Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa hojko »

Pridana anketa...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chmelár.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

specialne kvoli tebe som dal do otazky "by", aby si aj ty mohol zahlasovat

nie je zac ;-)

//ocakavam, ze tu bude aspon 15 odpovedi, tak supsup vsetci aktivni :P
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

aj ja dakujem za "by". podla platnej legislativy sa na tychto volbach zucastnit nemozem. kvoli praci sa nemozem preletiet na prve kole a druhe je naplanovane na termin po odchode Britanie a neodporuca sa cestovat.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Čo a kde si mám vybaviť, ak chcem voliť a som mimo bydliska (ale stále v SR) ?
jackb
Redeemer
Redeemer

na obecnom/mestskom urade prenosny volicsky preukaz. potom uz len pojdes do volbnej miestnosti, ktoru budes mat v tom case po ruke
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne tak. A da sa aj elektronicky poziadat, ale treba poziadat o preukaz na kazde kolo zvlast, najlepsie ale obe naraz. Take info mam od mestskeho uradu v TN.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dojalo ma, že Mistrík sa už stihol "nezhodnúť" s Čaputovou, na čom sa vlastne dohodli. :D
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Caputova is the new Butora? Vyzera to, ze prve kolo rozhodne to, ako sa zachovaju B-ckovi prezidentski kandidati. Kotleba, Caputova, Bugar ci Miklosko asi na druhe kolo nemaju narok, ale maju sancu zobrat hlasy niekomu inemu.
jackb
Redeemer
Redeemer

debata z Euroaktivu musela byt nazivo velka sranda. sudca Stefan H. nie je schopny povedat nic k veci, len vykrikuje a dokonca hned na uvod ospravedlnil genocidu. smutne je, ze su ludia, ktori ho prave preto budu volit.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

inak šefčovič je úplne odtrhnutý od reality
jackb
Redeemer
Redeemer

:D dalsie NPC skriptovane kroky?

a po troch debatach, skor iny kandidat realitu (re-ali-tu) videl len ako heslo v slovniku.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mne je aj skoro jedno, že kto vyhrá, možno na nejaké veľké výnimky, ako napr. šašo Harabin. Možno keby sa dostal do druhého kola by som išiel proti nemu voliť.

Volieb sa pravdepodobne nezúčastním ale toto nie som si úplne istý, len je to dosť pravdepodobné.

Stále len veľké reči, veľké sľuby a ako vieme nič z ničoho nebude. Aj teraz Kiska čo spravil okrem toho, že občas kopol do Fica? Skoro nič.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cesar - a co ine mal spravit? prezident je len marketingova postavicka pre zahranicie
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Preto sa mi zdajú tie rôzne bombastické sľuby ako neseriózne.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Prezident ma skor soft-power, moze otvarat temy, spajat ludi, reprezentovat svoje nazory na rozlicnych podujatiach. Nie je to nic uzasne, ale moze formovat zeitgeist krajiny. Okrem toho hra dolezitu ulohu pri rozlicnych menovaniach, vid. teraz ustavny sud. Kebyze tam nie je Kiska, tak uz je Fico napochodovany v Kosiciach a z ustavneho sudu sa nam stane hracka politikov. Aj pre toto ma zmysel volit prezidenta. Ale suhlasim, ze niektori kandidati tam slubuju nesplnitelne veci, napr. Harabin je v tomto asi najzabavnejsi. Ako pravnik a vrcholovy politik musi velmi dobre vediet, na co ma prezident pravomoci. To co on dokaze naslubovat je ale uplne fantasticke.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako celkove táto retorika, že prezident je bábka sa mi nepáči. Áno, pokiaľ všetko klape, tak len kúri a svieti a obeduje s vplyvnými ľudmi a vypráva v telke, čo je nového.

Prezident by mal v prvom rade ctiť Ústavu - rozumej nevytvárať precedensy a krkolomné interpretácie v šedých miestach - a počas obdobia otvárať témy, ktoré hýbu spoločnosťou. Oboch vecí sa Kiska ujal pomerne dobre a čo si pamatám, aj neskôr komický Schuster bol čo sa týka napr. zahraničnej politiky absolútna topka.

Že prezident nie je bábka sa ukáže v časoch kríz, neviem si predstaviť ako by reagoval minulý rok taký Gašparovič ("akoby člen Smeru"). v momente vojny a ústavnej krízy tam chcem mať človeka, čo má hodnoty a je ochotný sa za ne postaviť.

TL,DR: Čim väčšia kríza v krajine, tým sú osobný charakter a právomoci prezidenta dôležitejšie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Začal som pozerať TV a iné debaty s kandidátmi. Dnes na TA3 bol aj Chmelár v poslednom slede so Zábojníkom. Mňa by zaujímalo, že ak sa odprostíte od toho, že je ľavičiar, a že si dovolil po tom, ako si zlomil nohu, stlstnúť (Zomri), tak napr. na základe dnes povedaného: aký máte na neho postoj? Čo by vám na ňom vadilo?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

By ma zaujimalo načo sa prihlasil Kotleba, vyhrať nevyhrá, iedine asi tak pre volebný prieskum, ktorý má zadara, prípadne sa môže vzdať kandidatúry a pdporiť chmelára, prípadne Harabina. Ja v prvom kole asi nikoho, nie je koho a v druhom podla situácie, ak sa tam stretne śefčovič s mistríkom, tak neviem koho z nich by som zvolil, ak neprihliadnem na stranícke tričko.

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2019, 17:15)
hughito napísal:Mňa by zaujímalo, že ak sa odprostíte od toho, že je ľavičiar, a že si dovolil po tom, ako si zlomil nohu, stlstnúť (Zomri), tak napr. na základe dnes povedaného: aký máte na neho postoj? Čo by vám na ňom vadilo?
Napr. to ako sa votrel v gorila protestoch medzi vedenie demonštrantov a vďaka jeho pomoci sa to celé rozpadlo. Potom jeho postoj k Tisovi je tiež zaujámavý, podobne k židom. Potom neviem, mocho nesledujem, ale v jednom jeho promo videu som postrehol, že aj ku Kiskovi sa vyjadruje podobne ako všetci tý čo po nom pokrikujú všade kde po sk ide, lenich nie je počuť lebo rtvs a asi aj iné tv vypínajú zvuk. O ruskej otázke... tiež neviem, ale sa mi marí, že tam je tiež nejako orientovaný, opravte ma ak sa mýlim. Inač ako na pohlad vyzerá v pohode, pokým nezačne rozprávať.
Napísať odpoveď