Poskodeny naraznik bez vinnika

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Poskodeny naraznik bez vinnika

Príspevok od používateľa sharky-no »

Mam havarijnu poistku v Uniqua.

Pred 3-4 mesiacmi mi niekto na parkovisku oskrel zadny plastovy naraznik a nenechal o sebe ziadnu zmienku. Bolo to v podstate druhy krat na tom istom mieste narazniku, ze mi to niekto skrtol, tak som to nasraty ani neriesil, ani som nevolal policiu, lebo som si hovoril, naco to dam opravit ked nejaky kkt mi to zasa odrbe..

Teraz ked som sa uz ukludnil, a ziadne dalsie nove sramy nepribudli, som ochotny to riesit s poistovnou.

Otazka je, ze ako to mam uhrat? Mam povedat, ze som si to spravil sam pred tyzdnom aby som mal klud? Bude tam nejaky rozdiel oproti tomu, keby poviem, ze mi to spravil niekto cudzi? Problem moze byt, ze sa to stalo davno a tiez ze som nezavolal policajtov aby to vysetrili... Takze sa domievam ze lepsie bude zaklamat a hodit to na svoju neschopnost, nez riskovat, ze mi to vobec nepreplatia.

Mam spoluucast ~160euro a v servise mi jasne povedali, ze naraznik bude treba cely prestriekat a urcite by to vyslo viac nez ta moja spoluucast (plus mam na dverach mini preliacinu, cize chcem do toho zahrnut aj to).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Poskodeny naraznik bez vinnika

Príspevok od používateľa hojko »

Mozes sa postavit niekde na parkovisko kde nie su kamery, zavolat 158 a povedat, ze si dosiel k autu a niekto ti ho tam poskrabal, spises zaznam a to potom pojde aj do poistovne. Alebo sa dohodnut s kamaratom, ktory ma stare auto, ze by ti to lahko tukol presne do toho miesta a das to z jeho PZP.
sharky-no
King
King

okej aj to su riesenia.

co sa vsak moze stat keby to hodim na seba? (do toho by som nemusel zatahovat nikoho, ani fizlov) napr. ze som sa oskrel pri parkovani o stlp verejneho osvetlenia ... nemusia mi to tiez preplatit? .. alebo bude to mat vplyv na vysku poistky v dalsich rokoch? vodicak mam len rok, tak moc skusenosti s poistovnami nemam, ale predpokladam ze toto by havarijna poistka na novom aute mohla pokryt.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Nemusis volat ani policiu, ani to hadzat na seba. Normalne zavolaj do poistovne, povedz, ze si si nasiel buchnute auto. Dohodnes si obhliadku, spisu sa papiere, a dostanes peniaze. Poistku ti najskor o cosi dvihnu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Stlp verejneho osvetlenia je paragraf vseobecneho ohrozenia - musis volat policiu a mas to este aj s pokutou. Ak tak, tak si suchol o plot, o smetiak, o kvetinac alebo nieco co by zodpovedalo vyske, uhlu a farbe na poskodenom mieste.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja nerozumiem, ma zaplatenu havarijnu tak preco sa spekuluje a vymysla sa na co sa vyhovorit?
pridem tam a poviem ze som naje*al, nie? platim si to tak nech to opravia
sharky-no
King
King

keby to je take jednoznacne tak neriesim..

kolega raz omylom nezatiahol rucnu pri parkovani (siel sa z auta pozriet, ze ci sa zmesti), a medzi tym mu auto uslo a oskrelo 3 auta.. a z havarijnej na opravu svojho predneho narazniku nedostal ani cent.. jeho vysvetlenie bolo, ze mu povedali ze to bola jeho chyba a tak nedostane nic.. co je na tom pravdy neviem.

poistovaci su curaci, a kedze s nimi nemam vela skusenosti, tak zistujem pri ktorej verzii mi nezmozu nic, a moc mna to tiez neposkodi... (napr. povedia ze som si nezavolal policajtov a tak mi nic nezaplatia, alebo ze som to mal nahlasit hned, alebo "vlastne" chyby nepreplacaju a pod..)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pozor! Najdôležitejšie je to, čo máš vo svojej poistnej zmluve. Poriadne si ju prečítaj, hlavne malé písmenká v poistných podmienkach. Ak nemáš v zmluve uvedené, že musíš volať políciu, tak nevolaj a jednoducho to len ohlás v poisťovni. Ak máš v zmluve uvedené, že pri cudzom zavinení musíš volať políciu, zavolaj, aj keby si si chcel uplatniť škodu 20€. Postupuj ako radil hojko.. nejaké parkovisko mimo kamier. Policajti nebudú vyšetrovať, maximálne si to nafotia a spíšu záznam pre poisťovňu, ktorá si ho potom pri oprave vyžiada od polície.

Už som si cez havarijnú nechával opravovať šuchnutý nárazník, avšak poisťovňa (Kooperatíva) mi skrátila poistné plnenie o 10% (bolo to cca 100€ + spoluúčasť 160€), pretože som nepostupoval podľa zmluvy nejaký bod. V ňom bolo uvedené, že som povinný volať políciu, v opačnom prípade majú právo krátiť poistné plnenie do výšky 50% (alebo tak nejak).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Najlepsie budes mat opytat sa v servise. Oni vedia ako sa zachovat a co povedat a nahlasit.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

heker.. aj ja som sa bol pýtať v servise, ako to mám nahlásiť. Ale neupozornili ma na tú pokutu za nezavolanie polície a pritom kooperatíva bola ich zmluvný partner, sami robili obhliadky.

Inak ešte doporučujem počkať s opravou do jari.... teraz v zime je na cestách kopec kamienkov od posypu a je veľká pravdepodobnosť, že ti môžu narobiť nejaké ďalšie ďobky na čerstvo nalakovanom nárazníku, čo bude asi škoda.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak to su fakt curaci
Napísať odpoveď