Notebook za 400e vs upgrade PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
marek788
Light Star
Light Star

Notebook za 400e vs upgrade PC

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, rad by som sa poradil v istej veci. Znama ma nejaky starsi pc cca 2008, ktory je prevazne urceny na uctovnictvo. Spominala mi, ze uz je dost spomaleny atd, a ze by nebola rada, ak by sa to nejak pokazilo, ked bude potrebovat pracovat. Chcela povodne notebook za 400e, co som pozeral, nic schopne podla mna sa za tu cenu nenajde. Napadla ma alternativa, ze mozno to bude lacnejsie a vysledok minimalne rovnaky, kupit tam SSDcko, a upgradnut ramky na 8GB. Zistil som vsak, ze tam ma procesor Intel Pentium D Processor 820 (viac detailov neviem, nemam PC pri sebe), co uz tiez nie je nic moc. Co myslite, ze bude lepsia volba? Neviem ani sam, co jej poradit. Dakujem za odpovede.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Notebook za 400e vs upgrade PC

Príspevok od používateľa test »

Za 400 notebook urcite nie, pretoze ma slaby procesor, zrejme bez SSD a s TN displejom/panelom s otrasnym podanim farieb a chabymi pozorovacimi uhlami. Urcite poskladaj pocitac. Napriklad toto je za 335 eur co som vyklikal, pripad este 12 eur za mechaniku.

https://www.alza.sk/asrock-ab350m-hdv-d4745004.htm
https://www.alza.sk/amd-ryzen-3-2200g-d5253939.htm
https://www.alza.sk/kingston-ssdnow-uv5 ... 303665.htm
https://www.alza.sk/adata-premier-8-gb- ... 52.htm?o=6
https://www.alza.sk/zalman-t5-d2261920.htm
https://www.alza.sk/corsair-vs450-white ... 286654.htm

K tomu kupit Windows z eBauy za par eur ako tu na fore radia ma ho legalny a nezaplat zan 100 eur. Tento PC v pohode postaci uctovnicke, 8GB je az, az, k tomu slusny procesor s integrovanou grafikou, SSD disk. Ak by si chcel, vies tam dat este M.2 disk za priplatok.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nezabudni si overiť, aká tam je základná doska. Či vôbec bude podporovať väčšiu ramku a akú maximálnu veľkosť môže mať jeden modul. Predpokladám, že súčasný Pentium D je LGA775, potom sa pozri aj na chipset, či by nespolupracoval so silnejším Core2Duo alebo Core2Quad, ktoré sa teraz dajú celkom lacno zohnať cez bazoš. Takéto C2D/C2Q + 4/8GB ram + SSD je podľa mňa na účto stále postačujúce... aspoň podľa skúseností tetušiek účtovníčiek v mojom okolí.

Ak však je ochotná dať 400€, určite nejaký nový kancelársky komp ako je uvedené vyššie. Bude to o niečom inom opäť na ďalších 10 rokov.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Penium D820 je procesor z roku 2005/2006 a ide o velmi slabucky procesor. Podpora chipsetov je tu: http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/P ... D/820.html Tazko povedat co je tam za doska, aj by tam aj zvladlo dake C2D E6400, tak stale mnou vybrany Ryzen 3 2200G bude tak 5x vykonnejsi ako dake stare C2D. K tomu dokupi RAM, SSD disk a co zisti? Ze investovala 100 eur do niecoho co jej moc nepomohlo, pretoze ten procesor bude roky za zenitom a vykon bude na dnesnu dobu nepostacujuci. Upgradovat dokaze za 350 eur a to predpokladam, ze sa uctovnicke vrati na jednej az dvoch firmach pri mesacnej platbe, pripadne sa moze s niekym dohodnut, ze to hodi do nakladov a bude to mat este aj bez DPH.
marek788
Light Star
Light Star

Super pani, dakujem velmi pekne za rady :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

za 400eur sa da vyskladat oproti tomu neskutocne delo... napriklad test to trafil skoro presne... zmenil by som akurat ssd na 128gb, nakolko 256 nikdy nevyuzije, zdroj staci 350tka nakolko nepocitam ze do toho pc bude treba niekedy kupit samostatnu grafiku, a ak ano, tak sa to celkovo nevyplati... ale tam je v cenach uz taky mizivy rozdiel, ze nad tym nejak netreba ani silno uvazovat...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

128GB by som nedaval z dovodu, ze financy rozdiel je minimalny. Nikto z nas nevie kolko ta uctovnicka toho robi. Ak si tam da 50GB Windows 10, k tomu bude mat Office a uctovne programy, kludne moze pouzivat aj 2-3 rozne programy na uctovnictvo. Moze uctovat firmy, ktore maju mesacne 300 faktur, maju tam 10 aut, maju tam 10 zamestnancov. A moze to robit 20 rokov, takze to ma vsetko nahodene. V takom pripade by mohlo ist u o gigabajty dat.
marek788
Light Star
Light Star

Chcel by som sa este spytat k tej licencii z ebayu. Nikdy som to takto neriesil, je to bezpecne kupit odkohokolvek? Najlacnejsie som videl za 3,33 dolarov, nie je to podozrive? Popripade viete mi odporucit nejakeho predajcu? A este otazka, odkial potom odporucate stiahnut instalacku?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Inštalačku stiahneš priamo z Microsoftu cez ich program. Licenciu kúp od nejakého overeného predajcu :)
marek788
Light Star
Light Star

Inak viete mi niekto povedat, preco to je take lacne? Odkial beru tie licencie?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Ja som si kupoval licenciu na Office z eBay a všetko v pohode. Je to pravdepodobne z kradnutých kreditiek.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie je to zo ziadnych kradnutych kreditiek. Su to deaktivovane operacne systemy, napriklad ked mala firma 100 pocitacov a rozhodla sa pre upgrade pocitacov, pri prechode na Linux a ine... Vsetko je legalne v ramci pravidiel eBayu, aj v ramci Smernice Europskeho parlamentu a Rady o predaji pouziteho software.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Mám z ebayiu aj win aj office a všetko ok.

Btw. pokiaľ robí účtovníctvo mala by mať originál kúpený software. Tak ako má originál software na účtovníctvo. Over si to.
Napísať odpoveď