Chcem kúpiť auto
Chcem kúpiť auto
80% mimo mesta znie fajnovo, ale realne to je 12,5 kilometra, to sa ti realne zohreje iba voda v motore, den co den, denne, a vies co? ten diesel bude mat vyssiu spotrebu ako benzin pretoze aby bol efektivny musi byt zohriaty
pozri, kup si co chces, co sa ti paci, podla mna si aj tak nekupis nic lebo privela vymyslas a spekulujes, vystriedal som vela aut ale aby sa kupoval diesel na 12 km do prace a 15000km rocne som este nepocul
a aby si niekto setril na opravy bokom som este tiez nepocul
pozri, kup si co chces, co sa ti paci, podla mna si aj tak nekupis nic lebo privela vymyslas a spekulujes, vystriedal som vela aut ale aby sa kupoval diesel na 12 km do prace a 15000km rocne som este nepocul
a aby si niekto setril na opravy bokom som este tiez nepocul
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
Tak veru,mne sa neohreje voda teraz v zime z kartonom na celom chladici ani na 80 pri 16km trase do prace (ano,termostat je ok ) a mam silne nutkanie kupit benzin.
AAA,tak lepsie urobis,ak tie peniaze rozdelis tuto chlapom na fore. Vtedy si mozes povedat,ze malo zmysel zainvestovatmato55002 napísal:ostali mi asi 3 autá na výber s toho všetko AAA, v Nemecku to už bolo lepšie no neviem ako by som to riešil.
no nič je to tu teda zbytočné písať. Písal som 12 km do práce ale každý jeden týždeň ešte robím + 200 alebo 400 km trasu do iného mesta. Takže za týždeň minimálne 420 km + občas rôzne výlety alebo osobné trasy. Preto nie je úplne na zahodenie zvážiť aj diesel, kde by som ušetril nie len na palive ale aj cene auta, pretože benzínové idú drahšie ale zas ho trápil tými 12 km trasami ale ako píšem nikdy som nemal extra problémy a keby aj mám, tak stále to môžem v pohode zaplatiť za tieto ušetrené peniaze. Takže keby ma servis stojí 1500 eur bol by som s tým v pohode.
Jediná rada ktorú som tu za celý deň dostal bola aby som nebral diesel, no keď som sa snažil argumentovať prečo to nie je aj tak zlá volba tak si stále idete svoje a dávate rady o tom ako palivo nie je všetko, čo si snáď každý uvedomuje.
Namiesto teda alternatív k iným vozom som sa tu dočkal : že som chlapec ktorý si ide kúpiť prvé auto, držgroš ktorý nechce dať pár centov za benzín a chcem ísť do samovraždy menom diesel ktorý stojí obrovské tisíce ročne na opravách.
Aj keď ok melon dal dobré rady a z logického pohľadu je ten nový turbo benzín zrejme lepšia voľba.
Jediná rada ktorú som tu za celý deň dostal bola aby som nebral diesel, no keď som sa snažil argumentovať prečo to nie je aj tak zlá volba tak si stále idete svoje a dávate rady o tom ako palivo nie je všetko, čo si snáď každý uvedomuje.
Namiesto teda alternatív k iným vozom som sa tu dočkal : že som chlapec ktorý si ide kúpiť prvé auto, držgroš ktorý nechce dať pár centov za benzín a chcem ísť do samovraždy menom diesel ktorý stojí obrovské tisíce ročne na opravách.
Aj keď ok melon dal dobré rady a z logického pohľadu je ten nový turbo benzín zrejme lepšia voľba.
no lebo tvoje argumenty sú zlé a jedna dlhá jazda týždenne nezachráni 10 krátkych...mato55002 napísal: Jediná rada ktorú som tu za celý deň dostal bola aby som nebral diesel, no keď som sa snažil argumentovať prečo to nie je aj tak zlá volba tak si stále idete svoje
Nechcem ti vyhovarat diesel, ale oproti podobne vykonnemu benzinu co som mal predtym tak na spotrebe usetrim fakt prd. Jedina vyhoda dieslu je na dianici pri rychlostiach 140+, kedy ti to zerie 6 litrov a neriesis, ci ides 140 alebo 160, bude to zrat +- liter hore dole.
Benzin ta na dialnici zozerie zaziva a nedaj boze, ze si dovolis prekrocis zakonny limit
Pri 160 ti vezme kludne 10 litrov. Ale to uz sme mimo zakon
Ja mam diesel jedine kvoli tomu, ze 90% mojich jazd tvoria cesty viac ako 200km+ naraz, vtedy ma diesel vysoku efektivitu. Keby pravidelne jazdim do susednej dediny, tak o diesli ani nepremyslam.
Sice mi diesel vyhovuje, ale v tvojom pripade ho vobec neobhajujem. Vidim to u seba, ked jazdim kludne po okreskach, tak sa dostanem len tesne pod 5l, takze uplne never tomu, co pisu majitelia Golfu IV ze jazdia za 3.84587458l za kazdych podmienok
Benzin ta na dialnici zozerie zaziva a nedaj boze, ze si dovolis prekrocis zakonny limit
Ja mam diesel jedine kvoli tomu, ze 90% mojich jazd tvoria cesty viac ako 200km+ naraz, vtedy ma diesel vysoku efektivitu. Keby pravidelne jazdim do susednej dediny, tak o diesli ani nepremyslam.
Sice mi diesel vyhovuje, ale v tvojom pripade ho vobec neobhajujem. Vidim to u seba, ked jazdim kludne po okreskach, tak sa dostanem len tesne pod 5l, takze uplne never tomu, co pisu majitelia Golfu IV ze jazdia za 3.84587458l za kazdych podmienok
-
starysomar
Hardcore addict
Ja síce nemám auto, len Multiplu JTD no teraz za mrazov na jazdy do 2-3 km (...maród...) to žerie strašných 7,7.
Bežný mesačný priemer 5,5 a dlhé jazdy do 4,5.
Manželka chodí z dvojkovým Puntom JTD denne krátke jazdy do 3 km, raz-dvakrát do mesiaca 55 tam, 55 nazad za 6,5. S benzínovým ...HTP... chodila krátke v lete za 8-9, v zime aj cez 10, dlhé za 5-6,5.
S tým Puntom som nádrž-nádrž chodil 32 km cez Fačkovské sedlo a nazad za 4,05.
Z môjho pohľadu je nafta výhodná.
Manželka chodí z dvojkovým Puntom JTD denne krátke jazdy do 3 km, raz-dvakrát do mesiaca 55 tam, 55 nazad za 6,5. S benzínovým ...HTP... chodila krátke v lete za 8-9, v zime aj cez 10, dlhé za 5-6,5.
Díky teda za odpovede, nakoniec som sa rozhodol, že bude asi najlepšie urobiť kompromis medzi premiovým autom do 7,5 tisíc a čisto novým do 13 a tak hodím svoje auto na inzerát a kúpim niečo benzínové do 10 000 a do 80 000 km(Kia Ceed alebo Opel Astra 2015+).
Ako ja nie som žiadny veľký zástanca dieslu, tiež by som radšej bral benzín a suhlasil by som aj s tým ako to majú v Rakúsku že liter benzínu je lacnejší ako diesel. Ale v tomto prípade kde stoja benzínové verzie o 2 000 eur viac si myslím že je to jedno a pri najhoršom si ich odložím na nový DPF
melonSVK napísal: moj 1.6 diesel ma v zime po 12km olej na cca. 30 stupnoch, tak neviem co mas za motor ze sa ti komplet zahreje
2.2 DTI 16V, no určite nie koplet zahreje, ale teraz práve som bol na 5 hodín v kancelárií a schválne som si to odsledoval, je -2 (tak minutu som si ešte nechal bežať motor a raz som sa musel znova rozbiehať na 90) a až tesne pri dome mi ukázalo okolo 90, posielam aj fotku v prílohe aj keď nič nedokazuje. Zrovna pred pár mesiacmi som ale kupoval nový chladič, lebo starý mi srnka odtrhla.tacosi napísal:Tak veru,mne sa neohreje voda teraz v zime z kartonom na celom chladici ani na 80 pri 16km trase do prace (ano,termostat je ok ) a mam silne nutkanie kupit benzin.
Ja som dokonca pár rokov, keď som si spravil vodičák jazdil na 30 ročnom 1.6 dieslovom Renaulte od otca a okrem výmeny štartéru som s tým autom nemal žiadny problém. Funguje dodnes a to už 5 rokov to auto nezažilo dlhšiu než 15 km trasu, odosielam aj súčasnú fotku, aby som nebol zas za klamára.starysomar napísal:Ja síce nemám auto, len Multiplu JTD no teraz za mrazov na jazdy do 2-3 km (...maród...) to žerie strašných 7,7.
Ako ja nie som žiadny veľký zástanca dieslu, tiež by som radšej bral benzín a suhlasil by som aj s tým ako to majú v Rakúsku že liter benzínu je lacnejší ako diesel. Ale v tomto prípade kde stoja benzínové verzie o 2 000 eur viac si myslím že je to jedno a pri najhoršom si ich odložím na nový DPF
Ja jazdím denne podobné vzdialenosti ako ty, cca 12 km do práce, s tým rozdielom, že je to z dediny pri Bratislave do mesta, čiže väčšinu času v zápache, niekedy mi to trvá 15 minút niekedy 45, mám aj diesel aj benzín, a výnimočne sa mi teraz keď je chladnejšie zohreje skôr nafta ako "moderný" turbo benzín, síce sa jedná o odlišné autá ale na benzíne jazdím dlhodobo za 11l a na nafte za 12,5l (80% z toho je mesto) čo sa týka servisu motora, zatiaľ viac stál servis s benzínovým autom, ale tak to už záleží aj od druhu motora, preto za mňa nevidím diesel ako až taký strašiak ak vyradíš z výberu motory o ktorých sa vie, že sú kazové, aj keď napríklad ja budem aj ďalšie auto vyberať s benzínom, ale nie kvôli nákladom na servis alebo nájazdu, len mi je proste sympatickejší benzín v aute.. aj terajší dízlak by som mal radšej v benzíne, ale proste nebol žiadny v ponuke v čase keď som ho kupoval 
Chcem kúpiť auto
kamo, ved to je presne to co som ti pisal akurat s ty rozdielom, ze tebe sa nestihla zohriat ani voda v motore, to ci je zohriaty motor neurcuje tato rucicka, urcuje to rucicka ktoru nemas a maju ju iba modernejsia auta - olej v motore, ten zial potrebuje na zohriatie 3x viac casu ako voda pretoze je hustejsi, to urcuje ci je motor zohriaty alebo nie
dalej mas v motore prevodovy olej ktory je tiez tazke zohriat ale je ho menej ako olej v motore
cize si to zhrnme, mas naftaka, ktory sa ti uz teraz nestiha zohrievat, a ty si ides kupit dalsieho a obhajujes to tu obcasnymi vyletmi
nam je uplne jedno co si kupis, nebudeme sa v tom vozit a ani nebudeme platit servis, prisiel si si po radu a tu sme ti dali, nafta nie je na tvoje pouzitie efektivna, kup si maly oturbeny benzin, na tvoje pouzitie to bude jazdit za rovnaku spotrebu ako nafta
dalej mas v motore prevodovy olej ktory je tiez tazke zohriat ale je ho menej ako olej v motore
cize si to zhrnme, mas naftaka, ktory sa ti uz teraz nestiha zohrievat, a ty si ides kupit dalsieho a obhajujes to tu obcasnymi vyletmi
nam je uplne jedno co si kupis, nebudeme sa v tom vozit a ani nebudeme platit servis, prisiel si si po radu a tu sme ti dali, nafta nie je na tvoje pouzitie efektivna, kup si maly oturbeny benzin, na tvoje pouzitie to bude jazdit za rovnaku spotrebu ako nafta
mato55002: ten Renault ma diesel bez turba a tie patrili vzdy k najspolahlivejsim motorom aj u inych znaciek. Teraz je rec o modernych turbodiesloch, ktore su nachylnejsie na poruchy kvoli turbu, vstrekom a DPF.
-
guess.whoo
Redeemer
ono sa ale lahko radi, ze kup si benzin a nie diesel, ale pozrime sa na ponuky benzinovych jazdeniek na SK a je to bieda. Jazdieval som rocne okolo 22-25 tisic na diesli, boli nejake opravy, ale to boli bezne veci, ktore sa menia aj na benzine. Teraz predpokladam rocny najazd okolo 16-18 tisic a znova som kupil diesel. Preco? skuste najst nejaky vacsi liftback v benzine (superb, mondeo, passat, insignia). DPF nemam, uplne kratke trasy nejazdim takze sa mi to stale oplaca. Nemienim ist do nejakej litrovej rapidky so svihadlami v zadu
Rocny najazd nie je uplne dolezity ukazovatel, skor by som vyberal podla dlzky tras do prace alebo k rodine. Niekto moze najazdit len 10 tisic a pritom nejazdi kratsiu trasu ako 40km. Tie opravy v pripade dieslov vobec nemusia byt take likvidacne pokial z vyberu vylucime nepodarene motory ako ten od mazdy. Treba si dat zalezat pri vybere, neuponahlat a hlavne neskocit na prvu lakavu ponuku na nete
Rocny najazd nie je uplne dolezity ukazovatel, skor by som vyberal podla dlzky tras do prace alebo k rodine. Niekto moze najazdit len 10 tisic a pritom nejazdi kratsiu trasu ako 40km. Tie opravy v pripade dieslov vobec nemusia byt take likvidacne pokial z vyberu vylucime nepodarene motory ako ten od mazdy. Treba si dat zalezat pri vybere, neuponahlat a hlavne neskocit na prvu lakavu ponuku na nete
netreba zabudat na to, ze najvacsi inzertny portal zmenil cennik, miesto 3€/3 mesiace zmenil cenu na 6€/1 mesiac, niet div ze plno inzeratov sa odtial stiahlo, niekde tam na fore som cital od admina ze inzeraty klesli o 33%
-
guess.whoo
Redeemer
tvl to som ani nevedel..naposledy ked som tam nieco pridaval to boli 2€...tak to je riadne drahe...ale zas je to najprehladnejsi portal s autami, tak ked niekto chce predat tak to da aj tam..bazos je utrpenie ked hladas auta
jj to je pravda, maju dobre filtre, bazos je nepouzitelny, este ten pokecovy bazar je fajn
ako ked si to vezmes, ze chces predat auto za trebars 5k, tak 6€ je nic, a das to, hlavne ked davas inzerat 1x
ale ked tam chodis pravidelne a vies ze je takato politika, tak sa na to vyje***
a nie je ani topovany, za ti pytaju dalsie love
ako ked si to vezmes, ze chces predat auto za trebars 5k, tak 6€ je nic, a das to, hlavne ked davas inzerat 1x
ale ked tam chodis pravidelne a vies ze je takato politika, tak sa na to vyje***
a nie je ani topovany, za ti pytaju dalsie love
Tak ta ich stranka je naozaj dobra, osobne v tom problem nevidim. 3/4 svojich aut som predal tam.
Ahojte,
náhodou niekto skúsenosti s 1,4 T-GDi v i30?
Dík.
náhodou niekto skúsenosti s 1,4 T-GDi v i30?
Dík.
pridávam sa, tiež sa práve zameriavam na i30 kombi v týmto motorom.
Tak ten hyundai ma už prešiel
, včera som bol pozerať SX4 S-Cross a to ma teda fakt oslovilo (pomer cena/výkon by som povedal bezkonkurenčný) - navyše majú teraz 10 ročnú záruku na motor a prevodovku.
a za akych podmienok je za zaruka? aka je tam prevodovka?