Výber holiaceho strojčeka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
howhigh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa howhigh »

Ahojte,
obzerám sa po nejakom elektrickom holiacom strojčeku, keďže sa mi žiletkou holiť už nechce, nechce sa mi ich kupovať a aj dráždiť si tým tak pokožku,vieme že žiletka je asi najagresívnejšia. Chcel by som si teda kúpiť elektrický holiaci strojček. Nikdy som ho nepoužíval. Na Vianoce som dostal toto (nie je to úplne na holenie ale potreboval som aj niečo na strihanie vlasov) https://www.holime.eu/philips-mg7720-15 ... astrihavac
A som z toho veľmi sklamaný. Ten strieborný nástavec čo je na tvár vôbec dobre neberie a keďže má ukončenie takými ostrými hranami, tak dráždi pokožku. Na tvár sa tam dá používať nástavec na holenie tela, ale je to zlé. Akonáhle je viacdňové strnisko, tak sa tým holím pomaly pol hodinu, tvár podráždená a hlavne celý čas tŕpnem kedy ma to zase šklbne, lebo tak zo 2-3 to spraví počas každého holenia.

No a chcel by som niečo normálne na tvár, nie tú uni blbosť uvedenú vyššie. Neholím sa vôbec každý deň, ale ako mi napadne, t.j. tak 1 max. 2 do týždňa, takže to musí byť strojček, ktorý zvládne dlhšie fúzy. Fúzy mám okolo brady relatívne dosť pevné a husté. Niečo som si o strojček už pozrel, ale veľmi ťažko vybrať, keďže tých typov a sérii je milión päťsto. Na YT je ku konkrétnymi model prekvapivo veľmi málo videií alebo žiadne. Recenzie väčšinou veľmi stručné a teda ťažko ich posúdiť.

Podľa základného rozdelenie sú vraj na dlhšie fúzy vhodnejšie planžetové, t.j. som teraz pozeral hlavne Braun. Ale to je základné rozdelenie, niekde sa píše že aj tie frézkové Phillips môžu byť na dlhšie fúzy, ale to píše skôr výrobca v popise a Phillipsu teda moc neverím :) jasné keby sa holím každý deň, tak by mi možno nejaký aj lacnejší frézkový stačil, ale neholím.

Chcel som niečo na to, že to je prvý krát do 100 €, ale asi budem musieť ich trochu vyššie. To sa však ešte uvidí, nakoľko túto tému zakladám preto, že dúfam v spätnú väzbu a skúsenosti ľudí čo elektrické strojčeky používajú a podľa možnosti za takých podmienok ako ja, t.j. nie každý deň, hustejšie fúzy, nechcú ani jedno šklbnutie počas holenia a nechcú rezné rany (to môžeme ostať pri žiletke, že). A samozrejme sa chcem holiť rýchlo :) Nepotrebujem a nehľadám žiadne doplnkové funkcie ako čistiace stanice alebo neviem čo. Ani nepotrebujem riešiť či to má alebo nemá tvrdé cestovné púzdro (toto veľa ľudí rieši v recenziách, lebo výrobcovia šetria aj na tom), lebo to púzdro ak budem chcieť objednám z aliexpresu za päť korún.

Ešte k tým Braun planžetovým, je tam toho kopa, ťažko niečo vybrať, niekto napíše, že 3 séria super, niekto, že pracné a dlhé holenie. tak som pozeral nejaké z 5 série, ale tie typy, čo sú napr. k dispozícii na holime.eu nemajú prakticky recenzie ani na heureke. Chcel by som strojček, ktorý je aj na mokré holenie, nakoľko suché robí aj bordel a môže viac dráždiť, tak chcem mať tú možnosť ak mi to bude vyhovovať holiť sa aj s penou na holenie. Pri tých planžetových ma ešte zaujal jeden Panasonic, ktorý pôsobí dojmom ako Braun 7 séria, ale stojí menej ako ich 5 séria: https://www.alza.sk/panasonic-es-lt6n-s ... tm#recenze

Ďakujem za všetky tipy a skúsenosti.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Výber holiaceho strojčeka

Príspevok od používateľa hojko »

Mal som planzetovy aj rotacny. Z mojej skusenosti v ziadnom pripade nie plaznetovy. Ak kupovat, tak rotacny (frezkovy). Ak chces holit dlhsie strnisko, tak to ide aj strojcekom na vlasy bez nastavca za 20 eur alebo frezkovym strojcekom s vyklopnym nastavcom za 30 eur.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

skus oneblade, ja som velmi spokojny, ma nadstavce 1-5mm a bez nadstavcu nedrazdi pokozku, nabija sa 4 hodiny a vydrzi hodinu, je vodotesny a jedna ta lamela vydrzi 4 mesiace
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Taktiež odporúčam Philips Oneblade. Mám citlivú pleť a žiletky a klasické holiace strojčeky mi veľmi dráždili pokožku (Braun planžetový ešte viac ako žiletka). Od kúpy toho základného oneblade za cca 30€ v DM je všetko tak ako má byť :)
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

ono k tým žiletkám.. používam gillette Fusion Proglide a ak použiješ kvalitný gél (riadne zmäkčí tie fúzy) , holíš sa v smere rastu fúzov a potom si na to dáš kvalitný balzam, tak je riziko podráždenia minimálne :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to je pravda, ale nie kazdy ma na to rano cas, zmakcovat fuzy, potom davat balzam a tak dalej, takto sa prebehnem onebladeom nasucho a odchadzam
ale je pravda ze to neholi az tak hladko ako ziletka, je to na hladko, ale nie az tak hladko kedze ta cepel sa nedotyka priamo koze
aj co sa tyka cestovania, ten oneblade schovam kdekolvek a na 2 tyzdne pri mori nepotrebujem ani tahat nabijacku lebo vydrzi a da sa s tym holit komplet cele telo, ja na tvar pouzivam jeden holiaci nadstavec a na telo druhy lebo mam neprijemny pocit ked sa holim na tele a potom sa s tym mam holit na tvari :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Používam strojček na vlasy.
tyler91
King
King

Na ten OneBlade su fakt dobre ohlasy,aj kamarat si ho pochvaluje...Ako pise CheZteR,je to o tom,či sa chces s tym holenim viac babrať (s Gillette) a oholiť sa na 100% alebo chceš to mať rychlo a tiez pomerne kvalitne oholenie,aj ked nie 100%tne (OneBlade)...Cenove naklady OneBlade A Gillette ProGlide vychadzaju +- narovnako
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tak isto mam oneblade a super. ale az ten druhy najlacnejsi. ten najlacnejsi sa dlho nabija.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ano, a nema ani tolko nadstavcov
howhigh
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Mal som planzetovy aj rotacny. Z mojej skusenosti v ziadnom pripade nie plaznetovy. Ak kupovat, tak rotacny (frezkovy). Ak chces holit dlhsie strnisko, tak to ide aj strojcekom na vlasy bez nastavca za 20 eur alebo frezkovym strojcekom s vyklopnym nastavcom za 30 eur.
V čom bol frézkový lepší ? Aký si mal ten planžetový a frézkový ? Neholím zase "vlasy", ale neholím sa ako mnohí, že denne, ale kľudne aj týždeň. Za ten čas to nenarastie tak, že použiješ na to nejaký zastrihávač - konieckoncov ten mám, vyššie uvedený Phillips.

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2019, 10:48)
tyler91 napísal:ono k tým žiletkám.. používam gillette Fusion Proglide a ak použiješ kvalitný gél (riadne zmäkčí tie fúzy) , holíš sa v smere rastu fúzov a potom si na to dáš kvalitný balzam, tak je riziko podráždenia minimálne :)
To áno, ja čo sa týka žiletiek som skúšal rôzne, ale každú možno tak raz, lebo jediné čo sú aspoň pre mňa dobré sú tie od Gillete, hocijaké od rady po Mach 3. Mach 3 boli kedysi dobré, ale neskôr keď som ich vyskúšal, tak sa mi zdalo, že asi kvôli tomu, aby kupovali ľudia tie novšie znížili ich kvalitu. Ja zase nie som až tak citlivý, že by mi po žiletkách ostala neviem aká červená tvár alebo čo, ale nebaví ma sa s nimi holiť, hlavne keď už mám dlhšie strnisko, to ide blbo. A viem, že nie sú šetrné, lebo vlastne okrem fúzoch "zoškrabuješ" aj kožu. Nechce sa mi ich proste riešiť, meniť hlavice a vždy som si chcel kúpiť nejaký strojček :D A ako som dostal ten univerzálny od Phillipsu, tak ma to naštvalo, že to nie je nič moc.

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2019, 10:55)
K tomu Oneblade.

Tiež som počul na neho dobré skúsenosti, aj čítal recenzie a predvčerom som bol za neho aj rozhodnutý. Čo ma odradilo bolo to, že známy čo ho má mi hovoril, že 4 mesiace výmena je prehnané a že on to musí meniť každé dva mesiace, t.j. ekonomika 3ks stojí cca 30-35 €, ročne 60-70 € za výmenné hlavice + nadobúdacia cena (ten najlacnejší by som nekupoval) cca 40 €, to máme do roka 100 €. Keď si za 100-140 € môžem kúpiť nejaký planžetový alebo frézkový strojček, kde sa nemusí nič meniť 2-3 roky a potom tam vymeniš vec za 20 €, tak chcem radšej ten. Ale ak by to bolo super, tak som do toho aj šiel.
Čo ma od one blade odradilo bolo to, ako niektorí ľudia na heureke písali, že to dobre neoholí, že to dlho trvá, že po pár holeniach je to tupé a priamo Phillips im odpísal, že strojček nie je prezentovaný ako holiaci a nemá oholiť dobre a do hladka tvár, čo ma zabilo.Z Phillipsu ako značky nemám v poslednej dobe dobré pocity, nielen pre toto ich divné alibistické vyjadrenie, ale po tom ako som dostal ten zastrihávač, som im písal ohľadom prípadného ďalšieho príslušenstva a neunúvali sa ani odpísať.
Ďalej sa obávam tých zúbkovaných ukončení na krajoch či nebudú dráždiť, niektorí to písali v recenziách a tiež ten strojček čo som dostal má také zúbkované ukončenie na nástavci na holenie tváre a úplne mi to až pichalo do kože, preto sa teraz holím s nástavcom na holenie tela.
No a v poslednom rade, ten čo mi spomínal, že holí dobre, ten používa suché holenie a chlpy mu lietajú po celej kúpeľni - na mokré holenie vraj nie je moc vhodný. Ale rád si vypočujem recenzie od tých čo ho majú a používajú na mokré holenie. Holil som sa s tým terajším párkrát a tie lietajúce fúzy po celom okolí ma dosť rozčuľujú, takže buď budem používať mokré holenie alebo strojček, ktorý fúzy chytá do seba.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

A ako je na tom výmena hlavice, keď sa neholím často? Teda ja sa holím napr. len raz za dva týždne, aj tak by som musel hlavicu meniť každých pár mesiacov?
tyler91
King
King

howhigh napísal:
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2019, 10:48)

To áno, ja čo sa týka žiletiek som skúšal rôzne, ale každú možno tak raz, lebo jediné čo sú aspoň pre mňa dobré sú tie od Gillete, hocijaké od rady po Mach 3. Mach 3 boli kedysi dobré, ale neskôr keď som ich vyskúšal, tak sa mi zdalo, že asi kvôli tomu, aby kupovali ľudia tie novšie znížili ich kvalitu. Ja zase nie som až tak citlivý, že by mi po žiletkách ostala neviem aká červená tvár alebo čo, ale nebaví ma sa s nimi holiť, hlavne keď už mám dlhšie strnisko, to ide blbo. A viem, že nie sú šetrné, lebo vlastne okrem fúzoch "zoškrabuješ" aj kožu. Nechce sa mi ich proste riešiť, meniť hlavice a vždy som si chcel kúpiť nejaký strojček :D A ako som dostal ten univerzálny od Phillipsu, tak ma to naštvalo, že to nie je nič moc.
Tiež už som počul,že Gillette ma dvojakú kvalitu na ten istý produkt,avšak nedávno som objednal z alzy 8ks za 26€ najvyššej rady Fusion Proglide,teda tie 5 čepielkové a 1.nadstavec už použivam mesiac a stále holí dobre (2 krat do tyždna sa holím),proste tá najvyššia rada holí ako po másle....
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja si lica prebehnem kazde rano bez nadstavca, bradu a fuzy prebehnem s nadstavcom raz tyzdenne a hlavicu menim kazde 4 mesiace, mas na nej dokonca aj indikator a aj pocitovo citis ze to nie je ono, na prvy nakup hlavic mas 50% zlavu, ja som zobral balenie 3 hlavic za 17€ :)
ked sa nebudes holit kazdy den samozrejme logicky ti vydrzi hlavica dlhsie
ano, holi to lepsie na sucho ako na mokro a ci lietaju vsade? neviem, mne padaju rovno do umyvadla podomnou

kazde 2 mesiace je urcite bullshit, ekonomicky sa to urcite cistej ziletke nevyrovna ale to tu nikto netrvdi, je to o rychlosti a o komforte, kto nie je ochotny priplatit tak nech sa holi ako chce ;)
howhigh
Light Expert
Light Expert

CheZteR napísal:ja si lica prebehnem kazde rano bez nadstavca, bradu a fuzy prebehnem s nadstavcom raz tyzdenne a hlavicu menim kazde 4 mesiace, mas na nej dokonca aj indikator a aj pocitovo citis ze to nie je ono, na prvy nakup hlavic mas 50% zlavu, ja som zobral balenie 3 hlavic za 17€ :)
ked sa nebudes holit kazdy den samozrejme logicky ti vydrzi hlavica dlhsie

kazde 2 mesiace je urcite bullshit, ekonomicky sa to urcite cistej ziletke nevyrovna ale to tu nikto netrvdi, je to o rychlosti a o komforte, kto nie je ochotny priplatit tak nech sa holi ako chce ;)
CheZteR Ja neriešim ekonomiku k žiletke, ale k elektrickému strojčeku. Ak si môžem kúpiť za 100 € v pohode elektrický strojček a neriešiť tieto prkotiny s výmenou náhradných hlavíc, objednávať to a riešiť to, tak beriem jednoznačne strojček. Preto sa mi do toho oneblade nechce ísť a ešte kvôli veciam čo som napísal vyššie.

Vidíš inak, veľmi to závisí od toho kto sa ako holí. Ty chváliš one blade a hovoríš, že vydrží hlavica 4 mesiace, ale z toho čo píšeš mi vychádza, že máš nejakú "briadku", holíš iba líca a raz týždenne skracuješ aj tú briadku. Takže ho veľmi šetríš, lebo líca prehnane povedané si oholíš aj papierom, ale čo je problémové a čo naviac otupuje je brada a krk (hlavne hneď pod bradou), a to ty podľa všetkého neholíš alebo neholíš celé, ale iba občas skracuješ. Takže kto holí celú tvár môže kľudne otupiť tú hlavicu za 2 mesiace (ak tebe vydrží 4 mesiace) a nemusí byť spokojný s holením, lebo to aký dobrý je strojček ti ukáže brada a krk, nie líca. A ja keď sa holím, tak si holím bradu aj krk. Vlastne zabudol som napísať, že tí čo si iba tvarujú bradu nech to aj napíšu, lebo to je diametrálne odlišné si holiť polku tváre a vynechávať tie najproblémovejšie miesta alebo ich iba skracovať a holiť celú tvár.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

takze moj posledny prispevok v tejto teme

hlavica mi vydrzala 4 mesiace
holim si lica do roviny, peru pod nosom, bradu pod krkom aj pod ustami, tvarujem si rast brady pod krkom do rovnej linie tvarujem aj boky, pripajam fotku z netu presne ako to mam ja, akurat momentalne mam dlzku na posledny nadstavec cize 5mm, minuly rok som mal taku ako je na fotke a skracoval strojcekom na 13mm, preto to viem porovnať
holim kazdy den, skracujem raz tyzdenne

so strojcekom sa neholi, so strojcekom sa skracuje, na pi*u sa stym pracuje v oblasti usi, pod nosom a na hrane tvare, je to tazke do ruky, vrci to

prosim ta, kup si strojcek a uploadni fotku ako si holis krk, ohryzok a bradu, ake je to komfortne a v akej kvalite, ako rychlo a ako si to tvaroval :D som na to velmi zvedavy
Prílohy
jWUtUsOESiXiAopkn-yd4Q_Pln-hust-brada-evokuje-star-ieho-mu-a.jpg
howhigh
Light Expert
Light Expert

CheZteR napísal:takze moj posledny prispevok v tejto teme

hlavica mi vydrzala 4 mesiace
holim si lica do roviny, peru pod nosom, bradu pod krkom aj pod ustami, tvarujem si rast brady pod krkom do rovnej linie tvarujem aj boky, pripajam fotku z netu presne ako to mam ja, akurat momentalne mam dlzku na posledny nadstavec cize 5mm, minuly rok som mal taku ako je na fotke a skracoval strojcekom na 13mm, preto to viem porovnať
holim kazdy den, skracujem raz tyzdenne

so strojcekom sa neholi, so strojcekom sa skracuje, na pi*u sa stym pracuje v oblasti usi, pod nosom a na hrane tvare, je to tazke do ruky, vrci to

prosim ta, kup si strojcek a uploadni fotku ako si holis krk, ohryzok a bradu, ake je to komfortne a v akej kvalite, ako rychlo a ako si to tvaroval :D som na to velmi zvedavy
Mám tomu rozumieť tak, že podľa teba elektrický holiaci strojček (typu planžeta, frézka) je na holenie na nič a na skracovanie, nie na holenie ? OK beriem tvoju skúsenosť, že oneblade je teda OK a vydrží hlavica 4 mesiace.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

howhigh: Planzetovy vs. frezkovy (rotacny), tak pri planzetovom som si nedokazal oholit krk, mal som ho cerveny, podrazdeny a zle oholeny. Pri frezkovom sice prejdem viackrat, ale oholim krk v pohode.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Súhlasím s hojkom. Planžetovým som sa síce oholil dobre, krk až tak nie, ale mal som poriadne podráždenú pokožku. Pred pár mesiacmi som si kúpil frézkový Philips a je to veľký rozdiel. Žiadne podráždenie, iba miestami začervenaná pokožka ale po použití vody po holení je všetko ok. Ja sa holím väčšinou každý deň, niekedy každý druhý a v pohode. Tretí deň by už asi nedal, možno ak máš tvrdšie fúzy tak áno.

Strojček síce je vodotesný, aj som sa skúšal holiť s gélom na holenie, ale to pre mňa nemá význam. Kupoval som si ho kvôli pohodliu a rýchlosti oholenia no takto namokro to trvá dlho, oholenie mi príde horšie ako nasucho plus ešte treba umyť strojček. Nasucho mi to trvá 2-3 minúty, nemusím sa holiť len v kúpeľni a nie je z toho žiaden neporiadok.

Mám konkrétne tento: Philips S7370/12 Series 7000
howhigh
Light Expert
Light Expert

Díky chlapi za vaše skúsenosti. Ste ma teraz nalomili z tých planžetových :D.

androidak ... Veď to, že ty sa holíš veľmi často, ale bohvie ako by to zvládal s holením raz týždenne. Možno to dlhšie strnisko by lepšie zvládal ten planžetový, ale to to iba teoretizujem a vychádzam z toho ich určenia, že tam sa to hovorí. A pri frézkových fakt netreba ani mokré holenie, lebo tie vraj veľmi dobre zbierajú fúzy do vnútra a nerobia bordel. Asi to robí aj planžetový, ale predpokladám, že nie tak dobre.
Napísať odpoveď