinne osoby.

To ci on ma alebo nema problem so zenami etc. neviem posudit, nesledujem ho a neviem teda o ziadnom takom jeho vyjadreni. Ja som len tvril, ze princip biologickeho predetirmizmu sa nevylucuje s principom univerzalnej rovnosti.
tehla

hughito napísal:Vieš nejako zdôvodniť to "bežné"?
No neviem, ci to je ta spravna tema, ale suvisi aj s multikulturnou spolocnostou.
Politicka korektnost mala svoj vyznam na prelome 60-tych, 70-tych rokov, ked sa do spolocnosti mali rovnopravne etablovat aj cernosi, zeny a ine skupiny, ale prerastla do niecoho, co uz zasahuje do slobodnej debaty a slobody slova - hlavne v USA. Mas tony prikladov, ked sa poriadal hon na carodejnice - zamestnanec googlu dostal vypoved, lebo verejne prezentoval nazor, ze rozdiely medzi muzmi a zenami su biologicky podmienene, chceli sa prepisovat slova - napr. ty si vystudoval historiu - tak history bol nejaku dobu na istej Univerzite ako pojem zakazany - lebo vraj predstavuje his story (jeho pribeh) - muzsky element, co je samozrejme blbost. Mohol by som uviest kopec prikladov a ze to uz ide cez hranu vidi aj väcsina americkej spolocnosti - vid. Studia z Harvardu:
Roky se Amerika přesvědčovala, že si nepřeje nic jiného, až se ukázalo, že si to přeje jen levicová část její intelektuální elity. Nekorektní pravda o politické korektnosti je venku: Američané si myslí, že představuje zásadní potíž. A nechtějí ji.

Práce vědců organizace More in Common ukazuje úplně jinou Ameriku. „Vyčerpanou většinu“ terorizuje řvoucí aktivní menšina.

Osmdesát procent si jich myslí, že pro zemi znamená velký problém. Ještě zajímavější je, že ji nechtějí ti, kvůli nimž byla rozvinuta do velmi rafinovaných forem. Nelíbí se 88 procentům indiánů, jimž se teď říká rodilí Američané, 87 procentům Hispánců a 82 procentům asijských Američanů. Vadí jim paradoxně více než bělochům, mezi nimiž ji považuje za problém 79 procent. V podstatě podobná situace je i mezi černochy, politická korektnost vadí 75 procentům z nich.

Jedinou skupinou, která politickou korektnost nepovažuje za problém, jsou vysokoškolsky vzdělaní běloši s vysokými příjmy, kteří se charakterizují jako ateisté nebo agnostici a identifikují se jako političtí liberálové.

Cílem iniciativy je „posilovat a spojovat společnost a dělat ji odolnější vůči vzrůstajícím hrozbám polarizace a sociálního štěpení“.

Pod tímhle nátěrem mají USA podle autorů studie ještě jinou tvář. Není však vidět, protože „hlasy velkých skupin nejsou kvůli pokřiku stranických kmenů slyšet“.Výzkum ukázal, že „pokřik stranických kmenů“ vytváří jen asi třetina Američanů, kterou tvoří na jedné straně osm procent „progresivních aktivistů“, jak je studie nazývá, a na druhé straně šest procent skalních konzervativců a devatenáct procent tradičních konzervativců. V jejich nekonečné přestřelce uvázly zbylé dvě třetiny Američanů, jež jsou ve studii nazývané „vyčerpaná většina“. Tvoří je politicky nevyhranění či umírnění lidé.

Ti, jak uvádí studie, věří, že Američany víc spojuje než dělí, vidí kompromis jako nezbytnou součást politiky i života, a chtějí, aby se země spojila a řešila své problémy. Nemohou však tento přístup prosadit, protože razantní menšina vlastně utlačuje většinu

To se týká zvláště progresivních aktivistů. „Mají v politické debatě nepatřičně velkou roli, přestože představují jen malou část celkové populace,“ uvádí zpráva.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_mesz
hughito napísal:Však ale to je to, on svoj h-index nezískal v otázke zoológie a krabov
neskuma krabov z oblasti zoologie, ale pripodobnuje ich k oblasti psychologie, to je cele, preco je to problem pre slobodnu a otvorenu debatu?
hughito napísal:človek, ktorý nenávidí alebo má problém so ženami,
Vies konkretne citovat - kde nenavidi zeny alebo ma s nimi problem - ale konkretne od neho, nie nejaky clanok, ktory sa ho snazi kritizovat
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:javatar: No tým, že si vedel o koho ide a seriózne si posielal jeho "odborné" stanoviská k marxizmu a ďalším veciam, veľa vypovedá o tebe. Veril, som to bol len omyl/neznalosť... žiaľ.
lol, sliapol ti na tvoj oblubeny Marxizmus (o ktorom sa mimochodom vyjadril, ze jeho kritika kapitalizmu je validna) tak reagujes ako male dieta.

Peterson ma vela kontroverznych vyjadreni, ktore sa krasne daju kritizovat ale co robi hugo a ludia ktorych materialy postuje? Ad hominem (to video tiez, aj ked to beriem ako satiru). Bill C-16 prikazoval ako maju ludia volat transgender. Dakujem pekne - v ramci inkluzivity transgender ludi im poskytneme exkluzivny zakon :roll:

eMPiko napisal hlavne post o tom ako je to manipulativny clanok - opat cherry picking a ty si vyberies len bill c-16 a tvrdis, ze sa daju vygooglit materialy ktore Petersona ociernuju a potom ziadne neposles.

Vsetko co naznakom nesedi do tvojej ideologie je automaticky zle, pricom sam nevies obhajit ani 10% toho co postujes ked sa ide do detailov. Ale ja (a minimalne beardie, jackb etc.) sme vymlety neoliberalizmom, ze ho odmietame kritizovat. Stale dufam, ze si len troll.
Napísať odpoveď