Praskanie vo zvuku na zvukovej karte
Praskanie vo zvuku na zvukovej karte
Viete niekto poradit co s praskanim vo zvuku na zvukovej karte SupremeFX S1120A na doske ASUS ROG STRIX B360-G GAMING? Doska bola vyberana aj na zaklade toho, ze tam nie je iba zakladna Realtek zvukovka, ale tato lepsia SupremeFX S1120A. Aj napriek deklarovaniu, ze tato zvukovka je specialne "odtienena" na doske, proti interferenciam vo zvuku, dochadza pri browsovani netu (otvaranie a nacitavanie stranok v IE11 a Firefox) k vyraznemu a castemu praskaniu vo zvuku, pri prehravani hudby na pozadi (vystup do sluchatiek), ako keby nestihal HDD, alebo pocitac ako taky, co je vsak blbost, kedze tam je M.2 NVMe disk a Core i5 8th generation. Ovladace vsetky ok, ziadne otazniky, vykricniky, ci nieco nerozpoznane. Bios na doske posledna verzia, aj ovladace na zvukovku najnovsia verzia. Nejaka rada, co s tym? Stretol sa niekto z vas s podobnym problemom? Dakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Praskanie vo zvuku na zvukovej karte
Jedine co ma napada, ked su vykyvy elektrickej energie. To by vsak dnes mali eliminovat kvalitne zdroje. Mozno by bolo treba skusit iny zdroj a ak by to nepomohlo, tak reklamacia dosky.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Rovnaký problém mám v poslednej dobe aj ja. Aký máš Windows? Mne to ale robí na notebooku. Z ničoho nič mi robí to isté ako tebe 
Mam Windows10 x64. Po mensom googleni som sa zatial docital o ze driver od realteku pre tuto zvukovu kartu je problematicke a toto praskanie vo zvuku vraj kvoli tomuto sa deje. Boli tam aj nejake tipy, co vyskusat, aby sa problem odstanil, tak ked budem mat cas, tak to poskusam.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja som zistil, že ak sa odpojím od wifi a napojím na kábel, zvuk ide dobre. Preinštaloval som všetky drivery, skúšal všetky návody z googlu a nič nepomohlo. Skúsim reinstall.
Po xy hodinach googlenia a citania xy obdobnych pripadov s podobnymi priznakmi vsademozne na nete som to vyriesil. Problem nebol v HW ani v ovladacoch ci uz zvukovky, sietovky ci chipset, ale pricinou tohto celeho bol softwarovy firewall ZoneAlarm. Po jeho odinstalovani vsetko fici ako ma. ZoneAlarm sposoboval neuveritelne DPC latencie, ktore boli vysoko mimo bezneho rozsahu a sposobovali sekanie zvuku vo zvukovej karte. Pouzil som LatencyMon 6.71 na odsledovanie DPC latencii, predtym brutalne hodnoty v cervenom pod main zalozkou, teraz pekne vsetko v zelenom, ziadne sekanie zvuku a celkovo ovela sviznejsie odozvy pocitaca, predtym ako keby bol spomaleny, kvoli tym vyskokym DPC latenciam.
-
starysomar
Hardcore addict
Ak máš potrebu firewallu so širokými možnosťami...skús Comodo Internet Security.
Nielen v jeho firewalle si nastavíš čo len chceš podľa seba.
Nielen v jeho firewalle si nastavíš čo len chceš podľa seba.