Platby bezkontaktne bez limitu?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Platby bezkontaktne bez limitu?

Príspevok od používateľa hojko »

Zle som to tam napisal. Malo to byt, ze Android Pay a Apple Pay neponuka nikto, ale NFC s vlastou aplikaciou ponuka TB a VUB.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Jj to máš pravdu. Ale Android pay je už len otázka času, v ČR už je.

Ale ak máš "správnu" banku, tak mobilom a hodinkami vieš platiť aj teraz. Na trhu je dosť smart hodiniek, ktoré majú NFC a obchod play, takže nie je problém inštalovať aplikáciu a "fungovať".

Akurát pri tom Android pay som čakal že to bude fungovať nezávisle od banky, ale vypadá to tak, že dohody s bankami musia byť individuálne. Ale je tu aspoň nádej, že sa do toho zapojí viac bánk, viď tiež mBank v ČR.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla sprav, ktore boli teraz na jesen na internete, tak Google uz rokuje s velkymi bankami, viacmenej to bolo potvrdene s tym, ze zaciatkom roku 2017 by sa to malo rozbehnut aj na Slovensku. Podla toho co som cital, tak to nebude fungovat ako PayPal, ze len pridas kartu a platis, ale ako pises - musia sa dohodnut z bankami, zrejme tam bude boj o percenta (alebo desatiny percent) z platby, pretoze sa to bude musiet delit ako medzi Google, tak aj medzi banku, takze to rokovanie bude podla mna najma o tom, vzhladom na to, ze Google ma system zabehnuty inde vo svete a preto tam bezpecnost vychytana uz bude.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

pre porovnanie ako to mam teraz, holandska banka ABN AMRO, platba virtualnou kartou cez mobil rovnako ako u VUB vo vlastnej appke.

Platba do 20 eur, bez PIN, rovnako ako karta.
Nad 20 eur, karta pyta PIN (nezamieta ako SLSP, len vypyta na displeji), mobil pyta PIN ale na displeji mobilu. Na mobile zadam PIN mobilnej virtualnej karty, a potom znova prilozim telefon k citacke.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj SLSP pri bezkontaktnej platbe pyta PIN. Kde si sa stretol s tym, ze zamietne platbu?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Samozrejme pri platbe nad 20€ pyta PIN, ale zamieta ak platis viac ako cca 5x po sebe bezkontaktne, nasledujucu potom zamietne a musis to opakovat znova, tentokrat normalne cez cip.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To je buď bug, alebo feature VÚB, rieš to s bankou.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

heker napísal:Aj SLSP pri bezkontaktnej platbe pyta PIN. Kde si sa stretol s tym, ze zamietne platbu?
Je mozne ze si to pletiem s tym co pise STomko
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Aktualne info: banka ma na vyjadrenie k reklamacii 30 dni, ale peniaze vraj isli do zahranicnej banky, takze to poslali na reklamaciu tam, zahranicna banka ma na vyjadrenie 6mesiacov :roll:

Inak pomaly zistujem, ze takto nastavene bezkontaktne platby ma asi len VUB, kedze pri pouzivani karty od TB nahodne pyta rovno pin alebo ze ju mam vlozit/pretiahnut. Aby sa prave predislo takymto situaciam, kedze bezkontaktne su poistene len do urcitej sumy(cca 100e). Bohuzial VUB tento fakt ignoruje a kludne vas necha ist do debetu aj 10.000, vsak zijeme len raz vsakze :lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A ten debet realne aj pouzivas?
yoggy

Nejak nevidim suvis s tym, ci to vyuzivam alebo nie. Skor narazam na to, ze sa to moze stat ludom, ktori ten debet aktivovany maju (na debetnej), ale osobne ho aktivovany nemam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Lebo kombinacia slabsej bezpecnosti u VUP + debet je dost rizikova. To by som jedno z toho hned rusil.
yoggy

UPDATE: peniaze mi vratili v plnej sume aj z debetnej aj kreditnej okolo 13.1., cize trvalo im to cca mesiac a 20 dni, ale celkovo to hodnotim ako dost negativnu skusenost :D

//autoeditácia príspevku (26 Okt 2018, 16:08)
Dnes som obdrzal predvolanie (po roku), vo veci su uz dvaja obvineni jeden z nich ma priezvisko XXX :lol:

Uvidim co viac mi povie pani vysetrovatelka :oops: Ale som rad, ze to nezapadlo prachom a riesi sa to :)

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2019, 0:54)
Dalsi UPDATE: Typkovia isli sediet na 3 roky nepodmienecne :lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

A to ti isty co ta okradli aj pouzivali platobne karty?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pekne.. by ma zaujímalo, kedy ich vypátrali a zatkli. Ak to bolo ešte niekedy v lete, o chvíľu už pôjdu vonku za dobré správanie... či sa mýlim? :)
yoggy

wladas napísal:A to ti isty co ta okradli aj pouzivali platobne karty?
Tak oni sa branili, ze tie karty nasli. Cize ziadna spojitost tam nie je. A co sa tyka telefonu, tak ten pripad uzavreli, kedze sa nezistilo nic a ti typkovia o tom tiez nic nevedia. :)
brm napísal:Pekne.. by ma zaujímalo, kedy ich vypátrali a zatkli. Ak to bolo ešte niekedy v lete, o chvíľu už pôjdu vonku za dobré správanie... či sa mýlim? :)
No odsudili ich teraz v januari, cize minimalne este rok a pol tam pobudnu. :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale do toho sa myslím ráta celková doba, čo sedeli, aj pred rozsudkom. Teda ak ich nevyšetrovali na slobode. Alebo sa neráta?
yoggy

Hmm neviem :D O tom info nemam, kedze som bol "vyluceny" z pripadu, kedze uz nie som poskodeny... Dostal som len echo... Ale naposledy co som tam bol, tak uz to bolo ready pre prokuratora, tak predpokladam, ze dovtedy nesedeli.
Napísať odpoveď