alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
To sparovali podľa výrobného čísla, či ako sa ti to dostalo na tvoj alza účet?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Alza ma autotomaticky system seriovych cisel a objednavok. Ale kedze bol v zaruke ako pise, tak prepodkladam, ze mu dal aj doklad o kupe, resp. fakturu z online systemu Alzy, kde sa da stiahnut a kde su aj seriove cisla.
-
yoggy
Ziadnu fakturu ani doklad o kupe som mu nedal. 
niekto kupon pri nakupe nad 1000€?
inak je mozne pouzit nejaky takyto kupon aj pri nakupe na firmu?
inak je mozne pouzit nejaky takyto kupon aj pri nakupe na firmu?
tá alza je inak predražená! napr. grafika ktorá u nich stojí 730€, v inom e-shope stojí aj o asi 80€ menej. to je sila!
[emoji3] dobre rano
zalezi od konkretneho tovaru, nieco je drahsie, nieco nie. obcasne dokonca objavim ze alza ma najlepsiu cenu.
ja som si uz davno uvedomil ze kupa niecoho nie je iba o cene. ide aj o sluzby. alzu mam za rohom, tovar pride najneskor do 1 dna, reklamacie su bezproblemove a ich stranky su fakt dobre.
jasne ze ak sa jedna o nieco co na 90% nebudem musiet nikdy reklamovat, tak to kupim tam kde je to najlacnejsie. ale casto radsej priplatim s tym ze mam istotu bezproblemovej reklamacie (rovnako moznost predlzit si okamzite vratenie tovaru na 60 dni), nejde vzdy len o peniaze.
ja som si uz davno uvedomil ze kupa niecoho nie je iba o cene. ide aj o sluzby. alzu mam za rohom, tovar pride najneskor do 1 dna, reklamacie su bezproblemove a ich stranky su fakt dobre.
jasne ze ak sa jedna o nieco co na 90% nebudem musiet nikdy reklamovat, tak to kupim tam kde je to najlacnejsie. ale casto radsej priplatim s tym ze mam istotu bezproblemovej reklamacie (rovnako moznost predlzit si okamzite vratenie tovaru na 60 dni), nejde vzdy len o peniaze.
-
hojko
Site Admin
Ako pise aacid, niektore veci nie su o cene. Ani dovolenku si nekupujes na zaklade najnizsej ceny, to iste auto. Pokial kupujes disk, tak mas jedno kde ho kupis, proste ides po najnizsej cene a hotovo. Ale niektore veci sa oplati priplatit kvoli zaruke, vymene atd..., ktore ma Alza dobre vyriesene. No je na kazdom z nas na kolko si to ceni a ci mu to za tie peniaze stoji.
-
Arkaz
Addict
Tiez uz vacsinu veci beriem v alze. To pohodlie vziat vsetko v jednom obchode je super. A navyse bez dph [emoji3]
Úprimne disk by som radšej kúpil v alze ako v obchode ktoré je s cenou najnižšie na heuréke.hojko napísal:Pokial kupujes disk, tak mas jedno kde ho kupis, proste ides po najnizsej cene a hotovo.
-
hojko
Site Admin
fildinko: Dovod???
-
kukiak
Addict
Napr aj ten, ze Alza ti ho vymeni ihned na mieste. Pri HDD je celkom dost vysoky fail rate.
kukiak napísal:Napr aj ten, ze Alza ti ho vymeni ihned na mieste. Pri HDD je celkom dost vysoky fail rate.
Tak tak, keď si to vezmeš že radšej pôjdem na pobočku a vyriešim to tam ako to niekde posielať a čakať.
-
yoggy
Cize ste vlastne dospeli k tomu, ze vsetko okrem kablov a nejakych usbeciek treba brat z alzy. Prekvapive 
Čím je to drahšie skôr. Takže vlastne máš pravdu. Ale poznáš to veľmi dobre osobne 
myslim ze logicky zaver je ze treba vzdy pozriet aj konkurenciu a podla toho sa rozhodnut.
napriklad ked som kupoval telefon tak v alze stal 800 eur a z nemeckeho amazonu som ho mal za 500. tych 300 eur jednoducho nepokryje ziadne. sluzby nech su akokolvek dobre.
teraz som ale kupoval volant k pocitacu a ten stal vsade plus minus rovnako tak som ho samozrejme zobral z alzy.
inak mi prave prisla sprava z alzy ze mi zamietli reklamaciu, asi prvy krat sa mi to stalo. xiaomi mi box, reklamoval som ho lebo mi obcas vypadavalo pripojenie, dokonca aj panko co prijimal reklamaciu hovoril ze mi s najvacsou pravdepodobnostou vratia peniaze ked ten model uz nepredavaju, no a nevratili.
napriklad ked som kupoval telefon tak v alze stal 800 eur a z nemeckeho amazonu som ho mal za 500. tych 300 eur jednoducho nepokryje ziadne. sluzby nech su akokolvek dobre.
teraz som ale kupoval volant k pocitacu a ten stal vsade plus minus rovnako tak som ho samozrejme zobral z alzy.
inak mi prave prisla sprava z alzy ze mi zamietli reklamaciu, asi prvy krat sa mi to stalo. xiaomi mi box, reklamoval som ho lebo mi obcas vypadavalo pripojenie, dokonca aj panko co prijimal reklamaciu hovoril ze mi s najvacsou pravdepodobnostou vratia peniaze ked ten model uz nepredavaju, no a nevratili.
-
hojko
Site Admin
Zabudate na jednu vec, nie vsetci su z Bratislavy. Okrem toho som sa stretol v Alze s tym, ze som cakal 30 dni na reklamaciu disku a az posledny den to vyriesili dobropisom. Ale riesil som osobne reklamaciu v Bratislave tiez disku, tusim WD RE4 a tam vratili peniaze na mieste, kedze sa uz disky nepredavali. Pri SSD by som si vobec nerobil tazku hlavu a vlastne celkovo pri diskoch, pretoze tam je kazivost miziva, najma pri SSD. Pri kupe notebooku to moze byt fajn, pretoze to do 14 dni vymenia kus za kus. Ale ak sa bavime napriklad o nejakom Dellku, tak tam byva vsetobecne NDB zaruka a teda je jedno kde ho kupujem, pretoze Dell si posle po notebook kuriera a zoberie notebook na reklamaciu, preto teda mozem kludne pozerat po cene. Podobne riesila servis aj Tohshiba s radou Qosmio, notebook bol za 5 dni naspat doruceny kurierom s vymenenym diskom a vari doskou). Za seba vravim, ze treba rozmyslat co sa oplati kupit v Alze za vyssiu cenu, pretoze kopa veci sa da reklamovat priamo cez servisne stredisko, pripadne ide o veci kde je miziva sanca na pokazenie.
-
Daniel9911
Professional
Ja som tiež reklamoval HDD v Alze kedže najbližšia pobočka je 200 KM +/- tak som to riešil, že som im poslal disk cez UPS kuriéra. Utorok som poslal HDD na reklamáciu a vo štvrtok mi poslali nový kus a vôbec som nemusel čakať 30 dní kým mi to vyriešia, proste kus za kus, a to mal môj disk už tuším skoro dva roky bolo to ak dobre počítam v roku 2007 či 2008. Ale ja vždy keď niečo posielam tak to pošlem radšej kurierom ako keby som to mal posielať poštou.
-
yoggy
naco konkretne narazas?fildinko napísal: Ale poznáš to veľmi dobre osobne
Na disky je asi naozaj dobrá alza.... a ešte k tomu si priplatiť záruku okamžitej výmeny. Skúšal to niekto? Hlavne na diskoch s dlhšou zárukou. Napr. SSD Samsung 250GB teraz stojí 58€ + 6€ okamžitá výmena, celková záruka 5r. O 5r sa rozhodnem tovar vrátiť, tento disk už nebudú mať skladom, vrátia peniaze a ja si za tých 58€ kúpim nový, ktorý už môže mať 2-3násobnú kapacitu, prípadne iné rozhranie podľa potreby.