Prezidentské voľby 2019
Re: Prezidentské voľby 2019
Caputova sa hecne k dobrým finišom a Mistrik sa môže vzdávať v jej prospech.
Pred cca mesiacom Caputova vyzývala na debaty a jej Team vedel prečo to robia. Odhadli to presne. Mistrik je bez chuti a zápachu.
Pred cca mesiacom Caputova vyzývala na debaty a jej Team vedel prečo to robia. Odhadli to presne. Mistrik je bez chuti a zápachu.
Mistrík hlavne, ako som už napísal, nezvykne moc argumentovať. Uňho to je všetko "jasné."
Tú nudnosť a nezaujímavosť (podobnosť s chemikom odvedľa) som predikoval dávno. Z Čaputovej síce tiež charizma nesrší, ale v debatách dokázala oveľa viac zaujať.
Harabín spôsobí ako truľo. Trieska nezmysly, sem-tam vie imponovať akože radikálnym názorom, ale tam ide o to, že Kotleba mu odoberie veľa hlasov a II. kolo zrejme nedá.
Tú nudnosť a nezaujímavosť (podobnosť s chemikom odvedľa) som predikoval dávno. Z Čaputovej síce tiež charizma nesrší, ale v debatách dokázala oveľa viac zaujať.
Harabín spôsobí ako truľo. Trieska nezmysly, sem-tam vie imponovať akože radikálnym názorom, ale tam ide o to, že Kotleba mu odoberie veľa hlasov a II. kolo zrejme nedá.
Vôbec by som sa nenahneval, keby to Mistrík pustil Caputovej
Bojím sa ale malosti národa, ktorý radšej zvolí kohokoľvek, len nie ženu
Presne ako v prípade Gasparka a Radicovej
Bojím sa ale malosti národa, ktorý radšej zvolí kohokoľvek, len nie ženu
Aj Merkelová je vzdelaním chemička a pritom je to najvýznamnejšia európska politička prvých dvoch dekád 21. storočia, ktorá sa zaslúžila o integráciu "ostbloku" do EÚ, pretože sama z východného bloku pochádza (študovala v Československu). Je dosť možné, že po Merkelovej už bude EÚ podstatne tvrdšie postupovať voči krajinám na východ od Nemecka, v prípade že dôjde k porušovaniu európskeho práva a zmlúv.
Ak si spomínam na Kisku a jeho kampaň, tak mi tiež pripadal ako taký ťuťmák, ktorý ani nevie poriadne povedať jednu vetu. A nakoniec sa celkom vytrénoval. Vtedy som ho volil iba kvôli tomu, že som nechcel, aby sa Fico stal prezidentom.
Inak zaujímalo by ma, kedy na Ševčoviča vytiahnu, čo vlastne v EU robí a ako silne proeurópsky je orientovaný. Vzhľadom na to, ako sa to Fico a SMER v poslednej dobe snažia hrať na Soroša, Rusko a túto alternatívnu scénu, to môže byť pre priemerného voliča SMERu dosť šok, keď sa dozvedia, kto ten Ševčovič v skutočnosti je.
Ak si spomínam na Kisku a jeho kampaň, tak mi tiež pripadal ako taký ťuťmák, ktorý ani nevie poriadne povedať jednu vetu. A nakoniec sa celkom vytrénoval. Vtedy som ho volil iba kvôli tomu, že som nechcel, aby sa Fico stal prezidentom.
Podľa mňa to presne tak aj skončí, že sa bude v druhom kole voliť medzi servilným starým kádrom SMERákom a liberálnou kandidátkou ženou. Akurát odvtedy ubehlo 10 rokov a časť tej staršej konzervatívnejšej spoločnosti už čuchá fialky odspodu.beardie napísal:Bojím sa ale malosti národa, ktorý radšej zvolí kohokoľvek, len nie ženu
Inak zaujímalo by ma, kedy na Ševčoviča vytiahnu, čo vlastne v EU robí a ako silne proeurópsky je orientovaný. Vzhľadom na to, ako sa to Fico a SMER v poslednej dobe snažia hrať na Soroša, Rusko a túto alternatívnu scénu, to môže byť pre priemerného voliča SMERu dosť šok, keď sa dozvedia, kto ten Ševčovič v skutočnosti je.
Fico sa vzdal kandidatúry na sudcu ústavného súduephramko napísal:Po dnešnej voľbe poslancov to vyzerá tak, že sa prezidentská kampaň bude točiť iba okolo jedinej témy "vymenujem/nevymenujem Fica za ústavného sudcu". A je vysoko pravdepodobé, že to budú klasické slovenské voľby = opäť nebudeme hlasovať ZA niekoho, ale PROTI niekomu, tzn. voľba menšieho zla.
Sa tešíš predčasne. Ak teraz zmaria voľbu a znefunkčnia ÚS (alebo zvolia len minimálny počet sudcov, takže na ÚS zostanú nejaké voľné miesta sudcov), tak o polroka môže Fico prehodnotiť svoje rozhodnutie nekandidovať, veď už tam bude pán prezident Ševčovič, ktorý ho podrží.
K tomuto by som sa rád vrátil. V prvom kole vždy volím podľa "srdca" bez ohľadu na preferencie. Na to je prvé kolo. Nepáči sa mi ako z toho robia "menšie zlo" a "vzdávanie sa" od počiatku. Víťaza vyberáme šachovaním, Mikloško sa má vzdať, Čaputová sa má vzdať a Mistrík má dostať zlaté vajce na striebornom podnose. Úprimne, Šefčovič nie je tak zlý kandidát, že by som sa mal triasť, či tam náhodou nebude sedieť nejaký vypatlanec typu Harabin alebo Kotleba.ephramko napísal:Po dnešnej voľbe poslancov to vyzerá tak, že sa prezidentská kampaň bude točiť iba okolo jedinej témy "vymenujem/nevymenujem Fica za ústavného sudcu". A je vysoko pravdepodobé, že to budú klasické slovenské voľby = opäť nebudeme hlasovať ZA niekoho, ale PROTI niekomu, tzn. voľba menšieho zla.
V prvom kole o nejakých kompromisoch má zmysel uvažovať, ak by mal hociktorý kandidát šancu na 50%+1 hlas oprávnených voličov. Ale taký výtlak nemal ani Mečiar v časoch najväčšej slávy.
ephramko - to som sa aj chcel spytat, moze opatovne kandidovat? Teraz chce byt predsedom Ustavneho sudu, tak ako to je?
begbeee - tu nejde celkom o "sachovanie", ale samotni kandidati dali spominany prislub, ze sa vzdaju, aj ked neviem aka bola presna formulacia, to je casto najvacsi problem, niekto nieco slubi, povie, potom to prekruti, bud mali povedat len ze to zvazia, alebo v urcity datum zoberu priemer poslednych 2 prieskumov a kto bude mat menej, urcite odstupi.
Co sa tyka prieskumov, stale je to pomerne tesne a ked pocitame so statistickou odchylkou, tak mozu kludne postupit Sefcovic a Harabin, ked navyse moze este kadekto odstupit.
Myslim, ze by sa malo pockat na diskusiu v RTVS a potom spravit 1 alebo 2 prieskumy a nasledne by mohol niekto z nich odstupit, teda ak sa tak sami dobrovolne vopred rozhodli.
Inak by som bol velmi zvedavy, ak by sa v prieskume spytali koho bude clovek volit a nasledne sa ho spytali na 3 veci ktore o nom vedia, kto by dokazal povedat 3, 2 a kto ani 1 vec.
begbeee - tu nejde celkom o "sachovanie", ale samotni kandidati dali spominany prislub, ze sa vzdaju, aj ked neviem aka bola presna formulacia, to je casto najvacsi problem, niekto nieco slubi, povie, potom to prekruti, bud mali povedat len ze to zvazia, alebo v urcity datum zoberu priemer poslednych 2 prieskumov a kto bude mat menej, urcite odstupi.
Co sa tyka prieskumov, stale je to pomerne tesne a ked pocitame so statistickou odchylkou, tak mozu kludne postupit Sefcovic a Harabin, ked navyse moze este kadekto odstupit.
Myslim, ze by sa malo pockat na diskusiu v RTVS a potom spravit 1 alebo 2 prieskumy a nasledne by mohol niekto z nich odstupit, teda ak sa tak sami dobrovolne vopred rozhodli.
Inak by som bol velmi zvedavy, ak by sa v prieskume spytali koho bude clovek volit a nasledne sa ho spytali na 3 veci ktore o nom vedia, kto by dokazal povedat 3, 2 a kto ani 1 vec.
Ako som písal, mne zavolali z AKO. Pýtali sa aj na parlamentné voľby, tam som zadal neúčasť. V prezidentských som dal Chmelára + sa pýtali ešte dve doplňujúce: do akej miery som presvedčený o voľbe (boli tam 3-4 stupne, dal som 100% istotu voľby) a potom, že keby som mohol dať hlas dvom, že komu druhému/druhej by som dal hlas. Tam som zahlasoval, že nikomu.
Zaujímavé bolo to, že sa pýtali aj na stranu Národná koalícia, alebo také čosi. Či ich poznám + menovali jej predstaviteľov a či ich poznám. Poznal som len Kozlíka, starého HZDS-áka.
Na záver sa ešte pýtali na preferencie ohľadom politických oblastí a tém: menovali tam oblasti ako korupcia, školstvo, zdravotníctvo a pod. Zahlasovať som mohol za tri: dal som sociálna oblasť, mzdy a životné prostredie.
Zaujímavé bolo to, že sa pýtali aj na stranu Národná koalícia, alebo také čosi. Či ich poznám + menovali jej predstaviteľov a či ich poznám. Poznal som len Kozlíka, starého HZDS-áka.
Na záver sa ešte pýtali na preferencie ohľadom politických oblastí a tém: menovali tam oblasti ako korupcia, školstvo, zdravotníctvo a pod. Zahlasovať som mohol za tri: dal som sociálna oblasť, mzdy a životné prostredie.
Celkom divne ze prieskumov je az az a diskusie este neboli ziadne, az na par webovych.
begbeee: Skor ide o to, aby nebolo druhe kolo sefcovic vs. harabin. Kedze caputova a mistrik si hlasy rozdelia, nechapem ako ma harabin viac ako 2 percenta ale uz ma asi nic neprekvapi. Este ak by sa vzdal kotleba v prospech harabina, tak moze byt aj druhy.
begbeee: Skor ide o to, aby nebolo druhe kolo sefcovic vs. harabin. Kedze caputova a mistrik si hlasy rozdelia, nechapem ako ma harabin viac ako 2 percenta ale uz ma asi nic neprekvapi. Este ak by sa vzdal kotleba v prospech harabina, tak moze byt aj druhy.
Mne je to jedno, prežil som Mečiara ako premiéra, Gašparoviča ako prezidenta, Danka ako predsedu parlamentu, nejaký Šefčovič nie je oproti nim pre mňa žiadna hrozba. A Harabín prehrá 2. kole aj proti vrecu zemiakov 
To som uz niekde pocul...
Inak niekde spominali, ze Harabin moze ziskat velku pozornost, ak by postupil a nasledne moze zalozit stranu, nie je to tak nemozne, nieco podobne sa (ne)podarilo Prochazkovi.
Inak niekde spominali, ze Harabin moze ziskat velku pozornost, ak by postupil a nasledne moze zalozit stranu, nie je to tak nemozne, nieco podobne sa (ne)podarilo Prochazkovi.
Jediné hrozba je, že Kotleba odstúpi. To Harabinovi zaistí minimálne 5%. Podľa mňa je v súčasnosti už scestné požadovať odstúpenie Čaputovej. Nech sa páči, Bugár, Krajniak, Mikloško, možno Chmelár sú skvelí adepti na vzdávanie sa na záchranu demokracie. Mikloško s Bugárom obzvlášť. Zvyšný dvaja majú egá rovné veľkosti brucha.
Ale určite nie kandidát s najväčším rastom mesiac pred voľbami na 3. mieste. V takej pozícii žiadať jej odstúpenie je podľa mňa na hranici politickej naivity prípadne šialenosti (áno, narážam na Matoviča)
Ale určite nie kandidát s najväčším rastom mesiac pred voľbami na 3. mieste. V takej pozícii žiadať jej odstúpenie je podľa mňa na hranici politickej naivity prípadne šialenosti (áno, narážam na Matoviča)
Chúďatko, už nie sú peniaze pre ňu 
Keď dostáva peniaze od organizácii, tak je zle, lebo "platí Soroš". Keď dostáva peniaze od obyčajných občanov, tak je tiež zle. Sa rozhodni, čo chceš.
Radšej povedz, ako si vysvetluješ, keď si Harabin s manželkou vložil v hotovosti 35.000€ na transparentný účet prezidentského kandidáta a za 5 dní si to Harabin odtiaľ poslal prevodom na svoj súkromný účet?
Radšej povedz, ako si vysvetluješ, keď si Harabin s manželkou vložil v hotovosti 35.000€ na transparentný účet prezidentského kandidáta a za 5 dní si to Harabin odtiaľ poslal prevodom na svoj súkromný účet?
a co ma nove kandidat, "ktoreho budu vsetci volit, lebo jeho videa boli prehrane milion krat za tyzden"?
ako si to vysvetľujem? môže to byť tak, že všetky peniaze ktoré sú použité na kampaň sú najprv vložené ako kredit a potom podľa potreby sa použijú, aby bolo jasné koľko kredit/debet. Mistrík si napr. 31. mája vložil 150tisic eur a 5. júna spravil úhradu za 117tisíc eúr.
Ja som tou fotkou chcel ukázať a aj sama sa priznala že dôležité pre ňu sú letáky, billboardy a sociálne siete. Harabin radšej si prenajal bus na mítingy
ako platiť za billboardy. Inak keď ťa tak trápi tých 35 tisíc u harabina tak mistrik už použil 400 tisíc na kampaň, čaputová 320 tisíc.
jackb: neviem napíš mu, ja som povedal že nemôže mať 0,1 percenta
Ja som tou fotkou chcel ukázať a aj sama sa priznala že dôležité pre ňu sú letáky, billboardy a sociálne siete. Harabin radšej si prenajal bus na mítingy
jackb: neviem napíš mu, ja som povedal že nemôže mať 0,1 percenta
Keď Harabin tie peniaze použil na kampaň, prečo to neurobil z toho jeho oficiálneho účtu prezidentského kandidáta? On si na ten účet vložil v hotovosti 35.000€ a o 5 dní si ich poslal prevodom na svoj súkromný účet. Tvoje tvrdenie, že to použil na kampaň teda nedáva žiaden zmysel.M4jk1:-) napísal:ako si to vysvetľujem? môže to byť tak, že všetky peniaze ktoré sú použité na kampaň sú najprv vložené ako kredit a potom podľa potreby sa použijú, aby bolo jasné koľko kredit/debet. Mistrík si napr. 31. mája vložil 150tisic eur a 5. júna spravil úhradu za 117tisíc eúr.
Ked uradujuci prezident, zadal kampan svojej rodinnej firme tak ho nazvali volebnym a danovym podvodnikom. Dvojity meter ako lusk 
Aj daňová kontrola mala dvojitý meter keď im náklady s kampaňou vyhodili z účtovníctva?
Ty máš snáď dvojitý kilometer.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... vej-firme/
"Kiskova firma KTAG aj po tejto kontrole priznala, že si do nákladov neoprávnene zaúčtovala 136 337 eur na Kiskovu propagáciu a doplatila daň z príjmu vo výške 27 114 eur."
Btw, nie nazvali, usvedčili....
Ty máš snáď dvojitý kilometer.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... vej-firme/
"Kiskova firma KTAG aj po tejto kontrole priznala, že si do nákladov neoprávnene zaúčtovala 136 337 eur na Kiskovu propagáciu a doplatila daň z príjmu vo výške 27 114 eur."
Btw, nie nazvali, usvedčili....