Kto zapríčinil 2. WW

Diskusie na politické témy...

Kto zapríčinil 2 sv. vojnu

Rusi
18
5%
Nemci
274
70%
Iný národ
99
25%

Celkom hlasov: 391

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kto zapríčinil 2. WW

Príspevok od používateľa jackb »

jasne. ze kali v teme o zapricineni druhej svetovej vojny zacal sirit vymysly o "genocide Nemcov Americanmi) a ze tehla vsade place o homosexualizacii Europy je vlastne moja vina.
plus, AA, aj ty si prikladom drzania sa temy, lebo opat ides osobne utoky na mna a ani nezareagujes na debunk mytu o kaliho genocide Nemcov, ktora sa prikazne stat nemohla. ty vlastne nerobis nic ine, lebo skocis do diskusie ludi a pouzivas osobne utoky na tych, ktori si dovoluju mat iny nazor ako ty.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Priebeh a následky vojny sa aspoň z časti témy týkajú. Na tie čísla som reagoval. Môj názor je, že každá strana z rôznych dôvodov zveličuje počty svojich obetí, ale len jedna to používa ako politické a finančné výpalné voči ostatným.

To, že ťaháš témy do OT diskusií, nie je osobný útok.
jackb
Redeemer
Redeemer

ako sme videli, kali urobil presne to iste. problem je, ze tu jeho demagogicku knizku rozobrali na molekuly skutocni historici. proti Holocaustu su len gagaji a taraji.

ako si videl sam, ja temy do OT netaham. si to prave ty a ludia v tvojom naozorovom spektre, ktori ich tam tahate osobnymi utokmi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Dík za tvoj subjektívny názor.. :roll:

Najväčší gagaj a taraj si tu ty, s aktivitou a pravidelnosťou, ktorú môže kdejaký "ruský troll" len zavidieť.

(Toto je osobný útok)

Najviac sa mi páči to pokrytectvo, pri tvojom článku o "nemeckých zločincoch" ti vadilo, že som hneď našiel ich nenemecký etnický pôvod, ale pri počtoch nemeckých obetí (aj keď pred 70 rokmi) máš sám hneď potrebu vyhrabať niečo, čo ich spochybňuje.

Ani náznak ideologickej nezaujatosti.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:vyberies si ciru deravu loz a obhajujes ju tym istym sposobom
Derava je tvoja hlava aj s tymi tvojimi neodzrojovanými citaciami.

Presne čisla nie su uplne zname, je ale jasne že niekto ako ty bude počet obeti zlachčovať. Ak ich ale je menej, ja s tým problem nemam, skôr by som povedal, že ty máš problem s tym že ich je nejak moc vela.

Čo je podstatné je to, že ešte v roku 1950 bolo skoro 1,5 miliona ľudí v Nemecku nezvestných (a nič natom nemení tá tvoja citacia ktorá realne nedokazuje nič), a že Nemeckí ľudia boli nahnaný do oplotených taborov bez strechy nad hlavou, jedla a vody čo v mnohých pripadoch sposobilo ich smrť, čim boli porušené ženevske konvencie a že to spôsoboval režim ktorí ty tak zubami nechtami braniš a obhajuješ.
tehla napísal:Neviem o ake projekty ide
Skus toto http://nassmer.blogspot.com/2015/01/nac ... ka_14.html

Odporučam ale celú seriu člankov http://nassmer.blogspot.com/2014/10/nac ... opska.html
Nordicka (germani) mali byt nadradeni v ramci typov arijskej
Ale táto nordicka rasa sa vyskytovala aj medzi Slovanmi.
harrison314 napísal:Hmm, tak napis ako by vyzerala nasa buducnost v pripade, ze by vojnu vyhrala tretia risa. Som na to naozaj zvedavy.
Nie si zvedavý na nič, inak by si neignoroval to čo som posielal vyššie (ahnenpass a absencia fyzickych dokazov, rozkazu alebo dokumentu kde by sa jasne uvadzala likvidacia Slovanov).
jackb napísal:jasne. ze kali v teme o zapricineni druhej svetovej vojny zacal sirit vymysly o "genocide Nemcov Americanmi)
Kali reagoval v prvom rade na harrisona a jeho otazky ohladom o genocide slovanov, to už ale nepovieš lebo je to tvoj ideologicky kamarat a jeho zo zaťahovania to OT obviňovať nebudeš. Tolko tvoje zavdzanie a snaha o očierňovanie miesto vedenia normalnej diskusie

Trollovať, použivať argumentačné klamy, zavadzať, klamať vieš len ty, niektorí uživatelia to potvrdili a to nemam na mysli len toho komunistu ktorý ťa zablokoval.
jackb
Redeemer
Redeemer

Kto zapríčinil 2. WW

Kali, vsetko je z anglickej wiki o tej demagogickej knizke :)
Klamari su tu len nackovia, ktori najskor sli prorusku demagogiu a teraz siria fantasmagorie o Zapadnej Europe.
Ale dakujem, ze si priznal, ze si tu OT o vymyslenej genocide Nemcov zacal ty sam

AA, moja aktivita na urovni ruskeho trolla? Kto tu naskriptovane zdiela kazde video, ktore kotleby zdielaju? :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

kali520 napísal:Nie si zvedavý na nič, inak by si neignoroval to čo som posielal vyššie (ahnenpass a absencia fyzickych dokazov, rozkazu alebo dokumentu kde by sa jasne uvadzala likvidacia Slovanov).
Skutocne som na to zvedavi.

A nech sa paci:
Medzitým bola nacistami uvedená do chodu genocída predovšetkým slovanského a židovského obyvateľstva (holokaust). V januári 1942 usporiadali nacistické špičky konferenciu vo Wannsee, na ktorej sa rozhodlo o konečnom riešení židovskej otázky (tzv. Endlösung). Židia z celej okupovanej Európy boli odvezení do koncentračných a vyhladzovacích táborov v obsadenom Poľsku, Juhoslávii a na územiach okupovaných v ZSSR. V Osvienčime, Treblinke, Majdanku a na mnohých iných miestach bolo do konca vojny vyvraždených okolo 6 miliónov európskych Židov ale aj ďalších etník. Je preukázané, že podobný údel chystali nacisti aj ďalším etnickým a národnostným skupinám označeným za podradné, predovšetkým Rómom ale aj Slovanom na okupovaných teritóriách. Takto uvoľnené teritórium na východe malo poslúžiť na vytvorenie životného priestoru (tzv. Lebensraum) pre árijskú rasu. Zlikvidované mali byť aj fyzicky alebo mentálne postihnuté osoby.
https://refresher.sk/39758-Ako-by-vyzer ... tovu-vojnu
a
https://hnonline.sk/expert/1858199-prof ... cennu-rasu

A teraz chcem odpoved.
kali520
Darca
Darca

Skôr by si mal hladať odpoveď nato, že prečo keď tych slovanov tak chceli likvidovať, tak ich Nemecke urady považovali za arijcov.

Inak nemyl si asimilaciu s genocidou...

Dokument z Wansse je podla všetkeho podvrh http://www.vho.org/GB/Books/dth/fndwannsee.html
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, a genocida Nemcov Eisenhowerom je "prauda", ktoru treba zdielat kym ju nezmazu. uz sa nezhadzuj.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Skôr by si mal hladať odpoveď nato, že prečo keď tych slovanov tak chceli likvidovať, tak ich Nemecke urady považovali za arijcov.

Inak nemyl si asimilaciu s genocidov...
Aj zidom vraveli, ze ich len presidlia na vychod, kde budu pracovat.

A stale cakam na to ako by vyzerala nasa buducnost pod nacitickym nemckom.
kali520
Darca
Darca

harrison314 napísal:Aj zidom vraveli, ze ich len presidlia na vychod, kde budu pracovat.
Tu sa už pohybujeme na tenkom lade zakonov o popierani genocidy, k tomuto je dostatok revizionistickej litaratury ak ťa to zaujima, ty to ale čitať nebudeš ty už svoju pravdu maš tak načo do toho rypať.
A stale cakam na to ako by vyzerala nasa buducnost pod nacitickym nemckom.
Rozhodne nie tak jak ju interpretuješ ty a tvoje članky.

Niečo naznačuje riešenie Českej otazky https://vyhlazeni.files.wordpress.com/2 ... zeni92.jpg , satelitom by sme zostali, otazka asimilacie a ponemčenia je otazna nepopieram ju. Fyzicka genocida celeho naroda je nepravdepdobna až vylučena...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

jackb napísal:pouzivas osobne utoky na tych, ktori si dovoluju mat iny nazor ako ty.
to robis praveze ty
-AA- napísal:Najväčší gagaj a taraj si tu ty, s aktivitou a pravidelnosťou, ktorú môže kdejaký "ruský troll" len zavidieť.
ci nie je plateny z nejakej opacnej strany "otvorenej spolocnosti", stavim sa, ze do piatich minut tu bude koment ...

Chlapi, pozriem, precitam, vyjadrim sa, nemam na to dnes vela casu
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal:A stale cakam na to ako by vyzerala nasa buducnost pod nacitickym nemckom.
Čakať nemusíš, nacistické Nemecko neexistuje.

Budúcnosť ťažko presne predpovedať, hlavne tú alternatívnu, možno by sa Hlavné námestie v BA volalo Hitlerovo a vo VW by bola lepšia mzda..
jackb
Redeemer
Redeemer

Aj tie osobne utoky z mojej strany, rovnako ako to, ze ma plati Soros dokazes, alebo budes len gagat a tarat?
Taky AA zvysuje sledovanost nackom a bludwebom. Nahana im tym zisk a ohyba realitu toho ako su sledovane ci citane. Lebo napriklad zle nastaveny Tapatlak spusti prehravanie a uz maju pozretie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

OT: zaujímavé, že "činnosť" jackb hodnotia všetci rovnako, od "komunistu," cez neonacistov až po rôznych ďalších užívateľov fóra. Čím to asi bude. Zrejme nielen názorovou nezhodou.

K téme: kali, napísal si, že
satelitom by sme zostali, otazka asimilacie a ponemčenia je otazna nepopieram ju. Fyzicka genocida celeho naroda je nepravdepdobna až vylučena...
Satelitom dosť ťažko, max. niečo na štýl protektorátu. Teda, že by existovala aj bábková domáca vláda kolaborantov. Ale to sú hypotézy.

O fyzickej genocíde "celého národa" tu tuším ani nikto nepísal, minimálne ja určite nie. Čo hovoríš na tie deportácie smerom na východ? O tom máme dostatok dokumentov, najviac v poľskom prípade.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Rezim ktory defacto odsudil velku cast europskych narodov do pozicie menejcenych osob, nemohol nikdy vyhrat, pretoze reakcia vyvola zakonite protireakciu. Pre nazornost si to moze kazdy overit na stene.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Tu sa už pohybujeme na tenkom lade zakonov o popierani genocidy, k tomuto je dostatok revizionistickej litaratury ak ťa to zaujima, ty to ale čitať nebudeš ty už svoju pravdu maš tak načo do toho rypať.
Rozhodne nie tak jak ju interpretuješ ty a tvoje članky.

Niečo naznačuje riešenie Českej otazky https://vyhlazeni.files.wordpress.com/2 ... zeni92.jpg , satelitom by sme zostali, otazka asimilacie a ponemčenia je otazna nepopieram ju. Fyzicka genocida celeho naroda je nepravdepdobna až vylučena...
A teraz nechapem, ako mozu ludia oznacujuci sa za patriotov, narodovcov a slusnych slovakov sympatizovat s rezimom, ktory ich chcel vysydlit a asimilovat? A dokonca ho obhajvat!
Prakticky zobrat im domov a zlikvidovat ich konerene a kulturu. Naozaj mi to nejde do hlavy.

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2019, 18:47)
gogo956 napísal:Rezim ktory defacto odsudil velku cast europskych narodov do pozicie menejcenych osob, nemohol nikdy vyhrat, pretoze reakcia vyvola zakonite protireakciu. Pre nazornost si to moze kazdy overit na stene.
Plus je to rezim s ktoreho usli alebo si povrazdil vyznamnu cast vedcov, umelcov a inzinierov. Plus svoju vedu zalozil na ideologii.
Pre to by ho normalne (demokricke) krajiny lahko predbehli.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A teraz nechapem, ako mozu ludia oznacujuci sa za patriotov, narodovcov a slusnych slovakov sympatizovat s rezimom, ktory ich chcel vysydlit a asimilovat? A dokonca ho obhajvat!
Prakticky zobrat im domov a zlikvidovat ich konerene a kulturu. Naozaj mi to nejde do hlavy.
To je veru záhada. Podľa mňa to národovectvo len hrajú, resp. sa prispôsobujú podmienkam. Vlhké sny budú o tom, ako by boli vhodní na germanizáciu.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:O fyzickej genocíde "celého národa" tu tuším ani nikto nepísal, minimálne ja určite nie. Čo hovoríš na tie deportácie smerom na východ? O tom máme dostatok dokumentov, najviac v poľskom prípade.
Nikto to nepiše, ale každy to takto fatalne intepretuje aj vratane teba (aj keď uznavam že v otazkach historie sa niekedy o objektivitu snažiš).

Pozri, neni žiadným tajomstvom že NS režim prenasledoval svojich politickych odporcov a do koncetrakov zatvaral v prvom rade komunistov (to, že tam končili hlavne židia vypovedá o ich politickej orientacii). Podobne to bolo aj s Poliakmi, ktorí sa netajili voči Nemecku v medzivojnovom období nepriatelstvom. Represalie a vysidlenie sa takmer vždy tykali iba tých ktorí ohrozovali režim svojou politickou orientaciou a nie narodnostnou prislušnosťou a v pripade Poliakov mohlo isť aj o nejaký akt pomsty, vrchne vedenie ale takuto horlivosť odmietalo

Heinrich Himmler v súkromnom rozhovore s veliteľom lotyšskej SS Arturom Silgailisom sa vyjadril celkom jasne:

„Táto rozšírená rodina bielej rasy potom bude mať za úlohu prijať i slovanské národy, pretože aj tie patria k bielej rase. Iba takýmto zjednotením bielej rasy bude môcť západná civilizácia byť zachránená od žltej rasy. V súčasnosti je v tomto ohľade vedúcou organizáciou Waffen-SS, pretože jej organizácia je založená na princípe rovnosti. Waffen-SS pozostáva nielen z germánskych, románskych a slovanských, ale dokonca aj z moslimských jednotiek a súčasne si každá jednotka zachovala svoju národnú identitu, bojujúc po tesnom boku ostatných. Poznám veľmi dobre mojich Nemcov. Nemec si často myslí, že je lepší, ale rád by som takéto myslenie odvrátil. Je dôležité, aby každý dôstojník Waffen-SS poslúchol príkaz dôstojníka inej národnosti, ako aj to, aby dôstojník inej národnosti poslúchol nemeckého dôstojníka.“
Zdroj / Source: Artur Silgailis: Latvian Legion. James Bender Publishing, 1986. str. 348 – 349.
harrison314 napísal:A teraz nechapem, ako mozu ludia oznacujuci sa za patriotov, narodovcov a slusnych slovakov sympatizovat s rezimom, ktory ich chcel vysydlit a asimilovat?
Tento režim si za svoju najväčšiu hodnotu stanovil prežitie, prosperitu a rozvoj svojho ľudu a národa, narozdiel od materialistickych režimov ako je kapitalizmus a komunizmus ktoré v človeku vidia len ekonomicku položku, a to si nejake tie sympatie zasluži...
jackb
Redeemer
Redeemer

Kto zapríčinil 2. WW

kali520 napísal:Tento režim si za svoju najväčšiu hodnotu stanovil prežitie, prosperitu a rozvoj svojho ľudu a národa, narozdiel od materialistickych režimov ako je kapitalizmus a komunizmus ktoré v človeku vidia len ekonomicku položku, a to si nejake tie sympatie zasluži...
ale prislusnikov inych ako svojich narodov mal tiez za ekonomicku polozku, lebo zbrane musel niekto vyrabat. a najlepsie bolo takych ludi zodrat na smrt. svedectiev Cechov totalne nasadenych v Risi je na Pamati naroda viac nez dost. take zaobchadzanie s ludmi si naozaj nezasluzi ziadne sympatie.

\\apropos moja cinnost na fore: ty, hugo, si tak neschopny argumentovat voci zlocinom komunizmu, ze si musel najst moje posty z pred viac ako 11 rokov a vyskrikujes tu o byvalych nackoch. kazdy, kto sa odvazi ti protirecit je tebou urazany a tvoje posty su plne pejorativ. a napriklad na otazku ako ty vnimas komunizmus, si reagoval “najdi si”, co je pri mnozstve tvojich prispevkov nemozne. dalsi su tak neschopni diskusie, ze si vyhalucinuju, ze som romsky moslim, alebo ze som Vianoce travil v londynskej mesite. treti ma kvoli nesuhlasu s ich rasizmom a prekrucanim historie spajaju s marxizmom. bludwebisti zase so Sorosom a americkou ambasadou. kazdy dostava vlastnej mediciny do sytosti.
Napísať odpoveď