Fortiguard- odblokovanie
Fortiguard- odblokovanie
Ahojte,
Vo firme nainštalovali soft Fortiguard, ktorý blokuje video portáli, sociálne siete a niektoré úplne bežne stránky. Do minulého týždňa sa mi dalo to obísť s VPN appkou, ale už ani tak to nefunguje. Hľadal som pochopiteľne už nejaké riešenia, ale tie stránky, kde by som daný soft vedel stiahnuť sa mi tiež zablokuje.
Ak by mal niekto nejaký nápad, bol by som vďačný.
Vo firme nainštalovali soft Fortiguard, ktorý blokuje video portáli, sociálne siete a niektoré úplne bežne stránky. Do minulého týždňa sa mi dalo to obísť s VPN appkou, ale už ani tak to nefunguje. Hľadal som pochopiteľne už nejaké riešenia, ale tie stránky, kde by som daný soft vedel stiahnuť sa mi tiež zablokuje.
Ak by mal niekto nejaký nápad, bol by som vďačný.
Re: Fortiguard- odblokovanie
Skúšal si Tor browser?
Skúšal, ale nedokáže sa mi pripojiť na sieť 
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Fortinet patri medzi spicku na spravu v siete v enterprise prostredi.
Ked sa administrator siete rozhodne, ze ti nepovoli nejake stranky, proxiny alebo Tor tak mas proste smolu.
Pokial na tom PC nemas administratorske prava tak si skoncil.
Fortinet dokonca umoznuje kontrolovat sifrovanu komunikaciu pomocou SSL certifikatu. Toto povazujem uz za prehnane sledovanie ale v niektorych firmach to je nutnost.
No kazdopadne ked niekto vie sledovat sifrovanu komunikaciu tak by som sa neodvazil ist na ziadne sukromne stranky ako je FB alebo intenet banking.
Ked sa administrator siete rozhodne, ze ti nepovoli nejake stranky, proxiny alebo Tor tak mas proste smolu.
Pokial na tom PC nemas administratorske prava tak si skoncil.
Fortinet dokonca umoznuje kontrolovat sifrovanu komunikaciu pomocou SSL certifikatu. Toto povazujem uz za prehnane sledovanie ale v niektorych firmach to je nutnost.
No kazdopadne ked niekto vie sledovat sifrovanu komunikaciu tak by som sa neodvazil ist na ziadne sukromne stranky ako je FB alebo intenet banking.
Administátorské práva mám na PC, som jedno mála z ludí, ktorý s tým disponuju, takže existuje nejaká možnosť? Lebo som to hľadal v PC a nič som nenašiel, takže asi to bude nastaveneé cez sieť.
Ďakujem
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
Vzhladom na to, ze Fortinet, resp. Fortiguard pouziva podstrceny SSL protokol a dochadza tam k desifrovaniu a opatovnemu sifrovaniu komunikacie, cim je mozne sledovanie. Mam za to, ze dochadza k poruseniu prava na sukromie, vid. cl. 19 Ustavy SR a zaroven k poruseniu ochrany osobnosti podla par. 11 Obcianskeho zakonnika, nakolko vo firme vedia monitorovat celu tvoju internetovu komunikaciu, vratane internet bankingu, mailov, navstivenych webov atd...
Skus si precitat toto: https://www.epravo.sk/top/clanky/k-moni ... -3903.html
-
jorg22
Medium Professional
Zo zakona musia vynat urcite stranky zo zoznamu, kde je SSL certifikat podstrceny. Plati to hlavne pre internet banking.
Ale ak komunikacia na internet banking ostane sifrovana tak by to nemalo byt protizakonne.
Aj ked je to podla mna prehnane lezenie do sukromia a prial by som si aby taketo nieco zakon zakazoval.
Ale ak komunikacia na internet banking ostane sifrovana tak by to nemalo byt protizakonne.
Aj ked je to podla mna prehnane lezenie do sukromia a prial by som si aby taketo nieco zakon zakazoval.
-
hojko
Site Admin
jorg22: Z akeho zakona a podla akeho paragrafu??? Nemam v tom prehlad, tak sa pytam.
Podľa mňa je to už extrem a je to protizákonné, a mali by nám dať podpísať nejaký papier o tom, tak isto ako dali že máme kamery v kancelárií.
Každopádne je to dosť smutné, že to nedokážem nijak obísť
.
Ďakujem ale pekne za pomoc.
Každopádne je to dosť smutné, že to nedokážem nijak obísť
Ďakujem ale pekne za pomoc.
-
harrison314
Hardcore addict
Problem je, ze pri podpise pracovnej zmluvy je tam cast, ktora hovori, ze pracovne prostriedky mas vyuzivat len na vykon prace.hojko napísal:Vzhladom na to, ze Fortinet, resp. Fortiguard pouziva podstrceny SSL protokol a dochadza tam k desifrovaniu a opatovnemu sifrovaniu komunikacie, cim je mozne sledovanie. Mam za to, ze dochadza k poruseniu prava na sukromie, vid. cl. 19 Ustavy SR a zaroven k poruseniu ochrany osobnosti podla par. 11 Obcianskeho zakonnika, nakolko vo firme vedia monitorovat celu tvoju internetovu komunikaciu, vratane internet bankingu, mailov, navstivenych webov atd...
-
hojko
Site Admin
harrison314: To tam sice napisane moze byt, ale precitaj si clanok vyssie a najma rozhodnutie ESLP.
Monitorovat komunikaciu (email, web) a vyuzit to su ale 2 rozne veci.
To ze zamestnavatel ma moznost ju monitorovat este neznamena ze to aj robi.
To ze zamestnavatel ma moznost ju monitorovat este neznamena ze to aj robi.
-
jorg22
Medium Professional
hojko: paragraf neviem. Tieto informacie mam od cloveka, ktory spravuje Fortinet v roznych firmach. Ked to chceli zaviest u nas tak im to zamietol koli legislative lebo sa im nechcelo riesit este aj filtrovanie internet bankingu.
-
hojko
Site Admin
jorg22: Tak to by ma zaujimalo, lebo ma ziadny zakon, ktory by to mal vyslovene v paragrafe nenapada. Jedine, ak by to obsahoval Zakone o elektronickych komunikaciach, ale co som prebehol, tak sa tam ziadny internet banking nespomina. Pokial policia ziada logy od poskytovatela internetu, tak sa odvolava na paragraf 63 tohto zakona. A potom plati to co som pisal vyssie, ze ten zasah do sukromia je v pripade Ustavy a Obcianskeho zakonnika.