Neopravitelna vada - vymena zariadenia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, reklamoval som mobil - pokazil sa, nesiel vobec zapnut..
V Reklamacnych podmienkach je uvedene, ze ak je zariadenie neopravitelne, je mozne vratenie penazi. (alebo 3 krat ta ista vada, atd.)
Mam za to, ked mi miesto opravy vymenia kus za novy, tak sa jedna o neopravitelnu vadu..
Teda, mobil nebol opraveny, bol vymeneny kus za kus.. Nemam tam povodne data, nemam svoj povodny mobil, nemam tam povodnu verziu os, mam ine seriove cislo aj imei.
Kedze som nemal nic zo svojho mobilu, ziadal som o vratenie penazi, co mi nebolo uznane, s tym, ze mobil bol "opraveny" vymenou..
Co si myslite o tom vy? Jedna sa o "opravu" alebo vymenu kvoli tomu, ze mobil je neopravitelny?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Neopravitelna vada - vymena zariadenia

Príspevok od používateľa STomko »

V ramci zaruky maju pravo ti vymenit mobil za novy, pokial sa jedna o rovnaky typ. Mala by ti na neho plynut nova 2r zaruka.
Argument ze si prisiel o data neobstoji. Mal si si ich zalohovat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vsetko zalezi od toho ako je ukoncena reklamacia, od nicoho ineho

su dva sposoby

1.
zavada sa prejavila a zariadenie je neopravitelne, ostava v servise, moze sa tam este vyskytnut spojenie “zakaznik bude dorieseny na predajni” alebo “dobropis”

2.
zavada sa prejavila a zariadenie je neopravitelne, oprava vymenou zariadenia, bud cele zariadenie nove, alebo nova cast zariadenia, tzv. “swap”, robi to najmä apple
pri tomto sposobe je na reklamacnom protokole uvede co presne je nove, ak je nove cele zariadenie je tam uvedene nove imei aj s/n

ak je to prvy sposob, mas pravo na odstupenie od kupnej zmluvy a vrateni penazi, ak je to druhy sposob tak nie, to je prave spomenute ukoncenie reklamaciou vymenou, ktore je v podmienkach

pri 1. sposobe ti zoberu povodny doklad o kupe a dostavas novy doklad o kupe priamo z predajne a plynie ti nova dvojrocna zaruka, este som sa stretol s tym ze niektore predajne ak je aktualne rozdiel v cene tak ten rozdiel zakaznikovi vracaju, niektore manualne zmenia cenu na kase a nablokuju za povodnu cenu

pri 2. sposobe ti ostava povodny doklad so starym seriovym a aktualne zariadenie reklamujes na zaklade reklamacneho listu kde je uvedene ze si na povodny doklad s povodnym s/n dostal nove zariadenie a ten list sluzi ako doklad, plynie povodna zaruka ktoru mas

servisuje sa zariadenie, nie tvoje data, servis data nezalohuje a z bezpecnostych dovodov je uplne prvy krok pri kazdej reklamacii uplne vsetkeho prave factory reset
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vada, ktora bola na mobile, mohla byt kludne poskodena doska vratane flash pamati, ktore doska mobilu obsahuje. A teda data nebolo mozne obnovit. Napokon to aj tak servis nerobi, zalohovanie je vecou majitela mobilu, nie servisu. Proste mas smolu. Myslim si, ze servis postupoval spravne.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

No, je to to 2. ale, to som sa nikde v podmienkach nedocital.. Ze oni maju vylucne pravo rozhodnut, resp. servis, ze reklamacia bude ukoncena vymenou a mna sa na nic nebudu pytat..

Z mojho pohladu nebol mobil opraveny, ale vymeneny, a podla pomienok mam ja moznost vybrat si z 3 moznosti, ktore su uvedene v podmienkach..
V podmienkach je, ked je mobil neopravitelny, mam 3 moznosti.
V podmienkach ohladom vymeny je - v pripade, ak si zakaznik uplatnuje narok na vymenu.. mna sa nik nic nepytal..

Ono, medzi bodom 1. a 2. dost zasadny rozdiel, kedy sa ta pytaju ze co s tym a kedy nie.. a v podmienach tieto dve moznosti uvedene nevidim..

Ide mi len o tu interpretaciu podmienok, kedy mam narok vybrat si z 3 moznosti, ked je mobil neopravitelny, a kedy nemam narok si vybrat, ked je mobil neopravitelny..
Prílohy
Screenshot 2019-02-10 at 21.11.07.jpg
Screenshot 2019-02-10 at 21.17.14.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

servis robi priamo vymenu hlavne preto, ze suciastku nema a zrejme by do 30 dni ani nemal, mal skladom tvoj model zariadenia a bolo rentabilnejsie aby priamo servis ukoncil opravu vymenou na svoje naklady noveho skladoveho kusu ako keby riskoval ze suciastka nepride a musel by dobropisovat povodnu kupnu cenu, v tomto pripade to teda servis ukoncil “opravou zavady” vymenou za novy kus, cize predajca postupoval spravne a ty by si nic nezmohol aj keby si sa stazoval :/ blbe tak ale co uz
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Akym sposobom ti dali novy kus? Uplne komplet nove balenie?
Robil som davno v servise a ak sa doska nedala opravit tak sa davala nova. Cize hlavna cast mobilu bola nova a zbytok stare (pridruzene zariadenia, kryty).
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

vymeneny novy kus s foliami atd, v mojej povodnej krabici..
Ako, z pohladu opravy okej.. Ale jedna sa mi o to, ze podla podmienok, nech ich citam ako chcem, mal som mat minimalne moznost vyberu, predtym, nez mi poslali novy kus..
Som z toho trochu sklamany, lebo nic take tam uvedene nie je, podmienky som si cital, predtym, kym som to dal reklamovat a ocakaval som veci trochu inak.. A ja sa mozem hodit akurat tak o zem, kedze reklamacne podmienky nie su jasne dane na takyto pripad a oni si ich mozu interpretovat ako chcu... nic no..
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Čiže ty nie si spokojný že máš uznanú reklamáciu a nový mobil, len kvôli tomu že si sprostý a nemáš zálohu dát?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

baldorex, co si hned agresivny..? :D :D
Nie, data mam, nemam povodnu verziu ios, na ktoru sa uz nemam ako vratit.. Cize, predtym poskriabany a otlceny mobil mal pre mna vacsiu hodnotu, nez teraz novy mobil.. Cize, pre mna bolo relevantnejsie, ak sa mobil nebude dat opravit, vratit peniaze a kupit si normalny mobil.. A kedze z podmienok som nadobudol pocit, ze by som mal mat tuto moznost a nemal som, tak preto to riesim...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Nikde vo svojom príspevku agresivitu nevidím...

Btw bežnou súčasťou zásahu v servise je reset a aktualizácia os na najnovšiu verziu, na toto sa servis nepýta.

Takže ak keby to vracali pôvodný mobil, bol by si na tom čo sa sw týka rovnako...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no nemal si narok, pretoze to ukoncil servis, opravil zavadu tak, ze ti dal novy kus
keby to servis nevedel opravit, ci opravou alebo by ti nevedel dat novy kus, vtedy by si mal narok
Napísať odpoveď