Výber holiaceho strojčeka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Výber holiaceho strojčeka

Príspevok od používateľa hojko »

Na dlhe strnisko nie je dobry ani planzetovy, ani frezkovy. Tam je najlepsi asi strojcek na vlasy bez nastavca, zastrihavac alebo spominany OneBlade.
howhigh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa howhigh »

hojko napísal:Na dlhe strnisko nie je dobry ani planzetovy, ani frezkovy. Tam je najlepsi asi strojcek na vlasy bez nastavca, zastrihavac alebo spominany OneBlade.
To určite, ale zase za 4-5 dní to aspoň mne nenarastie tak, že by to zobral nejaký zastrihávač s nádstavcom. Skúšal som tým Phillipsom čo mám a ten má nástavcov požehnane (aj na bradu) a nič to nezoberie. Musím použiť nástavec na holenie. Len som z toho fakt zmätený, druhov milión, na YT tiež sú rôzne videá, niekto planžetový, niekto frézkový no neviem. Tie drahšie nemusia byť lepšie, často majú len lepšie vybavené príslušenstvo. Neviem, či neskúsim Xiaomi frézkový :D. Stojí asi 40 €. Možno vyskúšam aj ten One blade, v dm sa dá fakt za 30 € kúpiť, len to už viem, že pri ňom mi bude veľmi vadiť, že budú fúzy lietať v okruhu 2 metrov, predsa len tie strojčeky, hlavne frézkové nerobia žiaden bordel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Trochu sa mylis. Aj frezkovy, aj planzetovy robi bordel. Kedze sa holim vzdy nad umyvadlom, tak vidim co napada po prvych sekundach do umyvadla z toho, ci uz chcene alebo nechcene. Tiez to vidim na tricku, pokial mam biele tricko, ze tiez napada aj na tricko. Takze sa divim tomu co to niekto v teme pisal, ze sa holi hocikde, napriklad v spalni ci izbe.
howhigh
Light Expert
Light Expert

Hmm, zaujímavé. Fakt mnohí hovoria, že tie strojčeky nerobia bordel. Dnes som sa bavil o tom so známym, má planžetový Braun z najnižšej série a jednak si ho pochvaloval (on sa ale holí takmer denne) a tiež mi spomínal to, že nerobí bordel a holí sa pred telkou. Asi si len nevšimne, že 20% bordelu ide mimo :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked sa holi pred telkou, tak asi tazko nieco spozoruje. Mal som Philips, Remington, teraz zase Philips a z kazdeho ostava bordel pri holeni. To iste planzetovy od Braunu. Spravim ti fotku v nedelu/pondelok, aby si sam videl.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Inak ked uz sme pri tom, co pouzivate na cistenie strojceka? (mimo kefky)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Oplachujem ho pod vodou.
yoggy

Mam strojcek uz polroka a ked pouzivam penu, tak vo vnutri zostane ako keby taky jemny "povlak" a voda/stetec vobec nepomaha a musim to odstranit prejdenim prsta. Tak neviem, ci ma s tym niekto podobny problem, alebo pouzivam zlu penu? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu je fotka z holenia nad umyvadlom. Holil som sa v piatok poobede, teraz v nedelu ranu. Nebolo to extra dlhe teda. Posud sam, ze ci z toho nic nepada a ci skutocne holenie pred televizorom je to prave orechove. Na cistenie pouzivam len cistu vodu, nepouzivam nic ine. K strojceku mam aj olejcek, ten tam kvapnem ked je strojcek cisty a suchy, no mozno 1x za 3 mesiace.

yoggy: K comu ti je pena na holenie k elektrickemu holiacemu strojceku???
Prílohy
20190203_115257.jpg
yoggy

Pokial nepouzivam penu, tak ma to neoholi tak dokonale...
howhigh
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Tu je fotka z holenia nad umyvadlom. Holil som sa v piatok poobede, teraz v nedelu ranu. Nebolo to extra dlhe teda. Posud sam, ze ci z toho nic nepada a ci skutocne holenie pred televizorom je to prave orechove. Na cistenie pouzivam len cistu vodu, nepouzivam nic ine. K strojceku mam aj olejcek, ten tam kvapnem ked je strojcek cisty a suchy, no mozno 1x za 3 mesiace.

yoggy: K comu ti je pena na holenie k elektrickemu holiacemu strojceku???
Díkes za info, nemusel si foto, ja ti verím, to len všeobecne sa tak hovorí. Čo máš prosím ťa za strojček a ako s ním spokojný ? Dokáže oholiť trebárs aj 5 dňové strnisko, ktoré ešte nie je úplne na zastrihávač ?

Inak tá pena/gél čo si sa pýtal Yogiho môže mať benefity z viacerých dôvodov, jeden ako sa teraz bavíme, je že nerobí bordel, môže lepšie oholiť a jej použitím by tam nemalo dráždiť pokožku.

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2019, 21:42)
yoggy napísal:Mam strojcek uz polroka a ked pouzivam penu, tak vo vnutri zostane ako keby taky jemny "povlak" a voda/stetec vobec nepomaha a musim to odstranit prejdenim prsta. Tak neviem, ci ma s tym niekto podobny problem, alebo pouzivam zlu penu? :D
Aký používaš a ako s ním spokojný ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tusim Philips S3520 to je, ak sa nemylim. Ale mal som aj seriu 5xxx, tiez holil dobre, ale s tym co mam teraz sa mi holi lepsie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

7series philips ma integrovane odsavanie takze sa mozes holit aj v posteli
androidak
Medium Professional
Medium Professional

CheZteR ale ty asi myslíš zastrihávač, nie holiaci strojček.

hojko ja som sa dnes holil nad umývadlom a nenapadalo nič, ani keď som strojček otočil hlavicou dolu, iba keď som po nej poklepal, tak trochu povypadalo.

yoggy kefkou/štetcom čistíš aj frézky?
howhigh
Light Expert
Light Expert

androidak napísal:CheZteR ale ty asi myslíš zastrihávač, nie holiaci strojček.

hojko ja som sa dnes holil nad umývadlom a nenapadalo nič, ani keď som strojček otočil hlavicou dolu, iba keď som po nej poklepal, tak trochu povypadalo.

yoggy kefkou/štetcom čistíš aj frézky?
Obligátna otázka. Aký strojček používaš ? :)
yoggy

androidak napísal: yoggy kefkou/štetcom čistíš aj frézky?
nah, staci voda. a kefku pouzivam co je v baleni, ale ma to nulovy ucinok, chcelo by to nejaku chemiu... Preto sa aj pytam ci neviete nieco poradit.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

yoggy pretože frézky sa nemajú čistiť inak ako vodou, inak sa skracuje ich životnosť.

howhigh už som to raz písal, mám konkrétne tento: Philips S7370/12 Series 7000
yoggy

https://www.alza.sk/philips-s5050-64-se ... 512477.htm

mam momentalne tento... a dokonca v prvej recenzii hned pise typek: "Péče o frézky - není kompatibilní s čistícími stanicemi, takže pro eliminaci bakterií + mazání, je vhodné dokoupit buď originální sprej, či kapalinu a namáčet ve sklence."

cize chcel by som vediet co na neho pouzit, hned v prvom odkaze na google som nasiel hento: https://www.amazon.co.uk/dp/B0012YEZKO/ ... lipsc0e-21

bude to v pohode, ak do pohara dam vodu + nastriekam tam sprej a necham ho tam "vymocit"? a po vybrati len oplachnem?
howhigh
Light Expert
Light Expert

Ahojte,
tak nakoniec som si vybral a dávam sem takú mini recenziu po prvom holení. Hlavná dilemma bola, či planžetový alebo frézkový. Vybral som planžetový.

Z viacerých dôvodov:
- o frézkových sa hovorí vo všeobecnosti, že sú na veľmi časté holenie a neporadia si s dlhšími fúzmi (ja sa holím tak 1-2 do týždňa);
- pri lacnejších, ale aj o niečo drahších frézkových som čítal v recenziách, že niekedy zašklbnú fúzy (zdalo sa mi to výrazne častejšie ako v recenziách k planžetovým);
- divný krúživý pohyb pri holení (planžetový má priamy smer ako žiletka);
- náhradné frézky výrazne drahšie ako planžety;
- zastrihávač majú planžetové priamo na svojom tele, pohodlne sa vysunie a zasunie, žiadne hranie sa s nástavcami;
- nie je mi sypatický Phillips :) (keby mám pocit, že je dobrý, šiel by som však do neho).

One blade od Phillipsu som úplne zavrhol, prišiel mi ako najhoršia možnosť. Z môjho pohľadu ide v podstate o žiletku s motorčekom (niečo ako vibrujúci gillete strojček, ak chcem vibrácie), s predraženými náhradnými holiacimi nástavcami (drahšie ako žiletky od Gillete) a ešte k tomu negatívum aj voči žiletke - dobré výsledky má za suchého holenia, takže fúzy strieľajú všade naokolo. Ja som chcel niečo pokrokovejšie a pohodlnejšie ako žiletky a nie polo-žiletku, nákladnejšie ako žiletku, po ktorej budem musieť ešte upratovať bordel.

Preto som sa rozhodol pre planžetový. Keďže si kupujem strojček prvý krát, tak som si povedal, že určite nepôjdem do drahého modelu - čo ak mi to nebude vyhovovať a vyhodené peniaze. Ďalej som si všimol aj podľa recenzií, že tie drahšie strojčeky nemusia holiť lepšie, akurát majú rôzne - často asi skôr marketingové vylepšenia.

Vybral som teda tento: https://www.holime.eu/braun-series-3-30 ... i-strojcek

Nemal som veľmi očakávania vzhľadom aj na najnižiu sériu Braun, ale po prvom holení musím povedať, že som nadšený a prekonal moje očakávania. Holil som sa s 5-dňovým strniskom. Nepoužil som zastrihávač, ale rovno som začal strojčekom a šlo to super. Fakt rýchle, žiletkou by som sa holil asi dlhšie. Žiadne potiahnutie ani zašklbnutie. A oholený do hladka ako so žiletkou. To 5-dňové strnisko dal ako nič. Som zvedavý, či sa planžeta neotupí, ale mala by vydržať cca 2 roky, čo by bolo super (pri mojom menej častom holení hádam aj dlhšie). Drží sa super, pekná farba. Viem, iba prvé holenie, ale som fakt veľmi milo prekvapený.
šimik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa šimik »

Ahojte, aké maté skúsenosti s vytváraním kontúr s One Blade? Neviem, či robim niečo zle, ale príde mi to na to úplne nepoužiteľné.
Napísať odpoveď