Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Politika

Príspevok od používateľa hughito »

ako patriot a veriaci aj napr. kolace z haloweenskou tematikou, protiamericke kolace, ze nema problem obsluzit homosexualov tovarom, ktory ma v obchode, ale nerobi torty so specifickymi gay posolstvami, (ani tie proti gayom napr.)
Ak je to takto, tak by som v tom problém nevidel. Veď zase prečo by každý nemal právo odmietnuť nejaké veci, ktoré sa mu nepáčia.

Problém by bol, ak by k nemu prišli, on by vedel, že sú homosexuáli a odmietol im urobiť nejakú neutrálnu tortu len kvôli tomu.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Áno to by problém samozrejme bol.

Tu sa však stala čistá provokácia, veľmi zlé PR pre teplú komunitu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

tehla napísal:Bud rad, ze mozes slobodne zit, ale nenut nad tym uznanlivo kyvat hlavou tym tradicionalistom, ktorym to neustale otrieskavaju o hlavu.
No jo, to je parádny slobodný život, keď sa ti náboženskí fanatici z Aliancie za rodinu a KBS snažia preventívne zobrať aj práva, ktoré u nás ani nemáš...veď čo keby náhodou v budúcnosti tu taká snaha bola. A ty sa neustále musíš celý život obhajovať a komplikovane riešiť každodenné záležitosti, ktoré by sa dali vyriešiť úplne jednoducho. Ťažko sa o vzájomnej tolerancii diskutuje s niekým, kto si myslí, že keď sa dvaja muži zoberú na úrade, tak sa mu rozpadne jeho tradičné heterosexuálne manželstvo a svet zanikne. Napadlo ti niekedy, že veľa gejov, lesieb a transgender ľudí to má v USA tak nejako ako ten dobrotivý pekár? Až na to, že útoky nezažívajú pár mesiacov, ale väčšinu svojho života.

A na tvoje fantasmagórie o tureckých pašoch na Slovensku a dobrotivých kresťanoch ani nemá cenu reagovať. Sa povraždite navzájom, ako to robíte stáročia a neťahajte aj ostatných do vašich sračiek.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

A nemas ten problem v realnom zivote koli tomu, ze verejne prezentujes take nazory ako napr. v teme Boh a nabozenstva, alebo si agresivny? Alebo visis na nejakom alegoricaku? Inak neviem, preco by ti mal niekto robit problemy...
S nejakymi jednotlivcami na uradoch sa nema zmysel zaoberat. Ale pre spolocnost je lepsie taketo prejavy spravania vseobecne potlacat, nie propagovat. Je problem priznat, ze homosexualita je anomalia? Alebo ze deti sa rodia ako chlapec a dievca, nie ako genderovy fluid, ktory sa moze dopovat hormonmi a potom ked ho prerobia tak moze cely zivot lutovat?
Ved to co prebieha je sexualizacia deti, homosexualizacia a genderizacia spolocnosti - na co je toto vlastne dobre a komu to ma sluzit?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

neomarxistom
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tehla napísal:Ved to co prebieha je sexualizacia deti, homosexualizacia a genderizacia spolocnosti - na co je toto vlastne dobre a komu to ma sluzit?
Kuffovi, aby mohol davat inspiraciu na nove kulinarske videa.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie tehla, u nás nikdy asi na dúhovom pochode žiaden alegorický voz nebol a nedejú sa tam žiadne oplzlosti, ktoré by sa vymykali zo slovenského rázu akéhokoľvek zhromaždenia ľudí za nejakým účelom. Možno keby si nesledoval len účelové zdroje na internete, ale išiel sa aspoň jeden rok pozrieť, tak by si to vnímal inak.

Jedna vec je internetová diskusia a niečo úplne iné je môj osobný život. Vo svojom osobnom živote neútočim na veriacich. Nestarám sa do nich a tak nejako očakávam, že aj tí druhí sa nebudú starať do mňa a že v demokratickom štáte nezávislom na náboženstve sa nebudú snažiť do zákonov alebo ústavy pretláčať veci, ktoré sa týkajú môjho osobného života. S kresťanmi v osobnom živote nemám nejaké problémy, možno to je tým, že žijem v regióne, kde sú najmä "papieroví kresťania" a tých zopár, čo to myslia vážne, sa už čo to priučili o tolerancii. Často sa dokážeme úplne otvorene baviť aj o citlivých otázkach a väčšina z nich myslí dosť liberálne (vo veľa veciach sa nezhodujú s postojmi KBS, čo u niektorých viedlo k odlúčeniu sa od cirkevného života, niektorí si našli farára, ktorý sa tiež vo veľa veciach nezhoduje s postojmi KBS - aj keď to samozrejme nemôže biskupovi povedať narovinu). Prípadne sa snažia žiť svoje normálne životy, tak ako nakoniec všetci. Lezie mi na nervy najmä malomeštianstvo, slepé nekritické podriadenie sa autorite a vyslovená debilita niektorých ľudí. V rámci svojej praxe sa s témou náboženstva stretávam najmä v oblasti umierania a smrteľnosti. Tam vyznávam zásadu, že pokiaľ tomu človeku neviem okamžite poskytnúť niečo lepšie, tak mu tú jedinú "barličku" nemôžem zobrať. Čo ale samozrejme neznamená, že budem predstierať, že som tiež katolík. Za posledné roky, čo si tak spomínam, som mohol maximálne svojim vyjadrením nesúhlasu a odmietnutia nahnevať niekoľko vyznávačov kariem, energii, očisťovania sa a čo ja viem čoho... Najmä ak niekto svoje deti indoktrinuje vyslovene hlúposťami nebezpečnými pre zdravie, to ma vie naozaj rozčuliť.

A s tými vecami o homosexualizácii spoločnosti proste nesúhlasím. Podľa mňa si na veľmi dobrej ceste, ako byť nebezpečný pre túto spoločnosť. Pretože tvoje subjektívne vnímanie reality sa vzďaluje čoraz viac od skutočnosti. A to môže mať nepekné následky. V ČR už majú dedka, ktorý páchal teroristické činy, aby varoval pred nebezpečenstvom imigrácie. Však to nie je normálne. Skús sa na to pozrieť z opačného pohľadu. Ako vyzerá dnešná slovenská spoločnosť? Je tzv. heteronormatívna = všetci automaticky predpokladajú, že si hetero. To je veľký tlak v osobnom aj pracovnom živote. Pre heteráka je ťažké si to čo i len predstaviť. Veď aj ľudia vystavení mediálnemu tlaku (politici, herci, moderátori) nie sú u nás schopní otvorene hovoriť o svojom osobnom život. A zároveň je spoločnosť presexualizovaná = na každom druhom billboarde máš babenky, kozičky, dvojzmyselné reklamy a pod. Denne to vidím XYkrát. Ak by teda bola pravdivá tvoja téza, že na sexualitu (v zmysle či budeš hetero alebo nie) má vplyv spoločnosť, tak by som dnes zaručene musel byť hetero a žiadna homosexualita by ani neexistovala. Však niektorí ľudia vyvádzali, keď raz po pár rokoch IKEA mala v letáku lesbicky pár, ktorý si zariaďoval byt. A aké haló to pre niektorých bolo. A ževraj prehomosexualizovaná spoločnosť...

A nechcem, aby si tento môj posledný odstavec bral osobne. Ale ja si myslím, že pokiaľ niekto trpí doslova paranoiou o gejoch, lesbách, svadbách a ohrozených detičkách, tak ten človek podľa mňa má veľké problémy so svojou vlastnou sexualitou. Alebo jednoducho nemá vedomosti/skúsenosti. S tými vedomosťami sa dá niečo robiť - rozprávať, vysvetlovať...ale ak niekto nenávidí homosexuálou preto, lebo aj on sám možno je homosexuál, tak to si ten človek musí žial vyriešiť sám v sebe.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

https://dennik.hnonline.sk/413841-diplo ... -inu-pracu
„Diplomovka bola mojím autorským dielom, ale ani jedno jediné písmeno som na nej nenapísal,“ vysvetlil Matovič.
Clovek naozaj nevie ci sa ma smiat alebo plakat, ako toto moze povedat pricetny clovek?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

https://pokus.blog.sme.sk/c/500006/feki ... nstvo.html

Starosta sa zastal kolegyne. Niektoré fakty sú naozaj smutné, no niečo si mohol aj odpustiť:

"Je to suma, za ktorú si priemerná novodobá Bratislavská celebritka kúpi kabelku a otŕča sa s ňou v sobotnej Smotánke."

"Vedeli by ste bez zverejneného videa, že na Slovensku sme sa dostali do štádia, že treba ďakovať Bohu, ak obec nemá chodníky? To preto, lebo obce a mestá, ktoré ich majú sú vďaka novej nezmyselnej legislatíve z dielne Ministerstva dopravy bezradné a hrozia im žaloby." - ďalší debil čo pokladá za normálne starať sa zadarmo u cudzí majetok. Že doteraz bol občan držaný pod krkom mu nevadilo... Naopak, konečne má príslušná legislatíva zmysel.

"Starostka si nezaslúži zosmiešňovanie, ponižovanie a mediálny teror zo strany verejnosti." - to je minimum čo si tá sociálna beštia zo smeru zaslúži, nie?
tehla

ephramko napísal:Jedna vec je internetová diskusia a niečo úplne iné je môj osobný život. Vo svojom osobnom živote neútočim na veriacich.
Takze internet hero?

Zaujimave - najprv ma obvinis, ze som nebezpecny clovek pre spolocnost, lebo by som mohol hadzad dreva na kolajnice ako dusevne chory dedko a potom tvoja klasicka narazka o domnelej latentnej homosexualite, co som si vsimol uz viackrat, ze pouzivas ako barlicku v diskusiach. Nechajme uz tak a uzavrime separatny mier
baldorex napísal:Starosta sa zastal kolegyne. Niektoré fakty sú naozaj smutné, no niečo si mohol aj odpustiť
je to dobra sranda mozno na nejaku reality show zo zastupitelstiev, uz tam bol aj analfabet, no nejake lyncovanie starostky je bezpredmetne, ti ludia v obci vedia, preco si ju volia uz 12 rokov a zrejme nieco pre tu obec robi, co som pochopil, tak tam boli v hre nejake intrigy medzi nimi
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tehla napísal:Takze internet hero?
Akcia vyvoláva reakciu. To je celé. Naživo sa mi ešte nestalo, aby ma niekto napádal, vykrikoval o mojom údajnom správaní, zaručenému sklonu k pedofilii alebo pohlavných chorobách, prial mi smrť a podobne. A ako som písal, je pravdepodobné, že tákéto skúsenosti nemám, lebo žijem v liberálnej časti Slovenska, kde má cirkev nulový vplyv, veľká časť mojej generácie je na dlhé roky za hranicami a tí čo sme tu zostali, často pracujeme vo veľkých firmách, kde robíš so všeliakými ľuďmi. Takéto osobné skúsenosti človeka veľa naučia a je to obrovský rozdiel oproti niekomu z inej časti Slovenska, niekomu, kto najďalej bol v okresnom meste a jeho stretnutie s "inakosťou" je len skrz pána farára, či najnovšie nejaký proruský web plný klamstiev a nenávisti.

Plus náhodné pokeci o politike sú dosť zriedkavé. To sa mi stalo asi len raz, že mi jeden pán začal vo vlaku rozprávať, že pôjde voliť komunistickú stranu.
tehla

Tebe niekto na fore prial smrt? (krestan)? Mozes citovat ... Skor tu vidim snahy z tvojej strany - "vyvrazdite sa navzajom", alebo obrazkove hesla z gayprideov - fajcite vtaky, podporite Jezisa ...
Tvojou analyzou, ktora opät mala smerovat zrejme na mna, tak len preto, ze nezerem len antirusku propagandu neznamena, ze vychadzam z pro-ruskeho webu. Ber to tak, ze som nestranny a skor sa na tom bavim.
A tvoj zivot v "Bratislavskom velkomeste" je super, ale uz som spominal, ze som zil dlhe roky v Europskej metropole a stretol som sa so vsetkym moznym, opät mimo. Nemam zaujem, aby kazda zmienka o homosexualite sla zakonite do osobnych vymen nazorov s tebou, takze koncim, nechodim sa tu hadat, ale diskutovat o politike :wink:
p.s. nebud gay nazi
Prílohy
gaynazi.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Bolo to na vysvetlenie o tom, prečo asi takéto osobné skúsenosti nemám tam, kde žijem. O tvojom živote neviem nič. Tiež neviem, prečo všetko čo napíšem, musíš vzťahovať na seba.

A na fóre rôzni ľudia popísali rôzne veci. Často anonymne do karmy. Nehnevaj sa, ale ja nie som FBI, aby som zisťoval, kto to píše a aké je jeho vierovyznanie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

roky dozadu Shooty nakreslil nieco, co sa hodi ku poslednym par postom:
Prílohy
shooty_160114.jpg
tehla

Ano ano, Jezis bol netolerantny arijec, homosexualom zavidim a som zadubeny zlomyselnik, nieco nove nemas? :P
hughito
Redeemer
Redeemer

Pekné vyjadrenie k Dankovmu plagiátorstvu.

https://www.facebook.com/notes/filozofi ... 139829158/
tehla

Ked sme pri tom Dankovi a homosexualoch - celkom vtipna pikoska. "Institut ludskych prav" vyhlasoval ceny - cenu Homofob roka ziskal Danko za vyrok:
„Ak sa niekto na základe sexuálnej orientácie vzdá práva reprodukcie, vzdal sa, čo mu príroda a boh dali, pretože ak sa niekto rozhodne pre homosexuálny zväzok, tak nemôže mať právo vychovávať deti.“

Nominovani boli aj napr. Boris Kollar za vyrok:
„Oni patria do ústavu a nie na ulicu! Vždy to boli úchyláci a nemali tú diagnózu nikdy vylúčiť.“
A knaz Marian Kuffa:
"„V Nemecku je iných 55 rodov, nedávno sa tam jeden zosobášil s lustrom.“

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... mu-vyroku/

:D
hughito
Redeemer
Redeemer

Pointa?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

žiadna, len si tehla potreboval kopnúť...teraz už vieš, ako vyzerajú tvoje posty v téme o SaS
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasné, všetky posty dotýkajúce sa voccu sú kopnutia. ;)
Napísať odpoveď