Vstavaná skriňa

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Vstavaná skriňa

Príspevok od používateľa begbeee »

Dával som si robiť skriňu zo zrkadlom.
Všetko v pohode, ale na posuvné dvere, kde je zrkadlo sa mi nezdajú.

Myslel som, že zrkadlo by malo byť nalepené na drevenom podklade a osadené do líšt. Ono ale je ale osadené do líšt bez dreveného podkladu.

Stolár mi tvrdí, že to tak robí už niekoľko rokov a zrkadlo je podlepené bezpecnostnou fóliou (áno tá fólia tam skutočne je, v tom neklame).

Ja sa chcem opýtať, či niekto ste sa stretli s takýmto riešením a či to stačí, alebo mi tu niekto tlačí kaleráby do hlavy.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Re: Vstavaná skriňa

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Aj mi to tak máme, vzadu na skle je nejaký zelený podklad s napismy, tipujem, že to je ta folia :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak tak..ja mam dvoje taketo skrine a tiez takto riesene. ziadne obmedzenie som nezaznamenal :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Či to stačí na čo? Čoho sa vlastne obávaš?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Že zrkadlo vlastnou váhou alebo náhodným nárazom (deti a pod) praskne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nehrozi ze by to dieta dostalo von z kolajnic..aspon co ja mam skrinu tak je od zeme az po strop a mali sme co robit 2ja aby sme to tam napasovali

//autoeditácia príspevku (19 Máj 2015, 13:23)
a tiez nasa 1,5 rocna mala do toho obcas zabucha a v pohode, je to dost tvrde aby to vydrzalo aj silnejsie narazy
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nechcem zakladať novú tému.

Chcem si dať robiť vstavanú skriňu a zaujímalo by ma, či sú aj nejaké možnosti uzamknutia. Plánujem mať asi 3 oddiele a rád by som mal 1 oddiel kompletne uzamknutý (čiže jedny posuvne dvere). A zatiaľ som len našiel nejaké zámky na nábytok, ale nerozumiem sa do toho. A príde mi to ako zlé riešenie do novej peknej skrine navŕtavať zámok. Skôr by som prijal, aby to bolo také diskrétne riešenie, že by bol zámok upevnený vo vnútri na posuvné dvere a odomykal sa bezkontaktne, ako tento zámok z IKEA. https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/00359739/

Jo a ak by mi niekto nevedel poradiť, ale bude riešiť to, prečo potrebujem jednu časť skrine mať zamknutú a čo tam budem schovávať, tak odpoveď je jedno metrové čierne tvrdé hrubánske dildo.
:smt047
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predpokladam, ze stolar, ktory robi nabytok a vstavane skrine, tak pozna moznosti uzamknutia alebo si vie co to o tom zistit. Nevidim problem v tom, aby spravit decentny zamok na kluc, pripadne nasiel elektronicku formu uzamykania. Treba sa opytat stolara, ktory to ma robit.

http://www.vpfmedium.sk/tovar/634/zamok ... vy-462-ni/
https://morganshop.sk/nabytkove-uzamyka ... domacnosti
http://www.sisocz.cz/nabytkovy-zamek-85 ... uv-zavory/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ten IKEA zamok a aj tie, co si postol, su dobre, ked mas suflik alebo skrinku, ktoru otvaras tahom k sebe. Zamok namontujes na dvierka, zabranu na skrinku a ked chces otvorit, tak ti to nejde, lebo jazycek naraza do zabrany. Jednoduche. Lenze vstavana skrina ma posuvne dvere, do strany, cize tento typ zamku je na nic. Chce to nejaky zapadkovy mechanizmus alebo nieco take.

Bude to pomerne velka skrina a planujem ju v bielej farbe a bez nejakych vzorov, aby opticky posobila menej dominantne a tvarila sa ako stena. Preto mi ide aj o to, aby ten zamok bol take elegantne riesenie, ako ten z IKEA. Je mi jasne, ze asi niektori mi tam budu vediet navrtat normalny velky zamok, ale to bude posobit ako pest na oko.

Navrh skrine chcem poslat do 3-4 firiem kvoli cenovej kalkulacii. A napisem im tam aj tu otazku ohladom uzamykania. Len ma zaujimalo, ci niekto tu neriesil nieco podobne a nahodou mi nevie poradit nejake elegantne riesenie, ktore by som mozno zvladol aj sam.
heker
Redeemer
Redeemer

Ten zamok sa da umiestnit napriklad ku spodnej kolajnici. Alebo pouzit nieco ako je prevodovka kovania pri okne a uzamykanie na protikus v podobe capu do pismena T.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Predávam vstavané skrine, takže ti sem dám fundovaný názor od človeka, čo s tým pracuje. Nie, nedá sa to. Dvere sa dajú z koľajničky jednoducho vysadiť, takže nie je možné ich uzamknúť ani do podlahy. Do bočnice skrine tak isto nie, pretože sa v koľajnici posúvajú do strany. Navyše, akékoľvek kovanie, ktoré príliž vyčuhuje za dverami, pri otváraní buchne buď do priečky, alebo do druhých dverí. Ani som sa ešte nestretol s tým, že by takéto kovanie existovalo.

Ak chceš, aby skriňa čo najlepšie splývala so stenou, tak si daj spraviť bezrámové dvere.

Ale ak nájdeš náhodou niekoho, kto ti to uzamkne, tak mi to sem napíš, rád si rozšírim obzory. Ale potom chcem vidieť aj fotky tej realizácie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno, to mi bolo jasné, že kto bude chcieť, tak by ten chatrný zámok ľahko prekonal. To nebol ani môj záver, aby som z tých posuvnych dverí na skrini spravil nejaké bezpečnostné pancierové.

A vidíš, to mi napríklad nenapadlo, že by sa mi dvere zablokovali, lebo by narážalo kovanie na vnútornej strane do priečky medzi oddielmi.

Však tým firmám aspoň otázku na toto zaslať môžem a uvidím, čo odpíšu. Ak mi neponúknu nejaké normálne riešenie, tak by som to vyriešil tak, že celý jeden oddiel alebo podstatnú časť by tvorila uzamykateľná skriňa. Takže s posuvnými dverami by sa nerobilo nič.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Za opýtanie nič nedáš. Najlepšie riešenie je naozaj spraviť časť na pántové dvere. Trezor to ale nenahradí, dvere sa dajú ľahko vypáčiť, ale už to nebude bez poškodenia.

Druhá možnosť je dať si spraviť vstavanú skriňu a do nej vložiť oddiel s pántovými dverami na uzamykanie. Nenaruší to dizajn vstavanej skrine a dosiahneš, čo si chcel. Čo tam chceš schovať?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

posuvne dvere - roldor mavaju zamok na kolajnickach, je to chatrne, ale funguje to, napr. proti detom, samozrejme dospely clovek sa za dvere dostane
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Aktuálne situácia nečakane vyzerá tak, že sa budem sťahovať do nového domu a nebudem bývať minimálne niekoľko rokov sám. A tiež je dosť možné, že v blízkom časovom horizonte požiadam o atestáciu (zákon mi ukladá povinnosť mať akékoľvek záznamy o klientoch - aj moje súkromné poznámky zo sedenia, uložené v uzamknuteľnej skrini a zároveň ich musím skladovať min. 10 rokov, dokonca aj po smrti klienta). Ono sa to nezdá, ale papiere sa rýchlo nakopia, už teraz mám zapratanú veľkú komodu. A tiež by som mal rád uzamknuté nejaké osobné veci, aby sa mi v nich nikto nehrabal alebo tam môžem mať aj nejaké potencionálne nebezpečné veci a takto budú ukryté pred deckom, či senilným človekom.

Tým, že budem v novostavbe a budem si dávať robiť fakt veľkú vstavanú skriňu (čo je investícia na dlhé roky), tak ma len zaujímalo, či existujú aj nejaké riešenia ohľadom toho, čo som sa pýtal. Lepšie na to myslieť teraz, ako potom za 2 roky búrať skriňu alebo do nej niečo navŕtavať.

A ak sa s tým fakt nedá nič robiť, tak si do jedného oddielu vstavanej skrine dokúpim nejakú masívnu oceľovú skrinu alebo kartotéku a to tam napchám.
heker
Redeemer
Redeemer

Pokial ti zakon nieco take uklada, tak podla mna musis splnat bezpecnostnu triedy, moze to byt S1, S2, 0, 1 a 2. Sposob a zamok co opisujes vonkoncom nesplni. Takze ti ostava jedine trezor alebo skor trezorova skrina. Mozes si dat nabytkovy trezor, ktory vlozis do vstavanej skrine a cez skrinu upevnis do steny a podlahy, v pripade tehly pouzijes chemicku kotvu.

Velka archivacna skrina - https://www.trezorshop.eu/ohnovzdorna-a ... ts-7-p1518 alebo https://www.kovovynabytok.sk/archivacna ... y/pAS%206/
Napísať odpoveď