Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tri roky záruky od výrobcu a následne sedem rokov poistenia na motor BoosterJet a prevodovku.
Prevodovka je na výber M6 alebo A6 s meničom krútiaceho momentu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a pocas tej doby treba chodit na pravidelne kontroly do autorizaku? a predpokladam ze v A6 treba aj pravidelne menit olej v A6 podla predpisov vyrobcu, ak ano tak potom si tu zaruku niekolkonasobne preplatis
ak nie, tak je to samozrejme prijemny benefit od vyrobcu

@Mato55002
CheZteR napísal:80% mimo mesta znie fajnovo, ale realne to je 12,5 kilometra, to sa ti realne zohreje iba voda v motore, den co den, denne
dnes som si to skusil na svojom aute a vies co? olej sa nezohrial a to som isiel o 1/3 viac ako budes ty, podotkol by som ze som mal predohrev motora a pred jazdou zapnute webasto takze som mal interier hned vyhriaty a startoval s vodou zohriatou na 60 stupnov
Prílohy
55099D85-5F4A-406B-AA47-18C49E1AA828.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

maly update z mojej strany:
v piatok sme chceli pobehat viac predajni, nech si popozerame auta, nakoniec sme stihli len dve kvoli detom.
najprv sme boli v renaulte, grand scenic bol moj favorit a zena sa uz postupne zmierovala s tym ze budeme mat <> na aute. sice bolo ok, ozaj prakticke auto (aj zene sa dost pacili iste veci v interieri), v realne nevypada az tak pekne ako na obrazkoch. nazivo som asi vzdy videl len mensi scenic ale tento velky ma teda nezaujal, mozno to bolo farbou.

potom sme uz stihali iba jednu predajnu a cestou bol nissan. vyhliadnuty sme mali x-trail, vzhladovo celkom pekne, kufor velky (a prakticky, vela moznosti ako ho organizovat) a zadne sedadla tiez priestranne.
no a predajca nas hned chytil ze prave dopredavaju posledne kusy a ze maju dobre ceny a mame sa popohnahlat. zena bola nadsena tak sme si na dnes dohodli testovaciu jazdu. vybava by bola stredna (n-connecta) a vypada to tak ze cenovo tam budeme vediet este pridat premium balik a potom mi v tom aute uz ozaj nic nechyba, okrem toho monitoru mrtveho uhlu, ktory je ale iba v najvyssej vybave).
tak este dam vediet ci sme ho teda zobrali alebo nie :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

inak ak by ste niekto potrebovali/chceli tak mam na predaj 18" 5x108, ET55 elektrony v 99,9% stave
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

bol som v nissane, to skladove auto co nam ponukal nebolo uplne nove, jednalo sa o pol rocne auto s najazdenymi 12 tisic kilometrami. jazdil ho nejaky nissan manager a teraz ho predavaju. samozrejme ponukol zlavu adekvatnu tomuto stavu, akurat ze mi tam naratal hromadu predrazeneho prislusenstva (16" zimnu sadu za 1400 eur a zakladnu vybavu za 450 eur), takze vo vysledku sme mierne nad limit.
to by nebol az taky problem, auto sa nam paci aj by sme ho chceli, ale mame trochu strach z toho stavu. on sa tvaril ze mu nic neni ze ho predavaju ako 99%, ale aku mam istotu?

na druhu stranu, kazdy komu som to povedal kontroval znamou hlaskou "nikdy nevies kto na tom jazdil a ako" ale ja by som rad vedel co tato hlaska realne znamena. co sa moze za pol roka jazdenia pokazit na aute?
predpokladam ze sa mi seriozne dilerstvo nebude snazit predat havarovane auto ako 99% stav. rovnako nejake skrtance, skrabance by som si vsimol. co sa moze stat motoru, prevodovke a podvozku za pol roka? mohol jazdit "brzda-plyn", mohol trapit prevodovku. bude to nieco co za pol roka znici auto ked ja sa k nemu budem dalsich 5 rokov spravat normalne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

K tomu ti mozem dat len odkaz na tento blog s pribehom o tom, ze aj auto kupene s 5 km na tachometri uz nemusi byt v 100 % stave: http://www.autoporadca.sk/magazin/clano ... 018/02/26/
Ale tiez sa priklanam k tomu, ze za pol roka a 12000 km sa jazdenim neda autu velmi ublizit. Ide vsak o kriticku cast zabehu motora a ked s tym prvy majitel jazdil agresivne tak motor mohol "trpiet" viac ako je bezne. Tiez ak tam je turbo, tak moze byt v horsom stave ako by malo byt. Ale su to veci, ktore nedokazes skontrolovat, preto by som na tvojom mieste pytal vyraznejsiu zlavu. Ak som dobre pochopil, tak od teba chcu za auto s 12000 km sumu ako za nove.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mas na to zaruku, neries..za 5 rokov to auto "znicis" viac ako ten manazer za pol roka

no a ano, urcite by som pytal vacsiu zlavu, minimalne to obutie zadara
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Môže riešiť veci, ktoré by pri novom aute riešil až za päť rokov, no vzhľadom k nešetrnému užívaniu ich bude riešiť skôr a na to sa záruka nevzťahuje. Typicky tlmiče, turbo a iné spotrebné veci.

Ja by som do toho nešiel (jedine pri fakt výraznej zľave). Predvádzacie a služobné vozidlo sa nešetrí = nikdy nevieš aké "prasa" v tom jazdilo.

Mohol to byť aj manažér, ktorý bežne ráno pri -10 odchádzal na stretnutie s plynom na podlahe, keďže už meškal atď. Vedieť že budeš mať každý rok nové služobné auto, tak to neriešiš si ty....

Prekročíš svoj finančný limit a ešte aj budeš mať auto, kde hrozia zvýšené výdaje za servis. Šiel by som do toho iba za podmienky, že si pár tisíc pod limitom a ušetrené peniaze necháš na servis.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ano, rozhodli sme sa tak ze proste nad limit nepojdeme, urcite nie pri jazdenom aute.
to uz sa mozem obzerat po ozaj jazdenych autach a bez problemov som nasiel xtrail vo vyssej vybave len za tisic viac a mal najazdene 16 tisic.

poslal mi druhu ponuku, ta ista vybava bez premium baliku (ten stoji 2 tisic) ale uplne nove auto. za tu istu cenu. odpisal som mu ze zoberiem ci uz jednu alebo druhu ponuku ale bez zimneho obutia, radsej nech je lacnejsie o 1400 eur.
rovnako som chcel aby mi napisal co znamena polozka "Zabezpecenie" v hodnote 450 eur a "Doplnkova vybava" za 180 eur.

este mam v plane zbehnut k druhemu dealerovi nissanu, co ponukne ten.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som take auto nekupoval a pekne by som sa mu vysmial, ked je auto nove treba dbat na co najvyssiu opatrnost kvoli motoru kym sa zabehne a kym si vsetky komponenty sadnu, menezeris urcite nebude tento typ cloveka, takze ziadnu jazdenku a predvadzacku nebrat, to nie je nove auto, nebudes tam mat ten pocit z noveho auta, pekne nove co zislo dole z kamiona
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

volal som dnes s tym predajcom, nedohodli sme sa.
tvrdil ze "Zabezpecenie" za 450 je nejake povinne pripoistenie na auta nad 25 tisic... divne ze napriklad vo forde nic take nemali...
Doplnkova vybava za 180 eur su vraj nejake koberceky ci co a povinna vybava (teda lekarnicka za 10 eur asi).

no a najviac sa mi pacilo ked povedal ze ano, vie mi to auto predat aj bez 1400 eurovej zimnej sady pneumatik, ale ze cena klesne iba o 500 eur...
zial sme sa nedohodli.

tiez som volal s pani z nissanu v trencine, mali tam 2 kusy toho co chcem. na stranke bola cena 27400, co by zodpovedalo vybave (zakladna cena + premium balik) cca ale do telefonu mi oznamila ze to je specialna cena pre polovnikov, policajtov ci doktorov a pokial by som to bral ako sukromnik tak to bude cez 28 tisic... lol

tak nissan asi nebudeme mat...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

neskusis este ineho nissan predajcu?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

volal som este s jednym predajcom v bratislave a pisal som jednemu do novych zamkov.

vypada to tak ze s tou cenou asi ozaj nikto nic nespravi, chapem ze je to dobra vybava a asi chceme proste moc v nasom budgete.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Hlavne ako Ti písali vyššie - pozor na "niekoľko najazdených kilometrov".
V dávnej minulosti som sa tak obabral hoci nie s autom, ale mopedom.
Niekto to vrátil, ja blbec som naletel predavačovi - "tento je už aj vyskúšaný".
Motor bol pri ubraní hlučný, nemal správny výkon/ťah v menších otáčkach, pár vecí som pomenil no nepomohlo.
S autom by som to zažiť nechcel :)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ja som bol dnes testovať sx4 s cross a musím povedať , že som bol milo prekvapený. Podvozok to má viac než solídny.. Odchádzal som už aj celkom rozhodnutý, ale zastavil som sa ešte v Opli a tam nam na astru dali zľavu 22,5%..(firma, kde robí žena má dohodu s importerom) takže teraz netuším čo vybrať..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

je to jednoduche, zobrat astru, hned predat a kupit suzuki
JCM01
Light Professional
Light Professional

Síce som to nezisťoval, ale väčšinou tam je nejaká klauzula, že auto musíš mat X mesiacov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som mal referencie od kolegov ze u oplu je uplne bezne ze ti daju zlavu az 20%.
dnes ti skoro kazdy predajca da tych 10%, niekto 15% ale viac ludi mi hovorilo ze opel dava aj 20%. tak aby si sa neopalil ze kupis astru za ucelom predaja a nikto ju za tu cenu nebude chciet kupit.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, Opel dava tu zlavu asi skoro kazdej vacsej firme. A ked tam nahodou nerobis, tak ti tu zlavu daju aj tak :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

"das auto" :D
Napísať odpoveď