Napojenie programovacieho jazyka na DOM existujúceho browser
Napojenie programovacieho jazyka na DOM existujúceho browser
Zdravím , programujem v jazyku Autoit , a potrebujem vyriešiť napojenie externého autoit kodu na chrome browser bez JS rozšírení a tool barov . takže autoit kod v pc bude ovplivnovať DOM existujúceho chromu . problém je ten že našiel som iba riešenia cez externé drivery , konkrétne v autoite je to gui browser IE , to isté dokáže chrome selenium driver , ale to mi je k ničomu lebo ja potrebujem ovplivnovať DOM v existujúcom chrome browsery nie v externom browsery . samotnú funkcionalitu zvládnem lavou zadnou (vkladat,čítať,prepisovať html/js), mne ide iba o to či a ako je možné spárovať kod a už nainštalovaný chrome .
googli som asi 3 dni no nenašiel som nič , našiel som iba veci ktoré už dávno viem (ovplivnovať DOM data v externom browsery) .
Budem veľmi rád za každú radu od skúseného programatora . (inač áno viem že je ovela jednoduchšie spraviť v JS rozšírenie ktoré by bolo priamo v chrome , ale ja potrebujem spárovať autoit kod a browser ) . ked to nejde v autoite išlo by to v pythone ? . díky .
googli som asi 3 dni no nenašiel som nič , našiel som iba veci ktoré už dávno viem (ovplivnovať DOM data v externom browsery) .
Budem veľmi rád za každú radu od skúseného programatora . (inač áno viem že je ovela jednoduchšie spraviť v JS rozšírenie ktoré by bolo priamo v chrome , ale ja potrebujem spárovať autoit kod a browser ) . ked to nejde v autoite išlo by to v pythone ? . díky .
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Napojenie programovacieho jazyka na DOM existujúceho bro
Musis napisat na co konkretne to potrebujes. Pracovat s DOM vies v Chrome bez akychkolvek pluginov.
Urcite na to existuje ovela lepsie riesenie ako pouzivat AutoIt.
Urcite na to existuje ovela lepsie riesenie ako pouzivat AutoIt.
Nie , nepochopil si čo som písal . Samozrejme viem že je v chrome konzola .. to isté viem že si môžem vytvoriť vlastne rozšírenie v js alebo pripísať js do tempermonkey ,ale to presne je mi na nič.. ja práve potrebujem napojiť chrome na autoit .. teda externý autoit súbor napojiť na chrome.exe . viem ho napojiť zatial len na exerne browsery (selenium driver atd) ale to mi je na nič tak isto .
-
harrison314
Hardcore addict
Co tym vlastne chces dosiahnut?
Nepomohlo by urobiť nejaký addon do prehliadača (userscript, alebo extension) s preddefinovanými akciami? Tak by mohol autoit jednoducho kliknúť na ikonku addonu, vybrať danú akciu a tá vykoná potrebnú zmenu.
v skratke upravovať lokálny output webu v browsery v reálnom čase . viem toto sa dá robiť najlepšie cez JS rozšírenie priamo v browsery alebo zmenou DNS ale ja potrebujem docieliť aby externý software (v autoite napísaný) bol napojený na chrome.exe . samotná funkcionalita je pre mna jednoduchá len neviem ako mám napojiť ten autoit na chrome.exe ..
Príklad čo by robil tento software(externý adblock): po spustení chromu na každej stránke zoberie get element by class google adsense reklam a odstrani ich , teda by to bol externý adblock ktorý by pracoval mimo prehliadača .
alebo príklad 2 : fb akože uživatela pozdraví : vítajte Janko ale tento externý script nahradí Janka za debila , teda uživatel bude vidiet že ho fb pozdravil vitajte debil . to sú len ukažkove príklady ..
ako ale napojiť autoit či python na chrome uživatela ? alebo je možné pridať skryte rozširenie do chromu ?
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2019, 19:20)
potrebujem riešenie bez pridavania rozšírení
Príklad čo by robil tento software(externý adblock): po spustení chromu na každej stránke zoberie get element by class google adsense reklam a odstrani ich , teda by to bol externý adblock ktorý by pracoval mimo prehliadača .
alebo príklad 2 : fb akože uživatela pozdraví : vítajte Janko ale tento externý script nahradí Janka za debila , teda uživatel bude vidiet že ho fb pozdravil vitajte debil . to sú len ukažkove príklady ..
ako ale napojiť autoit či python na chrome uživatela ? alebo je možné pridať skryte rozširenie do chromu ?
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2019, 19:20)
potrebujem riešenie bez pridavania rozšírení
-
yoggy
Napr firefox "sparovat" ide cez geckodriver 
-
harrison314
Hardcore addict
Tak na to je lepsie si spravit proxy server (co je defakto program beziaci na pozadi, ktory sa sa ako proxa aj sam zaregistruje), ja som sa niecim podobnym hral, ale na automaticke stahovani obrazkov zo stranok, ktore som navstivil.DrCry napísal:Príklad čo by robil tento software(externý adblock): po spustení chromu na každej stránke zoberie get element by class google adsense reklam a odstrani ich , teda by to bol externý adblock ktorý by pracoval mimo prehliadača .
U mna to bolo cez Titanium Web Proxy a AngleSharp.
-
yoggy
Stale to neplni funkciu, ktoru chce on ale... Jedno z moznych rieseni je napriklad:
-killnut Firefox
-cez geckodriver pustit Firefox s jeho profilom.
-killnut Firefox
-cez geckodriver pustit Firefox s jeho profilom.
-
jorg22
Medium Professional
Proxy nieje riesenie kedze vacsina web stranok ma sifrovanie.
ako ked chceš presmerovať trafic na "falošnú" stránku tak je zmena DNS super , a ssl-ko je možné lokálne doinštalovať.
to by ma zaujímalo ako útočník dosiahol tento browser hijack že zobrazuje falošné informácie. .
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2019, 19:24)
alebo proste zmeniť Odkazy ktore smerujú na chrome.exe na odkaz ktorý bude smerovať na externý driver (Selenium driver napr a v prípade mozili na ten geckodriveru) . to znamená po kliknutí na ikonku chromu sa nespustí chrome.exe ale driverchromu , len či to nebude detekovať riadený prístup k priečinkom ked to bude mazať a replacovať .link súbory .
to by ma zaujímalo ako útočník dosiahol tento browser hijack že zobrazuje falošné informácie. .
//autoeditácia príspevku (09 Jan 2019, 19:24)
alebo proste zmeniť Odkazy ktore smerujú na chrome.exe na odkaz ktorý bude smerovať na externý driver (Selenium driver napr a v prípade mozili na ten geckodriveru) . to znamená po kliknutí na ikonku chromu sa nespustí chrome.exe ale driverchromu , len či to nebude detekovať riadený prístup k priečinkom ked to bude mazať a replacovať .link súbory .
-
harrison314
Hardcore addict
Odkedy je SSL-ko problem?jorg22 napísal:Proxy nieje riesenie kedze vacsina web stranok ma sifrovanie.
Titanium Web proxy to riesi rovnako ako Fiddler - prida si do stroru vygenerovane certifikaty pre danu domenu.
-
jorg22
Medium Professional
To sa da ale nieje problem identifikovat, ze to je fejkovy certifikat.
-
harrison314
Hardcore addict
Ano ale treba na to poklikat.jorg22 napísal:To sa da ale nieje problem identifikovat, ze to je fejkovy certifikat.
Ale aj tak je to jedno, pokial to chce na legalne veci.
Plus ak ide o firmu, alebo organizaciu a potrebuje to na viac strojov, tak trustet root vie natlacit cez domenovu politiku. Ak to chce len na svojom pocitaci, tak to ta sikovna proxy spravi sama.
Spominane titanium, na ktore som daval link funguje tak, ze ho zapnes a vsteok trafik ide cez neho, bez restartnutia browsera alebo refreshu stranok, potom ked ho vypnes vsetko funguje ako ma.