Windows 10
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows 10
1. Zrejme zistili, ze lepsie je postavit system, ktory budu moct mat na pc, ntb, tabletoch ci mobiloch. Je to jednoduchsie ako riesit 3 systemy naraz, platat ich, vyvijat atd...
2. Nie je to ziadna nadstavba na Vistu, Win7 je plnohodnotny operacny system, samostatny operacny system. Bol vydany o tri roky neskor, riesil mnohe nedostatky z Visty, mal pouzity Kernel 6.1 oproti 6.0 u Visty.
Tazko mi hodnotit co je lepsie, ja som ostal pri Win7 uz len z toho dovodu, ze sa mi nechcelo riesit format, instalaciu aplikacii atd... Keby som vsak upgradoval PC, tak z dovodu dlhsej podpory a podpory novych DirectX, tak uz zvolim Win10. Zatial som na Win7 spokojny. No notebooku mam vsak Win10.
2. Nie je to ziadna nadstavba na Vistu, Win7 je plnohodnotny operacny system, samostatny operacny system. Bol vydany o tri roky neskor, riesil mnohe nedostatky z Visty, mal pouzity Kernel 6.1 oproti 6.0 u Visty.
Tazko mi hodnotit co je lepsie, ja som ostal pri Win7 uz len z toho dovodu, ze sa mi nechcelo riesit format, instalaciu aplikacii atd... Keby som vsak upgradoval PC, tak z dovodu dlhsej podpory a podpory novych DirectX, tak uz zvolim Win10. Zatial som na Win7 spokojny. No notebooku mam vsak Win10.
Tak rozdiely medzi Vista a 7 boli pre mna subjektivne velmi male, s Vista som bol spokojny, 7 sa sice profiluje ako plnohodnotny OS, ale skor je to ako SP pre Vista, s tym ze bol nutny cisty reinstal a aj kupa noveho OS.
Rozdiely medzi 7 a 10 su uz dost velke, mnohe vylepsenia, navyse rozdiel medzi prvym 10 a aktualnym po mnohych updatoch je este vacsi, navyse tu nebol nutny reinstal ani format.
Ked mas na notebooku 10 a na PC 7, nechyba ti tam nic?
Rozdiely medzi 7 a 10 su uz dost velke, mnohe vylepsenia, navyse rozdiel medzi prvym 10 a aktualnym po mnohych updatoch je este vacsi, navyse tu nebol nutny reinstal ani format.
Ked mas na notebooku 10 a na PC 7, nechyba ti tam nic?
-
hojko
Site Admin
Ano, chyba. Chyba mi Win7 na notebooku
Vo Win7 mi nic nechyba. Alebo napada ta nieco, co by mi tak nutne malo chybat a je to vo Win10???
Ved o tom som pisal na predoslej stranke, este napr. hry - exkluzivity pre Win10, DX12, to som asi nespominal.
Co tebe chyba z Win7 na Win10?
Co tebe chyba z Win7 na Win10?
-
hojko
Site Admin
Nechyba mi nic. Skor mi vadi ta zmena, ktoru pri Win10 spravili a to bolo tusim to odstranenie Start menu (ci to bolo na Win8???), neskor po velkej kritike ludi to vratili po aktualizacii spat. A najvacsi fail bolo pre mna Windows metro, celkovo reorganizacia Ovladacieho panelu atd... Pracujem s pocitacom od jesene 1993, zazil som MS-Dos 5.0 aj 6.22, zazil som Norton Commander, T602..., neskor prechod na Windows 3.1 a 3.11, 95, 95, Me, XP, Vista, 7, 8 a 10. Velkym skokom bol prechod na 95. Potom to bolo v principe velmi podobne, az kym neprisla 8/10 a to bolo pre mnohych ludi stazenie ovladania a prace. Netvrdim, ze niektore zmeny v 8/10 neboli k lepsiemu a efektivnejsiemu vyuzivaniu, ale pokial je clovek zvyknuty na nieco dlhe roky, je tazke si zvykat na nieco ine. A co mi na Win10 vadi, tak to je ich nutene pridavanie aplikacii cez Windows Update, naprikacie ako 3D Builder, X-Box, Peniaze, Sport a ine kraviny, ktore aj po odstraneni ci nutenom odstraneni cez Ccleaner, resp. prikazovy riadok sa opat pridaju.
Takze ti vlastne nic nechyba, je to skor zvyk.
To ze tam su nejake nove aplikacie v dnesnej dobe nie je taky problem, urcite to nezabera tak vela aby to bol problem.
Ovladaci panel natukas vo Win 10 cez Start, Enter, a otvori sa ti klasicky, aj zobrazenie sa da prepnut na klasicke. Taktiez je mozne "pripnut" klasicky ovladaci panel do startu a taskbaru.
Chybajuci Start bol myslim vo Win 8, aj Metro - to bola aj pre mna nocna mora, ale Win 8 som nikdy ja osobne nepouzival - a to som "prezil" aj nenavideny Milenium a tiez Vista s ktorym som bol spokojny. Ak by mal zostat Win 8, tak to radsej prejdem na Linux. Lenze bavime sa o Win 10, aj tato tema je Win 10.
Tak spat k 10, mne zatial vadi, ze sa nedaju ulozit / zalohovat nastavenia, kvoli pripadnemu preinstalovaniu, aby som nemusel vsetko nastavovat odznova, uz si ani nepamatam co vsetko som nastavoval, alebo sa to da ulozit?
To ze tam su nejake nove aplikacie v dnesnej dobe nie je taky problem, urcite to nezabera tak vela aby to bol problem.
Ovladaci panel natukas vo Win 10 cez Start, Enter, a otvori sa ti klasicky, aj zobrazenie sa da prepnut na klasicke. Taktiez je mozne "pripnut" klasicky ovladaci panel do startu a taskbaru.
Chybajuci Start bol myslim vo Win 8, aj Metro - to bola aj pre mna nocna mora, ale Win 8 som nikdy ja osobne nepouzival - a to som "prezil" aj nenavideny Milenium a tiez Vista s ktorym som bol spokojny. Ak by mal zostat Win 8, tak to radsej prejdem na Linux. Lenze bavime sa o Win 10, aj tato tema je Win 10.
Tak spat k 10, mne zatial vadi, ze sa nedaju ulozit / zalohovat nastavenia, kvoli pripadnemu preinstalovaniu, aby som nemusel vsetko nastavovat odznova, uz si ani nepamatam co vsetko som nastavoval, alebo sa to da ulozit?
-
hojko
Site Admin
Dreamer: Ze su tam aplikacie navyse nie je problem. Problem je, ze po odstraneni sa tam opat pridaju. Viem ako sa otvara ovladaci panel, ale ide mi o tu zmenu, ktoru spravili, to iste System (WinKey + pause).
-
Daniel9911
Professional
Ahojte chcem sa spýtať či ešte stále funguje bezplatný upgrade na win 10 z win 7 pro ? dakujem
Nie, davno skoncil. Kup si kluc z eBayu za par eur a upgradni.
Funguje.Kľudne si sprav aj čistú inštaláciu Win10 a použi kľúč od Win7.
Tiež sa zapojím, po straaašne dlhom čase potrebujem preinštalovať môj W10. Book bol kupovaný s W8, takže som využil ten free update a zdá sa mi, že keď som to potom raz preinštaloval, musel som nainštalovať zase W8 a potom aktualizovať (?). Alebo ako to je? Môžem nainštalovať W10 s kľúčom, čo mám nalepený na notebooku pre W8?
Pri NTB s Win8 , žiadný kľúč nepotrebuješ.Inštalačka si ho vytiahne z biosu a nastaví aj správne verziu Home alebo Pro.Ja som zatiaľ nemal NTB s nalepeným kľúčom pre Win8.
win 10 má v nastaveniach možnosť obnovy výrobných nastavení, s ponechaním dát alebo bez, resp. v rozšírených možnostiach je aj preinštalacia priamo cez win, teda ako čistá inštalačka. sprav to cez to a nepotrebuješ zadavať kluč
Ak už bol raz Win10 aktivovaný , tak nepotrebuješ žiadný kľúč.Počas inštalácie ,keď máš zadať kľúč si vyberieš nemám a pokračuješ v inštalácií.Aktivuje sa sám po pripojení na net.
Možno mám predsudky ale nikdy som toto nepovažoval za naozaj čistú inštaláciu, ktorú ten NB už potrebuje.mLuks napísal:win 10 má v nastaveniach možnosť obnovy výrobných nastavení, s ponechaním dát alebo bez, resp. v rozšírených možnostiach je aj preinštalacia priamo cez win, teda ako čistá inštalačka. sprav to cez to a nepotrebuješ zadavať kluč
Vďaka všetkým za rady.
Ešte dobre, že pri free upgrade na windows 10 sa dá ešte vrátniť späť windows 7. Počítač normálne ožil, oproti widnows 10 je to ako blesk. Ale mám nainštalovaný aj 7 aj 10 obidve aktualizované, no je dosť veľký rozdiel.
Ba ide to až tak ďaleko, že aj na počítač, kde bol original win10 som radšej dal win7 a čuduj sa svetu aj tam to ide o dosť lepšie.
No nikoho nenahováram a časom skončí windows 7 tak isto ako xp alebo na mnoho vecí ani ovládače nie sú ale u mňa je bezkonkurenčne lepší w7 - hry nehrávam, asi preto.
Ba ide to až tak ďaleko, že aj na počítač, kde bol original win10 som radšej dal win7 a čuduj sa svetu aj tam to ide o dosť lepšie.
No nikoho nenahováram a časom skončí windows 7 tak isto ako xp alebo na mnoho vecí ani ovládače nie sú ale u mňa je bezkonkurenčne lepší w7 - hry nehrávam, asi preto.
hm tak ja budem troska protirecit, lebo v robote sme mali 1 stolovy PC a druhy notebook , na jednom bol original windows 7 a na druhom windows 8.1, s oboma som presiel na windows 10 ked bol free, potom to sformatoval a dal ciste widnows 10tky a musim povedat , ze PC aj notebook su zivsie a windows 10 nabehne za 2 sekundy momentalne s SSD diskom pri notebooku.
Priatelka mala original windows 7, nahodil som tam cistu instalaciu 7dmicky, lebo uz bol zahltany , no nefungoval jej jeden program pre skolu, tak som skusil dat 10tku (mozno stacil len daky upgrade alebo doplnok) . Vidno samozrejme rychlejsi nabeh systemu windows 10, ale uz moc nevidim rozdiely v rychlosti, proste v dnesnej dobe klasicky HDD je shit.. je to pomale. Rozmyslat ci dat windows 7,8 ci 10 ak clovek nema SSD disk, tak velke rozdiely v rychlosti podla mna nie su. Nehovoriac o ostatnych plusoch a minusoch danych systemoch, ale cisto len rychlost spustenia systemu a z mojho pohladu pri "mojich" programoch a veci co vyuzivam.
Priatelka mala original windows 7, nahodil som tam cistu instalaciu 7dmicky, lebo uz bol zahltany , no nefungoval jej jeden program pre skolu, tak som skusil dat 10tku (mozno stacil len daky upgrade alebo doplnok) . Vidno samozrejme rychlejsi nabeh systemu windows 10, ale uz moc nevidim rozdiely v rychlosti, proste v dnesnej dobe klasicky HDD je shit.. je to pomale. Rozmyslat ci dat windows 7,8 ci 10 ak clovek nema SSD disk, tak velke rozdiely v rychlosti podla mna nie su. Nehovoriac o ostatnych plusoch a minusoch danych systemoch, ale cisto len rychlost spustenia systemu a z mojho pohladu pri "mojich" programoch a veci co vyuzivam.
zdravím, vkuse ma otravuje dookola ta istá aktualizácia, vkuse ju to dookola sťahuje a pýta si to reštart. Neviete ako to mám vyriešiť? Myslím tu navrchu Windows 10, verzia 1803 Ďakujem
Aktualizuj si win už na verziu 1809.
Podobnu aktualizaciu mi to nenajde. Vkuse dookola to otravuje s tou istou.