obzerám sa po nejakom elektrickom holiacom strojčeku, keďže sa mi žiletkou holiť už nechce, nechce sa mi ich kupovať a aj dráždiť si tým tak pokožku,vieme že žiletka je asi najagresívnejšia. Chcel by som si teda kúpiť elektrický holiaci strojček. Nikdy som ho nepoužíval. Na Vianoce som dostal toto (nie je to úplne na holenie ale potreboval som aj niečo na strihanie vlasov) https://www.holime.eu/philips-mg7720-15 ... astrihavac
A som z toho veľmi sklamaný. Ten strieborný nástavec čo je na tvár vôbec dobre neberie a keďže má ukončenie takými ostrými hranami, tak dráždi pokožku. Na tvár sa tam dá používať nástavec na holenie tela, ale je to zlé. Akonáhle je viacdňové strnisko, tak sa tým holím pomaly pol hodinu, tvár podráždená a hlavne celý čas tŕpnem kedy ma to zase šklbne, lebo tak zo 2-3 to spraví počas každého holenia.
No a chcel by som niečo normálne na tvár, nie tú uni blbosť uvedenú vyššie. Neholím sa vôbec každý deň, ale ako mi napadne, t.j. tak 1 max. 2 do týždňa, takže to musí byť strojček, ktorý zvládne dlhšie fúzy. Fúzy mám okolo brady relatívne dosť pevné a husté. Niečo som si o strojček už pozrel, ale veľmi ťažko vybrať, keďže tých typov a sérii je milión päťsto. Na YT je ku konkrétnymi model prekvapivo veľmi málo videií alebo žiadne. Recenzie väčšinou veľmi stručné a teda ťažko ich posúdiť.
Podľa základného rozdelenie sú vraj na dlhšie fúzy vhodnejšie planžetové, t.j. som teraz pozeral hlavne Braun. Ale to je základné rozdelenie, niekde sa píše že aj tie frézkové Phillips môžu byť na dlhšie fúzy, ale to píše skôr výrobca v popise a Phillipsu teda moc neverím
Chcel som niečo na to, že to je prvý krát do 100 €, ale asi budem musieť ich trochu vyššie. To sa však ešte uvidí, nakoľko túto tému zakladám preto, že dúfam v spätnú väzbu a skúsenosti ľudí čo elektrické strojčeky používajú a podľa možnosti za takých podmienok ako ja, t.j. nie každý deň, hustejšie fúzy, nechcú ani jedno šklbnutie počas holenia a nechcú rezné rany (to môžeme ostať pri žiletke, že). A samozrejme sa chcem holiť rýchlo
Ešte k tým Braun planžetovým, je tam toho kopa, ťažko niečo vybrať, niekto napíše, že 3 séria super, niekto, že pracné a dlhé holenie. tak som pozeral nejaké z 5 série, ale tie typy, čo sú napr. k dispozícii na holime.eu nemajú prakticky recenzie ani na heureke. Chcel by som strojček, ktorý je aj na mokré holenie, nakoľko suché robí aj bordel a môže viac dráždiť, tak chcem mať tú možnosť ak mi to bude vyhovovať holiť sa aj s penou na holenie. Pri tých planžetových ma ešte zaujal jeden Panasonic, ktorý pôsobí dojmom ako Braun 7 séria, ale stojí menej ako ich 5 séria: https://www.alza.sk/panasonic-es-lt6n-s ... tm#recenze
Ďakujem za všetky tipy a skúsenosti.