Herne PC do 500 eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Herne PC do 500 eur

Príspevok od používateľa mystique »

ja neviem ropman, skus sa na ten link pozriet este raz, lebo mam pocit ze si trochu strelil do tmy... a dodatocne, kazdemu moze byt jedno co teba zaujima alebo nie :D mas tam fps v hrach, zozbierane z db...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Tvoje pocity tiez nikoho nezaujimaju. Tie fps co tam su odhadom manualne zadava mala vzorka ludi do formulara po skonceni benchmarku na roznych zostavach a roznych nastaveniach grafiky a nevypoveda to absolutne o nicom. Podla tych dat by mala byt 1060 v GTA5 vykonnejsia o 64% co je uplny blud, realne je tam rozdiel maximalne 10%.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lenze ja tu nepisem o pocitoch, tu su fakty, a zvlast sa pozri na GTA 5 ty realny rozdiel 10 percent...

odporucam sa pozret na steam, ze kolko ludi hra wreckfest, vermintide2, new colosus, VS PUBG, fornite, assasins....

a este detail, rx570 je slaba karta podobne ako je slaba karta gtx1060, je uplne jedno ci na nej budes mat 8gb ktore realne nedokaze vyuzit, pretoze 1440p je na tej karte nehratelne...
vo fullHD je 8gb zbytocny luxus, ktory nemas ako vyuzit, a ak sa dockame titulov, mozno o rok mozno o dva, ktore budu vyuzivat 8gb vram, tak ver ze s 570rx si moc s tymi 8gb nezahras :wink:

https://www.tweaktown.com/tweakipedia/9 ... index.html

co chcem povedat, je napriklad to, ze dnesna 1080ti ma 11GB vram ktore nedokaze vyuzit ani pri 8K rozliseni, ale v dobe ked budu vychadzat hry co ich realne potrebovat budu, ta karta bude nepouzitelna,
pretoze bude proste slaba (co uz je pripad dnesnej 570 alebo 1060)

a teraz mindfuck, ake je mozne ze gta V, vyuziva 3GB+ vram, ale napriek tomu 1060 dominuje proti 570tke ?
odpoved je rychlost tej ram, pretoze vacsinou 8gb karty maju nizsie frekvencie a nekvalitnesiu ram... a netreba zabudat na samotny core clock 1060 ktory je podstatne vyssi, nehovoriac o podstatne rychlejsie ram...
TDP je druha vec, kym amd karty su v podstate uz vysoko nataktovane, aby sa blizili pascalu, pascal je so spotrebou niekde uplne inde, pri 570 je uz 400vka zdroj dost risk...

a na koniec sa staci pozriet kolko ludi realne pouziva 1060 vs kolko ludi bezi na 570tke... (je to submit s userbenchamrku, takze nie uplne presna hodnota, ale ten rozdiel je giganticky) a pre srandu to nebude

posledna veta ktomu, 8gb vram na 570 je marketing na vyssie prachy, realne nic neprinasa, nech sa paci, proove

a ver ze som velky fanda amd a sam som mal rx 470tku, a odporucal som vzdy amd karty over nvidia, ale pascal je niekde inde, ta 470tka sa neustale hriala ako cert, a este bola aj slabucka...
teraz mam v oboch kompoch pascaly a som viac nez spokojny... rx karty niesu uplne zle, ale nekonkuruju pascalu... thats it
Prílohy
Screenshot_12.png
Screenshot_13.png
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Dobre ze si postol ten screenshot kde je jasne napisame ze 1060 je priemerne o 4% rychlejsia a nie 15% ako si to pisal ty. A co sa tyka tych mojich 10% v GTA, no stale som bol blizsie k 30 ako ty so 60% :)

S TDP suhlasim, preto som aj pisal ze by som v tomto pripade siel do vykonnejsieho zdroja.

Ohladom predajov, je jasne ze nvidia ma ovela vecsie predaje grafickych kariet ako AMD, lebo je to sila znacky. A predaje 6GB verzie 1060 su tiez o dost vyssie ako 3GB napriek tomu ze pomer cena/vykon ked neberieme ohlad na velkost VRAM je lepsia u 3GB verzie momentalne. A nemyslim si ze tieto karty budu o rok dva uplne nepouzitelne, kazdy ma ine naroky, niekomu staci hrat aj na 30 fps na strednych detailoch. VRAM naviac moze v buducnosti len pomoct.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

30 fps na low nieje hranie, a naposledy, ja som amd positive, lenze ta grafika je srajda, sam som ju mal, a mam aj 1060tku,... ta karta hreje, je vysoko nataktovana, a ked hreje tak ma vo zvyku sa podtaktovat a trotlovat... v tej bedni co bude mat, moze rovno zlozit bocnicu alebo dokupit vetraky a silnejsi zdroj... BODKA
Napísať odpoveď