Ale väčšia hanba pre toho policajta...
Vymena OP po skonceni platnosti - hrozi mi pokuta?
Re: Vymena OP po skonceni platnosti - hrozi mi pokuta?
To je tak keď ani jedna strana neovláda zákony
.
Keby som ho mal jemne poškodený a končila mu platnosť a hento by povedala, tak idem do iného kanclu, u nás na okrese nie sú prepazky, ale samostatné kancelárie a tety na seba nevidia.
Nie je odveci zohnať si 'second opinion'
Nie je odveci zohnať si 'second opinion'
Presne tak, ten poplatok by som aj ja zaplatil jedine, ak by som vyskúšal všetky prepážky na úrade a ani ja jednej by sa úradníčka nedala presvedčiť. Však je úplne padnuté na hlavu, aby som platil za nový OP, ktorý následne zoskartujú.
Ale je pravda, že tie úradníčky sa fakt nesnažia pretrhnúť a pomôcť ľuďom. Keď som bol naposledy na úrade, tak som pri okienku započul konverzáciu jedného mladého chalana, ktorý si vybavoval nový OP. Žiadosť posielal cez konzulát zo zahraničia a chcel mať v OP zapísaný titul. Na vydanom OP ale žiadny titul nebol. Preto sa tej úradníčky pýtal, kde sa mohla stať chyba, keďže na žiadosti titul určite vyplňoval. Ona mu na to odpovedala, že tú žiadosť nemá, takže mu môže alebo nemusí veriť, že to tam mal (určite by si to vymýšľal
). Povedala mu, že jediné riešenie je preňho zaplatiť si vydanie nového OP, v ktorom už titul bude. Nemala absolútne žiadnu iniciatívu tú žiadosť nájsť. Obdivujem toho chalana, že zostal taký kľudný a ani na ňu nezvýšil hlas. Totálny nonsens takáto situácia... 
Ale je pravda, že tie úradníčky sa fakt nesnažia pretrhnúť a pomôcť ľuďom. Keď som bol naposledy na úrade, tak som pri okienku započul konverzáciu jedného mladého chalana, ktorý si vybavoval nový OP. Žiadosť posielal cez konzulát zo zahraničia a chcel mať v OP zapísaný titul. Na vydanom OP ale žiadny titul nebol. Preto sa tej úradníčky pýtal, kde sa mohla stať chyba, keďže na žiadosti titul určite vyplňoval. Ona mu na to odpovedala, že tú žiadosť nemá, takže mu môže alebo nemusí veriť, že to tam mal (určite by si to vymýšľal
U nás to je tak, že pracoviská na doklady sú 3 a sú hneď všetky vedľa seba, nie sú oddelené, takže neviem či by malo zmysel ísť ku druhej pracovníčke. Ja som tichší typ človeka, takže som sa tam hádať nechcel (až ma štve, že som tam nedával argumenty
), asertívny a tvrdohlavý typ človeka by im to tam nezaplatil a išiel by asi aj za riaditeľom, lebo ako píše Pilfo, je totálne absurdné aby som platil "pokutu" za neplatný preukaz, ktorý aj tak zničia...
z iného fóra: "ja som bol menit z dovodu zmeny trvaleho pobytu a dopadol som rovnako. mala puklinka na jednej strane. moj argument, ze ho znicia ci uz je uplne novy alebo poskodeny, kedze mi zo zakona musia vystavit novy, ich vobec nezaujimal. holt, ked narazis na vaginu za okienkom, tak si nepomozes."
Vravím, že vyššia hodnota v cenníku ma vyššiu prioritu, hoci to je úplne proti logike...
Vravím, že vyššia hodnota v cenníku ma vyššiu prioritu, hoci to je úplne proti logike...
samozrejme ze platil, a vies preco? lebo to maju v cenniku
kokos keby to menili rad zaradom tak ludia si chodia po nove obcianske po kazdej chlastacke a po kazdom festivale lebo ich bud znicia, prasknu alebo stratia
takto si nanho budes davat pozor
uz nad tym nepolemizuj, je to UPLNE zbytocne
tes sa z noveho a davaj si nanho pozor
kokos keby to menili rad zaradom tak ludia si chodia po nove obcianske po kazdej chlastacke a po kazdom festivale lebo ich bud znicia, prasknu alebo stratia
takto si nanho budes davat pozor
uz nad tym nepolemizuj, je to UPLNE zbytocne
tes sa z noveho a davaj si nanho pozor
Ty si každú chlastačku meníš trvalý pobyt? 
Lebo je rozdiel meniť op pri zmene trvalého pobytu a pri konci platnosti oproti obyčajnému zničeniu...
Lebo je rozdiel meniť op pri zmene trvalého pobytu a pri konci platnosti oproti obyčajnému zničeniu...
kazdu chlastacku ho vies stratit a znicit
poplatok je rovnaky
nie je tam ziadny rozdiel
keby ho prisiel vymenit ako zniceny hned ked mu praskol tak ako sa ma, tak by teraz neplakal
ci co? lepsie je cakat ci mi s poskodenym nedovolia vycestovat na letisku z krajiny? ci mi s poskodenym nedovolia vycestovat z dovolenky do krajiny? a bude treba hladat ambasadu? ci ma pri beznej kontrole v rakusku nezastavi policajt a nebude sa mu pozdavat moj prasknuty op? je to lepsie?
poplatok je rovnaky
nie je tam ziadny rozdiel
keby ho prisiel vymenit ako zniceny hned ked mu praskol tak ako sa ma, tak by teraz neplakal
ci co? lepsie je cakat ci mi s poskodenym nedovolia vycestovat na letisku z krajiny? ci mi s poskodenym nedovolia vycestovat z dovolenky do krajiny? a bude treba hladat ambasadu? ci ma pri beznej kontrole v rakusku nezastavi policajt a nebude sa mu pozdavat moj prasknuty op? je to lepsie?
Jasné, za prasknutý op ideš rovno do basy!
Nie si náhodou syn tej úradníčky?
Nie si náhodou syn tej úradníčky?
Vymena OP po skonceni platnosti - hrozi mi pokuta?
som, a tym ze zaplatil 16€ splnila pilier a dostane vyssiu vyplatu z ktorej zaplatime internety a mozem vypisovat na hojko 
kto spominal basu?
ideme zvelicovat? tak podme, dnesny clanok
https://m.topky.sk/cl/11/1765015/Exotic ... oniec-snov
poskodene cestovne doklady nie su sranda
kto spominal basu?
ideme zvelicovat? tak podme, dnesny clanok
https://m.topky.sk/cl/11/1765015/Exotic ... oniec-snov
Kód: Vybrať všetko
Lexi pre Daily Mail Australia uviedla, že colníčka si prezrela jej dva roky starý pas a našla malú trhlinu na jednej zo stránok. Potom na to upozornila muža vedľa nej a tej ju zobral na imigračné oddelenie. Tam sa jej opýtal, či k poškodeniu dokladu došlo počas letu. Dievčina vysvetlila, že sa tak stalo ešte minulý rok v Európe, kde s tým však nemala žiadny problém.
Medzi úradníkmi prebehla diskusia a vyzeralo to, že tentokrát to pre Lexi dopadne dobre. Môže vstúpiť do krajiny, ale jej pas bude označený a v budúcnosti sa s ním už nebude môcť vrátiť. Potom sa však na muža obrátila colníčka a chvíľu si niečo vysvetľovali v indonézskom jazyku. Nakoniec jej dali na známosť, že do Indonézie ju nevpustia, pretože má poškodený pas a pošlú ju späť domov.Re: Vymena OP po skonceni platnosti - hrozi mi pokuta?
tu nikto nehovorí,že poškodenie dokladov,nemôže spôsobiť problémy...tu ide o to,že ak pridem na pracovisko s neplatným dokladom,tak nech ho vymenia bezplatne ako je v cenníku,keď prídem,že chcem zmeniť údaje,tak platím podľa cenníka 4,5€ a nie pozerať na de facto neplatný preukaz a hľadať tam nejakú prťku aby som mohol popýtať 16,5€.
Ak tam prídem niečo vybaviť a úkažem im poškodený preukaz a odmietnu mi to vybaviť,beriem,mám poškodený (s PLATNÝMI údajmi) OP,idem si ho vymeniť za nový...ale toto je len zdieranie a využívanie moci a situácie....
Ak tam prídem niečo vybaviť a úkažem im poškodený preukaz a odmietnu mi to vybaviť,beriem,mám poškodený (s PLATNÝMI údajmi) OP,idem si ho vymeniť za nový...ale toto je len zdieranie a využívanie moci a situácie....
no, vidis... a to si este vezmi, ze ak by si na tom novom chcel mat napriklad aj vysokoskolsky titul, tak zaplatis aj 4,5€ 
-
javatar
Hardcore addict
Mne to pride nezmyselne:
Ak platis poplatok za vymenu poskodeneho OP tak ti maju vydat novy OP namiesto poskodeneho (resetuje sa vtedy platnost na novych 10 rokov?). Ak ho vymienas ako koniec platnosti tak im ma byt poskodenie u prdele. De jure moze mat sice narok na poplatok ale pride mi to neludske. Zvlast ak je poskodenie male takze ziadny "trest za nezodpovedne spravanie sa k dokladom".
Ten clanok o tej australcanke je trosku zavadzajuci - ono to nebola prave mala trhlina a bola na hlavnej strane. Nemali ju pustit ani z Australie (tusim je to miesto kde sa nachadza elektorinicky cip takze akekolvek poskodenie hlavnej strany je proste podozrive - SR ma tuto stranu plastovu, pride mi zaujmave ze v Australii kde maju plastove peniaze maju stale papierovu hlavnu stranu pasu).
Ak platis poplatok za vymenu poskodeneho OP tak ti maju vydat novy OP namiesto poskodeneho (resetuje sa vtedy platnost na novych 10 rokov?). Ak ho vymienas ako koniec platnosti tak im ma byt poskodenie u prdele. De jure moze mat sice narok na poplatok ale pride mi to neludske. Zvlast ak je poskodenie male takze ziadny "trest za nezodpovedne spravanie sa k dokladom".
Ten clanok o tej australcanke je trosku zavadzajuci - ono to nebola prave mala trhlina a bola na hlavnej strane. Nemali ju pustit ani z Australie (tusim je to miesto kde sa nachadza elektorinicky cip takze akekolvek poskodenie hlavnej strany je proste podozrive - SR ma tuto stranu plastovu, pride mi zaujmave ze v Australii kde maju plastove peniaze maju stale papierovu hlavnu stranu pasu).
Ále, prosím ťa. Nebyť EÚ, tak sa ešte stále preukazujeme kamennými tabuľkami s klinovým písmom. 
Neviem, čo mala ona za pas, ale mne sa zdá, že James mal tiež tú titulnú stranu s osobnými údajmi takú spevnenú, ako máme v našich pasoch. Plus Austrálčania majú oveľa krajšie pasy.
Neviem, čo mala ona za pas, ale mne sa zdá, že James mal tiež tú titulnú stranu s osobnými údajmi takú spevnenú, ako máme v našich pasoch. Plus Austrálčania majú oveľa krajšie pasy.
Neviem to cez ten všetok OT vyčítať tak sa spýtam.
Je rozdiel v platnosti OP pokiaľ mi ho zoberie (a bude nepoškodený) alebo mi ho vymení (pokiaľ bude poškodený) ?
Ďalšia otázka. Ako sú na seba nadviazané OP a Cestovný pas ? Keď dostanem nový občiansky a CP som si vybavoval minulý rok. Musím si tam niečo aktualizovať ? Keďže mi robili CP podľa OP. Nemám žiadny titul ani meno/priezvisko.
Ďakujem
Je rozdiel v platnosti OP pokiaľ mi ho zoberie (a bude nepoškodený) alebo mi ho vymení (pokiaľ bude poškodený) ?
Ďalšia otázka. Ako sú na seba nadviazané OP a Cestovný pas ? Keď dostanem nový občiansky a CP som si vybavoval minulý rok. Musím si tam niečo aktualizovať ? Keďže mi robili CP podľa OP. Nemám žiadny titul ani meno/priezvisko.
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
fildinko: OP je OP, CP je CP, su to samostatne doklady, nemaju suvis. Cize aj ked si menil OP, menil adresu, tak sa nic nemeni, nakolko CP tieto udaje neobsahuje, miesto toho obsahuje biometricke udaje (odtlacky prstov). Jedine vec je u zeny po svadbe zmena priezviska, aby sa nestalo, ze ma pas na stare meno, prisla svadba, vydala sa a letenku si kupi uz na nove meno co ziskala po svadbe, pricom v pase ma este stare meno.
Tak tejto otázke som neporozumel.fildinko napísal:Je rozdiel v platnosti OP pokiaľ mi ho zoberie (a bude nepoškodený) alebo mi ho vymení (pokiaľ bude poškodený) ?
Pýtaš sa na platnosť OP? Tá je u nás 10 rokov. Za každej situácie sa vydáva nový OP s novou platnosťou. Robí sa to kvôli bezpečnosti. Napr. Máš nový OP a po roku si ho náhodou praskneš pri ožieračke. Zo zákona si povinný mať doklady v poriadku, takže si ho ako podstivý občan pôjdeš dať vymeniť z dôvodu poškodenia. Zaplatíš kolok. Poškodený OP ti zoberú a vyradia z databázy. Do 30 dní ti vystavia úplne nový OP s novým číslom aj novou platnosťou na 10 rokov.
ephramko odpovedal si presne na to čo som sa pýtal 
(je jedno či tam prídem keď mi končí alebo keď sa mi zlomí - každý nový OP má platnosť 10 rokov)
(je jedno či tam prídem keď mi končí alebo keď sa mi zlomí - každý nový OP má platnosť 10 rokov)