Osoba xy je zamestnanec firmy s.r.o. a ja som zamestnávateľ manažér finančný sprostredkovateľ ktorý je evidovaný v národnej banke a spadam pod firmu ktorá sa zaoberá finančnými službami. chcem ho zamestnať... dat si ho do svojej osobnej kancelárie, kde by mi robil administratívnu prácu. Firma s.r.o je napísaná na jeho ženu. Takže on je v tej firme evidovaný ako zamestnanec. Budem za neho musieť platiť odvody nejaké alebo?
Fakturovat by som musela na tu firmu s.r.o.
Bude narábať s osobnými údajmi takže aké sú rizika dá sa takato osoba zamestnať v tejto oblasti s týmito nalezitostami? V zmluve by muselo byt uvedene presne jeho meno že môže vykonávať túto prácu len táto osoba žiadna iná. Mam pravdu? Aby som nemala nejaké problémy. Ci už keď príde kontrola z NB Slovenska alebo iné..
Manažérka ja ( zamestnávateľ) bude teda uzatvárať zmluvu s s.r.o. takže aké sú výhody rizika a podobne...
Platiť budem, fakturovat teda na tu s.r.o.
Da sa vôbec zamestnat takáto osoba ? Príde mi to nejak komplikované. Ešte čo sa týka tejto oblasti...nepoviem príklad firma stavia domy..fakturujem na ňu a ona posiela svojich zamestnancov...
Načo si mam dat pozor a iné postrehy ak sa niekto do toho vyzná...pravnik alebo?? Tuto slutocnost mi oznamil neskor po pohovore. Bola som v tom aj som ho oboznamila ze ho chcem zamestnat na zivnost. Teraz sa obavam ci nieco nema za lubom..Dakujem
Ešte údajne ide meniť nazov ta firma ide ju predpísať na ženu...všetko ale mi ma poslat...
Pracovný vzťah pomoc
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pracovný vzťah pomoc
Mas na vyber. Bud toho cloveka zamestnas na zivnost a fakturovat budes na jeho zivnost alebo budes spolupracovat s Firma s.r.o kde budes aj vystavovat faktury.
Tam ale musis jednat so zastupcom alebo kontelom firmy kedze ich zamestnanec dostane pkyny od nich co ma u vas robit atd...
Co sa tyka citlivych udajov, staci dat podpisat dohodu o mlcanlivosti danemu zamestnancovy a spomenut, ze je to externy spolupracovnik z danej firmy.
Ak ju porusi, mozete vymahat odskodne.
Za neho ziadne odvody platit nebudes to je zalezitost jeho firmy. Ty budes len platit faktury, ktore budu vystavene jeho firmou.
To, ze sa ide menit nazov alebo vlastnik je pre teba nepodstatne. Staci si overit ci komunikujes stale s firmou s rovnakym ICO, ktore je nemenne.
Tam ale musis jednat so zastupcom alebo kontelom firmy kedze ich zamestnanec dostane pkyny od nich co ma u vas robit atd...
Co sa tyka citlivych udajov, staci dat podpisat dohodu o mlcanlivosti danemu zamestnancovy a spomenut, ze je to externy spolupracovnik z danej firmy.
Ak ju porusi, mozete vymahat odskodne.
Za neho ziadne odvody platit nebudes to je zalezitost jeho firmy. Ty budes len platit faktury, ktore budu vystavene jeho firmou.
To, ze sa ide menit nazov alebo vlastnik je pre teba nepodstatne. Staci si overit ci komunikujes stale s firmou s rovnakym ICO, ktore je nemenne.
Financny agent alebo poistovak potrebuje splnat GDPR, teda by si mala mat vypracovanu komplet GDPR smernicu/dokumentaciu/projekt.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
GDPR nemusis zatial vobec riesit ak na to nemas cas. Maximalne co ti mozu dat je upozornenie.
Az potom sa oplati riesit taketo veci.
Az potom sa oplati riesit taketo veci.