Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

https://glob.zoznam.sk/v-zoznamoch-stb- ... -mistrika/

Ak mistrik popiera žeby jeho otec bol členom ŠTB tak prečo nepovie je to klamstvo alebo sa ostro voči tomu vyhradí?! ale on " “Nie je mi známe, že by niekto z rodiny figuroval vo zväzkoch ŠtB.” Aj v debatách samé diplomatické odpovede hovorí "nech posúdi volič, neviem sa vyjadriť, na toto je ťažko odpovedať, neviem či je to správne..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pozeram si rozne diskusie, aj tie na ktore tu boli odkazy, pridavam jeden ktory som tu nenasiel, ak su este dalsie, mozete sem dat odkaz, hlavne prvi styria, vlastne s Caputovou je toto jedina diskusia ktoru som nasiel.

SME Naživo: Kto má väčšiu šancu? Čaputová vs. Mistrík (video)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

M4jk1:-) napísal:https://glob.zoznam.sk/v-zoznamoch-stb- ... -mistrika/

Ak mistrik popiera žeby jeho otec bol členom ŠTB tak prečo nepovie je to klamstvo alebo sa ostro voči tomu vyhradí?! ale on " “Nie je mi známe, že by niekto z rodiny figuroval vo zväzkoch ŠtB.” Aj v debatách samé diplomatické odpovede hovorí "nech posúdi volič, neviem sa vyjadriť, na toto je ťažko odpovedať, neviem či je to správne..
Aj keby bol, čo s tým on má? Takéto kádrovanie nie je relevantná kritika.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ŠTBák v rodine mu vadí, ale komunista ako lusk, Harabin, má jeho hlas. :lol: Mimochodom, stále som nedostal odpoveď na toto.
M4jk1:-) napísal:ako si to vysvetľujem? môže to byť tak, že všetky peniaze ktoré sú použité na kampaň sú najprv vložené ako kredit a potom podľa potreby sa použijú, aby bolo jasné koľko kredit/debet. Mistrík si napr. 31. mája vložil 150tisic eur a 5. júna spravil úhradu za 117tisíc eúr.
ephramko napísal:Keď Harabin tie peniaze použil na kampaň, prečo to neurobil z toho jeho oficiálneho účtu prezidentského kandidáta? On si na ten účet vložil v hotovosti 35.000€ a o 5 dní si ich poslal prevodom na svoj súkromný účet. Tvoje tvrdenie, že to použil na kampaň teda nedáva žiaden zmysel.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

M4jk1:-) napísal:Ak mistrik popiera žeby jeho otec bol členom ŠTB tak prečo nepovie je to klamstvo alebo sa ostro voči tomu vyhradí?!.
Mozno preto ze nie je buran a dokaze na otazku odpovedat ako normalny clovek? Na rovinu povedal, ze podla neho nikto z rodiny v StB nebol, co viac ma povedat?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

"Politika si vyzaduje isty typ talentu, budem k sebe uprimny, nemyslim si, ze ho mam"
Mistrik

On jednoducho nema cit pre politiku a vobec nevidi do veci, vidim ho ako vedca... Caputova detto, aj ked navonok posobi priebojnejsie.
hughito
Redeemer
Redeemer

To fakt zadrel? :D V ktorej minúte?
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

To je quote od Mistríka niekedy medzi odchodom z SaS a jeho prezidentskou kandidatúrou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to ho úplne diskvalifikuje.

Tento človek musí skončiť ako relevantný kandidát, počkáme si, kým to naňho vytiahne. Staré blogy už pomazal, toto nezmaže.

Uvažujete nad opakovaným vstupom do politiky? Lebo zasa sa v spoločnosti dejú veci, ktoré nám nemôžu robiť celkom radosť.

To už je minulosť. Som rád, že som si to vyskúšal, rád na to spomínam, držím im palce, ale ako sa vraví, „nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky“. Nemôžete mať päť životných cieľov. Ja mám len dva a bol by som rád, keby sa mi splnili. Jednak aby z mojich dvoch synov niečo poriadne vyrástlo, a aby som si splnil svoje vedecké sny. Navyše politika si vyžaduje istý typ talentu. Budem k sebe úprimný, nemyslím si, že ho mám.

Nech sa radšej venuje tej vede, to mu ide.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

ephramko napísal:ŠTBák v rodine mu vadí, ale komunista ako lusk, Harabin, má jeho hlas. :lol: Mimochodom, stále som nedostal odpoveď na toto.
Ja to chápem tak, že všetky peniaze ktoré idú na kampaň sa najprv vložia na transparentný účet a potom či si to vyberie z tohto účtu alebo pošle na jeho súkromný je mi šumi fuk. Pozri si výdavky čaputovej, mistríka takisto na transparentných účtoch, keď chceš hľadať spravodlivosť. Neviem čo tým sleduješ vlastne viem, chceš za každú cenu zdiskreditovať jeho konanie.

empiko: on napísal nie je mi známe. To je ako keby, kradol si včera v obchode? Odpoved: neviem o tom žeby som kradol včera. Vôbec to nemá nič spoločné s hulvatom.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Tak to ho úplne diskvalifikuje.

Tento človek musí skončiť ako relevantný kandidát, počkáme si, kým to naňho vytiahne. Staré blogy už pomazal, toto nezmaže.

Uvažujete nad opakovaným vstupom do politiky? Lebo zasa sa v spoločnosti dejú veci, ktoré nám nemôžu robiť celkom radosť.

To už je minulosť. Som rád, že som si to vyskúšal, rád na to spomínam, držím im palce, ale ako sa vraví, „nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky“. Nemôžete mať päť životných cieľov. Ja mám len dva a bol by som rád, keby sa mi splnili. Jednak aby z mojich dvoch synov niečo poriadne vyrástlo, a aby som si splnil svoje vedecké sny. Navyše politika si vyžaduje istý typ talentu. Budem k sebe úprimný, nemyslím si, že ho mám.

Nech sa radšej venuje tej vede, to mu ide.
Toto mi pripomina, ked sa s Radicovou riesilo, ze 5 rokov pre svojou kandidaturou na prezidentku niekde povedala, ze si nemysli, ze bude kandidovat na prezidentku. Ako vzdy sa par tyzdnov pred volbami zacinaju vytahovat tie "najdolezitejsie" veci.
hughito
Redeemer
Redeemer

To, čo povedala Radičová, nie je nič strašné. Pohodička. Ale to, čo povedal Mistrík, a úprimne sám o sebe, je pomerne zásadné. Vieš no, uchádza sa o vrcholnú politickú funkciu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ako vždy pravica aj opozícia rozdrobená a ďalej sa delia na atómy, každý ide na doraz - všetko alebo nič, každý sa cíti byť ten ozajstný líder, aj ten, čo má ledva 1%. :lol:

To by bola zase poriadna facka opozícii keby sa do druhého kola dostal Šefčovič a Harabin. :D Asi tomuto výsledku prvého kola by som sa tešil najviac nie preto, že by som ich chcel ale oni musia dostať ďalšie poriadne facky aby sa zobudili. Oni sa nevedia poučiť ani len z vlastných chýb, sú skrátka idioti. Ako sa už niečo takéto už stalo keď bol Mečiar vs. Gašparovič.

Aspoň tí, čo sú dá sa povedať bez šance by sa mohli vzdať v prospech bližšieho ale oni to neurobia, nevedia rozmýšľať, každý myslí len na svoje politické ciele a to je všetko, kašlú na voličov a na všetko, každý vidí len svoj prospech a jedine to chcú nič viac.

Taký Bugár aj ostatní, oni to berú len ako dobrú príležitosť sa zviditeľniť v televízii oni aj kašlú na to, či sa stanú prezidentom alebo riaditeľom RTVS, je to aj jedno o čo ide len aby boli v televízii. Veď je úplne jasné, že vyhrať nemôžu ale ani tak sa nevzdajú, načo aj, treba byť v televízii a na veľkoplošných reklamách, to je najdôležitejšie.

A s tou Radičovou, to nechápem načo sa s ňou vôbec zaoberajú, je to úplne irelevantné, jej názor má váhu ako keby sa spýtali Jozefa Moravčíka aký má názor na súčasnú politickú situáciu. Len neviem načo a koho to zaujím. Nikoho.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

M4jk1:-) napísal:Ja to chápem tak, že všetky peniaze ktoré idú na kampaň sa najprv vložia na transparentný účet a potom či si to vyberie z tohto účtu alebo pošle na jeho súkromný je mi šumi fuk.
Ešte raz a pomaličky, lebo vidím, že tomu buď nedokážeš rozumieť alebo tomu nechceš rozumieť...Harabin si vložil na svoj "účet kandidáta" 35.000€ keš a o 5 dní si tú sumu nechal už bezhotovostne previesť na svoj súkromný účet. Pýtal som sa ťa, ako si to vysvetluješ.

1. Tvrdil si, že Harabin peniaze používa na kampaň.
- OK, lenže to by asi hradil výdavky na kampaň z toho jeho účtu určeného na kampaň, nemyslíš?

2. Tvrdil si, že peniaze na kampaň sa vložia na transparentný účet a potom (rozumiem tomu akože po kampani) ti už je jedno, čo si s tým urobí.
- Ale Harabin neodstúpil. Na čo by si vyberal peniaze z "kandidátskeho účtu", keď ďalej kampaňuje??? A ešte po 5 dňoch, ako si tam tie peniaze v hotovosti vložil.

Takže ešte raz, ako tej skutočnosti rozumie tvoj mozoček v kontexte vyššie napísaných argumentov? A nezaujíma ťa, odkiaľ nabral Harabin zase ďalšiu nemalú hotovosť? Z tých jeho deklarovaných úspor mu totiž neubudlo a 99,9% svojej výplaty príhadzuje k úsporám posledných niekoľko rokov. Nie je jasné, z čoho platí svoje životné náklady. Teraz zase prišiel do banky s kešom v igelitke. To aj tebe sa len tak zjavujú peniaze v hotovosti? :wink:
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Co diskvalifikovalo Mistrika z volieb su aj dalsie vyroky:
- "Obyvatelstvo je zialbohu nastavene protiimigrantsky"
- „Multikulturalizmus obohacuje krajinu. Vidime to v Amerike a inych krajinach."
- "Bolo by lepsie, keby EU skor krajiny motivovala, (teda za prijatie imigrantov nejaka odmena)"
- "Moj vzor je Andrej Kiska"
V priebehu krátkej doby urobil neuveriteľný zvrat vo svojej kariére, poprel celú svoju minulosť, zahodil svoju obchodnú a vedeckú kariéru.Dva roky po rozhovore, kedy sa ako slova dbalý muž verejne vyslovil, že s politikou už navždy skončil, pár mesiacov po tom, čo má v ruke povzbudzujúce výsledky firmy, sa naraz obráti a všetko zahodí?
To nedáva zmysel. Slovensko je dnes oblepené Mistríkom všade. Mám správy z Michaloviec, Košíc, Rožňavy, Mistrík je v každej dedine, úplne všade. Ľudia, ktorým vadil Kiska ho zrejme nebudú voliť, naopak ak Kiska nebude kandidovať, je to pre uvedený okruh ideálny kandidát. Marketingoví mágovia zrejme zistili, že „slušný vedec“ je materiál s najväčším potenciálom na zvolenie. Róbert Mistrík sa správa ako bábka, ako človek, ktorý dostal príkaz a teraz ho plní. Podľa všetkého má k dispozícii bohaté finančné zdroje a peniaze bude po Slovensku rozhadzovať plnými hrsťami. Ich pôvod nikoho nezaujíma. Načo, ak hovorí, že vernosť euroatlantických hodnotám je jeho prioritou? To sú tie správne slová, ktoré chce veriaca sekta počuť. A čo sa týka majiteľov Esetu, po tom, čo pomohli vytvoriť mediálne a politické krídlo US ambasády na Slovensku, spolupráca s nimi Mistríka diskvalifikuje ako nezávislého kandidáta, presadzujúceho slovenské záujmy. Rovnako sa dnes už môže ktokoľvek uchádzať o podporu Gazpromu, či Deutsche Bank a tvrdiť, že s ruskými alebo nemeckými záujmami nič nemá. Smerovanie Esetu, Denníka N a Progresívneho Slovenska nie je práve to, čo by som obdivoval. Nemám rád presadzovanie multikultúry, presadzovanie minoritných práv, euroatlantický hujerizmus. To všetko sa začínalo zosobňovať aj v podobe Róberta Mistríka

https://slobodnyvyber.sk/kto-plati-mist ... de-chciet/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

teastorm
Novice
Novice

Príspevok od používateľa teastorm »

ja budem volit pronarodneho kandidata
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

teastorm napísal:ja budem volit pronarodneho kandidata
Hrnko nekandiduje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Chmelár má názory ako Die Linke:

Für eine armutsfeste Rente oder Mindestsicherung sei kein Geld da, erklärt die CDU unisono. Aber auf der "Sicherheitskonferenz" in München verspricht Ursula von der Leyen (CDU) Geld fast ohne Ende für Rüstung und Krieg. Dabei sind nach eigenen Angaben bereits in den vergangen fünf Jahren die Ausgaben dafür bereits um 36% gestiegen. In Zukunft sollen es nochmals 20 Mrd. Euro mehr werden. Jahr für Jahr für Jahr. Zu diesem Irrsinn sagen wir ganz klar: Nein!

Mne to konvenuje. Podľa mňa má, na rozdiel od mnohých iných, pomerne silné a originálne témy, nielen také to všeobecné bľabotanie. A zároveň sa drží pri vode, lebo racionálne poukazuje na limity kompetencií prezidenta. Ale zase otvára, opäť originálne a hlbšie, potenciálnu debatu o zmenách (posilnení) právomocí.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

prave, tou zmenou ustavy, rusofiliou a amerikofobiou ci obhajovanim genocid je to len dalsi bluznivec, ktory bol este na zaciatku roka vitany na bludweboch. o chvilu povie, ze ockovanie je Holocaust a bude vymalovane
Napísať odpoveď