Strata dokladov
Re: Strata dokladov
áno, myslel som aj na to, ale stále je to podstatne menej možností ako cez bežný pracovný deň! 
-
blackieees
Medium Expert
Mam z policie potvrdenie o ustnom oznameni straty penazenky s obsahom, OP c. XYZ, VP c. XYZ vedenych na moje meno. Je tam len datum 31.5. 2015. Presne casy su potom priamo vo vypovedi. Staci mi len to potvrdenie alebo si mam ist pre istotu zobrat aj kopiu vypovede? Musia mi ju dat? Aky cas musia uchovat v systeme moju vypoved?Soviet napísal: Je neplatna, ak si ho samozrejme nahlasil na policii co najskor a mas od nich doklad, ze od daneho casu a datumu je zablokovany. Potom su to sracky danej institucie, ktora uzavrela zmluvu na neplatny obciansky. Tak to bolo mne pri strate oboznamene.
Inac vcera som pozeral a na stranke ministerstva vnutra je moj obciansky vedeny uz ako strateny.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mne sam policajt povedal, ze je lepsie nahlasit to ako kradez, nie stratu. Vraj z principialneho hladiska.
Netusim po aku dobu si ten papier mas odkladat. Ja som ho asi po 1-2mesiacoch dakde zapotrosil a nic mi neprislo. Ked tak vzdy mozes ist na policiu a oni tvoj zaznam tam budu mat a vsetko okolo toho.
Viac ako ten papier s vypovedou ti netreba. Hlavne je, ze v nej mas aj cas, datum a co sa udialo.
Netusim po aku dobu si ten papier mas odkladat. Ja som ho asi po 1-2mesiacoch dakde zapotrosil a nic mi neprislo. Ked tak vzdy mozes ist na policiu a oni tvoj zaznam tam budu mat a vsetko okolo toho.
Viac ako ten papier s vypovedou ti netreba. Hlavne je, ze v nej mas aj cas, datum a co sa udialo.
cisto teoreticky-ani v nedelu doobeda nie je najmensi problem na jeden OP nabrat tovar za tisice €.
Splatkove spolocnosti skontroluju OP ci je nahlaseny ako kradnuty alebo strateny a ak v tej chvili nie je, tak je vsetko ok a dodatocne uz clovek sa z toho vykruti iba tazko.
Splatkove spolocnosti skontroluju OP ci je nahlaseny ako kradnuty alebo strateny a ak v tej chvili nie je, tak je vsetko ok a dodatocne uz clovek sa z toho vykruti iba tazko.
-
blackieees
Medium Expert
Samozrejme, mohlo sa to stat, ale bola by to uz moc velka nahoda, aby sa dostal do ruk prave takemu inteligentnemu spekulantovi a zaroven podvodnikovi, ktory by ho dokazal za tych niekolko hodin tak dokonale zneuzit.
A ved napr. splatkove spolocnosti zas musia mat strop, kedy uz vyzaduju aj potvrdenie o prijme.
A este mam otazku, splatkove spolocnosti nezdielaju navzajom medzi sebou info o dlznikoch v nejakom registri?
A ved napr. splatkove spolocnosti zas musia mat strop, kedy uz vyzaduju aj potvrdenie o prijme.
A este mam otazku, splatkove spolocnosti nezdielaju navzajom medzi sebou info o dlznikoch v nejakom registri?
Registre dlznikov su bankove aj nebankove,pristup je iba pre registrovane subjekty-neverejne.
"Samozrejme, mohlo sa to stat, ale bola by to uz moc velka nahoda, aby sa dostal do ruk prave takemu inteligentnemu spekulantovi a zaroven podvodnikovi, ktory by ho dokazal za tych niekolko hodin tak dokonale zneuzit. "
-ako vtip je to dobre, realita je nanestastie uplne ina
Obist sa da vsetko ak clovek vie ako na to a podvodnici to vedia. Tymto prispovkom chcem povedat iba jedine, je dobre si na doklady davat velky pozor, najlepsie ich mat schovane niekde na bezpecnom mieste doma /trezor a pod/ za beznych okolnosti clovek OP vobec nepotrebuje mat pri sebe vonku.
To ci niekto zneuzil Tvoj OP sa nedozvies dnes, ani o tyzden, moze to byt uplne kludne az o dva-tri mesiace.
"Samozrejme, mohlo sa to stat, ale bola by to uz moc velka nahoda, aby sa dostal do ruk prave takemu inteligentnemu spekulantovi a zaroven podvodnikovi, ktory by ho dokazal za tych niekolko hodin tak dokonale zneuzit. "
-ako vtip je to dobre, realita je nanestastie uplne ina
Obist sa da vsetko ak clovek vie ako na to a podvodnici to vedia. Tymto prispovkom chcem povedat iba jedine, je dobre si na doklady davat velky pozor, najlepsie ich mat schovane niekde na bezpecnom mieste doma /trezor a pod/ za beznych okolnosti clovek OP vobec nepotrebuje mat pri sebe vonku.
To ci niekto zneuzil Tvoj OP sa nedozvies dnes, ani o tyzden, moze to byt uplne kludne az o dva-tri mesiace.
-
blackieees
Medium Expert
Ides podla mna do extremu. Opisujes tu podvodnikov, ktori by na normalneho cloveka v pohode nieco nasili, aj keby nestratil doklady.
Aka je sanca, ze prave niekto taky nasiel moje doklady? Neviem, pohybujem sa medzi ludmi a stale mi pridu v prevahe ti, ktori na to nemaju bud hlavicku alebo aj ked maju, tak maju chrbtovu kost a svedomie.
Uz to nebudem riesit, ako vravis, ak ich niekto zneuzil, dozviem sa to az par mesiacov po, teraz aj tak nic nevyriesim.
Aka je sanca, ze prave niekto taky nasiel moje doklady? Neviem, pohybujem sa medzi ludmi a stale mi pridu v prevahe ti, ktori na to nemaju bud hlavicku alebo aj ked maju, tak maju chrbtovu kost a svedomie.
Uz to nebudem riesit, ako vravis, ak ich niekto zneuzil, dozviem sa to az par mesiacov po, teraz aj tak nic nevyriesim.
je mala pravdepodobnost ze niekto zneuzil tvoje doklady, ale je dobre ked ostatni na tomto priklade vidia ze je to riziko, pretoze taketo veci sa denne stavaju.
Caute.
stalo sa mi to v co som dufal, ze sa nikdy nestane. V sobotu okolo 16 som stratil,alebo mi bola ukradnuta penazenka. OP+vodicak+platobna karta+karta poistenca a nejake bubaky. Kartu som do hodiny telefonicky blokol, ticket restaurant kartu tiez tak do dvoch a nebolo ani vidiet, ze by nimi niekto platil v obchodoch. Okolo 17:00 som zasiel na obvodne oddelenie co mame na sidlisku, kde bol len nejaky na recepcii. Ten mi povedal, ze nech pockam do pondelka ci mi niekto nenajde op a neodovzda na fizlicu, ze je mozne ze mi potom zavolaju. Tak som cakal do pondelka,a vybavit novy som siel az utorok okolo 14. Az teta mi hovori, ze preco som taky blby a nenahlasil stratu hned v sobotu, ci nemam strach, ze na moj op zobral pozicky,alebo nieco na splatky. Fizel mi poradil nech cakam a ze nech proste zajdem si zaziadat o novy a ze oni to uz potom stary stpnu v systemoch.,a samozrejme som ho posluchol. Teraz ta podstatna otazka,ako si zistit ci sa moj OP/ vodicak zneuzil?
Vypis z uveroveho registra? Kde mam volat, pisat ist osobne? Posral som to a teraz by som bol rad , keby som mal istotu.
Vdaka za info!
stalo sa mi to v co som dufal, ze sa nikdy nestane. V sobotu okolo 16 som stratil,alebo mi bola ukradnuta penazenka. OP+vodicak+platobna karta+karta poistenca a nejake bubaky. Kartu som do hodiny telefonicky blokol, ticket restaurant kartu tiez tak do dvoch a nebolo ani vidiet, ze by nimi niekto platil v obchodoch. Okolo 17:00 som zasiel na obvodne oddelenie co mame na sidlisku, kde bol len nejaky na recepcii. Ten mi povedal, ze nech pockam do pondelka ci mi niekto nenajde op a neodovzda na fizlicu, ze je mozne ze mi potom zavolaju. Tak som cakal do pondelka,a vybavit novy som siel az utorok okolo 14. Az teta mi hovori, ze preco som taky blby a nenahlasil stratu hned v sobotu, ci nemam strach, ze na moj op zobral pozicky,alebo nieco na splatky. Fizel mi poradil nech cakam a ze nech proste zajdem si zaziadat o novy a ze oni to uz potom stary stpnu v systemoch.,a samozrejme som ho posluchol. Teraz ta podstatna otazka,ako si zistit ci sa moj OP/ vodicak zneuzil?
Vypis z uveroveho registra? Kde mam volat, pisat ist osobne? Posral som to a teraz by som bol rad , keby som mal istotu.
Vdaka za info!
to si sa dobre oje***
predpokladajme ze osobne si asi ten uver vybavovat nebol, cize by to riesil online, pri online pozickach sa musi tiez nieco podpisovat a niekam posielat? ak ano tak to zrejme este v ziadnom systeme nebude
predpokladajme ze osobne si asi ten uver vybavovat nebol, cize by to riesil online, pri online pozickach sa musi tiez nieco podpisovat a niekam posielat? ak ano tak to zrejme este v ziadnom systeme nebude
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ozaj sa dnes da nieco vybrat na obciansky ? Tomu neverim...
No nechal som sa oklamat fizlom,zjavne sa mu nechcelo nic vypisovat. A ja som tiez debilko, lebo som uveril moznosti, ze penazenku som mozno stratil, a niekto ju odnesie na fizlicu a este mi aj zavolaju. Co teraz? Uverovy register ci niekto na mna niekde uzavrel nejake splatky?
Stať by sa to skutočne mohlo, ale používať také vrátené doklady je veľké riziko, práve kvôli spomenutému zneužitiu.
Si predstav že by sa peňaženka našla a o pár mesiacov by to prišla upomienka za neplatený úver...
Si predstav že by sa peňaženka našla a o pár mesiacov by to prišla upomienka za neplatený úver...
Vcera som bol poziadat o novy op+vodicak. Tu uz len ide o to, ze co za tie 3 dni sa mohlo stat. Jedine co ma napadlo, ze vypis uveroveho registra, ale tam su asi len informacie z bank,kariet, ale netusim ci aj splatkove ci leasing a podobne srandy. KEby mal len jeden doklad, tak si zjavne na zmluvy neskrtne, kedze vecsinou chcu dva doklady totoznosti.
A co ziskas tym ze by si skutocne daco nasiel v registry?
Siel by som to riesit predsa, ved mi bol zneuzity obciansky a sfalsovany podpis na zmluvach a podobne. Ci co si myslis, ze by som platil za cudzi tovar?
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2019, 15:47)
Vcera som ju nasiel,par metrov od vchodu do firmy. Musela byt cely cas pod snehom a ako sa topil,vyliezla. PO otvoreni vnej boli doklady,aj bankomatova karta,aj elektricenka. Neboli v nej peniaze,ani ten jeden cent co som tam mal. Prezervativ si tiez pre istotu zobral. Happy end ako pixa.
Museli ju vybielit ciganski brigadnici co cistili chodniky.ale to uz je jedno. Snad mi teda nehrozi nejaky sek od kiskovej firmy, ze som si zobral iphone na splatky
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2019, 15:47)
Vcera som ju nasiel,par metrov od vchodu do firmy. Musela byt cely cas pod snehom a ako sa topil,vyliezla. PO otvoreni vnej boli doklady,aj bankomatova karta,aj elektricenka. Neboli v nej peniaze,ani ten jeden cent co som tam mal. Prezervativ si tiez pre istotu zobral. Happy end ako pixa.
Museli ju vybielit ciganski brigadnici co cistili chodniky.ale to uz je jedno. Snad mi teda nehrozi nejaky sek od kiskovej firmy, ze som si zobral iphone na splatky
Nepoznáš tie reklamy: "Pani Katka sa vybrala len venčiť psa a vrátila sa s novým televízorom".Arkaz napísal:Ozaj sa dnes da nieco vybrat na obciansky ? Tomu neverim...
Son-Goku, poučenie pre teba, sprav si do peňaženkového kondómu dieru špendlíkom. Pán zlodej bude mať potom prekvapko.
Keby to cigani aspon sbskarovi doniesli. No nic velke ponaucenie, a teraz uz budem mat ten cipovy op, cize sa to za z domu hned odhlasit. A nemusim davat na rady policajta. ze o nic nejde predsa,vyckajte.
ephramko no ved aby sa to este proti mne neobratilo
ephramko no ved aby sa to este proti mne neobratilo