Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa jackb »

Prezidentom nemoze byt osoba, ktora by v inej krajine bola vazobne stihana za ospracedlnovanie genocidy.
Okrem toho je to hyjena, a okrem Gorily kde som ho zazil osobne, sa pred 11 mesiacmi pokusal vytlct politicky kapital z toho, ze Jano Kuciak bol jednym z jeho ziakov.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal:Začal som pozerať TV a iné debaty s kandidátmi. Dnes na TA3 bol aj Chmelár v poslednom slede so Zábojníkom. Mňa by zaujímalo, že ak sa odprostíte od toho, že je ľavičiar, a že si dovolil po tom, ako si zlomil nohu, stlstnúť (Zomri), tak napr. na základe dnes povedaného: aký máte na neho postoj? Čo by vám na ňom vadilo?
mne viac menej to co retkvicovi+ jeho nazory na vojnu na balkane.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja ho vnímam tak, že sa dlhé roky snaží dostať do vrcholovej politiky, ale neviem ani o jednej jedinej verejne prospešnej veci, ktorú by urobil pre ľudí. A tiež sa mi vyslovene hnusí, že by som mal do reprezentačnej funkcie voliť niekoho, kto si v kupé v prítomnosti cudzích ľudí je schopný špárať šušne. Neviem o tom, že by mal kontakty na ľudí z podnikateľského prostredia alebo zahraničnej diplomacie a pod. Takže je v podstate nulová šanca, že by z pozície prezidenta dokázal dosiahnuť niečo významné pre Slovensko.

Ak má pán Chmelár silnú vnútornú potrebu dokázať si prostredníctvom verejne volenej funkcie, že je niekto, tak by to mal najprv skúsiť na pozíciu starostu nejakej random dediny do 500 obyvateľov. Lebo na viac podľa mňa nemá.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Má slušný výtlak, podľa mňa je najlepšie porovnateľny s Krajniakom. Len jeden je commie a druhí faši.

Chmelar mal dobrú iniciatívu a to niečo v zmysle že štát treba založiť nanovo, rozumej novú ústavu. Myšlienky, ktoré prezentoval nie sú momentálne cudzie ani niektorý z komentatorskym esám smecka a nka.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To je ďalší problém, že sa u nás niektorí kandidáti spoliehajú na to, že ľudia nerozumejú kompetenciám prezidenta SR. Potom nasľubujú veci, ktoré z pozície prezidenta nemajú šancu zmeniť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

ephramko napísal:To je ďalší problém, že sa u nás niektorí kandidáti spoliehajú na to, že ľudia nerozumejú kompetenciám prezidenta SR. Potom nasľubujú veci, ktoré z pozície prezidenta nemajú šancu zmeniť.
No to je jedna z top tém Chmelára napr.
A tiež sa mi vyslovene hnusí, že by som mal do reprezentačnej funkcie voliť niekoho, kto si v kupé v prítomnosti cudzích ľudí je schopný špárať šušne.
Ako v poho, ale toto vnímam ako totálne zvulgarizovanie politiky. Obídeš aspekt, že má ekologické názory a snaží sa ich aj dodržiavať v zmysle, že napr. jazdí vlakom ako úplne radový človek, ale: šušeň. Alebo napätý gombík na košeli. Ak má byť toto výsledok pôsobenia najviac výtlakovej FB stránky na Slovensku, tak to ďakujem. Akože aj ja tam sem-tam zájdem, zasmejem sa na niečom, ale u niektorých (teraz nemyslím teba) mám pocit, že to berú ako autoritu pokiaľ ide o tvorbu názorov na politiku.
Ak má pán Chmelár silnú vnútornú potrebu dokázať si prostredníctvom verejne volenej funkcie, že je niekto, tak by to mal najprv skúsiť na pozíciu starostu nejakej random dediny do 500 obyvateľov. Lebo na viac podľa mňa nemá.
Tomuto moc nerozumiem, to by sa dalo aplikovať pomaly na každého kandidáta. Prečo by napr. taký Mistrík mal byť hneď prezident a nie najprv starosta obce do 500 obyvateľov? Lebo je úspešný podnikateľ?
Ja ho vnímam tak, že sa dlhé roky snaží dostať do vrcholovej politiky, ale neviem ani o jednej jedinej verejne prospešnej veci, ktorú by urobil pre ľudí.
Je občiansky aktivista, dlhé roky má konzistentné názory, veľa akcií za sebou. Okrem toho je VŠ učiteľ. Je to veľa? Málo? Čo je pre teba "urobiť pre ľudí"?

K tomu ostatnému čo tu padlo v pohode, môžeme to keď tak hlbšie rozobrať, ale tomuto od rekvica som nepochopil:
Potom jeho postoj k Tisovi je tiež zaujámavý, podobne k židom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Obídeš aspekt, že má ekologické názory...
Či má alebo nemá ekologické názory, neviem. Na tej fotke nie je vidieť, či šušne rozhadzoval po kupé alebo ich ekologicky spapal. A vybuchujúci gombík som ja nespomínal. Mne je jasné, že ten 12.000€ plat prezidenta postačí na oblek od Armaniho aj v Chmelárovej konfekčnej veľkosti, takže mu už gombíky nebudú odlietať.

Mám z Chmelára rovnaký pocit, ako zo Zemana. Možno to tebe znie elitársky a povrchne, že mi vadí kvôli absentujúcim manierom, ale u nás je funkcia prezidenta najmä reprezentačná a v tej chvíli tam nie je iba sám za seba, ale za každého občana tejto krajiny. Pričom tie štátnicke stretnutia sa riadia prísnym protokolom a mne v týchto veciach Chmelár pripadá ako slon v porceláne.

A áno, nájdu sa kandidáti, ktorí aj pred získaním politikej moci zvládli urobiť niečo prospešné pre verejnosť. Kiska dal niekoľko svojich miliónov do projektu Dobrý anjel, ktorý pomáha do dnes. Nebyť Čaputovej, tak by Pezinčania dnes mali tú rakovinotvornú smerácku skládku. A to že je Chmelár VŠ učiteľ má byť akože verejne záslužné? Veď za to dostáva plat. Je to jeho povolanie. Keď som psychológ, tak si tiež zaslúžim verejnú funkciu? Nebol si to náhodou práve ty, ktorý tu opakovane vystupoval voči vedcom a iným nefyzicky pracujúcim ľuďom, ktorí si podľa teba nezaslúžia nadštandardné platy, lebo sú rovnako potrební ako napr. smetiari a roboši vo fabrikách?
hughito
Redeemer
Redeemer

Či má alebo nemá ekologické názory, neviem. Na tej fotke nie je vidieť, či šušne rozhadzoval po kupé alebo ich ekologicky spapal. A vybuchujúci gombík som ja nespomínal. Mne je jasné, že ten 12.000€ plat prezidenta postačí na oblek od Armaniho aj v Chmelárovej konfekčnej veľkosti, takže mu už gombíky nebudú odlietať.

Mám z Chmelára rovnaký pocit, ako zo Zemana. Možno to tebe znie elitársky a povrchne, že mi vadí kvôli absentujúcim manierom, ale u nás je funkcia prezidenta najmä reprezentačná a v tej chvíli tam nie je iba sám za seba, ale za každého občana tejto krajiny. Pričom tie štátnicke stretnutia sa riadia prísnym protokolom a mne v týchto veciach Chmelár pripadá ako slon v porceláne.
No, asi som ťa precenil. Škoda. Len toľko, že mám záujem o serióznu diskusiu, nie úroveň Zomri.
Kiska dal niekoľko svojich miliónov do projektu Dobrý anjel, ktorý pomáha do dnes.
Áno, ale dnes už je okolo Kisku toľko podozrení a škandálov, že toto ľudomilstvo berú vážne len zaslepení apologéti.
Nebyť Čaputovej, tak by Pezinčania dnes mali tú rakovinotvornú smerácku skládku.
Nepoznám prípad podrobne, teda neviem, či sa to dá až takto personifikovať (predpokladám, že hádam v tom malo prsty viacero ľudí = ale vidím, že si rád vytváraš hrdinov/hrdinky), ale uznávam, že toto je jej veľké plus. A čo som zatiaľ videl debaty, pôsobí na mňa oveľa lepšie ako taký Mistrík.
A to že je Chmelár VŠ učiteľ má byť akože verejne záslužné?
To som písal na margo toho, že "žiaľ, nie podnikateľ, hrdina dnešných dní. Ale spomenul som dlhoročný aktivizmus, ktorý však tebe asi hodnotovo konvenovať nebude. Viď nižšie.
Nebol si to náhodou práve ty, ktorý tu opakovane vystupoval voči vedcom a iným nefyzicky pracujúcim ľuďom, ktorí si podľa teba nezaslúžia nadštandardné platy, lebo sú rovnako potrební ako napr. smetiari a roboši vo fabrikách?
Nie nebol som to ja. To je prelud, ktorý si vytvoril.

A ešte k tomuto:
Keď som psychológ, tak si tiež zaslúžim verejnú funkciu?
žiadnych zásluhách som nič nepísal. Každopádne, právo sa o ňu uchádzať máš, nech sa páči.

P.S.: Ten bol si môžeš do budúcna odpustiť.
DVADSAŤ ROKOV PRÁCE V PROSPECH MIERU A NENÁSILIA

Všimol som si, že na Facebooku prebieha nejaká hra, ktorá sa volá #10yearschallenge a ktorej podľahli už vari všetci od prezidenta a celebrít až po bežných ľudí. Mám pre vás lepší nápad: dvadsať rokov konzistentných postojov a hodnôt. Zámerne som nešiel ešte ďalej, lebo hoci som počas Nežnej revolúcie ako študent obdivoval najmä heslo „Nechceme násilie“ a z tribúny v Pezinku volal po odchode sovietskych vojsk z Česko-Slovenska, odvtedy som najmä študoval a moje intenzívne aktivity sa datujú od roku 1999.
- v roku 1999 som zorganizoval petičnú akciu proti bombardovaniu Juhoslávie a zaniesol ju na americkú ambasádu (odvtedy som do USA nedostal vízum)
- v roku 2001 som organizoval demonštráciu proti vojne v Afganistane
- v roku 2001 som stál na čele úspešnej kampane mimovládnych organizácií za zrušenie základnej vojenskej služby
- v roku 2003 som viedol ulicami Bratislavy doteraz najväčšiu protivojnovú demonštráciu – proti vojne v Iraku
- v roku 2003 som bol predsedom petičného výboru za referendum o vstupe do NATO, ktorý vyzbieral vyše 200 000 podpisov občanov
- od roku 2006 do roku 2009 som niekoľkokrát demonštroval proti izraelskému násiliu v pásme Gazy
- v roku 2009 som počas návštevy čínskeho prezidenta a pri príležitosti 20. výročia masakru na Námestí nebeského pokoja, pri ktorom zahynuli stovky študentov, demonštroval za vyšetrenie týchto vrážd
- v roku 2011 som bol hlavným rečníkom na demonštrácii proti bombardovaniu Líbye
- v roku 2014 som bol vôbec prvým občanom zo Slovenska, ktorý sa ozval a rečnil na demonštrácii pred ruskou ambasádou proti anexii Krymu
- v roku 2014 som sa zúčastnil na poslednej mierovej konferencii v Kyjeve, ktorá sa usilovala o ukrajinsko-ruské zmierenie
- v roku 2015 som inicioval medzinárodnú mierovú iniciatívu Zjednotení za mier, ktorú podpísali tisíce popredných osobností politického, vedeckého a kultúrneho života zo siedmich krajín Európy
- dnes som kandidátom na prezidenta Slovenskej republiky a presadzujem nahradenie Severoatlantickej aliancie spoločnou európskou obranou, odchod našich vojakov z Afganistanu, sprostredkovanie mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom na území Slovenska, odpor voči akémukoľvek rozmiestneniu cudzích vojsk a jadrových zbraní na našom území, zníženie zbrojenia a presun peňazí na politickú ekonomickú a environmentálnu stabilizáciu blízkeho zahraničia.

Mier považujem za najvyššiu hodnotu ľudstva a nenásilie za najúčinnejšiu politickú metódu, ako vyjsť zo začarovaného kruhu vojenských konfliktov. Presadzujem ho bez ohľadu na veľmoc, ktorá sa dopustila vojenskej agresie a aj preto som bol za to osočovaný zo všetkých strán. Som však presvedčený, že mier je túžba väčšiny ľudí a že Slovensko dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebuje mierumilovného prezidenta, ktorý ho nezatiahne do nových vojen. Tento princíp som nezradil v čase, keď mi všetky médiá nevedeli prísť na meno a nezradím ho ani vtedy, ak mi dajú občania dôveru viesť našu republiku v nepokojných časoch. Mať pevné hodnoty, zásady a princípy aj v čase, keď nie sú v móde, stáť si za svojím aj v čase, keď sa ostatní boja, je osobnostnou istotou, na ktorú sa môžete spoľahnúť.
Prílohy
51078351_2258478404184039_4372763748029431808_n.jpg
50955212_2258479017517311_8439734560547143680_n.jpg
51895143_2258490330849513_4704356706707046400_n.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

:( to, ze spisal peticiu na podporu genocidia, odniesol ju na zlu ambsadu a este to povazuje za svoj zasluzny cin je smutne.
Na zaver tej relacie by som s nim aj suhlasil, dokonca aj to, ze ako zastupca ateistov dokazal apelovat na “krestanstvo” protistrany bolo super. Ale postoj ku genocidam a lavicacstvo su obrovske “nie”.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tomuto moc nerozumiem, to by sa dalo aplikovať pomaly na každého kandidáta. Prečo by napr. taký Mistrík mal byť hneď prezident a nie najprv starosta obce do 500 obyvateľov? Lebo je úspešný podnikateľ?
Ako Mistrík je podľa mňa neskutočne bezfarebný, bez akéhokoľvek "drive", miestami pôsobí povoľnejšie ak Pellegrini a to je už čo povedať. Pelé si aspoň strnisko zapustil a robí akože bububu. Čaputová ma oveľa väčšie gule. Mistrík je produkt svojho teamu, nie osobnosť a ako prezident bude zrejme ako list vo vetre.

Čudujem sa veľmi, že je preferenčne tam kde je.

Ako politik potrebuje určité ego, to snáď chápe už každý a voliť ľudí, čo nemajú žiadny drive je strata času. Ale tak možno som len nezachytil jeho skryté schopnosti.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

uz ho niekto konfrontoval s tymi jeho pomerne starymi blabolmi o evoluci, o tom ako neni kreacionista ale zaroven zopakuje vsetko davno vyvratene krecionisticke bludy?

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2019, 12:44)
uz ho niekto konfrontoval s tymi jeho pomerne starymi blabolmi o evoluci, o tom ako neni kreacionista ale zaroven zopakuje vsetko davno vyvratene krecionisticke bludy?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nová tradičná slovenská rozprávka "Ako Baki špinavé dukáty za 5 dní vypral".
Prílohy
51720814_2051663958214798_5446528313881264128_n.png
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Tiež som sa nad tým včera pozastavil. Čakám kedy to konečne na neho vytiahnu :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To je pokračovanie pôvodnej slovenskej tradičnej rozprávky "Ako šetrný Baki z jedného dukátu celý rok vyžil". :wink: Ten hajzel musí mať iné politické krytie, keď roky takto okato perie peniaze z trestnej činnosti a nikto v polícii si to "nevšimol".
hughito
Redeemer
Redeemer

Chmelár vs Harabin. Podľa mňa to Chmelár zvládol dobre. Určite lepšie ako Mistrík, ktorý na Harabina reagoval štýlom: o tom sa nebudeme ani baviť/nemusíme baviť/to je evidentné/jasné a pod.

https://spravy.pravda.sk/prezidentske-v ... chmelarom/
jackb
Redeemer
Redeemer

v tej Pravde sa Edo ukazal ako lavicak - svet nicia velke korporacie, vyznamenavat pracujuci lud a nikoho ineho.

okrem toho, namieta ohybanie Ustavy, no on sam chce novu a chce krajinu z parlamentnej demokracie menit na prezidentsku. takze aj jemu ide o dikaturu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Naša ústava je momentálne nastavená inak, ale - hypoteticky - nerozumiem, prečo by silný prezient mal znamenať diktatúru.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

z tej sorty ludi co je v ponuke, by som nevybral ani jedneho a kedze zijem v CR a kvoli volbam na SK cestovat nebudem, tato volba ma minie.

Ale ku tym kandidatom:

Mistrik - marketingovy produkt, som si nemyslel, ze moze byt nieco prazdnejsie nez Kiska, ale tento nema ani na Drahosa. cele zle
Sefcovic - genericky EU smerak, ten ma Slovensko tazko v prdeli a myslim, ze vacsinu casu ani netusi, kde sa nachadza
Caputova - ta sa odrovnala Mistrikovou skaredou hrou na jedneho kandidata, ale pride mi z tych vsetkych kandidatov celkom rozumna
Edo - jeho nazory mi obcas pridu zaujimave ale na prezidenta to neda, v zasade by mi vadil ako Schuster, nijak
Harabin - ten to asi neda kvoli Kotlebovi. Marianovi budu este liberali vdacni. Paci sa mi ako vysudzuje peniaze, ale ako prezident... neoludakov moc nechcem

Som rad, ze sa zbavime Kisku, ale budem nestastny ak sa tam dostane Mistrik.

V tejto ankete som oznacil pani Bohumilu Tauchmannovu, lebo ani <> neviem kto to moze byt a chyba mi volba nevolit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Podľa najnovšie prieskumu AKO (ktorého som, sa mimochodom, zúčastnil :oops: ), sa Čaputová výrazne dotiahla na Mistríka a je to tam vpredu veľmi tesné. Pripisujem to debatám.

Kreacionista Misrík začal mazať svoje staré blody na etrende. :D Tomu sa hovorí stáť si za názorom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Po dnešnej voľbe poslancov to vyzerá tak, že sa prezidentská kampaň bude točiť iba okolo jedinej témy "vymenujem/nevymenujem Fica za ústavného sudcu". A je vysoko pravdepodobé, že to budú klasické slovenské voľby = opäť nebudeme hlasovať ZA niekoho, ale PROTI niekomu, tzn. voľba menšieho zla.
Som proti tomu, aby páry rovnakého pohlavia mohli adoptovať deti. Tieto deti si to nezaslúžia, nemôžu sa k tomu vyjadriť a mohlo by to mať pre nich veľkú traumu v budúcnosti."
Robert Mistrík, vedec a liberálny kandidát na prezidenta, 10.2.2019. :slap: Argumenty a fakty žiadne. Z pozície prezidenta ani nemá možnosť navrhovať zákony a zmeniť právny status párov rovnakého pohlavia. Ale v televízii samozrejme bude strašiť ľudí a robiť z párov rovnakého pohlavia hrozbu...
Napísať odpoveď