VLC prehrávač

Informácie o software, ankety...
tomas147
Star
Star

VLC prehrávač

Príspevok od používateľa tomas147 »

Čaute, je možné nastaviť vo VLC prehrávači aby mi spustil video presne tam kde som ho naposledy vypol podobne ako to funguje na youtube? alebo nejaký iný soft ktorý to dokáže? dík
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VLC prehrávač

Príspevok od používateľa Michaelo »

Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

“preferences” --> (Show settings: all) --> “Interface” --> “Main interfaces” --> “Qt” --> “Continue Playback [Always, Ask, Never]”
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, aj vam bezne spusta vlc prehravac film minutu? Kde moze byt problem? Vdaka
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie, zapne sa za 2 sekundy. Co ine poradit, nez odinstalovat a opat nainstalovat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mne sa VLC spustal velmi dlho, ale iba prvykrat po zapnuti PC alebo restarte.

To bol jednym z dovodov preco som hladal nahradu a uz vyse polroka pouzivam PotPlayer, je bezramikovy, rychly, vsetko sa da prisposobit, aj klavesove skratky, vela veci sa da automatizovat a je tam aj skvela podpora, uz vela bugov ktore som nahlasil boli opravene a vacsinou do 24 hodin.

https://potplayer.daum.net/

Tuto stranku pouzivam na beta verzie, aj dnes vysla nova beta:

https://www.videohelp.com/software/PotPlayer
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

A je otázne ako to meriaš, či je to nejaký 100 megový 720p x264 klip alebo 40 gigový mkv 4k s x265 a hdr na počítači, čo nedokáže hardvérovo dekódovať takýto súbor len softvérovo, nie je to jedno. :D

Problém môže byť kdekoľvek ale s najmenšou pravdepodobnosťou to bude v prehlávači vlc. :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak mne sa teraz otvoril VLC pri pouziti ikony, bez akehokolvek suboru za 19 sekund, Windows 10 64-bit. Predtym to bolo este dlhsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mne za pol sekundy (Win 7 64bit). Skus si precitat toto: https://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=14&t=144201
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja nemam VLC v priecinku "Program Files", to riesenie tam je celkovo pre pomaly start, ale pise sa tam ze to riesenie neriesi prvy pomaly start po spusteni pc a to mam ja.

Viem ze som spravil aj "clean install", ale ani to nepomohlo, celkovo je tam zlozite zalohovat nastavenia, co mi tiez vadilo, mozno vyskusam preinstalovat este raz, no spat na VLC uz neprejdem, pokial sa nic zasadne nezmeni, PotPlayer ma vela moznosti a funkcii na ktore som si zvykol, vratane skvelej podpory.

EDIT: OK, zistil som ze mam "nainstalovany" aj VLC portable, ten sa mi spustal 28 sekund, zrejme zistoval novu verziu, ktoru nasiel, ale aj tak je to dost vela.

EDIT2: Nainstaloval som najnovsiu verziu, resetoval som nastavenia, restartovat sa mi nechcelo, nasiel som "toolbars editor", nastavl som flat button a big button, close - a nic, tak som vytvoril profil, myslel som ze je to potrebne, opat flat, big button, close - a zase nic. Zatial som zistil jednu vyhodu, konecne tam je podpora tilt, naklon kolieska mysi na pretacanie. Inak ale nic zaujimave...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vlc funguje celkom dobre a nie je žiadne tajomstvo alebo zamlčaný trik ako sa spúšťa rýchlo alebo rýchlejšie.

A keby sa aj spúšťal za 1 sekundu alebo 2 sekundy nie je to žiadna katastrofa ale keď sa ti spúšťa veľmi dlho tak problém bude u teba. Ja tipujem, že to robí antivírus, ktorý ho kontroluje a tak sa spúšťanie spomaľuje ale to nie je chyba vlc.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam len Defender, ale vyskusal som ho teraz vypnut, VLC som vcera uplne preinstaloval, vymazal som vsetky nastavenia pri instalacii, aj priecinok VLC, vypol som aj kontrolu aktualizacii pri starte.

Prvy start VLC trval 20 sekund (nebolo to hned po starte systemu a Defender bol vypnuty). Dalsi start uz bol okamzity. Nemam podobny problem s inymi programami.

EDIT: OK, po zapnut Defender sa mi spustal 10 sekund, nasledne opat stale okamzite, aj ked zostal Defender zapnuty.
Napísať odpoveď