Bezpečný password manager na heslá

Informácie o software, ankety...
eldorado08

Bezpečný password manager na heslá

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

mal by som na Vás otázku ohľadne password manager, momentálne mám ukladané heslá do Google účtu - čiže sú aj v prehliadači Chrome , približne 80% a zvyšok v MS Edge. Notebook a 1 stolný PC s OS Win 10 Home + 2 android smartfóny, Google aj MS konto majú silné heslo + 2FA. V posl. dobe všade čítam o únikú hesiel, mailov z rôznych databáz, tak neviem, aké bezpečné je v Google účtu, v Chrome mať heslá, či by nebola lepšia možnosť si vyskúšať napr. LastPass manager, free verziu. Dávnejšie, pred niekoľkými rokmi, krátko som používal LastPass, ale potom som sa vrátil naspäť k Chrome, je mi pohodlnejšie. Síce v posl. rokoch viackrát mal útok aj LastPass, neviem aké vážne boli, rád by som chcel vedieť Váš názor, ktorá možnosť by bola lepšia na bezpečné ukladanie mailov a hesiel - čiže ostať pri Chrome a mať maily a heslá v Google účtu alebo bezpečnejšia forma je LastPass? Ďakujem za každý názor.
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Bezpečný password manager na heslá

Príspevok od používateľa Paťko »

Jasné že Google. Nebudem dávať heslá do nejakých neznámych LastPass.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja pouzivam lastpass. zacal som s nim prave preto ze som chcel ist pred od chromu a stale som chcel mat synchronizovane hesla medzi zariadeniami.
lastpass je fajn v tom ze v telefone (androide, neviem ako u ios) ti to vie doplnat hesla aj do aplikacii, ked to nahodou nejde, tak minimalne ti rovno ponukne skopirovat heslo.
odvtedy som sa uz aj vratil ku chromu a stale pouzivam lastpass (teraz ma serie ze nevie clovek v chrome vypnut automaticke doplnovanie hesiel, iba ak vypnes uplne vsetko automaticke doplnovanie, teda aj adresy).

ale pokial ti ide o bezpecnost tak to mas podla mna jedno, tak ako sa moze stat ze naburaju lastpass databazy, tak mozu naburat aj google databazy. aj ked by to malo byt viac menej jedno, tie hesla su v databazach sifrovane.
pokial chces ozaj bezpecnost tak pouzivaj offline password manager, potom ale musis synchronizovanie medzi zariadeniami riesit manualne. vela ludi to riesi tak ze si ich uploadne niekam do cloudu ale to uz mas potom skoro to iste ako si ich nechat v cloudovom manazeri.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ved mne telefon doplna hesla aj bez lastpassu
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ja pouzivam tiez lastpass, co sa tyka bezpecnosti, je to ako vsade... ale tak, kedze je to priamo databaza hesiel, tak to budu mat snad lepsie osetrene.. Funguje to aj na iOS, co je fajn.. a mozes si tam kadeco nastavit, a ten zaklad mas zdarma.. co je :plus:
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Ja pouzivam uz roky LastPass premium, mam aj cloud backup na 2FA (LastPass Authenticator), funguje to na vsetkych mojich zariadeniach.

Okrem toho som este subscribnuty do newslettera Have I been Pwned?, ked je nejaky velky password leak tak 1 klikom zmenim vsetky hesla a som v pohode
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne som presiel z LastPass na 1Password a som spokojny. Je omnoho vyladenejsi ako LastPass... A spoliehat sa len na ukladanie hesiel v Chrome mi nepride extra pohodlne (hlavne pre napr. hesla do aplikacii) ani bezpecne.

aacid: dplnovanie hesiel v chrome sa vypnut da, ale na to aby ti prestal ponukat vyplnenie ulozenych hesiel, musis odstranit vsetky ulozene hesla z chromu, potom ti nema co ponuknut a nove uz ukladat nebude.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale to je presne to co hovorim, neda sa vypnut doplnovanie hesiel (iba ak komplet akekolvek doplnovanie), da sa akurat vypnut aby ti neponukal ukladanie novych.

problem je ze chrome prioritne doplni to ktore ma ulozene on. to je samozrejme neaktualne, ak chcem aby doplnil lastpassove, treba to rucne prepnut.

nechcem vymazat vsetky hesla, ten zoznam chcem mat pre pripad ze si nebudem vediet spomenut na nejake heslo ktore nemam ulozene v lastpass. ale uz to robim tak ze vzdy ked objavim heslo ktore ma chrome ulozene a uz ho mam aj v lastpass tak ho z chromu vymazem. je to sice otrava ale najlepsi kompromis.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tjn, ak nechces importovat vsetky hesla z chromu, tak to je jedina moznost a je to bohuzial problem prave chromu a nie password manazerov. Nechapem preco to nejde vypnut, ale nic s tym uz nenarobim no...
Napísať odpoveď